Histo Monte Finale. Col de Turini och Monte Carlo.

Det var för många år sedan som jag först stannade på hotellet av 3 Vallées. Hotellet på Col de Turini är ganska obekvämt, men en mytisk plats för alla motorsport fans. Vid den tiden reser jag med en engelsk bil som inte var mindre karaktäristisk än en Saab.

Hotel des 3 Vallées är för rallyförare ...

Många år har gått sedan dess. Men vissa saker finns fortfarande. Kakorna på hotellet av 3 dalar är fortfarande legendariska bra. Och herrarnas toaletter är fortfarande utan dörrar. Precis som Walter Röhrl, som kan se tillbaka på 40 års Col de Turinis erfarenhet, märkte den igår.

Col de Turini. En legend för motorsport fans.

Höjdpunkten i det årliga materialets kamp i Histo Monte var naturligtvis resan upp till Col de Turini på 1.607 meter höjd. Vägen upp var asfalterad med islakan och den föreskrivna genomsnittliga hastigheten för jämnhetstest ändrades från ett minimum av 39,5 till högst 48,5 km / h. För den sista delen av uppstigningen till Turini 43,5 km / h krävdes, vilken man kunde uppskatta så långsam, om man inte känner till spår och förhållanden.

På grund av lutningarna och de många hårnålsböjningarna, garnerade med hastighetsmätningar på oväntade platser, är passagen en utmaning för föraren och materialet. Du måste koncentrera dig, och de sista kilometerna kräver det ultimata åtagandet, som - när du kommer till toppen av Des 3 Vallées - belönas med legendarisk god tårta.

Den sista etappen av Histo Monte, berikad med ytterligare två regelbundenheter, ledde från Col de Turini ner till Menton och in i hamnen i Monte Carlo. Målet efter 1.730 31 kilometer och den 99: e plats i slutrankingen för Wagenheimers team och Saab 83. Mycket respektabelt med ett fält på XNUMX fordon, och våra gratulationer till Robert och Gerd i furstendömet!

Saab körs som urverk och kanske vi ses igen.

Saaben gick som en klocka på banan, hade inga skavanker och ingen mätbar oljeförbrukning. Idag är den tillbaka på sin egen axel, 1.000 XNUMX kilometer i norrgående riktning ligger framför laget. Vi säger tack till Robert och Gerd för samarbetet och nöjet att kunna föra våra läsare närmare klassisk motorsport. Dessutom riktas ett tack till Orio Germany, vår leverantör av Saab originaldelar. Orio har Wagenheimer-teamet på AvD Histo Monte stöds som sponsor och upprätthöll varumärkesflaggan.

Vi kan se 83 Saab 99 oftare. Han kommer att behålla sina klistermärken och kan ha sitt nästa utseende på Hamburg - Berlin Klassik i augusti.

9 tankar om “Histo Monte Finale. Col de Turini och Monte Carlo."

 • blank

  Grattis Robert och Gerd och många tack för dessa vackra bilder och rapporter. Och också för Eichhorn och Hable en välgemte grattis.

 • blank

  Grattis till resultatet. Var en bra rapport om dagarna och fick dig att vilja ha mer.

 • blank

  Många, många TACK till Robert & Gerd W. för rapporterna och intrycken från det historiska Monte 2017! 🙂 Det var kul att vara där "nästan" live ... Grattis till placeringen !!! och skadefri returresa ...

 • blank

  Kollegorna Eichhorn och Hable med 96iger var första gången på Histo och kom på plats 71 totalt.
  Mot den här, även hästkrafts-stark konkurrens är det värt att erkänna!

 • blank

  Tack! Det var roligt (nästan som) att ha varit där. Grattis till 99er-laget.
  Hur slutförde 96er-laget?

  • blank

   Listan är inte online ännu. På lördagen, före de sista två etapperna, var 96 ganska långt bakom 73.

 • blank

  Många tack till Gerd och Robert för rallykänslan av de sista dagarna på bloggen. Det var trevligt att läsa och överbrygga tiden tills dina egna klassiker kan köras.

 • blank

  Stort grattis! Det var ett speciellt nöje att följa med dig när du läste ...

 • blank

  Tack för ditt moraliska stöd !!
  Det var en stor upplevelse igen.
  Med plats 31 är vi redan nöjda i en miljö med många Quattros och delta.
  Vår stora respekt för deltagarna med Maserati, MK II, Heckflosse och några svaga motoriserade klassiker.
  Vi kanske "läser" varandra igen ......
  Hälsningar från Saab av Autostrada

Kommentarer är stängda.