Saab 99 Team Wagenheimer. På väg till Frankfurt.

Saab 99 av Team Wagenheimer är på väg från München till Frankfurt. Den tekniska inspektionen äger rum idag innan rallyet börjar onsdagen i södra Frankrike. Banan har allt, och evenemanget är inte en show för rättvisa väderåkare.

Saab 99 från Team Wagenheimer ...

De första två etapperna på dag 1 leder deltagarna till Histo Monte 2017 från Frankfurt via Michelstadt, Sinsheim, Geroldsau och Haslach till Freiburg im Breisgau. Detta är en ofarlig start, men från och med den följande dagen och de kommande två etapperna blir det mer krävande.

Rallyn lämnar Tyskland nära Basel, ändras en kort bit till Schweiz och sedan till Frankrike. Med Col de Landoz-Neuve (1,260 1.130 meter) måste den första passeringen av Jura erövras i gränsområdet, senare väntar Col de Menthières (XNUMX meter) deltagarna. Etappdestinationen är Aix-Les-Bains.

1.730 kilometer i 4 dagar. Med is och snö.

Därifrån börjar den fjärde etappen i riktning mot Grenoble, och före Briançon är Col de Lautaret (4 meter) det första "riktiga" passet för rallydeltagarna. Snö och is bör garanteras. Dagens mål är Crots, norr om Sisteron.

Histo Monte 2017. Den fullständiga vägen. Bild: AvD

Cannes och Medelhavet är då nästan inom räckhåll och även destinationen för nästa steg. Genom ett fantastiskt vildt landskap och över smala spännande vägar kommer du till Col des Sagnes vid 1.182 meters höjd. På vägen till Cannes kommer rallybesättningen ha lite tid för utsikten över Grand Canyon du Verdon, en turistmagnet speciellt under resesäsongen.

Det glamorösa Cannes är bara en mellanlandning denna dag. Den sista dagens etapp leder till den legendariska Col de Turini på en höjd av 1.607 1962 meter. Passet är en integrerad del av Monte Carlo Rally och vävs in i motorsporthistorien som "Night of Long Knives". Alla de stora legenderna har varit här minst en gång och Erik Carlsson lät sin Saab flyga hit 63 och 'XNUMX. I år kommer Walter Röhrl att vara där; Jag vet inte hur många gånger det har varit på det passet.

Den sista dagen av evenemanget och den sista etappen leder från Col de Turini till Monte Carlo. Den 25: e Histo Monte slutar vid hamnen. Deltagarna hade sedan 4 tuffa dagar, en spännande 1.730 kilometer och pass som tog dem upp till 2.058 meter över havet.

Mycket utmaning och äventyr för man och maskin, och vi håller våra fingrar korsade för laget av Robert och Gerd Wagenheimer!

6 tankar om “Saab 99 Team Wagenheimer. På väg till Frankfurt."

  • Lycka till, bra resa.

  • Ha en bra resa och vi är nyfiken på att höra mer.
    Ha kul och tur.

  • Jag är upphetsad!

    Livet kan vara så vackert ...

  • Jag önskar dig en bra och framför allt uppdelning och olycksfri resa! Ha kul

  • Det låter krävande också. Ha det roligt och framför allt ha en bra resa! ! !

  • Krigsfärg är enligt min åsikt mycket konsekvent och som!

Kommentarer är stängda.