Sällsynt Saab 9-4x till salu

Det var i Hamburg när jag fick köra den nya Saab 9-4x för första gången. Han lämnade ett bestående intryck, eftersom Saab SUV var bara kul. Sovereign var 9-4x med sin Turbo V6 på vägen, alltid tillräcklig kraft, åtföljd av ett vackert ljud.

Saab 9-4x på vägen i Rhen Valley.

Han är inte en bil för folk som argumenterar med förmodad anledning och sedan köper en stor SUV med dieselmotor, men ett fordon som är ganska öppet för sin orimlighet. Och det är också underbart Saab. Bara annorlunda än vanligt och med en unik cockpit med roddak, som vi känner till från de senaste modellerna från Trollhättan.

En drömbil i drömkonfiguration

9-4x skulle ha varit min Saab, som jag har skrivit upprepade gånger. Jag skulle ha beställt om det hade kommit till den tyska marknadsintroduktionen. Planerna var väldigt specifika, Saab Tyskland skulle ha beställt min drömbil efter min konfiguration, först tillträde till filialen och såldes till mig efter en tid.

Eftersom det inte hade varit så lätt att köra 9-4x i Tyskland. Huvuddelen av Saabs SUV skulle ha hamnat i Kina och USA, där de 2011 inte hade någon önskan om diesel. Vi i Tyskland skulle bara ha tilldelats några hundra enheter per år. Och de skulle ha sålts mycket snabbt.

Något som min drömkonfiguration motsvarar Saab 9-4x, som för närvarande säljs i Hamburg. I Ice-Pearl Metallic, vilket är min föredragna färg för denna modell. Fordonet är en Kanada-version, som har konverterats med ett originalt Saab-navigationssystem i den europeiska varianten. Bara 24.000 kilometer är på hastighetsmätaren, fordonet har en tydlig historia. Den första registreringen registrerades på Saab Automobile AB, då gick han in i tyska älskare och blev vidarebefordrad i familjen.

Saab 9-4x från Milford Proving Ground

Självklart finns all dokumentation där, och historien om denna Saab 9-4x är väl dokumenterad. Det som bland annat gör honom speciellt är att han var på GM Test Site på Milford Proving Ground och att detta är bevisat. Förmodligen för dokumentation och släppa skäl, som Kanada-versionen av 9-4x. Han är således en bit av fordonshistoria som är så sällsynt att hitta. För älskare, Saab fans, och förmodligen med ett mervärde de närmaste åren.

21 tankar om “Sällsynt Saab 9-4x till salu"

 • Hej Tom, jag skulle genast komma åt dig på din plats. Eftersom det med god vård bara kan komma ut mycket roligt och en rimlig värdeökning.
  PS: Har du information som har konverterat Navi. Jag kör för närvarande en 9.5 som ursprungligen var avsedd för Kanada. Men tyvärr fortfarande med Navi för Kanada / USA. Hittills söker jag fortfarande vem som ska ändra detta.

  • Hallen är full. Tillväxten är inte godkänd

   Navigeringen av navigeringen utfördes vid Lafrentz. I Kiel har 9-5 redan konverterats framgångsrikt.

 • En trevlig bil av 9-4x där den grundläggande modellen av GM också är rolig umabel fram och tillbaka. Dessutom är 9-7x grunden en Chevrolet Trailblazer och ingen Cadillac, SAAB med fler förtjänster än du tror.

  • Hej.

   Vad är historien om Saab på Trailblazer?
   Jag skulle vara väldigt intresserad.

   Griffin förlåt mig min okunnighet!

   • På Trailblazer förmodligen ingenting. Frågan är hur mycket SAAB är i 9-7X?

    Jag var aldrig i det, men antar att SAAB har tagit temat cockpit och säten på allvar i 9-7X.

    • Cockpiten har varit snyggt "saabed" och tändlåset är där det borde vara. Även mugghållaren från 9-5 I finns där. Ser bra ut och känns faktiskt bra. Med Aero-versionerna var till och med bokstäverna broderade på lädret och därmed uppmärksamhet på detaljer.

    • Jag körde en 9-7 X en tid sedan och har förutom korset emblemet hittade ingenting som på något sätt påminner mig om SAAB. Och jag kan säga att jag ganska mycket körde från 95 korta nosen över 99 TU, 90-er, 900i / TU, 9000 CC Aero / CS Aero, 9-5, 9-3I / II och 9-7X passar därför enligt min åsikt inte alls, kanske för att det är en Trailblazer.

   • Jag medvetet SAAB dygder skrivna med det menar jag framför allt en omfattande standardutrustning med några smarta detaljer som börjar med luftfjädring med nivåreglering och bortre änden på kompressorn med fyllningen inte bara däcken med luft kan också Fotbollskulor och annat. Bilstorlek och acceleration är också på SAAB-nivå. Den senare producerar samma förvånade ansikten som när jag går på gaspedalen i aero9k. Men det finns också ett antal underskott, säkerhet, luckor, konsumtion framförallt.

 • Det är synd att de inte fortsatte att producera 9.4x! Gilla 9.3

  En vacker SUV. Och trots GM en hel Saab. Inte som 9.7x en konverterad Cadillac.

  Jag skulle vilja ha en provkörning.

  • ... på vissa ställen (t.ex. "optiskt" bak, mittarmstöd etc.) är bilen lite "atypisk för Saab" .... men det är inte så illa.
   Sammantaget gör 9-4 redan ett fullt SAAB-intryck (och naturligtvis framför allt och särskilt "fram till vänster"). 😉

 • En dröm verkligen! Jag hoppades också att 9-4X skulle komma till Tyskland. Jag skulle definitivt ha älskat att beställa den eller beställa den som en demonstrationsbil. Helt orimligt men fantastiskt ....
  Tyvärr saknar jag så lite av det ekonomiska medlet eller modet att riskera att köpa här.
  Jag "måste" köra ytterligare 9000

 • Denna SAAB bidrar också till att en annan tillverkare verkar mer och mer som en medelhavstolkning av SAAB ...

  En annan SAAB är sonetten. Från Italien finns det något som den nuvarande tolkningen. Otroligt dålig förskjutning och på papper relativt svagt motoriserad för dagens förhållanden, men så liten och lätt att knappt någon kan hålla jämna steg (i 4,5 till 100) ...

  Den nya SUV därifrån erbjuds med en 2.0T - med 280 hk. En SAAB fyrcylindrig kan också finnas ungefär där idag - och orolig. Kanske skulle 9-4X också finnas på marknaden med den här motorn? En 9-5 för säker, om det fanns en sådan motor, skulle det ha fortsatt på något sätt och licenserna för 9-4X och 9-5 NG skulle inte ha varit ett problem ...

  Skulle, skulle, kunde ...

  Jag sparar de andra varumärkena och typerna här. Den som redan har haft liknande föreningar vet vem och vilka modeller jag menar ändå. Det är synd att det för närvarande inte finns någon kombi där heller. Det har aldrig funnits en plattform som ändå kommer nära en 9-5 ...
  Men kanske det kommer hända?

  • Kombinationen är verkligen synd. Men världen verkar vilja ha SUV, mindre gods bilar.

   • Antag att varumärket jag hänvisade till är identifierat ...

    Kanske kommer åtminstone en stationvagn i 9-3-format snart därifrån? Det finns redan en läsk i dessa dimensioner. Även en sådan SAAB-parallell. Eftersom dessa är tillgängliga såväl som SUV med kvasi 2.0T ...

    Även dessa är redan med en V6 och det är något som en italiensk Mega 9 3. SUV bör följa med samma motor och skulle då erbjudas här 9-4x i vissa avseenden (motorkapacitet, antal cylindrar och
    arrangemang) mer liknande.

    Jag känner på samma sätt som förra året med Opel. Jag skulle vara intresserad av bloggare och samhället. Hur som helst ser jag personligen många paralleller till SAAB. Också på grund av amerikanska influenser ...

 • Finns det 3-versioner av 9-4X? USA, CANADA, EU-version?

  • Det fanns också en kinesisk version.

 • Det är synd att denna bil inte har kommit på marknaden. TTID-motor från 9-5, automatisk, fyrhjulsdrift. Det hade varit många framåt.
  Så det är fortfarande en samlarobjekt, som bara ska flyttas på sommaren.

 • Mycket trevlig bil!

  Och handsfree osv. Jobba där efter Navi-EU-konvertering?

  • Hej mac9-5!
   Ja, Bluetooth-handsfree-systemet tillsammans med ratten eller pekskärmen fungerar fantastiskt.

 • Ädla del! Hade vi inte en 9-5 II från Milford Proving Ground år sedan?

Kommentarer är stängda.