Histo Monte 2017. Dag 3 genom snö och is.

På den tredje dagen av Histo Monte tog rutten deltagarna över höga bergspass, snö, is och dimma till Medelhavet. En rundtur med kontraster som krävde mycket av förarna och deras klassiska fordon.

Snö, is och dimma ...

Och självklart var det också en fråga om materialanvändning. Sätt på snökedjor eller inte? Spikes för rinken eller inte? Vårt Saab 99-team förlitade sig på klassens utmärkta dragkraft från Sverige och lämnade det till vinterdäck.

Saab 99 på vägen i snö och is

Början var vid 8.11 i Aix-les-Bains. Rally Bulletin förutspådde snö för spåret. Och så hände det. På vägen till Col de Mont Revard vid 1.537 meters höjd var det mycket snö, ovanpå toppen var mycket sol. Ett perfekt vinterlandskap, som om från en bildbok. Och, Robert skriver, för att köra perfekt. Även utan snökedjor.

Efter det första enhetlighetstestet fortsatte rutten med mycket sol mot Grenoble. Col du Lautaret med 2.057 höjdmätare presenterade sig i en blandning av dimma och sol. Och med mycket snö. Efteråt väntade 4 varv på en skridskoåkning. Vissa lag uppgraderade till spikar, Team Wagenheimer fortsatte att förlita sig på vinterdäck. En stor upplevelse, skriv Robert och Gerd. Men i den understeering 99 ganska suboptimal.

Efter två mer enhetlighetstest slutade tävlingsdagen vid 21.00 i Mandelieu nära Cannes. Medelhavet nära nog att röra, efter en dag i snö och is. En dag med kontraster och vårt lag är trött men glad.

Rank 22 efter 6-steg

Nästa dag kallar berget bergen. Col de Turini väntar och destinationen i hamnen i Monte Carlo. Teamet Wagenheimer ligger efter 6-stadier på ett mycket respektabelt ställe 22. Efter den sensationella platsen har 8 träffat verkligheten. Vi håller våra fingrar korsade de senaste två Histo Monte Stages!

3 tankar om “Histo Monte 2017. Dag 3 genom snö och is."

  • Fortsätt att ha kul och en säker ankomst.

  • Håll dig uppdaterad! ALLT är fortfarande öppet! "De långa knivarnas natt" kommer ännu inte ... 😉
    Jag håller mina fingrar korsade för en bra position!
    ... och ta fina bilder förresten, imponerande!

  • Hård användning för personer och fordon. Vi håller fingrarna korsade!

Kommentarer är stängda.