Saab 99 Team Wagenheimer. På väg till Frankfurt.

Saab 99 av Team Wagenheimer är på väg från München till Frankfurt. Den tekniska inspektionen äger rum idag innan rallyet börjar onsdagen i södra Frankrike. Banan har allt, och evenemanget är inte en show för rättvisa väderåkare.

Saab 99 från Team Wagenheimer ...

De första två etapperna på dag 1 leder deltagarna till Histo Monte 2017 från Frankfurt via Michelstadt, Sinsheim, Geroldsau och Haslach till Freiburg im Breisgau. Detta är en ofarlig start, men från och med den följande dagen och de kommande två etapperna blir det mer krävande.

Rallyn lämnar Tyskland nära Basel, ändras en kort bit till Schweiz och sedan till Frankrike. Med Col de Landoz-Neuve (1,260 1.130 meter) måste den första passeringen av Jura erövras i gränsområdet, senare väntar Col de Menthières (XNUMX meter) deltagarna. Etappdestinationen är Aix-Les-Bains.

1.730 kilometer i 4 dagar. Med is och snö.

Därifrån börjar den fjärde etappen i riktning mot Grenoble, och före Briançon är Col de Lautaret (4 2.058 meter) det första "riktiga" passet för rallydeltagarna. Snö och is bör garanteras. Dagens destination är Crots, norr om Sisteron.

blank
Histo Monte 2017. Den fullständiga vägen. Bild: AvD

Cannes och Medelhavet är då nästan inom räckhåll och även destinationen för nästa steg. Genom ett fantastiskt vildt landskap och över smala spännande vägar kommer du till Col des Sagnes vid 1.182 meters höjd. På vägen till Cannes kommer rallybesättningen ha lite tid för utsikten över Grand Canyon du Verdon, en turistmagnet speciellt under resesäsongen.

Det glamorösa Cannes är bara mellanlandning denna dag. Dagens sista etapp leder till legendariska Col de Turini på 1.607 1962 meters höjd. Passet är en integrerad del av Monte Carlo Rally och vävs in i motorsportens historia som "Night of Long Knives". Alla de stora legenderna har varit här minst en gång, och Erik Carlsson lät sin Saab flyga hit 63 och 'XNUMX. I år kommer Walter Röhrl att vara där; Jag har ingen aning om hur många gånger det har stått på det passet.

Den sista dagen av evenemanget och den sista etappen leder från Col de Turini till Monte Carlo. Den 25: e Histo Monte slutar vid hamnen. Deltagarna hade sedan 4 tuffa dagar, en spännande 1.730 kilometer och pass som tog dem upp till 2.058 meter över havet.

Mycket utmaning och äventyr för man och maskin, och vi håller våra fingrar korsade för laget av Robert och Gerd Wagenheimer!

6 tankar om “Saab 99 Team Wagenheimer. På väg till Frankfurt."

 • blank

  Lycka till, bra resa.

 • blank

  Ha en bra resa och vi är nyfiken på att höra mer.
  Ha kul och tur.

 • blank

  Jag är upphetsad!

  Livet kan vara så vackert ...

 • blank

  Jag önskar dig en bra och framför allt uppdelning och olycksfri resa! Ha kul

 • blank

  Det låter krävande också. Ha det roligt och framför allt ha en bra resa! ! !

 • blank

  Krigsfärg är enligt min åsikt mycket konsekvent och som!

Kommentarer är stängda.