Retrofit DAB + i Saab 9-5 NG

Den senaste Saab 9-5 generationen var också tillgänglig som tillval med DAB-mottagning. Sedan kom DAB + och frustrationen bland köpare som hade betalat tillägget för DAB-systemet var stor. Eftersom båda standarderna använder olika kodningsmetoder. Och DAB + är bakåtkompatibel. Men inte tvärtom.

blank
DAB + konvertering för Saab 9-5 NG.

DAB + Digital Radio för Saab 9-5 NG

För Saab 9-5 NG var DAB + aldrig ett möjligt alternativ i tilläggslistan. Nu, 6 år efter produktionens slut, finns också en digital lösning för den sista Saab som rullade av produktionslinjen i Trollhättan. Detta är ovanligt efter en så lång period. Men den senaste 9-5 generationen har ändå en speciell position, som du kan se på priserna för bra fordon.

Lösningen är helt integrerad i bilens ljudsystem, DAB + -mottagning kan styras via den vanliga menynavigeringen, alla funktioner bibehålls.

I Tyskland är DAB + utbredd, nätdäckningen längs motorvägarna är 96%, i övriga Tyskland vid 90%. Mottagandet av den digitala radion är överlägsen det analoga erbjudandet, ytterligare tjänster är möjliga. Norge byter nu helt till den nya tekniken, våra grannar i Schweiz vill följa tidskorridoren mellan 2020 och 2024.

Den första konverteringen till digital radio för en 9-5 NG genomfördes förra veckan i Kiel. På Lafrentz bilhandlare uppfylldes en kunds Saab från Norge till den senaste standarden. Den sista stora Saab är således lämplig för framtiden, och dess ägare kan fortsätta följa de senaste radiorapporterna i alla regioner i Norge.

den Bilhandlare Lafrentz erbjuder konvertering till digital mottagning, vilket tar ungefär 5 timmar, till ett fast pris på 990,00 €. Konverteringen är möjlig för fordon som tidigare hade DAB ombord, liksom för Saab 9-5 NG utan DAB ex-verk.

9 tankar om “Retrofit DAB + i Saab 9-5 NG"

 • blank

  Hi Tom,
  Kära Saab-förare av en 9-5 NG:
  DAB + -tillbehöret som beskrivits ovan av Tom har varit i mitt fordon sedan december 2016. Detaljer kan lämnas till dig av min garagist Herr Matthias Krauer, 8493 Saland. Telefonnummer + 41 52 394 16 94. eller http://www.garagekrauer.ch,
  DAB Plus fungerar perfekt och är integrerat i systemet.

  En lycklig Saab-förare för 46 år.

  Hälsningar Patrick

 • blank

  endast för 9-5NG eller för 9-3 (från tillverkningsår? Radio eller Navi krav? Integrerat eller Lägg till via Aux)

  • blank

   Det ska finnas lösningar för hela Saab-flottan. Informationen är ännu inte officiell, detaljer som vi inte vet ännu.

  • blank

   Kort Info: Orio lanserar en DAB + eftermonteringslösning för Saab.

   • blank

    Tack för feedbacken, jag är nyfiken (speciellt på priset)

 • blank

  Jag har använt DAB + i många år, hittills nästan alltid med eftermonteringsenheter, för närvarande med fabriksradio. Sedan dess har jag aldrig medvetet lyssnat på FM igen - med stationer som sänder på FM och DAB + hör du liten eller ingen skillnad när du automatiskt växlar mellan DAB + och FM. Men jag lyssnar mest på en ren DAB + -station och jag har inga fler pauser här! Dessutom minskar VHF-sändarna överföringseffekten, VHF-mottagningen kommer inte att förbättras de närmaste åren eftersom alla äntligen koncentrerar sig på DAB +. Förutom ytterligare funktioner som omslagsbilder, nyheter och trafikinformation, varav några kommer via DAB +, är ljudet helt enkelt fantastiskt! Från mig därför en tydlig rekommendation för DAB +!

  För Saab 9-5 skulle jag vara intresserad av att veta var DAB + -modulen kom ifrån? En fullständig kontrollintegration i det befintliga systemet är förstås mycket bekvämt. Har retrofit endast på modeller som redan har installerat fabriken DAB-mottagare eller i allmänhet för alla system?

  • blank

   Lösningen fungerar från alla system i 9-5 NG, inte bara de som redan är utrustade med DAB. Jag har konkretiserat texten i detta avseende.

 • blank

  Bra att det existerar. Men jag är oerhört skeptisk till DAB. I Storbritannien, som har dragits igenom och människor har en hel del problem för högre batteriförbrukning på mobila enheter genom fördröjningar (nix mer tid tecken eller fotboll Life förföljelse) under fullständig rivning av programmet på en tröskel mottagning (för FM kan höras precis fortfarande vad) till snål sändare, vilket sparar på överföringshastigheten att ljudet är värre än på FM.

  Jag skulle vilja vilja FM av expansionen av RDS (det finns nu RDS2), men det kommer förmodligen inte att komma

Kommentarer är stängda.