Saab 9-5 NG. Den exklusiva svensken.

Mark och jag träffade Heiko genom Saab. Och mer korrekt, vi skulle inte känna varandra utan Saab. Eftersom det inte finns några kontaktpunkter, varken från ålder eller yrke. Bara Saab. Och det ansluter.

I Arctic White ...

Heiko säger att jag förde honom till märket - vilket jag inte riktigt ser. Han skulle ha hittat Saab utan mig. Efter en 9-3 Aero sport kombi var det dags för en 9-5 NG. Urvalet är inte omfattande, och om du har speciella önskemål, blir det snabbt snävt. Saab-drömmen borde naturligtvis ha rätt färg. Arctic White, ett taklucka och den tjocka V6 Turbo under huven.

Den exklusiva svenskar i Arctic White

Tillfälligt var en 9-5 Turbo 6 Aero XWD till salu i närheten, även i den konfiguration som Heiko begärde, saknades bara ett navigationssystem. Fordonets historia var känd. Såldes som en ny bil av Saab Center Dresden, gick den också till den andra ägaren från Dresdens filial 2015. Nu, ett år senare, var Saab till salu hos en oberoende återförsäljare.

"Flagghandlare" är alltid en sådan sak. Men, och det är den bittera sanningen, fler och fler Saabs finns där. Eftersom märkeshandlare ser en Saab som ett problem och sedan vidarebefordra den. Aktiva Saab-partners köper de värdefulla kopiorna, avhjälper underhållsskador och defekter och säljer dem vidare.

När det gäller 9-5 NG, som var till salu i Halle, var historien helt förståelig. Körsträckan är korrekt, underhållshistoriken kan samlas upp. Små defekter och bucklor kvar i färgen och en defekt ljusstång. Heiko gick på en testkörning med Mark. Fantastiskt chassi, en silkeslen automatisk, kraftfull motor var resultatet. Logiskt att Heiko måste ha Saab ...

Priset: 19.000,00 € inklusive ett andrahjulsuppsättning med turbinhjul. Det är bra, tror jag. Sedan dess finns det ytterligare en lycklig Saab-förare som har hittat sin drömbil. Han har ett permanent leende på hans ansikte och därmed tecknet på ett begynnande beroende.

Saab Turbo för de vackraste dagarna

Som första bil använder Heiko och hans familj en 9-5 combi-kromglasögon, NG sedan är reserverad för de vackraste dagarna i livet.

Sedan köpet har Heiko gjort mindre arbete på Saab på egen hand. Byt ut vätskor, byt ut filter, nya tändstift, kavitetsförsegling. Två fälgar behöver fortfarande vara i fälkkliniken. Hittills så bra. Och han fick få erfarenhet. Att inte alla Saab-partner har 9-5 NG-kompetens, till exempel.

9-5 Aero i Arctic White kommer att följa Heiko i många år. Som en samlarobjekt, mindre som ett fordon för vardagen. Det var hans sista Saab han köpte. Han säger. Jag kan inte helt tro det.

8 tankar om “Saab 9-5 NG. Den exklusiva svensken."

 • blank

  Tack för gratulationen. Han var i Halle i cirka 2 månader. Jag sa till min fru att jag bara vill titta på honom. Hon misstänkte redan att han snart skulle vara i vårt garage. I vilket fall som helst får han den kärlek som har förnekats honom hittills.

 • blank

  Jag är glad att den vita limousinen har stannat ungefär i regionen - jag tittade oftare på den hos återförsäljaren där den var till salu förra året (i Pirna, på B172) och älskade den när jag körde förbi - det var alltid presenterad särskilt elegant, sa det på de större turbinaluminiumfälgarna, upplysta i mörkret, uiiii. Jag misstänker att den ”saknade” stora skärmen då var den främsta anledningen till att kopian stod så länge.
  Jag blev förvånad över att bilen dök upp igen i Halle för några veckor sedan - den var inte där så länge. Dess fortsatta liv kan nu vara lite tystare - det är definitivt ett vackert exemplar.

  Hälsningar inom Sachsen!

 • blank

  Grattis till Heiko på hans val och förhoppningsvis många oförglömliga och framför allt sorglösa resor med sin dröm Saab. De svartsjuka blicken är säkra på honom !!! Även biståndet i Markets köpbeslut tror jag bra ... Så jag föreställer mig sammanhållningen i ett samhälle. Du gjorde allt rätt ... .. Måste titta in i mitt garage för min konvertibla ikväll och se fram emot sommaren ;-).

 • blank

  Stor Aero! Grattis till den nya ägaren!

 • blank

  För några veckor sedan kunde min far och jag få uppleva att en mycket bra Saab också kan hittas i en "fan shop". En nästan fullt utrustad 9-5NG TID, med baksätet underhållning, var på en liten bilverkstad med en liten begagnad bilförsäljning i södra utkanten av Wien. De första två dagarna annonserades bilen på internet utan bilder, först trodde jag att något kunde vara fel eller att den här bilen inte ens existerar. (Vi hade också den här upplevelsen för flera år sedan, också med en Saab-cabriolet, men då hade vi inte ens en Saab). Sedan kom bilderna och vi var mycket intresserade av bilen.
  Lördag stod vi på gården och återförsäljaren berättade att han sålde bilen för en timme sedan. Vi var tyvärr för sent. Och nu såg den nya ägaren redan vid bilhandlaren Lafrentz. Jag gratulerade redan den nya ägaren, nu gör jag det igen. Alltid bra resa med den vackraste och unika bilen som du kan ha.

  • blank

   Förutom 3 andra Saabs kör jag en 9-5 NG Aero, Turbo6 XWD, hjort, tyvärr utan tak och tyvärr redan 146.000 9 km på den (riktigt vackra) puckeln. 5-120.000 används nästan bara på långväga rutter, mestadels på tyska autobahns eller i Östeuropa, och sedan ganska snabbt. För mig den bästa turnébilen, bra säten, säker och snabb, relativt tyst och mycket sällsynt och exklusiv. För mig, subjektivt, ett riktigt bekymmersfritt och må bra-paket. Och jag kan klara mig utan de senaste elektroniska hjälparna. Tyvärr var jag tvungen att investera i en kedjebyte och en ny Haldex-differential efter cirka 10.000 XNUMX km (XNUMX XNUMX €).
   För att spara på 9-5 NG Km, jag har nu en Chrome glasögon Sport Wagon, 2.0t Biopower, med 210 Hirsch PS inklusive rådjur fjädring skrattade åt mig för kortare sträckor. Första ägare, vårda och omhändertagna av en pensionär, en riktig trevlig och trevlig att köra.
   Sålunda löste jag det irriterande uppföljningsproblemet för min 9-5 NG åtminstone tillfälligt.
   Service och reservdelar var inte ett problem förrän idag, i mitt område finns en mycket fantastisk SAAB-verkstad och för speciellt arbete går jag ibland till Hirsch till St. Gallen.
   Så jag är en ganska glad och nöjd “Saabist” med mina bilar. Och jag har ingen önskan om något annat märke.

   • blank

    Är V6 i 9-5 NG faktiskt en Saab-egenutvecklad utveckling eller köps den också eller från Holden-hyllan? Jag kommer till tidkedjan 😉

Kommentarer är stängda.