Han hänger vid strömmen. Calix-motoruppvärmning för Saab.

Dagarna är mörka, kalla och obekväma. Bra om du kan komma i en förvärmd Saab. Ännu bättre om du gör något bra för miljön förutom komfortförstärkningen och samtidigt spara tekniken.

på Saab 9000. 9-5 NG Bio Power har dem i produktion.

Calix-motorens föruppvärmning är en mycket svensk historia. Inte tidigare har den första snön fallit än fordonet hänger på strömmen över hela landet. De är upptäckta i garage, carports och till och med med improviserade förlängningssladdar i parkeringsplatser. Stromerei är meningsfullt. Genom att förvärma morgonen kallstart tas skräcken. Motorn och vätskorna är redan vid marktemperatur innan de startas, utsläppen av föroreningar minskar dramatiskt och slitage reduceras. Ett bidrag till mer miljöhållbarhet.

Calix motorförvärmare: mer komfort, mindre förorening

Vi har och har haft Calix motorvärmare i nästan alla våra Saabs i flera år. Från och med 9000, Anna-projektet, som för tillfället medföljer mig på vintern. 2006er 9-5 I BioPower hade dem i produktion, även 9-5 II. Och vi har retrofitted dem till 9-3 II.

Erfarenheterna som erhållits under många år som ett långsiktigt test är bara positiva. Motorn startar märkbart lättare, även i de kallaste temperaturerna, och inredningen når temperaturen snabbare. Ofta surrar den automatiska luftkonditioneringen till sig själv i början och blåser en första, varm vind på fönstret. Förutom säkerhetsförstärkningen genom tydliga fönster, minskar tiden tills inredningen är behagligt varm och motorn har nått sin arbetstemperatur.

Svenska tillbehör till svenska bilar

Jag är en fan av Calix-motorens förvärmning - för jag gillar enkla och effektiva saker. Typisk svensk, eller typisk Saab. I princip är ett litet värmeelement gömt bakom motorförvärmaren, som kan installeras på många platser på en plats som finns i motorblocket. Grundmodulen kan valfritt uppgraderas med en timer eller en laddningsfunktion för batteriet.

Orio, vår leverantör för Original Saab reservdelarCalix har motoruppvärmning i programmet, och det är svensk rekommendation för den kalla årstiden. Ett plus i säkerhet, extra komfort, samt skydd av miljö och teknik. Allt detta talar för.

Satsen för Saab 9-3 MY 1998 till 2003 och 9-5 Saab MY 1998 till 2010 130,90 för € (135,00 CHF) finns på Saab auktoriserade partners. Ordernumret är 32026240. Med undantag för 3.0 TID är den endast tillgänglig för 4-cylindrar.

För alla 4 cylinder Saab 9-3 II generationen från MIN 2003 värmaren även för 130,90 € (135,00 CHF) är tillgänglig. Beställningsnummer är 32026242. Samlingstiden i Saab verkstad specificeras med 1.5 till 2 timmar.

Referensen handlar om den auktoriserade partnern i Tyskland, Österrike och Schweiz möjligt.

25 tankar om “Han hänger vid strömmen. Calix-motoruppvärmning för Saab."

 • Tack för att du pekade på 1,9 TID, men jag har inte kunnat få Calix RE 340 någonstans! Har någon en idé? Annars ska jag prova det just nu i Finland.

 • Jag har installerat konkurrentprodukten från DEFA. Som redan beskrivits. Brilliant idé. Men med mig (dvs med min 9K) krävs långa ledtider för förvärmningseffekten. Och det får inte vara för varmt, för annars börjar SAAB efter några kilometer att bucka och gnugga och nästan slutar, jag misstänker att bland annat blandningsberedningen Polka dansar eftersom kylvattnet redan är för varmt och någonstans en sensor eller skjutreglage , öga, kan inte vara, är fortfarande för tidigt. I saken som sådan en bra artikel, snälla mer av det. Kanske en artikel om det ursprungliga ljudsystemet i 9K ???
  Hälsningar från Wiesbaden.

 • Intressant. Vad är nätet om en sådan dag på nätet? Och från vilka utomhustemperaturer går du till gallret?

  • Så är det meningsfullt vid temperaturer runt fryspunkten eller kallare känsla. Men då helt. Tyvärr, ingen aning om vad det kostar el, för att du skulle behöva en extra meter och vem har det?

  • Motorförvärmaren har enligt min kunskap 500 W prestanda och
   ska sättas på ungefär 1,5 timmar före avstängningen
   var, men minst en timme.

   Det kostar varje vinter morgon 0,5 till 0,75 Kw / h el
   eller motsvarande centbelopp, sparar i gengäld men också igen
   Sprit ett.

   Användarhandledningen för 9-5 BioPower anger att det är upp till + 15 ° C
   skulle vara positiv i balans och bara meningslös vid temperaturer ovanför.

 • Sedan 40 år kör jag SAAB med förvärmning av motorn (i Finland är det inte bara motorvänligt utan motorbevarande vid -40 grader). Ja, nu har jag en 9 5 med 1,9 TID och det finns ingen motorförvärmning för det! Eller kan någon hjälpa mig?
  Förresten, också min första SAAB som bara har två bakljus - framsteg genom regression?

  • Calix Re340 och MKMS1525 Saab 9-5 1,9TID

  • Jag skulle säga sparade. Tyvärr var det så med Crombrille.

 • Är 32026242 inte för B284?

 • Tom, kan du berätta var du ska få en kabel? Jag har redan den här utrustningen i min 9 5 NG Biopower men vet inte var man ska köpa en kabel.

  • Kära Kochje, varje Saab-partner kan beställa kablarna individuellt. Bör inte vara ett problem. Om så är fallet, skicka mig en kort e-postadress. Tack!

   • Tack Tom, jag hittade en hos PPS i Dordrecht, Holland.

 • Står du bara i staden till en laddstation?
  ....

  • Självklart! Och då har mannen redan en EL-SAAB!
   (än en gång före sin tid ... 🙂)

 • Det är ännu trevligare att para det med en hyttvarmare från Calix. Apparaten kan enkelt anslutas till varandra. Om inbyggd dator kan du sedan ställa in exakt tid före användning. Vi bygger det regelbundet för våra kunder. Du har då mycket billig värmare! Jag är holländare och jag ber om ursäkt för misstag på mitt språk!

  • Tack Dirk för tillägget! Ett billigare alternativ till värmaren existerar inte.

 • Uiii ... det är vad jag önskar de senaste dagarna då och då för mitt "skepp" ... .. det är ganska fräscht när jag kommer in där på morgonen (trots garaget) .... 😉

  Och på korta resor i staden kommer jag ofta ut tidigare än uppvärmningen verkligen har kommit i fart ... 🙁

 • Om artikeln hade kommit före vinterens början kunde du ha gynnats ännu mer.

  • Vi hade planerat artikeln vid en tidigare tidpunkt. Tyvärr var det förseningar. Rätt tid att ommontera är alltid känd idag.

 • Det skulle inte vara dåligt för vår tid, som behöver just nu för alltid, tills den når verklig driftstemperatur, men tyvärr kan vi inte sätta en kabel i vår carport, annars hade vi redan köpt den.

 • De goda erfarenheterna kan bara bekräftas! Och grannarna frågar om och om igen om elen kör

  • Ingen av mina grannar gjorde mig någonsin en tjänst! Jag måste erkänna att jag är besviken ...

 • Jag kan bara bekräfta de goda erfarenheterna.
  Glöm kabeln dessa dagar, inser du hur stora fördelarna faktiskt.

  Speciellt när en morgon einsteigt till flera kondenserad andedräkt på de kalla skivor och du vill själv smälla för blinda flygning, vilket naturligtvis inte fungerar eftersom du måste torka händer och huvud.

  Du har faktiskt förvärmt fria skivor från den första mätaren.

 • Förvärmd motor är anledningen till att jag startar parkeringsvärmare på 93SC även på sommaren. Eftersom jag inte kan lägga en strömanslutning till parkeringen, förblev bara en timme och är värt vartenda öre. Motorn kommer tacka dig.

Kommentarer är stängda.