Saab Vs. Toyota. En Saab 9-5 som livräddare

Vi lägger nästan aldrig olyckor på vår blogg, även om vi konfronteras med dem regelbundet och Saabs alltid imponerar med en hög säkerhetsstandard.

En Saab 9-5 som livräddare

Men våra bilar blir äldre, så det verkar viktigt att komma ihåg hur bra Saabs ingenjörer har gjort det. Du kan se det i äldre fordon också. Saab 9000, som kom på marknaden för mer än 30 år sedan, anses enligt Folksam Versicherung fortfarande vara genomsnittlig säker. Och Saab 900 II, 9-3 I, 9-3 II och 9-5 I listas som säkra över genomsnittet i verkliga olyckor.

Saab 9-5 vs. Toyota Hilux

Hur bra en tidig Saab 9-5 sportbil slår i daglig trafik visar oss följande olyckor. Olyckshändelsen är tänkbar ogynnsam, eftersom han ger mycket mer vikt på vågorna än Saab. En Toyota Hilux med kroppsvikt väger över 2 ton, 9-5 har ett halvt ton mindre att erbjuda. Inte en bra utgångsläge.

Följande olycksscenario inträffade: En Toyota Hilux tog vägkörning från Saab 9-5, som också fick namnet Paul, i korsningen av en huvudväg. Den 17-åriga Saab lyckades "avvärja" attacken och transporterade terrängfordonet till trafikön. Båda fordonen är bara skrotvärde och kan inte längre repareras.

Josef, ägare till 9-5 och läsare på bloggen, blev oskadd och med stor skräck. Toyota-föraren var tvungen att gå till sjukhus med en whiplash, men blev snart utsläppt. Inga människor skadades allvarligt, ingen dödades. Och det är bra.

Aktiva nackstöd som säkerhetsfunktion. Livräddare sedan 1997.

Vi minns: Med Saab 9-5 och den första 9-3 generationen gav Saab världen de geniala, aktiva nackstöd. De räddar oss från whiplash vid en olycka och tyvärr tog det andra tillverkare lång tid att erbjuda denna innovation till sina kunder. Toyota utrustar nu sina fordon med aktiva nackstöd, men förlitar sig på ett annat system än hos Saab. Och den 7: e generationens Hilux verkar inte ha den här funktionen.

Det är imponerande att se hur säkert 9-5 uppförde sig mot en större och tyngre motståndare. Han är en livräddare och har fullgjort sitt uppdrag. Det känns bra när vi känner till våra familjer och människor som är viktiga för oss i en Saab.

7 tankar om “Saab Vs. Toyota. En Saab 9-5 som livräddare"

 • blank

  Skräp, en vacker skarabaggrön 9-5 med en fantastisk, beige läderkombination mindre ... Förhoppningsvis kommer ägaren (fortfarande) att hitta en adekvat ersättning ...

  • blank

   Tyvärr har jag inte hittat en längre. Denna gamla engelska kombination, grön-beige, valdes av min dotter 2000 när hon var 13 år gammal. Nu blir det en 9-5 Aero 2007 i svart. Jo det är det, ... ... ... en av få som fortfarande
   det finns!

 • blank

  Det har gått lätt igen.
  Trevligt också, att oskyldiga kommer undan utan whiplash.

  För att vara rättvis måste det sägas att med rollerna omvända har SAAB också livmoderhalsproblem
  kunde ha gett. Sidokollision?
  Nackstöd är inte hyperaktiva, även vid SAAB.

  För HiLux-piloten bra reparation. Förhoppningsvis är det inte dåligt och hon är ute igen!

 • blank

  God morgon.
  Det är bien dommage de ne plus avoir de Saab. Le marché existe toujours, par un curieux hasard la marque Saab ne reviendrait elle pas en Europe et cooperation avec les fabrications Chine Suède?

 • blank

  För många år sedan hade jag själv en självtillfallen olycka med en 900 / I. Under händelsen trodde jag att det som hände kunde vara mitt slut. Men 900-han kom på rätt ställe och med en hel del skräck (och inget annat) kom jag ut ur en kraschad bil. Bilens skick efter olyckan har lämnat ett bestående positivt intryck på mig. Bilens avgång var värdig i den mån som han har spenderat de sista cirka 10 meter i luften (född från jets).

  Min fru hade också en olycka med ett barn ombord för några år sedan. Det är nästan omöjligt att beskriva dem, men man kan kalla dem spektakulärt. Resultat: en trasig 9-5 / I och två tjutande kvinnor, inget annat.

  För att uttrycka det med Tschick: SAAB är verkligen "bra".

 • blank

  Och det är därför vi kör Saab eftersom det skyddar oss. Kraften som han har är fortfarande otroligt bra.

 • blank

  Så ingen smärta för whiplash när du säger att du satt i en Saab. Skämtar åt sidan, jag är glad att köra en säker Saab. Jag kan bara ge alla råd om du ser hur många unga små bilar och sänker ännu fler kostnader.
  Saabige hälsningar.

Kommentarer är stängda.