Kortfattat noterat. Tesla. Hjortföreställning. IntSaab.

Under de senaste dagarna har ett antal korta meddelanden samlats in. Vår översikt över Saab-världen börjar med det internationella Saab-mötet, som kommer att äga rum i Dinslaken i år.

Intryck från IntSaab 2012 i Spa
1. Tyska saabklubben IntSaab 2017.

Inloggningen till IntSaab 2017, den för 4. till 6. Augusti i Dinslaken är nu nätet möjligt. För närvarande rapporterar 1. Tyska Saab Club ingen gräns vad gäller antalet deltagare. De internationella Saab-mötena är populära, så att kapacitetsgränsen kan nås mycket snabbt.

En snabb bokning rekommenderas för alla intresserade Saab-fans.

1. Tyska saabklubben Techno Classica,

Techno Classica äger rum i Essen från 5 till 9 april. Och som alltid presenterar den första tyska Saab Club, som också organiserar mötet i Dinslaken, vårt varumärke. Mottoet för 1 är en gammal Saab-reklamslogan från 2017-talet. "Bättre perfektion än färdigt" skrivs ovanför utseendet. Vad ligger bakom det? Vi kan vara glada.

På grund av byggnadsarbetena på utställningsområdet förändras platsen i år: Saabs utställningsmonter kommer att vara i Hall 13, Stand 13/110, områdesingång Messe Ost / Gruga Hall.

Hjortföreställning

Hirsch Performance, tidigare Saab Werkstuner, erbjuder fortfarande lösningar för mer körglädje. När våra fordon blir äldre blir rabatterna också. 30% rabatt är nu tillgängligt för fordon från år 2012 och 2013 (?). 50% rabatt gäller för alla förbättringar av programvarans prestanda för fordon med modellår 2011 och äldre.

Hirsch Prestationsförhöjning är godkänd Saab-partner tillgängliga.

Saab i pressen

Hur kan du säga att Saab-samhället jobbar väldigt bra och Saab Spirit har inte gått ut än? Det fanns en otydlig indikation under de senaste dagarna. Det fanns en artikel i pressen om Saab 96, och jag hade redan ett dussin mejl från läsare som pekade på det i brevlådan.

Jag säger tack på det här sättet, också för att jag inte har kunnat svara på alla mejl på flera månader. Det finns bara för många och det skulle ta mig ytterligare 24 timmar om dagen att få allt gjort. Situationen kommer inte att förändras i brist på en lösning. Jag ber därför om överseende!

Men: Varje mail läses, och vad som ska besvaras inom rimlig ram är gjort.

Här länken till Du kan 96 Artikel och till ett annat inlägg om Saab 92 vs. Volvo 444 går. Ha kul medan du läser!

Tesla till Sverige?

På måndagen handlade det om Frågaom Tesla skulle kunna bygga elbilar i den tidigare Saab-fabriken i framtiden. Det är mycket osannolikt att detta kommer att hända. Ändå verkar ämnet utveckla en hel del dynamik, också för att vissa kretsar är mycket intresserade av att locka en annan tillverkare in i bilklyngan mellan Trollhättan och Göteborg.

Den svenska regeringen vill spela en aktiv roll i detta. Det rapporterade på tisdag Sverigsradio, Och det handlar inte bara om produktion; en batterifabrik bör stärka bilplatsen i södra delen av landet och säkra den för framtiden. Detta hör inte nödvändigtvis till Tesla, även med andra tillverkare talar man.

Med tanke på att Volvo och Lynk Co släpps ut på marknaden före 2020 elbilar, och en del av det kommer att byggas i Europa, säkert en bra strategi.

5 tankar om “Kortfattat noterat. Tesla. Hjortföreställning. IntSaab."

 • blank

  Varför finns inga hjortuppgraderingar längre för den första MY av 9 5? Det var inte ersatt vid den tiden, ingen kontroller, men bara mjukvaran ändras, eller hur?

 • blank

  Det är inte otroligt. Minns jag rätt, att någon minister sa att man kunde bygga vindkraftverk på fabriken? Det är regenerativ energi, och bilar som kan använda regenerativ energi är bättre än gamla brännare.

 • blank

  "Hjort" är en bra sak! 🙂
  Jag har tid med min gamla 9-5 SC 2.3t arc också (när det var en 50%, action).

  Tesla i Saabs hallar? Hmmm ... ..
  Men tydligen tar svenskarna åtminstone vikten av "bilindustrin" "mer allvarligt" igen.
  Jag tror att mycket kommer att hända i branschen de närmaste åren (med några positiva konsekvenser, men säkert också många negativa ... också här i D.

 • blank

  Tack för hjortens prestationsnota! 50% gör mig svag

 • blank

  Nu tar den svenska regeringen plötsligt åtgärder och det är svårt att tro att en amerikansk biltillverkare kan lockas till Sverige - är det fortfarande möjligt?

  SAAB-bilar hade kastat alla pinnar som kunde fås mellan benen innan konkurs och nu detta. Detta är en del av schizofreni störningar - bara otroligt!

Kommentarer är stängda.