Kortfattat noterat. Tesla. Hjortföreställning. IntSaab.

Under de senaste dagarna har ett antal korta meddelanden samlats in. Vår översikt över Saab-världen börjar med det internationella Saab-mötet, som kommer att äga rum i Dinslaken i år.

Intryck från IntSaab 2012 i Spa
1. Tyska saabklubben IntSaab 2017.

Inloggningen till IntSaab 2017, den för 4. till 6. Augusti i Dinslaken är nu nätet möjligt. För närvarande rapporterar 1. Tyska Saab Club ingen gräns vad gäller antalet deltagare. De internationella Saab-mötena är populära, så att kapacitetsgränsen kan nås mycket snabbt.

En snabb bokning rekommenderas för alla intresserade Saab-fans.

1. Tyska saabklubben Techno Classica,

Från 5. till 9. April Techno Classica äger rum i Essen. Och som alltid presenterar 1. Tyska Saab Club, som också är värd för mötet i Dinslaken, vårt varumärke. Motto för 2017 är en gammal Saab-reklamslogan från 70-åren. "Bättre perfektion än konfekt" ligger ovanför showen. Vad står bakom det? Vi kan vara nyfiken.

På grund av byggnadsarbetet på utställningsplatsen kommer platsen att förändras i år. Saab monteringen kommer att ligga i Hall 13, Stand 13 / 110, Entré Messe Ost / Gruga Halle.

Hjortföreställning

Hirsch Performance, tidigare Saab Werkstuner, erbjuder fortfarande lösningar för ökat körglädje. Med ökningen av våra fordon blir rabatterna också mer generösa. 30% rabatt är nu tillgänglig för fordon i modellåret 2012 och 2013 (?). En 50% rabatt gäller för alla mjukvaruuppgraderingar av fordon med modellår 2011 och äldre.

Hirsch Prestationsförhöjning är godkänd Saab-partner tillgängliga.

Saab i pressen

Hur kan du säga att Saab-samhället jobbar väldigt bra och Saab Spirit har inte gått ut än? Det fanns en otydlig indikation under de senaste dagarna. Det fanns en artikel i pressen om Saab 96, och jag hade redan ett dussin mejl från läsare som pekade på det i brevlådan.

Jag säger tack på det här sättet, också för att jag inte har lyckats hantera i flera månader för att svara på alla mail. Det finns bara för många, och jag skulle behöva extra 24 timmar varje dag för att få det gjort. Situationen kommer inte att förändras för brist på lösning. Jag ber därför om förmåner!

Men: Varje mail läses, och vad som ska besvaras inom rimlig ram är gjort.

Här länken till Du kan 96 Artikel och till en annan post där det handlade om Saab 92 vs .. Volvo 444 går. Njut av att läsa!

Tesla till Sverige?

På måndagen handlade det om Frågaom Tesla skulle kunna bygga elbilar i den tidigare Saab-fabriken i framtiden. Det är osannolikt att det kommer att hända på det sättet. Emellertid tycks ämnet utveckla en viss fart, delvis för att vissa kretsar är intresserade av att locka en annan tillverkare i bilklustret mellan Trollhättan och Göteborg.

Den svenska regeringen vill spela en aktiv roll i detta. Det rapporterade på tisdag Sverigsradio, Och det handlar inte bara om produktion; en batterifabrik bör stärka bilplatsen i södra delen av landet och säkra den för framtiden. Detta hör inte nödvändigtvis till Tesla, även med andra tillverkare talar man.

Med tanke på att Volvo och Lynk Co släpps ut på marknaden före 2020 elbilar, och en del av det kommer att byggas i Europa, säkert en bra strategi.

5 tankar också "Kortfattat noterat. Tesla. Hjortföreställning. IntSaab."

 • Varför finns inga hjortuppgraderingar längre för den första MY av 9 5? Det var inte ersatt vid den tiden, ingen kontroller, men bara mjukvaran ändras, eller hur?

 • Det är inte otroligt. Minns jag rätt, att någon minister sa att man kunde bygga vindkraftverk på fabriken? Det är regenerativ energi, och bilar som kan använda regenerativ energi är bättre än gamla brännare.

 • "Hjort" är en fin sak! 🙂
  Jag har tid med min gamla 9-5 SC 2.3t arc också (när det var en 50%, action).

  Tesla i Saab-Hallen? Hmmm ... ..
  Men uppenbarligen svenskarna åtminstone tar betydelsen av "bilindustrin" tillbaka "mer allvarligt".
  Jag tror att mycket kommer att hända inom branschen de närmaste åren (med några positiva konsekvenser, men säkert också många negativa ... här i Tyskland också).

 • Tack för hjortens prestationsnota! 50% gör mig svag

 • Nu den svenska regeringen är plötsligt aktiv, och du kan tro det eller ej, det är möjligen en amerikansk biltillverkare lockas till Sverige - ja Geht är för?

  SAAB-bilar hade kastat alla pinnar som kunde komma mellan benen före konkursen och nu detta. Det här är en del av sjukdomar inom schizofreni - bara otroligt!

Kommentarer är stängda.