Dag 2 Histo Monte 2017. Saab kör framåt.

Steg nummer 3 och 4 ledde laget i går från Freiburg genom Schweiz och Frankrike. Om Jura Centralmassivet, rutten gick på snöiga bergsvägar till det dagliga målet till Aix-les-Bains. Ett test för deltagarna som förde ett mycket bra resultat för laget bilen Heimer.

Börja i Freiburg

Vid 8.11-klockan lanserade Saab 99 av Robert och Gerd Wagenheimer i Freiburg. Trevligt soligt väder och torra vägar förutsedda. Mot imorgon skulle moln stiga, men miljön skulle förbli torr. Optimala förhållanden för mycket Histo Monte kul.

En rutt på 540 kilometer var dagens utmaning, och med undantag för regionen runt Basel - som alltid med tung trafik - var vägen mycket rolig. Saab 99-teamet mötte ofta Saab 96 V4 från Eichhorn / Hable-teamet, vilket också var mycket sportigt.

Perfekt på vägen med snö och is

Det stora ögonblicket i 99 slog snö och istest. Saab flög så perfekt genom switchbacks att AV-klockans syn glömdes med entusiasm. Resultatet: mycket roligt, men för snabbt på vägen.

Dag 19.45 slutade kl 2 Histo Monte på Golden Tulip Hotel i Aix-Les-Bains. En stor buffé väntade deltagarna efter en tuff tävlingsdag, och Walter Röhrl gav underhållning på scenen. En mycket vacker och nästan perfekt dag.

Det goda resultatet är nästan lite skrämmande för vårt team. Från 28. Kommer upp, Dag 2 förbättrade rankningen betydligt och rankas nu på en otrolig 8-rankning. Grattis till Frankrike och vi håller fingrarna korsade!

Slutligen en komplimang i namn av Robert och Gerd till Peter Göbel och hans Orga-lag. Det vill säga de två rapporterna, som alltid ensamma topp.

3 tankar om “Dag 2 Histo Monte 2017. Saab kör framåt."

  • Otroligt!
    Efter Montes första dag tänkte jag: Jag ska ge SAAB-laget en plats i topp 10 ... och nu läser jag detta: 8: e plats! 🙂
    Ja, jag håller mina fingrar korsade! Ha kul, ögon öppna och lycka till!

  • Ja, jag håller mina fingrar korsade. Rapporten är kul. Det bästa för båda SAAB-lagen!

  • Som en gammal Saab-freak kan du bara hålla fingrarna korsade!

Kommentarer är stängda.