Presentation: Saab Marketplace

Bloggen förändras ... faktiskt har den gjort det sedan starten. Från den ursprungliga idén att rapportera om en liten, karismatisk tillverkare, till krisbloggen och vidare till rapportering om klassiska bilar, klassiker och entusiaster.

Saab Marketplace

Det måste vara så här. Eftersom stillastående inte skulle vara ett alternativ med ett varumärke som faktiskt inte längre finns, som fortfarande lever och ständigt återuppfinner och utvecklar sig själv. Och för att saker och ting förändras och vi känner pulsen på scenen varje dag, förändras vi också.

En av frågorna som ständigt berör oss är: vad behöver läsare och samhället egentligen? En vanlig dos Saab, det är säkert. Men kanske mer. Fokus förändras på vägen till att bli ett älskarmärke. De som driver Saab gör det mer och mer av ren övertygelse. Eftersom det passar in i livet, för att du inte känner för att åka till andra bilar. För att köra Saab har stil. Eller för att gamla bilar inte bara är ett uttryck för individualitet utan också alltmer av hållbarhet.

Många läsare äger mer än en Saab. Två eller tre fordon är nästan normen, uppåt är allt öppet och allt är möjligt. Den som upprätthåller en åldrande fordonspark behöver också reservdelar som kanske inte längre finns som nya delar. Eller så har han reservdelar i sitt garage eller källare för bilar som han inte har ägt på länge.

Och när en Saab-förare i Berchtesgaden letar efter en del till sin klassiker som slumrar i ett Flensborgs garage, är frågan hur ni kan föra båda ihop.

Saab Marketplace. Annonsplattformen för Saab-förare.

Och det här är exakt var vår idé om Saab Marketplace Project på. En ny reklamplattform som vi medvetet behöll enkelt, endast för Saab och våra läsare. Saab delar och fordon kan erbjudas eller sökas där.

Projektet är nu öppet för privata annonser och applikationer. Det är för närvarande helt gratis och kräver bara registrering i medlemmens område. Uppgifterna lagras säkert på vår egen tyska server och kommer inte att vidarebefordras eller användas för reklamändamål.

Idag börjar vi beta-fasen, under vilken annonserna är manuellt upplåsta av oss. För närvarande är 4 bilder tillgängliga som uppladdning, senare kommer det att finnas mer. Annonserna körs för 30 dagar och kan utökas eller raderas via medlemskontot.

Och eftersom vi inte har erfarenhet av projekt av detta slag ber vi om din uthållighet om testfasen inte går utan problem.

Reglerna för Saab Marketplace är enkla:

 • Endast Saab-annonser, eftersom vi ska 100% Saab
 • Exklusivt privata annonser, inga kommersiella listor
 • Håll etiketten och uppmärksamma en realistisk beskrivning av erbjudandet

En öppning för kommersiella annonser, med undantag för bloggen supportrar, som vi kommer att bjuda in efter rättegången slutar, är inte planerad just nu.

Vad tycker våra läsare om det?

Åsikterna skulle intressera oss Varje dag har vi fler än 3.000 besökare på denna sida och tror att bloggen kan vara en optimal plats för Saab Marketplace. Och vi överväger att lägga till fler kategorier.

Vad sägs om en ytterligare ”gratis” kategori? Till exempel för broschyrer som du har två gånger och som du vill veta i bra och intresserade händer? Eller andra små eller stora Saab-saker som du inte längre behöver och som helt enkelt tar plats?

Diskussionen är öppen! Mark och jag ser fram emot dina kommentarer och förslag!

32 tankar om “Presentation: Saab Marketplace"

 • blank

  Hej tom hej märke
  En annan bra idé, oberoende av redan befintliga marknadsplatser. Jag hoppas på en respektfull behandling av SAAB-gruppen, med intressanta kontakter och en väl underhållen utbyte. Med moderen till alla marknadsplatser i San José och hennes gratis annonsavdelning är det bara ansträngande och nyktert. Tack till dig.

 • blank

  Moin blogg!

  Jag misslyckas med att lägga upp en annons. Mer exakt när du försöker registrera dig. Sedan landar jag på en dansk webbplats, men knappen "gå med nu" är inte länkad till en länk ...
  Chrome version 55.0.2883.87, om det hjälper.

 • blank

  En bra idé!

  Också som den nya designen av bloggen. Jag hade inte givit mig ännu, men så mycket senap måste vara!

 • blank

  Jag tycker att det är en bra idé, tack så mycket för ditt engagemang! Jag hörde nyligen om en frilansande Saab-partner som gick ur drift och helt enkelt var tvungen att ge alla reservdelar som samlats in under 15 år till återvinnaren eftersom ingen ville ha grejerna. Något liknande är helt enkelt inte tillåtet, kanske du kan hjälpa till att se till att sådana exempel inte behöver föregå med gott exempel ...

  • blank

   Vem var det
   Och ja, folk behöver veta att delar är kvar. Om ingen vet att det finns massor av reservdelar kvar, kan ingen komma för att hämta dem.

   När det gäller marknaden:
   I USA finner jag skillnaden mellan alla typer av annonser på gratis annonsmarknaden (t.ex. craigslist som motstycke till ebay-kleinanzeigen) och erbjuder fler entusiaster (t.ex. på saabnet.com) mycket trevligt.
   Om och om igen finns det bilar som inte behöver säljas, men som gärna ges till ett visst pris. Enligt min åsikt går den typen av saker förlorat för mycket på mobilen, ebay-annonser osv., Och misstankar uppstår ofta: "Tja, om det fortfarande inte säljs efter den tiden måste det vara något dåligt med det".
   Jag ser närheten mellan älskare och älskare på saabnet eller en marknadsplats här - det finns mindre skepsis, och så är fördomar.

   Dessutom erbjuder marknadsplatsen här också möjligheten att nå människor som inte har tittat specifikt och som inte skulle ha nåtts på mobile.de och andra plattformar - här som en annons i sidofältet eller genom ”Åh, jag ska titta rent vilken typ av trevlig SAAB det finns ”är något annat, möjligheten kan leda till att bli kär.

   När jag känner att jag lägger in några annonser och försöker trycka på den tidiga 9000 lite mer.

   • blank

    Detta är KK-Autotechnik i Neustadt

 • blank

  Jag hittar också en annan (!) Saabs marknadsplats överflödig och slöseri när det gäller resurser som pengar, material, nerver - både på din sida och på läsarens sida.
  Om du letar efter delar hittar du dem på ebay, ebay classifieds av alla typer av bilåtervinningsföretag och privatpersoner.
  Om Saabianers kontakt med Saabianer i sådana transaktioner är viktigt hittar du i de två tysktalande Saab-forumen.

  Vad enligt min mening - och bara en röst talar här - skulle vara viktigare:

  + Lista över delar som inte längre är tillgängliga (t.ex. Wischwasserbehälter 9000er)
  + Lista över leveranskällor bortsett från våra "standardleverantörer", där hänsyn bör tas till och med måste tas med i beräkningen av bloggens sponsorer.
  + Lista över andra användbara Saab-webbplatser (det finns några i USA - jag upptäckte just en inspektionslucka för oljesil på botten av oljepannan - men också från andra regioner i världen)

  Kort sagt:
  Idén är väldigt bra, men en sådan marknadsplats finns redan!

  • blank

   Jag tycker att det är bra att några kommentatorer är oroliga över resurserna nu. Men allvarligt är forumen riktade mot gruppen av självgående vapen och har inte spridningen som bloggen. Om du inte skruvar dig själv, kör moderna SAAB, eller få dem att skruvas, kan du knappt sakna dem.
   Från delmarknaden på bloggen, som är en sorts figurhuvud för varumärket, kan vi alla dra nytta av. Vi måste bara använda möjligheten. Dessutom har Tomm och Mark visat att de inte bara tar itu med saker utan också fortsätter att utveckla saker. Jag ser fram emot det

 • blank

  Jag ser denna idé som positiv genomgående, med potential för hela samhället. På detta sätt kan en pålitlig plattform för en fungerande marknad skapas med realistiska priser inklusive pålitlig handel eller utbyte etc. Jag är nyfiken…. 

 • blank

  Att förmedla tanken på SAAB-personer till SAAB-användare / SAABines är ganska frestande ... Om bloggen fortfarande drar nytta av det ekonomiskt, enligt min mening är saken rund. 🙂
  I slutet av 2017 är vi alla smartare om det var värt det!

 • blank

  Mycket bra idé.
  Eftersom finansieringen av bloggen alltid var ett problem skulle jag göra följande förslag: 5% av alla försäljningsvinster bygger på förtroende i bloggen. Då är det säkert lite lite tillsammans och %% gör ingen skada på någon.

 • blank

  Det är en mycket bra idé. Eftersom jag tror att det finns några (inkl.mich) vilka Saab Automobile och Saab-delar bara vill sälja till fans, som dessa uppskattas och inte bara säljs vidare.

 • blank

  Bra idé. Förutom bilar eller reservdelar om det behövs finns det säkert också en livlig utbyte i Saab-broschyrer. Jag äger många saker i flera kopior och jag vill göra en riktig Saab-fan glad eller hjälp att slutföra sin samling.

 • blank

  Jag tror att jag lägger det stoppade djuret i det. Bloggen var inte utan inflytande i inköpet; kanske det hjälper andra gången med medling.

  • blank

   Det bra fyllda djuret ... minns jag. Om vi ​​kan hjälpa till att se till att det hamnar i goda händer, skulle jag vara glad!

   • blank

    Det har redan annonserats på mobil un dclassic-handlare. Priset där är naturligtvis ett helt absurt ”rättvist pris” med gott om utrymme för förhandlingar. För en bloggläsare skulle jag vara mycket nöjd med en svart noll - så en rabatt motsvarande en genomsnittlig härsk 9000 skulle vara där ... 🙂

 • blank

  Jag tycker att idén är jättebra! Just för att det är så uppenbart. Tack & lycka till!

 • blank

  Jag har också länge varit en läsare av forumet och hittar idén bra i sig. Men jag undrar om en expansion eller länk till en skandinavisk marknad inte kunde vara en lösning.

 • blank

  Mycket bra idé, jag är nyfiken!

 • blank

  Jag tycker personligen överflödig. Är som en ebay classifieds kopia. Bind resurser med dig. Jag håller fortfarande dina fingrar korsade för din idé och en person är inte representativ

  • blank

   Ebay ... frågan var i början av projektet. Vi uppfinner naturligtvis inte en reklamportal, det finns många erbjudanden. Men vi är av den uppfattningen att vi under de kommande veckorna bättre kommer att kunna känna igen våra läsares behov och svara på dem än andra stora portaler kan.

   • blank

    Du gör definitivt en hel del banbrytande arbete för samhället och av den anledningen ensam önskar jag dig att den ger den förväntade framgången.

 • blank

  Bra idé! Stämmer helt med uttalandet av Franks Troll!

 • blank

  Det är en utmärkt idé !!!

 • blank

  Tanken är bra! Jag tror att SÄÄBe bäst passerar i samhället. Det skulle vara viktigt för mig att min SAAB kommer i goda händer, och att jag köper ett ärligt och välskött SAAB från någon som bryr sig om varumärket som jag.

  • blank

   Jag ser det också !!!

  • blank

   så ska det vara ... i goda händer ...

 • blank

  Jag har väntat på marknadsplatsidén länge. Jag skulle inte ens ha något emot om du var tvungen att betala lite för annonser. Det skulle vara lämpligt och, åtminstone för (samfinansiering) av bloggen, mycket bättre än att samla in donationer. En marknadsplats skulle också tjäna prisgenomskinligheten för hela Saabs, tillbehör och reservdelar. Jag önskar er framgång!

  • blank

   Ett litet bidrag, eventuellt för annonser inom fordonssektorn, skulle naturligtvis vara ett alternativ för att säkra hållbar finansiering. En bra idé som vi skulle vilja ta upp och väga upp.

 • blank

  Jag tycker att idén med marknaden är väldigt bra, förutsatt att den förblir med privata erbjudanden och sökningar ......... Som Saab-nykomling märker jag att den tilltalande bilen ibland kan hittas i "krävande" priser och därför borde det vara för en affärsmanns vanliga aspekt av maximal vinstinriktning spelar bara en mindre roll här!

Kommentarer är stängda.