Retrofit DAB + i Saab 9-5 NG

Den senaste Saab 9-5-generationen var också tillgänglig som ett alternativ att köpa med DAB-mottagning. Därefter kom DAB + och frustrationen med köpare som hade gjort extra avgift för DAB-systemet var bra. Eftersom båda standarderna använder olika kodningsmetoder. Och DAB + är bakåtkompatibel. Men inte tvärtom.

DAB + konvertering för Saab 9-5 NG.

DAB + Digital Radio för Saab 9-5 NG

För Saab 9-5 NG DAB + var aldrig ett möjligt alternativ i tilläggslistan. Nu, 6 år efter produktionsänden, finns också en digital lösning för den sista Saab som släckte produktionslinjerna i Trollhättan. Detta är ovanligt efter en så lång tidsperiod. Men den senaste 9-5-generationen har i alla fall en speciell position, vilket du kan se i priserna på bra fordon.

Lösningen är helt integrerad i bilens ljudsystem, DAB + mottagningen kan styras via den bekanta menynavigationen, alla funktioner behålls.

I Tyskland är DAB + utbredd, nätdäckningen längs motorvägarna är 96%, i övriga Tyskland vid 90%. Mottagandet av den digitala radion är överlägsen det analoga erbjudandet, ytterligare tjänster är möjliga. Norge byter nu helt till den nya tekniken, våra grannar i Schweiz vill följa tidskorridoren mellan 2020 och 2024.

Den första konverteringen till digitalradio för en 9-5 NG utfördes förra veckan i Kiel. I bilhandlaren Lafrentz togs Saab från en kund från Norge upp till den senaste standarden. Den sista stora Saab är lämplig för framtiden, och dess ägare kan följa de senaste radionyheterna i alla regioner i Norge.

den Bilhandlare Lafrentz erbjuder konvertering till digital mottagning, vilket tar ungefär 5 timmar, till ett fast pris på 990,00 €. Konverteringen är möjlig för fordon som tidigare hade DAB ombord, liksom för Saab 9-5 NG utan DAB ex-verk.

9 tankar om "Retrofit DAB + i Saab 9-5 NG"

  • Hi Tom,
    Kära Saab-förare av en 9-5 NG:
    DAB + -tillbehöret som beskrivits ovan av Tom har varit i mitt fordon sedan december 2016. Detaljer kan lämnas till dig av min garagist Herr Matthias Krauer, 8493 Saland. Telefonnummer + 41 52 394 16 94. eller http://www.garagekrauer.ch,
    DAB Plus fungerar perfekt och är integrerat i systemet.

    En lycklig Saab-förare för 46 år.

    Hälsningar Patrick

  • Tack för feedbacken, jag är nyfiken (speciellt på priset)

  • Det ska finnas lösningar för hela Saab-flottan. Informationen är ännu inte officiell, detaljer som vi inte vet ännu.

  • endast för 9-5NG eller också för 9-3 (från byggåret? Krav på radio- eller navigationssystem? integrerat eller tillägg via aux)

  • Kort Info: Orio lanserar en DAB + eftermonteringslösning för Saab.

  • Lösningen fungerar från alla system i 9-5 NG, inte bara de som redan är utrustade med DAB. Jag har konkretiserat texten i detta avseende.

  • Jag kör med DAB + i många år, nästan alltid med retrofit-enheter, för närvarande med fabriksradio. Jag har aldrig hört talas om FM sedan dess - med FM och DAB + -stationer är det liten eller ingen skillnad i automatisk växling mellan DAB + och FM. Men mestadels hör jag en ren DAB + station och jag har inga fler kraschar här! Dessutom minskar FM-stationer sändningseffekten, FM-mottagningen blir inte bättre de närmaste åren, för nu är alla äntligen fokuserade på DAB +. Förutom ytterligare funktioner som omslag, nyheter och trafikinformation, varav några redan är tillgängliga via DAB +, är ljudet helt enkelt bra! Av mig därför en tydlig rekommendation för DAB +!

    För Saab 9-5 skulle jag vara intresserad av att veta var DAB + -modulen kom ifrån? En fullständig kontrollintegration i det befintliga systemet är förstås mycket bekvämt. Har retrofit endast på modeller som redan har installerat fabriken DAB-mottagare eller i allmänhet för alla system?

  • Bra att det existerar. Men jag är oerhört skeptisk till DAB. I Storbritannien, som har dragits igenom och människor har en hel del problem för högre batteriförbrukning på mobila enheter genom fördröjningar (nix mer tid tecken eller fotboll Life förföljelse) under fullständig rivning av programmet på en tröskel mottagning (för FM kan höras precis fortfarande vad) till snål sändare, vilket sparar på överföringshastigheten att ljudet är värre än på FM.

    Jag skulle vilja vilja FM av expansionen av RDS (det finns nu RDS2), men det kommer förmodligen inte att komma

Kommentarer är stängda.