Saab 9-5 NG. Den exklusiva svensken.

Mark och jag träffade Heiko genom Saab. Och mer korrekt, vi skulle inte känna varandra utan Saab. Eftersom det inte finns några kontaktpunkter, varken från ålder eller yrke. Bara Saab. Och det ansluter.

I Arctic White ...

Heiko säger att jag förde honom till märket - vilket jag inte riktigt ser. Han skulle ha hittat Saab utan mig. Efter en 9-3 Aero sport kombi var det dags för en 9-5 NG. Urvalet är inte omfattande, och om du har speciella önskemål, blir det snabbt snävt. Saab-drömmen borde naturligtvis ha rätt färg. Arctic White, ett taklucka och den tjocka V6 Turbo under huven.

Den exklusiva svenskar i Arctic White

Tillfälligt var en 9-5 Turbo 6 Aero XWD till salu i närheten, även i den konfiguration som Heiko begärde, saknades bara ett navigationssystem. Fordonets historia var känd. Såldes som en ny bil av Saab Center Dresden, gick den också till den andra ägaren från Dresdens filial 2015. Nu, ett år senare, var Saab till salu hos en oberoende återförsäljare.

"Flagghandlare" är alltid en sådan sak. Men, och detta är den bittra sanningen, fler och fler Saabs kan hittas där. För märkeshandlare ser en Saab som ett problem och skickar det sedan vidare. Aktiva Saab-partner köper upp de värdefulla exemplaren, åtgärdar underhållseftersläpningar och defekter och säljer dem vidare.

När det gäller 9-5 NG, som var till salu i Halle, var historien helt förståelig. Körsträckan är korrekt, underhållshistoriken kan samlas upp. Små defekter och bucklor kvar i färgen och en defekt ljusstång. Heiko gick på en testkörning med Mark. Fantastiskt chassi, en silkeslen automatisk, kraftfull motor var resultatet. Logiskt att Heiko måste ha Saab ...

Priset: 19.000,00 € inklusive ett andrahjulsuppsättning med turbinhjul. Det är bra, tror jag. Sedan dess finns det ytterligare en lycklig Saab-förare som har hittat sin drömbil. Han har ett permanent leende på hans ansikte och därmed tecknet på ett begynnande beroende.

Saab Turbo för de vackraste dagarna

Som första bil använder Heiko och hans familj en 9-5 combi-kromglasögon, NG sedan är reserverad för de vackraste dagarna i livet.

Sedan köpet har Heiko gjort mindre arbete på Saab på egen hand. Byt ut vätskor, byt ut filter, nya tändstift, kavitetsförsegling. Två fälgar behöver fortfarande vara i fälkkliniken. Hittills så bra. Och han fick få erfarenhet. Att inte alla Saab-partner har 9-5 NG-kompetens, till exempel.

9-5 Aero i Arctic White kommer att följa Heiko i många år. Som en samlarobjekt, mindre som ett fordon för vardagen. Det var hans sista Saab han köpte. Han säger. Jag kan inte helt tro det.

8 tankar om “Saab 9-5 NG. Den exklusiva svensken."

 • Tack för gratulationerna. Han stod i Halle i ca 2 månader. Jag sa till min fru att jag bara vill se den. Hon misstänkte redan att den snart skulle finnas i vårt garage. Han får i alla fall den kärlek han förvägrats fram till nu.

 • blank

  Jag är glad att den vita sedanen har hållit sig ungefär i regionen - jag tittade på den oftare hos återförsäljaren där den var till salu under en lång tid förra året (i Pirna, på B172) och älskade den när jag körde förbi - den presenterades alltid på ett särskilt chict sätt, stod det på de större turbinaluminiumfälgarna, intressant upplyst i mörkret, uiiii. Jag antar att på den tiden "bristen på" stor skärm var den främsta anledningen till att exemplaret varade så länge.
  Jag blev förvånad över att bilen dök upp igen i Halle för några veckor sedan - den var inte där så länge. Dess fortsatta liv kan nu vara lite tystare - det är definitivt ett vackert exemplar.

  Hälsningar inom Sachsen!

 • blank

  Grattis till Heiko på hans val och förhoppningsvis många oförglömliga och framför allt sorglösa resor med sin dröm Saab. De svartsjuka blicken är säkra på honom !!! Även biståndet i Markets köpbeslut tror jag bra ... Så jag föreställer mig sammanhållningen i ett samhälle. Du gjorde allt rätt ... .. Måste titta in i mitt garage för min konvertibla ikväll och se fram emot sommaren ;-).

 • blank

  Stor Aero! Grattis till den nya ägaren!

 • blank

  För några veckor sedan kunde jag och pappa uppleva att en väldigt bra Saab även går att hitta hos en "fanhandlare". En nästan fullt utrustad 9-5NG TID, med baksätesunderhållning, stod på en liten bilverkstad med en liten begagnad bilförsäljning i Wiens södra utkant. Bilen annonserades på internet de första två dagarna utan bilder, först tänkte jag att något måste vara fel, annars finns inte den här bilen. (Vi hade också denna erfarenhet för flera år sedan, också med en Saab cabriolet, men vi hade inte ens en Saab då). Sedan kom bilderna och vi var väldigt intresserade av bilen.
  Lördag stod vi på gården och återförsäljaren berättade att han sålde bilen för en timme sedan. Vi var tyvärr för sent. Och nu såg den nya ägaren redan vid bilhandlaren Lafrentz. Jag gratulerade redan den nya ägaren, nu gör jag det igen. Alltid bra resa med den vackraste och unika bilen som du kan ha.

  • blank

   Förutom 3 andra Saabs kör jag en 9-5 NG Aero, Turbo6 XWD, hjort, tyvärr utan tak och tyvärr redan 146.000 9 km på den (riktigt vackra) puckeln. 5-120.000 används nästan bara på långväga rutter, mestadels på tyska autobahns eller i Östeuropa, och sedan ganska snabbt. För mig den bästa turnébilen, bra säten, säker och snabb, relativt tyst och mycket sällsynt och exklusiv. För mig, subjektivt, ett riktigt bekymmersfritt och må bra-paket. Och jag kan klara mig utan de senaste elektroniska hjälparna. Tyvärr var jag tvungen att investera i en kedjebyte och en ny Haldex-differential efter cirka 10.000 XNUMX km (XNUMX XNUMX €).
   För att spara på 9-5 NG Km, jag har nu en Chrome glasögon Sport Wagon, 2.0t Biopower, med 210 Hirsch PS inklusive rådjur fjädring skrattade åt mig för kortare sträckor. Första ägare, vårda och omhändertagna av en pensionär, en riktig trevlig och trevlig att köra.
   Sålunda löste jag det irriterande uppföljningsproblemet för min 9-5 NG åtminstone tillfälligt.
   Service och reservdelar var inte ett problem förrän idag, i mitt område finns en mycket fantastisk SAAB-verkstad och för speciellt arbete går jag ibland till Hirsch till St. Gallen.
   Så jag är en ganska nöjd och nöjd "saabist" med mina bilar. Och jag är inte sugen på något annat märke.

   • Är V6 i 9-5 NG faktiskt en Saab-egenutvecklad utveckling eller köps den också eller från Holden-hyllan? Jag kommer till tidkedjan 😉

Kommentarer är stängda.