Nyheter från Saabvägen 5

Saabvägen i Trollhättan är en mycket speciell adress för oss fans. Han är Saabs hem och en lång och spännande fordonsindustri. Vem tryckte Saabvägen nummer 5 på sitt visitkort, tidigare arbetat för Saab Automobile. Idag för NEVS.

En stor adress. Saabvägen nummer 5.

Fläktar lyckas sällan att komma på lönen för en tillverkare lika bra som aldrig tidigare. Men det finns också undantag. För drygt ett år sedan gick Michèl Annink till NEVS efter att ha arbetat för Microsoft och Salesforce. Som Senior Director of Mobility Services och Customer Journeys var han för att hjälpa till att forma framtiden för NEVS.

En Saab-fan i Saabvägen 5

Michèl är Saab fan genom och igenom. Infekterad med varumärkets kärlek var han i hans tidiga år av Saab 99 Turbo av en granne. Idag äger han en imponerande samling sällsynta fordon från Saab, inklusive en sällsynt 9-5 NG sportvagn och en 9-4x. Med sin årliga karriär inom IT och Saab-bakgrunden var han förmodligen det bästa valet för en spännande uppgift.

Våra läsare kommer säkert att komma ihåg Michèl som författare till de internationella sidorna på bloggen. Med början av hans arbete vid NEVS var det inte längre möjligt att skriva på bloggen, och på 15. Februari 2016 antogs han själv från bloggprojektet.

Det speciella förhållandet var dock kvar och jag tyckte det var spännande att en Saab-fan skulle hjälpa till att forma mobiliteten i Saabvägen 5. För Michèl började Annink med sitt drömjobb på NEVS ett engagerat liv som borde ske mellan Trollhattan, Peking och Stockholm. Månaderna gick och bloggruppen kunde följa utvecklingen i Saabvägen 5. NEVS och Michèl Annink var upprepade gånger i pressen och i föreläsningar. Hans vision om mobilitetens framtid blev ett problem.

På sommaren mottogs Saab-fansen på fabriken på sin pre-turné av IntSaab 2016. Delegationer från Tyskland, Nederländerna och Sverige fick insikt i NEVS: s arbete. Och NEVS öppnade de hemliga designstudiorna. Den glädjande, nya insynen och vårt besök i oktober 2016 i den tidigare Saab-fabriken förväntar jag bland annat åtagandet från Michèl Annink.

Michèl Annink lämnade NEVS

Vid en tidpunkt blev det tystare, och i november skrev 2016 jag Michèl ett mail om hans drömjobb fortfarande skulle göra honom lycklig. Jag fick inget svar. Vid julen kom nyheterna att banorna skulle skilja sig. Idéerna om rörlighetens framtid, han skrev till mig, var för olika. Och beslutet att lämna NEVS var inte lätt.

I slutet av januari lämnade Michèl Annink Saabvägen nummer 5. Vad jag tyckte var mycket beklagligt, för att jag gillar dessa berättelser när människor med stor passion som sidotillträdare får bilda framtiden för ett varumärke.

26 tankar också "Nyheter från Saabvägen 5"

 • Det är synd. Jag gillade att läsa hans artiklar på bloggen och önskar honom lycka till med NEVS. Hans avgång är inte en motiverande signal.

 • Återigen eroderade en del relation. som tiden går förbi

 • Det låter som NEVS framtida utseende är annorlunda än vad en Saab-fan skulle vilja ha. Eftersom de flesta, verkligen Michèl, borde vara öppna för idén om elbilar, måste man anta att den hakar någon annanstans. Individuell rörlighet adé, istället för att leverera biluthyrningsföretag och myndigheter?

  • Michèl är ett fan av elbilar och kopplad rörlighet. Det var verkligen inte meningen. Hans beslut kommer att ha mycket att göra med det ökande fokuset på den kinesiska marknaden.

   • vad då ja myndigheter och biluthyrningsföretag skulle vara.

 • OFT: Är jag den enda som handlar med Opel-övertagandet?
  När allt kommer omkring är en del SAAB också i ett eller annat Opel.

  Det finns så mycket prata här om DNA och du spåras i alla möjliga (och omöjliga) vinklar och fann mer eller mindre av det över hela världen ...

  Jag vet inte vad jag ska tänka. Men det GM försvinner helt från Europa Jag gillar det mycket!
  Hade PSA men bara Opel och SAAB tillsammans, lika och framför allt i tid från GM ...
  Licensproblem (9-5 NG) skulle inte ha fått ett så omfattande förvärv förmodligen.

  Okej, det skulle ha varit mycket, kunde ha. Tåget har gått långt. Och ändå, och även om jag inte kan ta tag i det själv, tycker jag att det sena förvärvet av Rüsselsheimer har något att göra med SAAB ...

  Vad tycker bloggen? Vad samhället?

  • Bloggen är osäker på dagar om du borde göra det ämnet

   • Jag tycker att detta ämne skulle vara värt en titt bortom den berömda rutan. Och om PSA någonsin finns, saknas ett premiummärke i PSA. Som för närvarande försöker etablera DS som sådant, men det fungerar inte.

    • Också. Olika kan definieras av ful ...

     Och utan en plattform?

   • Oavsett om det är positivt eller inte! Det finns en anslutning. Opel slogs av GM liknande SAAB. Opel sägs ha bara gjort förluster på papper i tiotals år. Jag kan knappt tro det! Det är uppenbart att om du måste betala mycket pengar till moderbolaget, trots att det skulle behövas för egen utveckling, kan varje balans förväntas vara dålig. Varför fick Opel och SAAB inte sälja på den kinesiska marknaden? På grund av GM: s politiska skäl kunde endast USA: s skrot erbjudas där. Alla nyheter som kretsar kring Opel är en smärtsam påminnelse för SAAB.
    Bortsett från detta har många av de senare SAAB-modellerna samma tekniska grund som Opel.

   • Med någon Insignia stationvagn som jag ser någonstans, tror jag att du borde ha varit en ny 9-5 SC!
    Engångsmotorns "flygplan" designade krom-trim på bakluckan med Opel-propellern, jag känner mig varje gång som en öppen skötsel av SAAB.

    Men det kommer bara från mina GM aversioner ...

    I slutändan är båda döttrar offer för sina ravensföräldrar, medkristna och ömsesidiga systers oskuld.

    Må de överlevande komma i bättre händer. Utan GM kan det bara bli bättre.

    • Jag känner på samma sätt! Med Insignias stationsvagn ser jag alltid lite SAAB 95 II SC

  • Ämnet var redan på bordet. Jag hade hoppats på en försäljning av den här typen också, för då kunde Saab ha fortsatt att dra nytta av standardkomponenterna och resurserna, men skulle inte ha varit så litet bifogat till GM. Men nu är det bara historiskt.

 • Tyvärr en förlust för NEVS och mindre SAAB Spirit i Saabvägen 5.

 • Nå då är vägen tillbaka som en författare till Saabblogen ja igen fri

 • En skam! Jag önskar Michèl allt det bästa för hans framtid och, naturligtvis, i hans nya jobb som han verkligen har redan börjat. Några mer detaljer om skälen skulle vara intressanta. Men det är självklart förståeligt om han inte kan prata om det och vill ha det.
  Michèl kunde skriva igen för Saabblog. Vad sägs om?

 • Jag tror att Opel / PSA kan vara en fråga här på SAAB-bloggen också.
  Gamla bilmärken försvinna, nya bilmärken kommer fram och nya allianser.
  Alla 3 (Opel, Citroën och Peugeot) säljer inom små bilar och mellanklasser, jag förstår inte strategin för PSA ...
  Uppmärksamhet reverie !!!
  Istället för att binda Opel PSA SAAB
  bör återuppliva eftersom PSA-gruppen i det övre segmentet inte har något att erbjuda.

  • Kanske bör Opel byggas till ett premium märke. Skulle vara minst ett intressant projekt. Audi skulle inte ha varit en premiumproducent på agendan i 1970 och 1980 år. Okej - termen premie existerade inte då i det sammanhanget. Men du vet säkert vad jag menar.

   • Du tror noga på Audi Polo (Audi 50)?

    Men ändå tror jag att Opel säkert inte kommer att bygga ett premium varumärke.
    Vägen skulle vara väldigt lång. Det skulle ta mycket som Audi 20 år. Hittills idag tror ingen chef längre.

    Det skulle också vara långt ifrån franska att välja ett tyskt varumärke för ett sådant projekt.

 • Carlos Tavares (chef för PSA-gruppen) skulle fortfarande ha möjlighet att fråga SAAB AB om SAABs varumärkesrättigheter. Även under hans anegis skulle även en sammanslagning med NEVS vara tänkbar (nyckelord: elektrisk rörlighet) - i båda fallen skulle SAAB-fordonets återvändande - naturligtvis under namnet SAAB - säkert uppnå med viss färdighet.

  NEVS själv har ingen tillgång till namnet, och det meddelar inte SAAB-nivån som vi vet om framtida bilproduktion.

  Det senare kan också ha utlöst Michels avgång vid NEVS.

  • Morgondagens artikel på bloggen rör på kanten av ämnet. Ta en titt

 • Tack Gud, jag är inte den enda som tycker så ...
  Kan någon berätta vad PSA vill ha med Opel?

  • Mycket intressant PSA och Opel. Med Saab för ingen vinst. All nästan död. Av Trump GM. Nya modeller kommer och ingen hund är intresserad av diensteknologi. Det här är den nya bilen. Kärlek tjänar Classics som en hund.

  • Det kommer att fortsätta som det alltid har: en sammanslagning, koncentrerar utveckling och produktion, exponerar medarbetare och försöker vinna vinst med befintliga marknadsandelar. Ja, det finns ett överutbud av fordon i Europa, det vill säga på vanlig engelska, för många märken. Jag ser det annorlunda: många varumärken driver utvecklingen, säkra jobb och garanterar acceptabla priser. såväl som enskilda fordonslösningar och inget (SORRY) sopor med ett enhetligt utseende från monteringslinjen. Endast med meddelandet om försäljningsintentierna har OPEL redan gjort stora skador på vägen till återhämtning. Försäljningsuppgifterna visar att. Självklart vet inte ens GM vad de många OPEL-patenten och utvecklingen är, varifrån moderbolaget vinster.

 • Hoppas vi kunde träffa varandra igen. Kanske önskade nästa piloter?
  Jag önskar Michèl men nu mycket framgång i sitt nästa jobb.

 • Michèl lämnade NEVS. Inte ett gott tecken från min synvinkel.
  Jag önskar honom en bra nystart av sin karriär och fortsätter att ha kul med hans SÄÄBEN!
  Michèl kan nu skriva igen för bloggen ....

Kommentarer är stängda.