Saab 9000 mittarmstöd för eftermontering

Om du frågar vad jag har sett från Saab i vinter, så finns det ett svar: körde Saab 9000. I självexperiment med en Saab-klassiker genom de mörka och kalla årstiderna. Fungerar det? Svaret kommer de kommande dagarna på bloggen.

Saab 9000, vårt Anna-projekt, med mittarmstöd.

Innan vår 9000 var redo för rättegången fick han en liten komfortuppdatering. Tyvärr har svenskarna aldrig levererat 9k med en vanlig mittarmstöd. Detta är inte förståeligt. Eftersom den första stora Saab är ett komfortpaket, vilket nödvändigtvis kräver en mittarmstöd.

Saab 9000 mittarmstöd "Made in Italy"

Saab tillhandahöll en bra och hållbar tillbehörslösning som inte har varit tillgänglig i åldrar. Eftermonteringsmarknaden erbjuder olika alternativ som är antingen billiga, fula eller grymma - eller alla tillsammans. Erbjudandena är ett möjligt alternativ Armstöd butik från Darmstadt. Det ger olika versioner av armstöd för Saab 900, 9000 och 9-3.

Priset är okej till 86,00 € för imitationsläderversionen eller 16,00 € för äkta läderversionen. Leveranstiden anges som 7-10 dagar och armstödet finns där efter exakt 10 dagar. Synd: Det finns ingen leveransavisering, vilket skulle ha varit bra service. Armstödet är tillverkat i Italien, och det finns fler färgvarianter för 9000 direkt från tillverkaren än vad den tyska byrån erbjuder.

Det är det: Den eftermonterade lösningen för Saab 9000

Utförandet är bra, det lilla facket under armstödet är vadderat, lädret känns bra och luktar som italienskt läder borde. Armstödet monteras med två skruvar som borras nedifrån i locket på facket i mitttunneln. Det är snabbt, enkelt och passar, eftersom locket börjar bilda sin första lilla bubbla. Ålderstecken som nu täcks av mittarmstödet.

Material, design och pris har rätt

De två skruvarna håller armstödet på plats, även om det fortfarande finns ett litet spel och lika lite oro över hållbarhet. De närmaste månaderna visar att de är ogrundade. Delen från tillbehören håller vad den lovar, facket i mitttunneln förblir tillgänglig, vinsten i bekvämlighet är hög.

blank
Praktiskt: ett litet fack under armstödet

Framför allt är färgen, designen och materialet rätt. Mittarmstöd ser ut som Saab Original och som om det redan hade installerats i 1998-fabriken. Komfortförstärkningen är palpabel, och efter en dag vill du inte köra 9000 utan den.

Små investeringar, mer lyx i Saab-klassikern. Och inledningen till att skriva lite mer om den första stora Saab igen. Självexperimentet med Saab 9000, vårt Anna-projekt, under den kalla och mörka säsongen kommer att publiceras på bloggen de närmaste dagarna.

7 tankar om “Saab 9000 mittarmstöd för eftermontering"

 • blank

  Det finns inte bara armstöd utan också en handbromsväska till min 9-3 I i beige läder. Efter 17 år ser det bromsliknande locket på handbromsspaken inte så bra längre ut. Jag beställde det genast. Jag är nyfiken på hur det passar. Tack för tipset! Jag hade aldrig hittat det utan Saabblog!

 • blank

  @ Alex: exakt!

 • blank

  Med 9000der genom den kalla årstiden ???? Med vad mer? Vad är bättre där? Vad är så tvivelaktigt om det?
  9000der är alltid och överallt! Men jag ser fram emot den mycket bra artikeln!

 • blank

  För en 9000 med automatisk finner jag den här lösningen ganska värt att överväga, men hur är det med versionerna med manuell växellåda stör armstödet?

  • blank

   Automatisk 9k behöver nödvändigtvis en armstöd, ingen tvekan. Även med strömbrytaren passar den. Jag hade lite reservationer innan montering. Men armstödet passar som om det hade levererats från fabriken. Ingenting stör.

   • blank

    Kan du också kasta ryggstödet på baksidan eller är det fast?

    • blank

     Ryggstödet skruvas på locket på mittfacket och kan vikas tillbaka med det.

Kommentarer är stängda.