Fler jobb. Skyltar försvinner.

Kanske förlorade vi spår av NEVS under årets första veckor. Kanske kan det bero på att i år 5 efter övertagandet av Saabs arv rapporterar vi fortfarande teorier. Vad blir trött efter en viss punkt.

Trollhättan, Saabs tecken försvinner

Vi skulle ha velat dynamik och något påtagligt. En första studie, eller åtminstone skisser, från vilken man kunde ha gissat framtiden för NEVS. Men det finns inget, brevlådan är och är tom. Och vi fortsätter att hålla fast vid teorin.

Ganska annorlunda är platsen Trollhättan. Han utvecklar magnifikt. Alla Saab-spin-offs skriver succeshistorier och skapar nya, högt kvalificerade jobb. Innovatum utökar utbudet av kontorslokaler med en ny byggnad, och NEVS kan också få fler jobb i år.

Den långa väntan på licenserna

Dess genomförande beror på NDRC-licenser för den nya fabriken i Tianjin, som ännu inte är färdiga. Dialogen med planeringsutskottet pågår, och pressespråkskonsten Ulrika Hultgren uttrycker förtroende för TTELA. I slutet av året planeras produktionen av NEVS 9-3 för Kina.

Förknippade med detta skulle vara ytterligare jobb i den tidigare Saab-fabriken, som skulle kunna bli verklighet efter sommaravbrott eller tidigt fall 2017.

Medan den första NEVS-elbilen fortfarande är i rörledningen, har produktionen av elfordonstransportörer från NEVS-dotterbolaget New Long Ma redan påbörjats. De första 100-bilar som beställdes av 35.000 överlämnades till Panda New Energy i december 2016.

Hans-Martin avthof vice produktchefs strategi och planering

Hans-Martin kan fira en ökning av NEVS-hierarkin. Han har utsetts till VP-strategin för produktstrategi och planering. Han är medlem i företagets ledningsgrupp. Althoughhof har varit 2015 sedan sommaren (inte sedan 2013 som noterat i pressmeddelandet) tillbaka i Trollhättan.

Tidigare innehade han olika ledande befattningar hos Saab Automobile AB. Saabs senaste nya modeller, den nya 9-4x och den andra 9-5-generationen, bär också sin signatur. Utnämningen som vicepresident talar för hans växande inflytande när det gäller att forma Stallbackas framtid.

Skylten till Saab Bilmuseum kvarstår. Och det är bra.
Skyltar försvinner. Som tidigare, Volvo Aero-logotyperna.

Slutligen är den nordiska sagan nu varumärket Saab. Vid den tidigare fabriken har logotyperna i det stora varumärket redan försvunnit. Nu har trafikmyndigheterna börjat uppdatera informationen i staden och E45.

Precis som år sedan byttes de traditionella Volvo Aero skyltarna ut för GKN, så nu måste Saab-skyltarna ge plats åt NEVS-bokstäverna. Allt förändras, ingenting varar. Skylten till Saab Bilmuseum ensam kan förbli och kommer i framtiden att påminna transienter av det stora varumärket från Trollhättan.

4 tankar om "Fler jobb. Skyltar försvinner."

  • Jag med Kochje. Hans = Monique. Jag kan inte läsa Saabs United och dina kommentarer. Fråga henne Jonatan. Hälsningar från Belgien.

  • Arbetsplatser i THT; det är det viktigaste för mig nu. Produktion först i Kina verkar också logiskt för mig. Men vem är där än jag hoppas att vi kan se ännu mer aktiviteter i THT eftersom da dan börjar bygga e-bilar för Europa och USA. Eller drömmer vi igen?

  • Tja, vi är alla nyfiken på att produktionen av 9-3 EV i Kina faktiskt börjar i slutet av året. Jag önskar NEVS att det fungerar!

  • Hur bra det tog vi souvenirbilder på sommaren. Transporten från Ifhof är ett gott tecken. Så man kan hoppas på något Saab-gen, även om väntetiden redan är jävla lång.

Kommentarer är stängda.