Saab-team på AvD Histo Monte 2017

Bloggteamet hade fingrarna korsade ... och det hjälpte! Robert och Gerd Wagenheimer är på Histo Monte med sina Saab 99 igen i år. Laget hade sin premiär på AvD Rallye, som äger rum på historiska banor, förra året.

Klar för Histo Monte 2017, Saab 99 från Team Wagenheimer.

2017 lanserar rally i Frankfurt på grund av Klassikstadt. Därefter går resan i riktning mot Schwarzwald, över det franska Jura-massivet och de maritima alperna till Monaco. Starten är den 7 februari, och den 11 deltar rallytåget och deltagarna i furstendömet i Franska Rivieran förväntas.

Deltagarna transporterar själva reservdelar och snökedjor i sina fordon. Det är som i gamla dagar då Erik Carlsson var på väg med sin Saab - och vann. Under åren 1962 och 1963 vann det legendariska varumärket från Trollhättan och vann mot fordon med en mycket högre motoriseringsnivå.

Två Saab-lag på Histo Monte 2017

Erik Carlsson, som inte längre är med oss, kunde berätta spännande historier från motorsporttid. Av ersättningsmotorer som fanns i bagaget. Eller defekta växellådor som han och hans mekaniker reparerade på vägkanten. Resan på egen axel, utan ett extra servicefordon, var ofta lång och ansträngande, returresa kanske ännu mer. Eftersom Carlsson transporterade de skrämmaste priserna till Trollhättan. Liksom TV: n vann han på en rally i Hessen, och då måste han gå till Sverige.

99 lanseras till Monaco i en mycket cool leverans baserad på Per Eklunds 1982 rallybil. Och Saab-laget av Robert och Gerd Wagenheimer håller inte bara märket flaggan i vinden. Marqardt Eichhorn och David Hable börjar i Saab 96 V4, vilket ger två Saab-team en mängd på fältet.

Orio Germany, vår leverantör av original Saab-reservdelar, vill stödja Saab 99-teamet och kommer att finnas där som sponsor. Och det blir ännu bättre: Robert och Gerd Wagenheimer lovade oss en daglig uppdatering med bilder och intryck från AvD Histo Monte 2017.

Även om rallyet kommer att ligga på båda sidornas historiska vägar och om de kommer att ge dem allt. För Saab-samhället, som kan vara ännu närmare, bör ett kort uttalande vara möjligt varje natt. Vi ser fram emot det!

5 tankar om “Saab-team på AvD Histo Monte 2017"

 • blank

  Kära Robert, kära Gerd, Lycka till dig Roman och Christiane!

 • blank

  Vilken äventyrare, jag är nyfiken !!

 • blank

  Jag ser fram emot det !! Ha kul chaufförer och framgång !! 8)

 • blank

  Bra, vi håller fingrarna korsade och väntar på info ....

 • blank

  Great! Som du kan se märkets klassiska potential! Jag ser redan fram emot rapporterna

Kommentarer är stängda.