Weekly Review. Saab 9-7x. NEVS.

Är han en Saab eller är han inte en? 9-7x ger material för diskussion, och yttrandet går vanligtvis mycket tydligt i en riktning. Nej, de säger att han inte är en Saab. Han är en förklädd Chevrolet som trimmades optiskt till Saab.

Tändlås i mittunneln. Bild: Saab Automobile AB

Här amerikanerna, med tanke på känsligheten hos GM hade redan gett problem med 9-7x. Tändningsväxeln flyttade till mitten tunnelen, det fanns de typiska kopphållarna och Saab dörrkarmar och bokstäver överallt.

Men du gillar 9-7x, det finns lite att säga om dess egenskaper. Eftersom tekniken under Saab-stilarket anses vara hållbart. En är nu till salu i Saarbrücken - i en ny bilskick från en samling, med bara 2.600 XNUMX kilometer körsträcka som inte ens körs in.

Ett sällsynt och exceptionellt fordon för personer som letar efter en traktor med Saab-bokstäver. Eftersom ett annat varumärke verkar uteslutet för dem, eller för att de tycker att 9-7x är bra. Det borde också finnas och accepteras härmed officiellt.

Producerar NEVS i Trollhättan?

Vår veckovisa recension är kompakt denna gång. Vi närmar oss slutet av året, den kommande veckan blir den sista innan vår julhelgdag. Dessutom har lite hänt de senaste dagarna, från Saab-perspektivet.

NEVS har varit ett hett ämne i pressen, med en sak som passar in i en dålig nyhetstid. I Trollhättan cirkulerade i veckor ryktet som NEVS inte längre producerar i stallbacka. Vi hörde det igen och igen, och även från olika sidor under vårt besök i oktober. Utlösaren kunde ha blivit den tillkännagivna och sedan avbokade anställning av anställda i produktionen efter sommarsemestern.

Den officiella förnekandet kom denna vecka. NEVS vill producera delar av underdelen och även komponenter på den kinesiska marknaden i Trollhättan. Nästa generations elbilar kommer då att tillverkas parallellt i Tianjin och Trollhättan.

Och vilka ämnen har vi på bloggen i den nya veckan? Vi har skapat en spännande och, enligt min mening, balanserat urval. Bland annat skriver vi om:

 • Bilindustrin. Den gamla människornas ilska
 • Saab 9000. Den nuvarande marknadssituationen.
 • Blogg donation. Kan vi göra det?

4 tankar om “Weekly Review. Saab 9-7x. NEVS."

 • blank

  skulle vara intressant, men åtminstone inget för Österrike, för högt är bilskatten för ett sådant fordon och förbrukningen är för hög. LPG-nätverket är också mycket svagt, tyvärr

 • blank

  9-7x är förmodligen det bästa som GM har bidragit till SAAB. Visst, det är inte en riktig SAAB utan en V8 i en Saab-klänning ... det är kul! 9-7x är alltid törstig, har gott om utrymme och genial acceleration och funktioner som andra SAAB inte hade när den släpptes. Dess största fördel ... .. det startar alltid, kör och bromsar även om en kontrollenhet misslyckas, någon kör in i dig eller ett vildt djur är i vägen. Kort sagt är han arbetshästen för mig bredvid de två AeroDives (9k och 9-5ng) och hytten. Tog 200.000 XNUMX km den här veckan. Det finns också fula saker, rost på motorhuven och bakluckans lås och hjullagren kan vara mer stabila.

  Så om du vill gå V8 och står på Saab design, är detta den plats där 9-7x!

  • blank

   Kan bergsaab bara komma överens. Förutom mina andra Saabs gör 9-7x verkligen kul.
   Och med LPG behöver jag bara 9.-Euro på 100km.

 • blank

  Så i THT produceras endast komponenter för elbilar till Kina och reservdelar till Saab-fordon? Inga kompletta bilar kommer fortfarande att rulla ut ur den här platsen? Synd, synd.

Kommentarer är stängda.