Han hänger vid strömmen. Calix-motoruppvärmning för Saab.

Dagarna är mörka, kalla och obekväma. Bra om du kan komma i en förvärmd Saab. Ännu bättre om du gör något bra för miljön förutom komfortförstärkningen och samtidigt spara tekniken.

på Saab 9000. 9-5 NG Bio Power har dem i produktion.

Calix-motorens föruppvärmning är en mycket svensk historia. Inte tidigare har den första snön fallit än fordonet hänger på strömmen över hela landet. De är upptäckta i garage, carports och till och med med improviserade förlängningssladdar i parkeringsplatser. Stromerei är meningsfullt. Genom att förvärma morgonen kallstart tas skräcken. Motorn och vätskorna är redan vid marktemperatur innan de startas, utsläppen av föroreningar minskar dramatiskt och slitage reduceras. Ett bidrag till mer miljöhållbarhet.

Calix motorförvärmare: mer komfort, mindre förorening

Vi har och har haft Calix motorvärmare i nästan alla våra Saabs i flera år. Från och med 9000, Anna-projektet, som för tillfället medföljer mig på vintern. 2006er 9-5 I BioPower hade dem i produktion, även 9-5 II. Och vi har retrofitted dem till 9-3 II.

Erfarenheten som uppnåtts under många år som ett långsiktigt test är bara positivt. Motorn börjar märkbart lättare även i de kallaste temperaturerna, och inredningen blir snabbare än temperaturen. Ofta simmar redan i början av den automatiska klimatkontrollen och blåser en första, varm bris till skivan. Förutom säkerhetsförstärkningen genom fria rutor reduceras tiden tills inredningen är behagligt varm och motorn har nått sin driftstemperatur.

Svenska tillbehör till svenska bilar

Jag är ett fan av Calix motorvärme - för att jag gillar enkla och effektiva saker. Typisk svensk eller typisk Saab. I princip döljer bakom motorns förvärmning en liten värmestång som kan monteras på många Saabs på en plats som finns i motorblocket. Basmodulen kan eventuellt uppgraderas med en timer eller en batteriladdningsfunktion.

Orio, vår leverantör för Original Saab reservdelarCalix har motoruppvärmning i programmet, och det är svensk rekommendation för den kalla årstiden. Ett plus i säkerhet, extra komfort, samt skydd av miljö och teknik. Allt detta talar för.

Satsen för Saab 9-3 MY 1998 till 2003 och 9-5 Saab MY 1998 till 2010 130,90 för € (135,00 CHF) finns på Saab auktoriserade partners. Ordernumret är 32026240. Med undantag för 3.0 TID är den endast tillgänglig för 4-cylindrar.

För alla 4 cylinder Saab 9-3 II generationen från MIN 2003 värmaren även för 130,90 € (135,00 CHF) är tillgänglig. Beställningsnummer är 32026242. Samlingstiden i Saab verkstad specificeras med 1.5 till 2 timmar.

Referensen handlar om den auktoriserade partnern i Tyskland, Österrike och Schweiz möjligt.

25 tankar också "Han hänger vid strömmen. Calix-motoruppvärmning för Saab."

 • Förvärmd motor är anledningen till att jag startar parkeringsvärmare på 93SC även på sommaren. Eftersom jag inte kan lägga en strömanslutning till parkeringen, förblev bara en timme och är värt vartenda öre. Motorn kommer tacka dig.

 • Jag kan bara bekräfta de goda erfarenheterna.
  Glöm kabeln dessa dagar, inser du hur stora fördelarna faktiskt.

  Speciellt när en morgon einsteigt till flera kondenserad andedräkt på de kalla skivor och du vill själv smälla för blinda flygning, vilket naturligtvis inte fungerar eftersom du måste torka händer och huvud.

  Du har faktiskt förvärmt fria skivor från den första mätaren.

 • De goda erfarenheterna kan bara bekräftas! Och grannarna frågar om och om igen om elen kör

  • Ingen av mina grannar gjorde mig någonsin en tjänst! Jag måste erkänna att det besviknar mig ...

 • Det skulle inte vara dåligt för vår tid, som behöver just nu för alltid, tills den når verklig driftstemperatur, men tyvärr kan vi inte sätta en kabel i vår carport, annars hade vi redan köpt den.

 • Om artikeln hade kommit före vinterens början kunde du ha gynnats ännu mer.

  • Vi hade planerat artikeln vid en tidigare tidpunkt. Tyvärr var det förseningar. Rätt tid att ommontera är alltid känd idag.

 • Uiii ... något jag önskar de senaste dagarna från tid till annan för mitt "skepp" ... .. är ganska trevligt när jag kommer dit på morgonen (trots garage). 😉

  Och med korta avstånd i staden går jag ofta ut tidigare, när värmen verkligen gick ....

 • Det är ännu trevligare att para det med en hyttvarmare från Calix. Apparaten kan enkelt anslutas till varandra. Om inbyggd dator kan du sedan ställa in exakt tid före användning. Vi bygger det regelbundet för våra kunder. Du har då mycket billig värmare! Jag är holländare och jag ber om ursäkt för misstag på mitt språk!

  • Tack Dirk för tillägget! Ett billigare alternativ till värmaren existerar inte.

 • Står du bara i staden till en laddstation?
  ....

  • Självklart! Och då har mannen redan en EL-SAAB!
   (återigen förut ....

 • Tom, kan du berätta var du ska få en kabel? Jag har redan den här utrustningen i min 9 5 NG Biopower men vet inte var man ska köpa en kabel.

  • Kära Kochje, varje Saab-partner kan beställa kablarna individuellt. Bör inte vara ett problem. Om så är fallet, skicka mig en kort e-postadress. Tack!

   • Tack Tom, jag hittade en hos PPS i Dordrecht, Holland.

 • Är 32026242 inte för B284?

 • Sedan 40 år kör jag SAAB med förvärmning av motorn (i Finland är det inte bara motorvänligt utan motorbevarande vid -40 grader). Ja, nu har jag en 9 5 med 1,9 TID och det finns ingen motorförvärmning för det! Eller kan någon hjälpa mig?
  Förresten har min första SAAB bara två baklyktor - framsteg genom regression?

  • Calix Re340 och MKMS1525 Saab 9-5 1,9TID

  • Jag skulle säga sparade. Tyvärr var det så med Crombrille.

 • Intressant. Vad är nätet om en sådan dag på nätet? Och från vilka utomhustemperaturer går du till gallret?

  • Så är det meningsfullt vid temperaturer runt fryspunkten eller kallare känsla. Men då helt. Tyvärr, ingen aning om vad det kostar el, för att du skulle behöva en extra meter och vem har det?

  • Motorförvärmaren har enligt min kunskap 500 W prestanda och
   ska sättas på ungefär 1,5 timmar före avstängningen
   var, men minst en timme.

   Det kostar varje vinter morgon 0,5 till 0,75 Kw / h el
   eller motsvarande centbelopp, sparar i gengäld men också igen
   Sprit ett.

   Användarhandledningen för 9-5 BioPower anger att det är upp till + 15 ° C
   skulle vara positiv i balans och bara meningslös vid temperaturer ovanför.

 • Jag har installerat konkurrentprodukten från DEFA. Som redan beskrivits. Brilliant idé. Men med mig (dvs med min 9K) krävs långa ledtider för förvärmningseffekten. Och det får inte vara för varmt, för annars börjar SAAB efter några kilometer att bucka och gnugga och nästan slutar, jag misstänker att bland annat blandningsberedningen Polka dansar eftersom kylvattnet redan är för varmt och någonstans en sensor eller skjutreglage , öga, kan inte vara, är fortfarande för tidigt. I saken som sådan en bra artikel, snälla mer av det. Kanske en artikel om det ursprungliga ljudsystemet i 9K ???
  Hälsningar från Wiesbaden.

 • Tack för att du pekade på 1,9 TID, men jag har inte kunnat få Calix RE 340 någonstans! Har någon en idé? Annars ska jag prova det just nu i Finland.

Kommentarer är stängda.