Blog donation 2017. Resultat och öppen framtid.

Vi är fortfarande skyldiga våra läsare resultatet av vår ansökan om donationer. Resultatet är glädjande vid första anblicken. Men det finns också obesvarade frågor om varumärkens framtid, som vi inte känner till svaret just nu. Och ganska kritiska kommentarer.

blank
Blog donation 2017. Saab Blog behöver stöd!

har donerat 141 146-läsare. För vilka vi tackar dig mycket, för att de också säkra bloggen i år. De stora donationerna kom från hela Europa, många mindre donationer från Tyskland, stora summor från Schweiz och Österrike. Vid omkring 5.100,00 € är vi dock klart under resultatet av föregående år. Vad gör oss inte nöjda, liksom det faktum att vi inte kunde nå överväldigande majoritet av läsarna med vårt donationssamtal.

Samtidigt har vi också färre bloggunderhållare i år som lägger sina annonser på bloggen. Två företag som har åtföljt oss under en längre tid har inte varit där sedan januari.

Nästan 7 miljoner läsare i 6 år!

Naturligtvis är bloggen ett slags experiment, något som aldrig har gjorts tidigare. I mer än 6 år har vi skrivit om ett bilmärke som inte längre bygger fordon. Vi ”producerar” artiklar om varumärket med griffin nästan varje dag på en minibudget, och vi kommer att kunna välkomna den sju miljonte läsaren under de närmaste månaderna. Det finns och har alltid varit utmaningen att designa bloggen ”väl” och i linje med varumärkets påstående.

Vi har en projektbil, Saab-dagboken, det historiska tyska COC-arkivet och Saab-marknaden. Bloggen är också en succeshistorie som uppstod under svåra omständigheter. Saab verkar också vara speciellt i detta avseende.

Eftersom allt har gjorts hittills med hjälp av en stor, lojal läsekrets och lojala bloggsupportrar. Vårt projekt Saab "Paul" kommer tillbaka på vägen i april, då Saab Service Frankfurt förhoppningsvis kommer att ha eliminerat de sista klagomålen med stort engagemang. "Pauls" underhåll är säkrat för i år, liksom de planerade investeringarna i hårdvara.

Men tyvärr måste vi minska vår nuvarande minimibudget i framtiden. Eftersom bloggen måste finansiera sig själv som ett ideellt projekt och med en krympande budget tvingas vi dra slutsatser.

Vi kommer därför att vara en planerad åtgärd för 70. Födelsedag av varumärket kan inte inse, och vi måste avbryta en planerad investering. För mer under de närmaste dagarna.

Blogga framtid och medlemskap?

Vad är nästa med bloggen? Det är inte som jag måste skriva om Saab varje dag. Vad bör förstås att jag inte kommer att hålla mig till bloggprojektet utan kostnad. Saker har sin tid, och ingenting är för evigt. Om dagen kommer när en rimlig fortsättning inte längre är möjlig, är den densamma.

Faktum är att jag är förvånad över att vi ens har det så långt. Att så många läsare delar fortfarande Saabs entusiasm med oss, och att bloggen är livlig och attraktiv. Framtidsutsikter är svårt.

Det finns några sätt att säkra en inkomst och därmed en försörjning för bloggen. På ett bra och mindre bra sätt. Vi kunde publicera "betalda artiklar". Vi får ständigt förfrågningar om detta. Detta skulle säkra finansieringen, men vi skulle leda bloggen med "betalt innehåll" åt fel håll.

Medlemskap skulle vara ett annat alternativ. Dessutom innehåll som endast skulle vara tillgängligt för medlemmar uteslutande. Den som lämnar ett ekonomiskt bidrag kan dra fördel av detta och ha tillgång till allt innehåll och erbjudanden. De som inte deltar kommer inte längre att kunna få tillgång till allt i framtiden.

Detta förslag kom från läsaren, han är i mina ögon, bara den näst bästa lösningen. Men ännu bättre än att stänga bloggen, för att även minsta budgeten för ett rimligt redaktionellt arbete saknas. Det är möjligt att vi kommer att gå i denna riktning från 2018.

Metamorfosen av Saab-märket?

Också öppen är frågan om hur märket kommer att utvecklas ytterligare. Det är året 2017, och det har varit nästan 10 år sedan Saab senast såldes i Tyskland. När bilar når åldern mellan 10 och 15 år bestämmer deras öde.

Det närmar sig en kritisk tid för Saab-aktien.

Kommer Saaberna att bli entusiastiska fordon eller kommer de att hamna i export? Finns det tillräckligt många människor som är villiga att investera i äldre Saabs? Håller du dig på väg, betalar för reparationer som överstiger nuvarande marknadsvärde?

Det finns fall där det är. Men det kan också vara undantag, inte en allmän trend. Om Saab blir en kult eller glömd kommer de kommande åren att visa.

Som en egen blogg kan du knappt påverka det. Den avgörande faktorn blir hur samhället utvecklas. Om Saab verkligen är hjärta eller inte, det är det som bestämmer. Kan klubbar, forum, rotbord hjälpa människor till Saab? Formar vi metamorfosen till en älskares varumärke? Eller kommer det att vara att alla gör sina egna saker?

Helt uppriktigt, jag har mina bokningar där.

28 tankar om “Blog donation 2017. Resultat och öppen framtid."

 • blank

  Jag skulle vilja gå med Heiko:
  "Donera" för donationer finns inte på startsidan (stationär Chrome -webbläsare, mobil Edge -webbläsare), och även i de enskilda inläggen bara långt under under sprang också med tur att upptäcka ...
  "Gillade du Saab Blog 2016? Stötta sedan bloggen med en donation! på varje sida)!
  Inte alla läser varje inlägg (ja, det gör jag redan), men bland Saab-entusiaster - och de borde öka proportionellt med åren om leasingavkastningen alla är 2: a eller 3: e handen - jag tror inte det rätt till endast 141 passionerat intresserade människor som vill bidra ...

  Detta borde inte vara en kritik !!! bara ett subjektivt förslag till förbättring.

  Fortsätt det bra arbetet, Tom och Mark och Reader Authors, och tack för alla bidrag!

 • blank

  Skulle göra donationsknappen självklar. Annars bra blogg och bra artiklar.

 • blank

  Jag är besviken över den låga donationsvilligheten! Jag skulle mycket välkomna medlemskapet. En grundläggande säkerhet skulle garanteras för bloggen och bara de riktigt intresserade och engagerade SAABisti där ...
  Som - som jag sedan 1990 - är en övertygad SAAB-förare vill behålla, vårda och ta hand om sina gamla svenskar, utbyta idéer med likasinnade människor och bevara dessa fordon. Bloggen är en utmärkt plattform för detta.
  Vänligen fortsätt, du har mig som medlem och många tack för ditt fantastiska arbete!

 • blank

  Hej Tom och Mark, resultatet av bloggdonationen i antalet nämnda läsare är verkligen en besvikelse. Tyvärr är denna "drivande mentalitet" mer och mer rotad i vårt samhälle. Personligen har jag inget emot ett medlemskap, vet bara inte om den här varianten medför brist på vilja att ge många läsare det önskade resultatet. Förmodligen kommer de att fortsätta att hoppas på fri information och avvisa medlemskap också. Dessutom kommer detta inte att bidra till dubbelarbete av grundtanken. Idén med marknadsplatsen finner jag bra och expanderbar. Här kan en hälsosam marknad utvecklas, men bara om bloggen fortsätter i samma kvalitet. Faktum är att jag, utan bloggen, kommer Saab och den därmed sammanhängande fankulturen somna på lång sikt. Exakt detta får inte hända och jag hoppas att vissa läsare som inte har betalat någonting, nu komma ikapp. Det här handlar inte bara om ett bilmärke, utan om en känsla av liv. Det är så som det är med mig. Vänligen fortsätt !!! Saabige hälsningar Gebhard

  • blank

   Till attityd till livet lägger till en annan punkt: genom bloggen och de stora händelserna träffade jag superfina människor från både miljön men också från andra länder, särskilt från Schweiz, som jag är glad på vid varje möte och med vilken en trevlig privat kontakt har uppstått.

 • blank

  I grund och botten skulle jag mycket ångra det om bloggen går ner precis som Saab i Sverige. Hur man kör en 9-5 Bj.98 som nu har 63 tusen ner och en 9oo / 2 cabriolet kommer vi att köra våra skatter så länge som möjligt. Vi har en Saab-tjänst på plats. Så ingenting kan gå fel. Om bloggen inte längre finns, saknas något, skulle jag uppskatta ett bloggmedlemskap med motsvarande bidrag.

 • blank

  När det gäller framtiden för de återstående Saab, kommer situationen att utveckla liknar andra, redan bleknat, varumärken: Många bilar är antingen skrotas i förtid eller säljas till flaggor handlare, även om de flesta av 500.000 km gränsen kan överstiga loss med regelbundet underhåll (egna erfarenheter med tre 900, I).
  Men dessa mindre Saab-affinska ägare utan detta "hjärta och själ" ser detta märke ändå bara som en betoning på deras individuella personlighet.

  Eller den andra gruppen, försedd med den nödvändiga livsnerven, kommer att fortsätta att ta hand om sina skatter och hålla dem vid liv, precis som Panhard (förresten extremt sympatiska och aktiva klubbmedlemmar blir tyvärr sällsynta på grund av sin ålder) , NSU, Simca, Lancia, Rover, etc. är fallet.

  Så det kommer att vara på medellång sikt med Saab.

  Desto mer skulle jag ångra det om den här bloggen inte längre fanns någon gång. Bakgrundsinformationen om detta nästan otroliga affärsbrott på Saab skulle säkert vara värd en egen bok (hur är det, kära Tom?). I alla fall är dagens situation idealisk för "saabisterna med hjärta och själ": ännu en blogg som möjliggör ett intensivt utbyte om tekniska problem - och vår saabblogg!

 • blank

  För min del ett litet uttalande med mina intryck av varumärket SAAB:
  Jag kör mycket, jag är ute med min SAAB och mina fordon runt Hamburg.
  Faktum är att det är väldigt snabbt mycket få SAAB på gatorna!
  900 och 9000 har nästan försvunnit, och 9-3 och 9-5 av den äldre generationen är också knappt synliga.
  Jag jobbar i en miljö där mycket, väldigt många bilhandlare är bosatta som exporterar nästan bara. Eller håll bara detta något blåsiga flaggskepp (blåsigt är också bra, flyga sedan flaggor bättre). Och där är de SAABs från 2003, ibland lite äldre.
  Från 2 SAAB 9-5 från kunskapskretsen känner jag deras hemvist exakt: Afrika.
  Märket är inte särskilt populärt där, priserna är låga.

  Lageret av vardagliga SAAB i normalt, välskött tillstånd känns väldigt snabbt.
  Men du kan också se en hel del oförskämda, förfallna, bucklade "konsumtions -SAAB" som mestadels "används" av utländska medborgare.
  Och så finns det bara några välhållna exemplar vars förare säger hej - men bara några ...

  Det finns dagar när jag känner mig som en SAAB-förare, som om jag var den enda i sitt slag. Ingen annan SAAB hela dagen. Sällan har SAAB alltid varit, men inte så sällsynt!

  Fascinerande hur snabbt det här har utvecklats.

  Jag tror att SAAB snabbt kommer att försvinna helt från gatubilden. Åtminstone som en daglig / pendlare bil. Vissa älskare kommer säkert att fortsätta att existera.
  Men i många fall kommer det att bli ett varumärkebyte eller har redan funnits!

  Jag kommer också att köra min 9-3 Aero så länge det går. Min fru 9-3-årsdag också.
  Men tidens ödlor spelar en roll och den förmodligen enda inledande diskussionen om körförbud för den plötsligt så dåliga Diesel kommer att göra åtminstone våra två SAABs i en alltför avlägsen framtid ett längre liv med oss ​​omöjligt. Vi satsade mycket i båda bilarna i fjol, i år var min Aero redan dyra igen. Det fungerar fortfarande. Men det kan komma till den punkt där jag som en daglig pendlare i den närliggande staden börjar tänka ekonomiskt!
  (Fortfarande, det skulle aldrig vara en tråkig standard puddingbil, jag skulle ha en idé där redan)
  Brandändringen är också förprogrammerad hos oss, även om jag har kört SAAB sedan 27 år!
  Det som återstår är kärleken till märket, min modellbilsamling, den sällsynta Sonett III och många underbara minnen om "vårt" märke. Tiderna förändras, men så är det ...

  • blank

   Vilket uttalande! I ett nötskal!
   Det är precis hur jag upplever det. Mindre och mindre Saab på vägen, även här i CH, som faktiskt alltid var ett bra Saab land i relation. Jag är lycklig nog att kunna distribuera mina rider på 5 Saab, så jag hoppas att jag kan vara på väg med Saab under en mycket lång tid!
   Hälsningar från CH till Hamburg

  • blank

   Det du upplever i norr har länge varit verklighet här i söder. Under de senaste 14-dagarna körde jag en enda Saab på vägen. Och jag visste både bil och ägare.
   Saab har alltid varit ett sällsynt varumärke här. Men så sällsynt, det gör dig ensam. Och eftersom alla fordon är bensin är dieseldiscussionen inte så viktig för oss. Dessutom vinkar snart den första H-plattan. Men för vardagen blir det till sist ett annat märke på parkeringsplatsen. Och för de soliga dagarna fortsätt en Saab!

 • blank

  Kanske borde det göras på samma sätt som med andra märkesklubbar (t.ex. Citroen Club): Till exempel debiteras en årlig avgift på 25 €, för detta finns nyheter och tekniska sidor (reservdelskataloger, utdrag ur verkstadshandböcker, vad-jag-köper-var-), en informationssida för "erbjudande-sök", datum. Om till exempel 141 läsare är villiga att betala 25 € har du en fast budget på 3.525 XNUMX €. Det är alltid bra när man kan säga ”sponsorförhandlingar”. en medlemsbas på ...... och detta växer stadigt, när bilarna från Saab -märket utvecklas till eftertraktade, bra unga och gamla tidtagare!

 • blank

  Vad sägs om att donera någon som donerar en liten SAAB-blog.net klistermärke till sin bil?
  Det skulle verkligen vara ett incitament för vissa.

  • blank

   Skulle jag vara med, jag skulle vilja ha det också!

 • blank

  Jag märkte det inte och din nya layout fungerar på något sätt inte med utforskaren på den här maskinen, men jag brukar besöka webbplatsen.

  Kanske blir det fler donationer. Jag har skickat 50 nu.

  • blank

   Tack! Också till de två andra givarna från idag!

 • blank

  Donationsresultatet i förhållande till läsarna är förstås frustrerande, eftersom det alltid är en downtrend.

  Jag tror att vi befinner oss på ett mycket svårt stadium just nu. Många bilar är ännu inte i åldern för att tänka på långsiktigt bevarande. För många passar det verkligen inte in i livet. Därefter föreställer du en 08-15-leasinglåda framför dörren och SAAB flyttar till grus / export, det är bara vårt Wegschmeiß-samhälle :-(.
  Hos de äldre (cirka 20) uppstår frågan om att investera ordentligt för att ha kul under en lång tid eller utnyttja / slakta ...
  Jag har tre 20-åringar och en 19-årig, som alla är roliga men ibland beter sig som en massa tonåringar. Ofta finns det små saker som verkligen kan irritera dig!
  Dessutom blir leveransen av reservdelar allt svårare. Efter en naturolycka med min 9000 i oktober upptäckte min verkstad och jag att ORIO Sweden tydligen hade skrotat alla 9000 plåtdelar som tidigare fanns tillgängliga - det fanns verklig frustration och tvivel om huruvida hobbyen alls hade en framtid.
  Reparerades sedan med begagnade delar. Eftersom du först måste hitta rostfria delar och sedan arbeta upp jämnt noggrant. Resultatet är bra, men om det fortfarande var ekonomiskt? För det måste 9000 köra lång tid!

  Hela situationen är svår för tillfället och inte särskilt uppmuntrande. Å andra sidan har välbevarade 9000 och till och med ett fåtal 902 bottnat i priser och är utav hundratals.
  De andra modellerna följer en dag, men det kan ta ett tag och hur många kommer att överleva den här fasen?

  Men det är nu ofta adresserat på parkeringsplatser på de vackra bilarna, det här är de ögonblick där tvivel går, kanske är allt gjort korrekt 🙂

  • blank

   Skrotas? Visst mycket förnuftigt för ett företag som lever genom att sälja delar. Kundlojalitet och så ..

  • blank

   Den svåra situationen kommer att fortsätta ett tag. Tyvärr är det sant med leasingkassorna, under den senaste veckan var trenden inte utan. Vi får det, blogglaget, mestadels nära. Eftersom det ofta kommer ett avskedsbrev, vilket alltid är fint menat. Men vi är frustrerade.
   Åtgärderna i Sverige, se skrotning av plåtdelar, är obegripliga. Delarna är framtida guld, men Sverige har ett annat förhållande till gamla Saabs än våra. Det kan vara att den svenska klubben tog över en del av aktien.

 • blank

  Ja, ja, denna fria mentalitet. Det bryter bara allt. På samma sätt är det faktum att gamla bilar avyttras, även om de fortfarande är bra i årtionden. Du måste lära dig hållbarhet såväl som det faktum att inte allt kan vara gratis. Annars skulle det vara värt ingenting.
  Jag tycker att det är bra att du tänker på bloggen i tid, innan situationen blir dicey. Jag vill inte missa bloggen, det skulle vara synd om det gick som andra bra Saab blogg redan har tagit.

 • blank

  Det skulle vara synd om bloggen skulle stängas på grund av brist på ekonomi eller skulle behöva begränsa sig ytterligare. Som en läsare har skrivit, för mig, när jag slår på datorn och tittar på mina e-postmeddelanden, kan det inte alltid vara första klicket att klicka på Saab-bloggen, men minst 2. eller 3. Klicka.

  Jag har skrattat åt mig i dag min andra Saab, en 9k den första generationen, är brant näsa etc. honom ännu att göra en hel del tills han kommer tillbaka på vägen, men han kommer kommen.Nicht bara för att jag skulle saabophil men bilen har fascinerat mig i min sena tonåren, kanske Lancia (utom vl. 8.32 med motorn) och Fiat mindre, men Alfa och Saab i Tipo4 familj hade gjort mot mig. Varför det inte var en Alfa? Svårt att säga, men mitt hjärta hänger på Schwedenblech. Tillsammans med 900 Turbo 16S som redan har H-Know Zichen som 9k får någon gång.

  När det gäller bloggens framtid: Jag tycker att utvecklingen av en "marknadsplats" är mycket bra. Volvoforumet hade det väldigt tidigt (tyvärr bestämde operatören någon gång att bara öppna det för vissa personer som betalar för det. Och idag finns de flesta av Volvos forummedlemmar inte längre där, utan i forumet med samma namn på Grimasbok.

  Audiforum Typ43.eu har också en marknadsplats och användarna har ett bra nätverk med varandra. Där gick man på ett annat sätt för att rekrytera medlemmar. Där betalar du en "medlemsavgift". Audiforum är en intressegrupp utan klubbmejeri. Samtidigt arbetar de tillsammans med Württembergische Versicherung. Du får en liten rabatt om du är medlem i Typ43.eu. Och denna rabatt gäller alla motorcyklar som är försäkrade där. Och detta arv kan sedan doneras som en medlemsavgift. Detta är en ”win-win-situation”, så att säga.

  Mercedes Club W123.de går vägen för den klassiska klubben. Måste du gilla ...

  Jag skulle gå vägen för Audi IG. Det behöver inte vara Württembergische ... men det skulle vara en anledning att försäkra saaberna där ...

  • blank

   Tack för bidraget och förslaget! Audi -folket är på rätt väg. Förresten, jag hade en gång en typ 43, men förr i tiden när jag var väldigt ung 😉. Försäkringsbolag ”bombar” oss med ”betalt innehåll”. Men mestadels de företag som vi inte på allvar skulle rekommendera till våra läsare. Jag kan tänka mig att det finns försäkringsbolag som skulle vara intresserade av Saab -förare och som skulle ge oss ytterligare mervärde.

   Och ha det kul med 9k!

 • blank

  Jag skulle snurra på marknadsplatsidén ytterligare och bygga något liknande den svenska Saab-klubben i Tyskland, inklusive en reservdelsservice endast för medlemmar, som är vanligt där. Det behöver inte vara ditt eget lager, kanske kan du ingå ett samarbete med den svenska klubben? Jag har ingen aning om de är öppna för en tysktalande utlöpare ...
  En blogg eller nyhetssajt har bara en chans om det finns ett verkligt mervärde med en prenumerationsmodell. Jag tror inte att det kommer att vara fruktbart att "bara" behöva betala för varor ...

 • blank

  Jag kan helt förstå det! Jag integrerades en gång i ett bilprojekt och jag vet vilken tid och kostnader det innebär. Även om du vill presentera, testa eller installera delar. Utan en tillverkare som stöder dig fungerar ingenting. Paule ensam ... Man, man ...

  Jag hade länge undrat hur jag hanterade det, nu har jag lösningen. Jag hoppas verkligen att en bärbar lösning kan hittas och håll fingrarna korsade!

 • blank

  Tack för din öppenhet. Kanske kan du exponera kostnaderna för bloggen transparent, så att du kan förstå var pengarna används. 5000-euron svarar verkligen inte för värd.

  Den sista meningen besviknar mig lite. Jag träffade många bra Saab-vänner och bara för att du tvivlar på gemenskapens framtid överraskar mig. Det här läser lite som du gav upp.

  Kanske dina förväntningar och samhällets sammanträffande kanske inte sammanfaller.

  • blank

   Det är lätt att förstå var den knappa budgeten gick. Paul snarare slukade mycket av det när jag tittar på stolparna och surr är att titta att misstänka att den tjocka slutreglering är ännu inte kommit. Vad är de få euro på bordet för sådana projekt som jag hittade?

 • blank

  Tyvärr tar folk det självklart för att få all information gratis.
  Jag skulle inte motsätta mig en medlemsavgift om den håller bloggen. För det du gör här är bra och säkert inte lätt.
  Varje dag står jag upp, kopplar på kaffemaskinen och ser vad som är nytt i SAAB-världen.
  För en annan.
  Jag är alltid upprörd när människor utnyttjar Saab som inte ens har 200.000 km bort.
  Med en bra omsorg, är en Saab den mest trogen följeslagare du kan ha.
  Jag är stolt över min 98 9-3. Och jag gör vad som krävs för att få det.
  Skulle ödet skilja oss en dag kommer nästa bli 90 år Saab.

 • blank

  Vad du gjorde under de senaste åren var bra och gick långt utöver vad vi kunde förvänta oss. Från min sida skulle jag beskriva resultatet som frustrerande, för det är det. Om det skulle vara fullständig bloggåtkomst vid någon tidpunkt endast för medlemmar skulle jag naturligtvis vara ombord. Jag vill inte missa bloggen !!

  • blank

   Jag skulle vara där också.

Kommentarer är stängda.