Saab 99 Team Wagenheimer. På väg till Frankfurt.

Saab 99 av Team Wagenheimer är på väg från München till Frankfurt. Den tekniska inspektionen äger rum idag innan rallyet börjar onsdagen i södra Frankrike. Banan har allt, och evenemanget är inte en show för rättvisa väderåkare.

Saab 99 av Team Wagenheimer ...

De första två etapperna på dag 1 leder deltagarna i Histo Monte 2017 från Frankfurt via Michelstadt, Sinsheim, Geroldsau och Haslach till Freiburg im Breisgau. Detta är en ofarlig start, men från och med den följande dagen och de kommande två etapperna blir det mer krävande.

Rallyet lämnar Tyskland nära Basel, ändras för korta sträckor till Schweiz och sedan till Frankrike. Med Col de Landoz-Neuve (1,260-meter) för att besegra Jura första pass i gränsområdet, väntar Col de Menthières (1.130 meter) senare på deltagarna. Destinationen är Aix-Les-Bains.

1.730 kilometer i 4 dagar. Med is och snö.

Därifrån börjar 4. Steg mot Grenoble och före Briancon med Col de Lautaret (2.058 meter) ett första "rätt" pass till rallydeltagarna. Snö och is bör garanteras. Dagens destination är Crots, beläget norr om Sisteron.

Histo Monte 2017. Den fullständiga vägen. Bild: AvD

Cannes och Medelhavet är då nästan inom räckhåll och även destinationen för nästa steg. Genom ett fantastiskt vildt landskap och över smala spännande vägar kommer du till Col des Sagnes vid 1.182 meters höjd. På vägen till Cannes kommer rallybesättningen ha lite tid för utsikten över Grand Canyon du Verdon, en turistmagnet speciellt under resesäsongen.

Den sofistikerade Cannes är bara mellanlandningen på denna dag. Det sista steget av dagen leder till den legendariska Col de Turini vid 1.607 meters höjd. Passet är en integrerad del av Monte Carlo Rally och vävt i motorsport historia som "The Long of the Long Knives". Alla de stora legenderna var uppe här minst en gång, och Erik Carlsson lät 1962 och 63 flyga sin Saab här. Walter Röhrl kommer att vara där i år; ingen aning hur många gånger han redan var på detta pass.

Den sista dagen av evenemanget och sista steget tar dig från Col de Turini till Monte Carlo. Vid hamnen slutar 25. Histo Monte. Bakom deltagarna är 4 hårda dagar, spännande 1.730 kilometer och passerar som har tagit dem upp till 2.058 meters höjd.

Mycket utmaning och äventyr för man och maskin, och vi håller våra fingrar korsade för laget av Robert och Gerd Wagenheimer!

6 tankar om "Saab 99 Team Wagenheimer. På väg till Frankfurt."

  • Lycka till, bra resa.

  • Ha en bra resa och vi är nyfiken på att höra mer.
    Ha kul och tur.

  • Jag är upphetsad!

    Livet kan vara så vackert ...

  • Jag önskar dig en bra och framför allt uppdelning och olycksfri resa! Ha kul

  • Det låter krävande också. Ha det roligt och framför allt ha en bra resa! ! !

  • Krigsfärg är enligt min åsikt mycket konsekvent och som!

Kommentarer är stängda.