Saab-team på AvD Histo Monte 2017

Bloggruppen hade sina fingrar korsade ... och det hjälpte! Robert och Gerd Wagenheimer är också på Histo Monte med deras Saab 99 i år. Teamet hade premiär på AvD Rally, som äger rum på historiska vägar, förra året.

Klar för Histo Monte 2017, Saab 99 från Team Wagenheimer.

2017 lanserar rally i Frankfurt på grund av Klassikstadt, Därefter kör vi till Schwarzwald, genom de franska Jura bergen och sjöfartsvägarna till Monaco. Start är på 7. Februari och vid 11. bli rallye och deltagarna i furstendomen på Côte d'Azur väntar.

Reservdelar och snökedjor transporteras av deltagarna själva i sina fordon. Det är som i gamla dagar när Erik Carlsson reser med sin Saab - och vann. Under åren triumferade 1962 och 1963 det legendariska varumärket från Trollhättan och tog segern mot mycket mer motoriserade fordon.

Två Saab-lag på Histo Monte 2017

Erik Carlsson, som inte längre är med oss, kunde berätta spännande historier från motorsporttid. Av ersättningsmotorer som fanns i bagaget. Eller defekta växellådor som han och hans mekaniker reparerade på vägkanten. Resan på egen axel, utan ett extra servicefordon, var ofta lång och ansträngande, returresa kanske ännu mer. Eftersom Carlsson transporterade de skrämmaste priserna till Trollhättan. Liksom TV: n vann han på en rally i Hessen, och då måste han gå till Sverige.

99 lanseras till Monaco i en mycket cool leverans baserad på Per Eklunds 1982 rallybil. Och Saab-laget av Robert och Gerd Wagenheimer håller inte bara märket flaggan i vinden. Marqardt Eichhorn och David Hable börjar i Saab 96 V4, vilket ger två Saab-team en mängd på fältet.

Orio Germany, vår leverantör för Original Saab reservdelar, vill stödja Saab 99-laget och bli sponsor. Och det blir ännu bättre: Robert och Gerd Wagenheimer har lovat oss en daglig uppdatering med bilder och intryck av AvD Histo Monte 2017.

Även om rallyet kommer att ligga på båda sidornas historiska vägar och om de kommer att ge dem allt. För Saab-samhället, som kan vara ännu närmare, bör ett kort uttalande vara möjligt varje natt. Vi ser fram emot det!

5 tankar också "Saab-team på AvD Histo Monte 2017"

  • Great! Som du kan se märkets klassiska potential! Jag ser redan fram emot rapporterna

  • Bra, vi håller fingrarna korsade och väntar på info ....

  • Jag ser fram emot det !! Ha kul chaufförer och framgång !! 8)

  • Kära Robert, kära Gerd, Lycka till dig Roman och Christiane!

Kommentarer är stängda.