Trevligt boende. Nya styrhjul för Saab 9-5, 9-3 och 900.

En ratt är den del av en bil som vi människor mest kontakt med. Om det är bra i handen smickar läder oss, då känns det som att hela bilen är bra.

Läderratt för Saab 9-5, 9-3, 900

Rattar borde vara en gång förbi ... planerar bilindustrin. Huruvida mannen är redo att ge upp ratten, och om den kommande översvämningen av innovation möter acceptans, är frågan om framtiden. Innan vi pratar om rattar i bilar från tidigare ägande, min favorit beskrivning för begagnade bilar.

Att värma upp en liten, ganska allvarlig typ av personer som vrider på hjulet. Det finns en grupp drivrutiner som når upp i använt läder utan tvekan. Oavsett hur många tidigare ägare och hur många kilometer.

En andra, mer känslig grupp har reservationer. För estetiska och andra skäl söker hon sadelaren och har rälsen ombeställt. Så original som möjligt, förstås. Jag bekänner denna grupp.

Då finns det en annan art, som vi finner speciellt i det klassiska området. Hon har också hennes ratt hämtat och omedelbart trimmer det till gammalt. Det fick jag veta, har något att göra med faktorer som estetik, hygien och äkthet. Och, som ett gruppnummer 4 i vår lilla rattens encyklopedi, finns det uppstart. De packar sportiga och vanligtvis zeitgeistigere rattar i deras Saab från tidigare ägande.

Bara där var erbjudandet väldigt tunt på senare tid.

Efter att Saab-Veredler Hirsch drog sig från eftermonteringen tog CardyourCar-laget modigt mot hjulet för att fylla den resulterande luckan. Produktionen sker i EU, den välkända stagstilen tas upp och tolkas på nytt.

Nytt läderratt baserat på Hirsch Performance-stilen

För några veckor sedan fick vi den första prototypen från München för inspektion, nu seriell produktion körs. Ratten är storleken på de kända Aero-rattarna, bara den är vadderad solid.

Skinnet känns definitivt bra, bekvämt att röra och värdefullt. Särskilt vackra är områdena med perforerat läder och de försänkta grepp som passar bra i handen. Även i övre och nedre delen av det släta läderet såldes med sy. Detta ser mycket bättre ut än en liknande design som spelas med kolinsatser, men ger samtidigt en oro i designen.

Sportig är designen i alla fall, och kanske bör du tänka på speciella serier på CardyourCar med kontrasterande färgade sömmar. Röd för sportiga förare, en grå nyans för det ädla, inbyggda interiören?

Sömmarna på denna prototyp var rena och rutina, kvaliteten var rätt. Priset på det nya 510,00 €-ratten är rimligt, just nu finns det en julkampanj med mer än 60,00 € -besparingar.

Ratten är lämplig för alla Saab 900 II, 9-3 från 1998 till 2002 och 9-5 till 2005.

13 tankar om "Trevligt boende. Nya styrhjul för Saab 9-5, 9-3 och 900."

 • Men det finns Saab läderhandskar ...

 • Till ratten kan jag inte säga någonting, jag hoppas bara "massiv vadderad" betyder inte tjockare. För mig passar det "normala" 9-5 Aero-ratten bara perfekt. Till Tillyckens kortbilbutik vill jag säga att jag har köpt flera gånger och alltid var nöjd med 100-pc. Snabb, pålitlig, billig. Jag skulle köpa det när som helst.

 • De andra rattarna är platta i hjortformen nedan och syns visuellt lite tystare. Jag tror att Till läser och tar upp förslagen

 • Det är ganska runt, det är rätt ... Det är något platta på de försänkta grepparna. Med en rattuppvärmning kommer det förmodligen ingenting att bli.

 • Den som visas ovan är rund - men inte rattarna från länken ovan (som har färre sömmar). Mindre sömmar men runda: det är det för mig ...

 • Bilden är ganska rund, eller hur? Kvinnorna frågar alltid om rattuppvärmning! Men det här kommer förmodligen att sakna strömförsörjningen till bilen ...

 • Jag kan inte säga någonting mot Till och hans butik. Allt jag beställde kom snabbt och priserna är rätt!

 • Tyvärr finns det för många sömmar för min smak. Annars kanske det skulle vara. Och "Tullen" är inte runda. Det är trots allt Lenks "hjul" - och en cykel finns kvar ... ;-) Allvarligt: ​​med dessa trimmade saker kan jag inte göra någonting, för mig på något sätt inte estetiskt. Förhoppningsvis bara en kortsiktig kram ...

 • Jag är fortfarande sliten om jag skulle beställa den nya för 2008er ... eller har någon fortfarande ett hjort original för 2008er som han inte längre behöver och vill sälja?

 • Har exakt samma begär som Marco för min 2009 Aero Cabriolet och var också frustrerad med sista meningen. Men kanske jag gillar den uppgraderade 3-uppgraderingen.

  Nico

 • Hej där.
  Så länge det är möjligt, ger jag inte ratten ur min hand 🙂
  Och jag hoppas det stannar så länge.
  Trots att jag är väldigt nöjd med allt och ratten på min 9³ Aero från 2008, ville jag bara vara glad över en eventuell förändring / förnyelse. Men i sista meningen i artikeln läser man ja, att jag förmodligen stannar på betyg. Lite synd, för att jag gillar 4 talade rattarna i princip bättre.

  Hälsningar från Lusatia. Marco

 • Har väntat på en "hjort" bakspoiler för 9-3 II SC länge, som erbjuds av Cardyourcar. Trots upprepade förfrågningar via e-post har jag tyvärr inte fått någon feedback till denna dag. Detta företag verkar tyvärr inte seriöst för mig! Många delar är listade men inte tillgängliga.

Kommentarer är stängda.