Saab på vintern - Praktisk upplevelse

Slutligen stormar det och snöar i några dagar, och sedan idag snöar det väldigt svårt. Det här ser ut som en vit jul! Här i Ruhr-området bryter sig, till skillnad från i alperna, snabbt kaoset i trafiken. Hela busslinjerna kollapsar eftersom bussarna kör sommardäck.

Saab 9-5 i vinterdrift. Bild: Saab Automobile AB

Varje år rapporterar järnvägen träd i spåret igen, lastbilar misslyckas på minsta lutningar och många skrämda bilister flytta, om alls, bara genom staden i takt. Även om fyrhjulsdrivrutinerna kan komma upp nästan överallt vågar de inte gå ner med sina dyra slädar. De bromsar och glider trots allt som alla andra. Kort sagt: Nästan alla är slalompinnar för Saabfahrer!

Det är fredag ​​kväll, jag var bara suga upp med min 9-5 2.0t, är på väg hem, ser fram emot helgen och de goda vinteregenskaper min utrustade med nya vinterdäck Saab, som en god vän ringer och ber om hjälp mig.

För en vecka sedan köpte han en fin E320CDI, vinterdäcken har fortfarande 4-5 mm profil, men som bilen är de nio år gammal. Imorgon vill han åka skidor med sin familj till Oberstaufen, och nu går han inte ens ut ur garaget bakåt. Utgången är måttligt brant, men gör en liten tur och är ganska mulet och smidig.

Mina snökedjor passar inte hans 17-tums modell. Hans hustrus Mini Cooper har bra vinterdäck, men är mycket för liten för 4 personer och skidutrustning. Så vi byter, jag kör en mini och Saab tar en resa till Alperna. Benz har en paus.

Jag tittar på min Saab strax efter motorolja (nästan ingen konsumtion), rum några saker ur stammen i mini (som sedan halvfullt!), Lucka lucka för skidor på. Vi inbjuder alla bagage i Saab runt och jag säger adjö skämt: "Kan faktiskt ibland lite resa till S: t Gallen göra Hirsch, några fler hästkrafter skulle inte vara dåligt."

Efter två veckor får jag nyvasket och fullt drivas av de tacksamma turisterna i utbyte mot mini-tillbaka till min Saab.

De är fulla av beröm: Bra komfort, gott om utrymme, bra köregenskaper i snön, tillförlitliga även i de lägsta temperaturerna, bra uppvärmning, uppvärmda säten också bakom, ekonomiskt. En diesel är ur frågan.

Överraskning: Tack vare ny programvara (till ett speciellt pris) med 155 KW istället för 150 PS! Han var faktiskt i St. Gallen (80 km)! En bra utbyte! En ny körupplevelse! Och så billig!

Tillägg: Under tiden taxi uh .. min väns Benz åter säljs familjerådet har ännu beslutat på väg tillbaka för att byta till en Saab 9-5. Han kommer troligen att bli "lurad" på nästa skidsemester. Bara för skojs skull!

Även denna Saab-berättelse om Jörg var fiktiv. Om du gillar hans Saab-berättelser, som är alla fiktiva, hittar du mer läsematerial här:

Saab - helgmöte i Belgien

Saab i alkoholbranschen - praktisk erfarenhet

Saab i släpvagnsdrift - praktisk erfarenhet

4 tankar om “Saab på vintern - Praktisk upplevelse"

 • blank

  Ah, eftersom jag använder men helt off topic, den obalansen möjlighet att ställa gruppen om förmodligen Qaife slip differential förbättrar egenskaperna på snö och t.ex. släpet dra på muddy meadows?

 • blank

  Jag ser fram emot att köra min SAAB till norra Sverige i den djupaste snön

 • blank

  Jag gillar det, även om det "bara" är uppfunnet!

 • blank

  En bra historia! ! !

  Men när det gäller konsumtion är det verkligen mycket fiktivt ...
  Men 2,0t kan inte göra någonting så att bensinets värmevärde nu är lägre.

  Diesel och bensin är äpplen och päron.

Kommentarer är stängda.