Fler jobb. Skyltar försvinner.

Kanske förlorade vi spår av NEVS under årets första veckor. Kanske kan det bero på att i år 5 efter övertagandet av Saabs arv rapporterar vi fortfarande teorier. Vad blir trött efter en viss punkt.

Trollhättan, Saabs tecken försvinner

Vi skulle ha velat ha dynamik och något konkret. En första studie, eller åtminstone skisser från vilka man kunde ha gissat NEVS framtid. Men det finns ingenting, brevlådan är och förblir tom. Och vi är fortfarande fasta med teorin.

Trollhättans läge är helt annorlunda. Det utvecklas fantastiskt. Alla Saab-spin-offs skriver framgångshistorier och skapar nya, högkvalificerade jobb. Innovatum utökar sitt utbud av kontorslokaler med en ny byggnad, och det kan finnas fler jobb på NEVS i år.

Den långa väntan på licenserna

Dess genomförande beror på NDRC-licenser för den nya fabriken i Tianjin, som ännu inte är färdiga. Dialogen med planeringsutskottet pågår, och pressespråkskonsten Ulrika Hultgren uttrycker förtroende för TTELA. I slutet av året planeras produktionen av NEVS 9-3 för Kina.

Förknippade med detta skulle vara ytterligare jobb i den tidigare Saab-fabriken, som skulle kunna bli verklighet efter sommaravbrott eller tidigt fall 2017.

Medan den första NEVS-elbilen fortfarande är lång tid kvar, har NEVS-dotterbolaget New Long Ma redan tillverkat skåpbilar med elektrisk drivning. De första 100 av 35.000 2016 beställda fordon överlämnades till Panda New Energy i december XNUMX.

Hans-Martin Duringhof Vice VD för produktstrategi och planering

Hans-Martin Whilehof kan fira en uppgång i NEVS-hierarkin. Han har utsetts till den nyskapade positionen som vice vd för produktstrategi och planering. Han ingår nu i företagets ledningsgrupp. Duringhof har varit sedan sommaren 2015 (inte sedan 2013 som noterat i pressmeddelandet) tillbaka i Trollhättan.

Tidigare innehade han olika ledande befattningar hos Saab Automobile AB. Saabs senaste nya modeller, den nya 9-4x och den andra 9-5-generationen, bär också sin signatur. Utnämningen som vicepresident talar för hans växande inflytande när det gäller att forma Stallbackas framtid.

blank
Skylten till Saab Bilmuseum kvarstår. Och det är bra.
Skyltar försvinner. Som tidigare, Volvo Aero-logotyperna.

Varumärket Saab blir nu äntligen en nordisk saga. Bokstäverna från det stora varumärket har redan försvunnit från den tidigare fabriken. Nu har trafikmyndigheterna börjat uppdatera informationen i staden och E45.

Precis som år sedan byttes de traditionella Volvo Aero skyltarna ut för GKN, så nu måste Saab-skyltarna ge plats åt NEVS-bokstäverna. Allt förändras, ingenting varar. Skylten till Saab Bilmuseum ensam kan förbli och kommer i framtiden att påminna transienter av det stora varumärket från Trollhättan.

4 tankar om “Fler jobb. Skyltar försvinner."

 • blank

  Jag med Kochje. Hans = Monique. Jag kan inte läsa Saabs United och dina kommentarer. Fråga henne Jonatan. Hälsningar från Belgien.

 • blank

  Arbetsplatser i THT; det är det viktigaste för mig nu. Produktion först i Kina verkar också logiskt för mig. Men vem är där än jag hoppas att vi kan se ännu mer aktiviteter i THT eftersom da dan börjar bygga e-bilar för Europa och USA. Eller drömmer vi igen?

 • blank

  Tja, vi är alla nyfiken på att produktionen av 9-3 EV i Kina faktiskt börjar i slutet av året. Jag önskar NEVS att det fungerar!

 • blank

  Hur bra det tog vi souvenirbilder på sommaren. Transporten från Ifhof är ett gott tecken. Så man kan hoppas på något Saab-gen, även om väntetiden redan är jävla lång.

Kommentarer är stängda.