Blog donation 2017. Resultat och öppen framtid.

Vi är fortfarande skyldiga våra läsare resultatet av vår ansökan om donationer. Resultatet är glädjande vid första anblicken. Men det finns också obesvarade frågor om varumärkens framtid, som vi inte känner till svaret just nu. Och ganska kritiska kommentarer.

Blog donation 2017. Saab Blog behöver stöd!

har donerat 141 146-läsare. För vilka vi tackar dig mycket, för att de också säkra bloggen i år. De stora donationerna kom från hela Europa, många mindre donationer från Tyskland, stora summor från Schweiz och Österrike. Vid omkring 5.100,00 € är vi dock klart under resultatet av föregående år. Vad gör oss inte nöjda, liksom det faktum att vi inte kunde nå överväldigande majoritet av läsarna med vårt donationssamtal.

Samtidigt har vi också färre bloggunderhållare i år som lägger sina annonser på bloggen. Två företag som har åtföljt oss under en längre tid har inte varit där sedan januari.

Nästan 7 miljoner läsare i 6 år!

Självklart är bloggen ett slags experiment, som inte existerade i denna typ och omfattning. I mer än 6 år har vi skrivit om ett bilmärke som inte bygger fordon längre. Vi producerar "varor" runt varumärket med Griffin nästan dagligen på en mini-budget, och vi kommer att välkomna 7millionth-läsaren under de närmaste månaderna. Det finns alltid och var utmaningen att göra bloggen "bra" och enligt varumärkets krav.

Vi har en projektbil, Saab-dagboken, det historiska tyska COC-arkivet och Saab-marknaden. Bloggen är också en succeshistorie som uppstod under svåra omständigheter. Saab verkar också vara speciellt i detta avseende.

Eftersom allt går så långt genom hjälp av en stor, lojal läsare och lojala blogganställare. Vår projektannons "Paul" kommer tillbaka på vägen i april, när Saab Service Frankfurt med mycket engagemang har eliminerat de förhoppningsvis sista klagomålen. "Pauls" underhåll är säkrat för detta år, liksom de planerade investeringarna i hårdvaran.

Men vi måste tyvärr sänka vår nuvarande minsta budget i framtiden. Eftersom bloggen måste finansiera sig som ett ideellt projekt, och med en krympande budget, är vi tvungna att dra slutsatser.

Vi kommer därför att vara en planerad åtgärd för 70. Födelsedag av varumärket kan inte inse, och vi måste avbryta en planerad investering. För mer under de närmaste dagarna.

Blogg Framtid & Medlemskap?

Vad är nästa med bloggen? Det är inte som jag måste skriva om Saab varje dag. Vad bör förstås att jag inte kommer att hålla mig till bloggprojektet utan kostnad. Saker har sin tid, och ingenting är för evigt. Om dagen kommer när en rimlig fortsättning inte längre är möjlig, är den densamma.

Faktum är att jag är förvånad över att vi ens har det så långt. Att så många läsare delar fortfarande Saabs entusiasm med oss, och att bloggen är livlig och attraktiv. Framtidsutsikter är svårt.

Det finns några sätt att ge bloggen en inkomst och därmed dess existens. På ett bra och ett mindre bra sätt. Vi kunde publicera "betalda artiklar". Vi tar emot förfrågningarna permanent. Det skulle vara säkert, men vi skulle leda bloggen med "betalt innehåll" i fel riktning.

Medlemskap skulle vara ett annat alternativ. Dessutom innehåll, som endast skulle vara tillgängligt för medlemmarna. Den som gör ett ekonomiskt bidrag skulle gynna det och ha tillgång till allt innehåll och erbjudanden. De som inte deltar kunde inte få tillgång till allt i framtiden.

Detta förslag kom från läsaren, han är i mina ögon, bara den näst bästa lösningen. Men ännu bättre än att stänga bloggen, för att även minsta budgeten för ett rimligt redaktionellt arbete saknas. Det är möjligt att vi kommer att gå i denna riktning från 2018.

Metamorfosen av Saab-märket?

Också öppen är frågan om hur märket kommer att utvecklas ytterligare. Det är året 2017, och det har varit nästan 10 år sedan Saab senast såldes i Tyskland. När bilar når åldern mellan 10 och 15 år bestämmer deras öde.

Det närmar sig en kritisk tid för Saab-aktien.

Blir saabsna älskarnas fordon, eller strider de i export? Finns det tillräckligt med människor som vill investera i äldre Saabs? För att hålla dem på vägen för att betala reparationer som överstiger tidvärdet?

Det finns fall där det är. Men det kan också vara undantag, inte en allmän trend. Om Saab blir en kult eller glömd kommer de kommande åren att visa.

Som en egen blogg kan du knappt påverka det. Den avgörande faktorn blir hur samhället utvecklas. Om Saab verkligen är hjärta eller inte, det är det som bestämmer. Kan klubbar, forum, rotbord hjälpa människor till Saab? Formar vi metamorfosen till en älskares varumärke? Eller kommer det att vara att alla gör sina egna saker?

Helt uppriktigt, jag har mina bokningar där.

28 tankar också "Blog donation 2017. Resultat och öppen framtid."

 • 8. Mars 2017 vid 11: 57 AM
  permalink

  Vad du gjorde under de senaste åren var bra och gick långt utöver vad vi kunde förvänta oss. Från min sida skulle jag beskriva resultatet som frustrerande, för det är det. Om det skulle vara fullständig bloggåtkomst vid någon tidpunkt endast för medlemmar skulle jag naturligtvis vara ombord. Jag vill inte missa bloggen !!

  • 11. Mars 2017 vid 12: 56 PM
   permalink

   Jag skulle vara där också.

 • 8. Mars 2017 vid 12: 41 PM
  permalink

  Tyvärr tar folk det självklart för att få all information gratis.
  Jag skulle inte motsätta mig en medlemsavgift om den håller bloggen. För det du gör här är bra och säkert inte lätt.
  Varje dag står jag upp, kopplar på kaffemaskinen och ser vad som är nytt i SAAB-världen.
  För en annan.
  Jag är alltid upprörd när människor utnyttjar Saab som inte ens har 200.000 km bort.
  Med en bra omsorg, är en Saab den mest trogen följeslagare du kan ha.
  Jag är stolt över min 98 9-3. Och jag gör vad som krävs för att få det.
  Skulle ödet skilja oss en dag kommer nästa bli 90 år Saab.

 • 8. Mars 2017 vid 12: 49 PM
  permalink

  Tack för din öppenhet. Kanske kan du exponera kostnaderna för bloggen transparent, så att du kan förstå var pengarna används. 5000-euron svarar verkligen inte för värd.

  Den sista meningen besviknar mig lite. Jag träffade många bra Saab-vänner och bara för att du tvivlar på gemenskapens framtid överraskar mig. Det här läser lite som du gav upp.

  Kanske dina förväntningar och samhällets sammanträffande kanske inte sammanfaller.

  • 8. Mars 2017 vid 2: 54 PM
   permalink

   Det är lätt att förstå var den knappa budgeten gick. Paul snarare slukade mycket av det när jag tittar på stolparna och surr är att titta att misstänka att den tjocka slutreglering är ännu inte kommit. Vad är de få euro på bordet för sådana projekt som jag hittade?

 • 8. Mars 2017 vid 1: 06 PM
  permalink

  Kan jag helt förstå det! Var en gång till och med integrerad i ett automotive bloggprojekt och jag inser vad tid och kostnader är där. Alone om du vill introducera, testa eller installera delar. Utan tillverkare, som stärker ryggen, finns ingenting. Bara paule .... Man, man ....

  Jag hade länge undrat hur jag hanterade det, nu har jag lösningen. Jag hoppas verkligen att en bärbar lösning kan hittas och håll fingrarna korsade!

 • 8. Mars 2017 vid 1: 56 PM
  permalink

  Jag skulle fortsätta att snurra marknadsplatsidén och bygga något som den svenska Saabklubben i Tyskland, inklusive reservdelservice endast för medlemmar, som det är vanligt där. Det behöver inte vara ett eget lager, kanske är det möjligt att samarbeta med den svenska klubben? Ingen aning om de är öppna för en tysktalande offshoot ...
  Bara om det finns ett verkligt mervärde i en prenumerationsmodell, så har en blogg eller nyhetssida en chans. "Endast" för att betala för artiklar, tror jag inte kommer att frukta ...

 • 8. Mars 2017 vid 1: 58 PM
  permalink

  Det skulle vara synd om bloggen skulle stängas på grund av brist på ekonomi eller skulle behöva begränsa sig ytterligare. Som en läsare har skrivit, för mig, när jag slår på datorn och tittar på mina e-postmeddelanden, kan det inte alltid vara första klicket att klicka på Saab-bloggen, men minst 2. eller 3. Klicka.

  Jag har skrattat åt mig i dag min andra Saab, en 9k den första generationen, är brant näsa etc. honom ännu att göra en hel del tills han kommer tillbaka på vägen, men han kommer kommen.Nicht bara för att jag skulle saabophil men bilen har fascinerat mig i min sena tonåren, kanske Lancia (utom vl. 8.32 med motorn) och Fiat mindre, men Alfa och Saab i Tipo4 familj hade gjort mot mig. Varför det inte var en Alfa? Svårt att säga, men mitt hjärta hänger på Schwedenblech. Tillsammans med 900 Turbo 16S som redan har H-Know Zichen som 9k får någon gång.

  Tja, när det gäller bloggens framtid, tycker jag att utvecklingen av en "marknadsplats" är mycket bra. Volvo Forum hade också mycket tidigt (tyvärr har operatören slutligen bestämde sig för att öppna denna endast för vissa människor som betalar för det. Och i dag, de flesta Volvo Forumler inte hittas där, men i samma forum på grimas bok.

  Audiforum Typ43.eu har också en marknadsplats och användarna är väl anslutna. Där har du gått för att få en medlem på ett annat sätt. Där betalar du en "medlemsavgift". Audiforum är ett intresse av intresse utan Vereinsmeierei. Samtidigt arbetar de tillsammans med Württembergische Versicherung. Du får en liten rabatt om du är medlem i Typ43.eu. Och denna rabatt gäller för alla Töffs, som är försäkrade där. Och denna rabatt kan sedan doneras som medlemsavgift. Detta är en "win-win-situation", så att säga.

  Mercedes Club W123.de går vägen för den klassiska klubben. Måste du gilla ...

  Jag skulle gå vägen för Audi IG. Det behöver inte vara Württembergische ... men det skulle vara en anledning att försäkra Saaberna där ...

  • 8. Mars 2017 vid 3: 15 PM
   permalink

   Tack för bidraget och förslaget! Audi folket går ett bra sätt. Förresten, jag hade också en kille 43, men i hans ungas tidigaste dagar

   Och ha det kul med 9k!

 • 8. Mars 2017 vid 2: 52 PM
  permalink

  Ja, ja, denna fria mentalitet. Det bryter bara allt. På samma sätt är det faktum att gamla bilar avyttras, även om de fortfarande är bra i årtionden. Du måste lära dig hållbarhet såväl som det faktum att inte allt kan vara gratis. Annars skulle det vara värt ingenting.
  Jag tycker att det är bra att du tänker på bloggen i tid, innan situationen blir dicey. Jag vill inte missa bloggen, det skulle vara synd om det gick som andra bra Saab blogg redan har tagit.

 • 8. Mars 2017 vid 3: 08 PM
  permalink

  Donationsresultatet i förhållande till läsarna är förstås frustrerande, eftersom det alltid är en downtrend.

  Jag tror att vi befinner oss på ett mycket svårt stadium just nu. Många bilar är ännu inte i åldern för att tänka på långsiktigt bevarande. För många passar det verkligen inte in i livet. Därefter föreställer du en 08-15-leasinglåda framför dörren och SAAB flyttar till grus / export, det är bara vårt Wegschmeiß-samhälle :-(.
  De äldre (som 20) frågar sig själva hur man investerar ordentligt, att ha roligt länge eller att utnyttja / slakta ...
  Jag har tre 20-åringar och en 19-årig, som alla är roliga men ibland beter sig som en massa tonåringar. Ofta finns det små saker som verkligen kan irritera dig!
  Dessutom finns det det svåra utbudet av reservdelar. Efter en vild olycka med min 9000 i oktober min verkstad och jag vet hade den ORIO Sverige tydligen har skrotat alla tidigare inte tillgängliga 9000-metalldelar - på grund av frustration och tvivel besannas på om hobby har även en framtid.
  Reparerades sedan med begagnade delar. Eftersom du först måste hitta rostfria delar och sedan arbeta upp jämnt noggrant. Resultatet är bra, men om det fortfarande var ekonomiskt? För det måste 9000 köra lång tid!

  Hela situationen är svår för tillfället och inte särskilt uppmuntrande. Å andra sidan har välbevarade 9000 och till och med ett fåtal 902 bottnat i priser och är utav hundratals.
  De andra modellerna följer en dag, men det kan ta ett tag och hur många kommer att överleva den här fasen?

  Men det är nu ofta adresserat på parkeringsplatser på de vackra bilarna, det här är de ögonblick där tvivel går, kanske är allt gjort korrekt 🙂

  • 8. Mars 2017 vid 3: 51 PM
   permalink

   Skrotas? Visst mycket förnuftigt för ett företag som lever genom att sälja delar. Kundlojalitet och så ..

  • 8. Mars 2017 vid 4: 02 PM
   permalink

   Den svåra situationen kommer att fortsätta ett tag. Tyvärr är det sant med leasingkassorna, under den senaste veckan var trenden inte utan. Vi får det, blogglaget, mestadels nära. Eftersom det ofta kommer ett avskedsbrev, vilket alltid är fint menat. Men vi är frustrerade.
   Åtgärderna i Sverige, se skrotning av plåtdelar, är obegripliga. Delarna är framtida guld, men Sverige har ett annat förhållande till gamla Saabs än våra. Det kan vara att den svenska klubben tog över en del av aktien.

 • 8. Mars 2017 vid 3: 21 PM
  permalink

  Jag märkte det inte och din nya layout fungerar på något sätt inte med utforskaren på den här maskinen, men jag brukar besöka webbplatsen.

  Kanske blir det fler donationer. Jag har skickat 50 nu.

  • 8. Mars 2017 vid 3: 58 PM
   permalink

   Tack! Också till de två andra givarna från idag!

 • 8. Mars 2017 vid 4: 38 PM
  permalink

  Vad sägs om att donera någon som donerar en liten SAAB-blog.net klistermärke till sin bil?
  Det skulle verkligen vara ett incitament för vissa.

  • 9. Mars 2017 vid 9: 08 PM
   permalink

   Skulle jag vara med, jag skulle vilja ha det också!

 • 8. Mars 2017 vid 4: 47 PM
  permalink

  Det borde kanske göras som med andra märkesklubbar (t.ex. Citroen Club): Det är till exempel en årlig avgift på 25 € insamlad, men det finns nyheterna u. tekniska sidor (reservdels kataloger, utdrag från verkstadshandböcker, vad-till-köp-var), en informationssida för "offer-search", datum. Om exempelvis 141-läsare är villiga att betala 25 € är 3.525 € fast budget tillgänglig. Det känns alltid bra när man kan säga "sponsorförhandlingar" vi har nu. ett medlemskap i ...... u. detta blir större, eftersom bilarna i märket Saab blir den eftertraktade bra unga och du. Utveckla vintagebilar!

 • 8. Mars 2017 vid 4: 52 PM
  permalink

  För min del ett litet uttalande med mina intryck av varumärket SAAB:
  Jag kör mycket, jag är ute med min SAAB och mina fordon runt Hamburg.
  Faktum är att det är väldigt snabbt mycket få SAAB på gatorna!
  900 och 9000 har nästan försvunnit, och 9-3 och 9-5 av den äldre generationen är också knappt synliga.
  Jag jobbar i en miljö där mycket, väldigt många bilhandlare är bosatta som exporterar nästan bara. Eller håll bara detta något blåsiga flaggskepp (blåsigt är också bra, flyga sedan flaggor bättre). Och där är de SAABs från 2003, ibland lite äldre.
  Från 2 SAAB 9-5 från kunskapskretsen känner jag deras hemvist exakt: Afrika.
  Märket är inte särskilt populärt där, priserna är låga.

  Lageret av vardagliga SAAB i normalt, välskött tillstånd känns väldigt snabbt.
  Men du ser också många oförskämda, gammelnde, dämpade "konsumtions SAAB", som oftast används av utländska medborgare.
  Och då är det bara några välskötta exemplar vars drivrutiner också hälsar - men bara några ... ..

  Det finns dagar när jag känner mig som en SAAB-förare, som om jag var den enda i sitt slag. Ingen annan SAAB hela dagen. Sällan har SAAB alltid varit, men inte så sällsynt!

  Fascinerande hur snabbt det här har utvecklats.

  Jag tror att SAAB snabbt kommer att försvinna helt från gatubilden. Åtminstone som en daglig / pendlare bil. Vissa älskare kommer säkert att fortsätta att existera.
  Men i många fall kommer det att bli ett varumärkebyte eller har redan funnits!

  Jag kommer också att köra min 9-3 Aero så länge det går. Min fru 9-3-årsdag också.
  Men tidens ödlor spelar en roll och den förmodligen enda inledande diskussionen om körförbud för den plötsligt så dåliga Diesel kommer att göra åtminstone våra två SAABs i en alltför avlägsen framtid ett längre liv med oss ​​omöjligt. Vi satsade mycket i båda bilarna i fjol, i år var min Aero redan dyra igen. Det fungerar fortfarande. Men det kan komma till den punkt där jag som en daglig pendlare i den närliggande staden börjar tänka ekonomiskt!
  (Fortfarande, det skulle aldrig vara en tråkig standard puddingbil, jag skulle ha en idé där redan)
  Brandändringen är också förprogrammerad hos oss, även om jag har kört SAAB sedan 27 år!
  Det som återstår är varumärkets kärlek, min modellbilsamling, den sällsynta sonen III och många vackra minnen kring "vårt" varumärke. Tiderna förändras, men det är bara det ... ..

  • 9. Mars 2017 vid 11: 16 AM
   permalink

   Vilket uttalande! I ett nötskal!
   Det är precis hur jag upplever det. Mindre och mindre Saab på vägen, även här i CH, som faktiskt alltid var ett bra Saab land i relation. Jag är lycklig nog att kunna distribuera mina rider på 5 Saab, så jag hoppas att jag kan vara på väg med Saab under en mycket lång tid!
   Hälsningar från CH till Hamburg

  • 9. Mars 2017 vid 11: 33 AM
   permalink

   Det du upplever i norr har länge varit verklighet här i söder. Under de senaste 14-dagarna körde jag en enda Saab på vägen. Och jag visste både bil och ägare.
   Saab har alltid varit ett sällsynt varumärke här. Men så sällsynt, det gör dig ensam. Och eftersom alla fordon är bensin är dieseldiscussionen inte så viktig för oss. Dessutom vinkar snart den första H-plattan. Men för vardagen blir det till sist ett annat märke på parkeringsplatsen. Och för de soliga dagarna fortsätt en Saab!

 • 8. Mars 2017 vid 5: 31 PM
  permalink

  När det gäller framtiden för de återstående Saab, kommer situationen att utveckla liknar andra, redan bleknat, varumärken: Många bilar är antingen skrotas i förtid eller säljas till flaggor handlare, även om de flesta av 500.000 km gränsen kan överstiga loss med regelbundet underhåll (egna erfarenheter med tre 900, I).
  Men dessa mindre Saab-affineägare utan denna "livsnerven" ser detta varumärke bara som en betoning på deras individuella personlighet.

  Eller den andra gruppen, försedd med den nödvändiga livsnerven, kommer att fortsätta att ta hand om sina skatter och hålla dem vid liv, precis som Panhard (förresten extremt sympatiska och aktiva klubbmedlemmar blir tyvärr sällsynta på grund av sin ålder) , NSU, Simca, Lancia, Rover, etc. är fallet.

  Så det kommer att vara på medellång sikt med Saab.

  Ju mer jag skulle ångra det om den här bloggen inte skulle existera någon gång. Bakgrundsinformationen om denna nästan otroliga affärskriminalitet hos Saab skulle verkligen vara värd en egen bok (hur är det, kära Tom?). I vilket fall som helst är dagens situation idealisk för "lifeblood Saabists": en annan blogg som tillåter en intensiv utbyte av tekniska problem - och bara vår saabblog!

 • 8. Mars 2017 vid 8: 02 PM
  permalink

  I grund och botten skulle jag vara väldigt ledsen om bloggen går ner liksom Saab i Sverige. Hur man kör en 9-5 Bj.98 som nu har 63 thsd och en 9oo / 2 konvertibel vi kommer att köra våra skatter så länge som möjligt. Vi har en Saab-tjänst på plats. Så ingenting kan gå fel. Om bloggen inte längre saknar något, skulle jag välkomna ett bloggmedlemskap med lämpligt bidrag.

 • 8. Mars 2017 vid 9: 31 PM
  permalink

  Hej Tom och Mark, resultatet av bloggdonationen i antalet nämnda läsare är verkligen en besvikelse. Tyvärr är denna "drivande mentalitet" mer och mer rotad i vårt samhälle. Personligen har jag inget emot ett medlemskap, vet bara inte om den här varianten medför brist på vilja att ge många läsare det önskade resultatet. Förmodligen kommer de att fortsätta att hoppas på fri information och avvisa medlemskap också. Dessutom kommer detta inte att bidra till dubbelarbete av grundtanken. Idén med marknadsplatsen finner jag bra och expanderbar. Här kan en hälsosam marknad utvecklas, men bara om bloggen fortsätter i samma kvalitet. Faktum är att jag, utan bloggen, kommer Saab och den därmed sammanhängande fankulturen somna på lång sikt. Exakt detta får inte hända och jag hoppas att vissa läsare som inte har betalat någonting, nu komma ikapp. Det här handlar inte bara om ett bilmärke, utan om en känsla av liv. Det är så som det är med mig. Vänligen fortsätt !!! Saabige hälsningar Gebhard

  • 8. Mars 2017 vid 10: 37 PM
   permalink

   Till attityd till livet lägger till en annan punkt: genom bloggen och de stora händelserna träffade jag superfina människor från både miljön men också från andra länder, särskilt från Schweiz, som jag är glad på vid varje möte och med vilken en trevlig privat kontakt har uppstått.

 • 9. Mars 2017 vid 7: 01 AM
  permalink

  Jag är besviken över den låga donationsberedskapen! Jag skulle mycket välkomna ett medlemskap. Det skulle vara en grundläggande säkerhet garanterad för bloggen och bara den verkligen intresserade och dedikerade SAABisti där ...
  Vem - som jag gillar 1990 - är en övertygad SAAB-förare vill behålla, vårda och ta hand om sina gamla svenskar, att utbyta idéer med likasinnade människor och att få dessa fordon. Bloggen är en utmärkt plattform för det.
  Vänligen fortsätt, du har mig som medlem och många tack för ditt fantastiska arbete!

 • 10. Mars 2017 vid 11: 04 AM
  permalink

  Skulle göra donationsknappen självklar. Annars bra blogg och bra artiklar.

 • 14. Mars 2017 vid 10: 25 PM
  permalink

  Jag skulle vilja gå med Heiko:
  Donationen för donationer kan inte hittas på startsidan (stationär Chrome-webbläsare, Mobile Edge-webbläsare), och även i de enskilda bidragen bara långt nedanför sprang det också med tur att upptäcka ...
  "Har du Saab Blog 2016 tack? Då bloggare stöd med en donation "ska alltid vara överst (naturligtvis inte lika dominerande som irriterande Wikipedia slutet av året, men så förtegen fint (!) Eftersom det är bara ovan till höger eller vänster på varje sida)!
  Inte alla läser alla inlägg (ja, nu har jag), men Saab-entusiaster - och det borde bli mer och mer under åren på en pro rata om leasing avkastningen är alla 2-ter eller 3-th handen - Jag tror inte det ganska intresserad av bara 141 som vill bidra ...

  Detta borde inte vara en kritik !!! bara ett subjektivt förslag till förbättring.

  Fortsätt det bra arbetet, Tom och Mark och Reader Authors, och tack för alla bidrag!

Kommentarer är stängda.

ArabicDutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSwedish