Blog donation 2017. Delårsrapport.

Gick bloggen som 2016 under året? Den här frågan vi frågade läsarna för några dagar sedan. Och vi bad henne om stöd för det kommande året, eftersom det också skulle ge bloggen 2017.

Blog donation 2017. Saab Blog behöver stöd!

Pratar vi om pengar?

Pengar är alltid en känslig fråga, särskilt i Tyskland. I den angelsaxiska kulturen är det en god tradition att regelbundet stödja bloggare. Eftersom en välgjord blogg har en viss mängd arbete bakom sig. Det handlar om programvara och hårdvara och om hela tiden för forskning. Och också lite om erkännande för utfört arbete. Med inkomsterna finansierar vi bland annat Paul, vårt projekt saab, vars intäkter går till ett välgörenhetsmål.

Förra året hade vi en lägsta summa som vi behöver för en annan 12-månaders blogg. 5.000,00 € var vår idé, och vi lyckades skicka summan med hjälp av många läsare. I år är detta vårt mål och det ser bra ut hittills. Vi har för närvarande drygt hälften av beloppet tillsammans, och vi säger tack till supportrarna.

Men, och det är den andra sidan, det finns något som gör mig väldigt omtänksam.

Använder principen om solidaritet?

Några nummer. Vi välkomnar dagligen runt 3.500-läsare på bloggen. Vår gratis prenumeration används av fler än 1.000-personer. Donerat, tills nu, runt 70-läsare. Det är litet. Läskigt lite.

Eftersom det inte kan vara så att några är inblandade, men den stora majoriteten inte ger något bidrag och drar nytta av de få. En fråga: Hur skulle vår situation vara om var och en av 1.000-abonnenterna gav stöd?

Vi kunde få många saker att bli sanna om vi hade de ekonomiska resurserna. Börjar med till exempel reproduktion av reservdelar, en årlig projektbil, som stöder Saab-museets arbete, stärker samhället. Det skulle vara en dröm!

Du måste ha drömmar, det är viktigt. Även om du är medveten om att endast en liten del kan bli verklighet. Kanske skulle du inte skriva bloggen annars, för att Mark och jag inte dra nytta av ekonomin på något sätt. Utan våra gemensamma drömmar, utan de nära förbindelserna med Saab-varumärket, hade 70-supportrarna troligen inte heller gjort sitt bidrag.

Vi vill att bloggen ska vara öppen för alla läsare i framtiden. Kanske hoppas vi att vi kan motivera den stora, tysta majoriteten att också bidra till den dagliga dosen av Saab.

Det skulle vara bra!

[paypal_donation_button]

29 tankar om “Blog donation 2017. Delårsrapport."

 • Jag tycker att det är pinsamt att använda en bra sak, men möjligt att inte göra någonting.
  För att hålla bloggen vid liv bör givarna kanske ge den ytterligare ett tryck och lägga något annat på den. Jag skulle vara villig att göra det. Men låt oss vänta och se vad samtalet gör.

 • Hi Tom,

  Tyvärr konsumeras numera mycket under mottot "har allt men vill inte betala något". Att företag eller erbjudanden går sönder brukar märkas när något inte längre är tillgängligt (se SAAB) istället för att göra något proaktivt för det.

  Men jag skulle vara väldigt glad om alla bloggläsare (som inte redan har blivit aktiva) skulle vara annorlunda här.

  Tom, det är jättebra hur bloggen tillhandahålls här vid din sida och håller dig uppdaterad med mycket arbete. Oavsett om alla läsare ser din tid, ansträngning och ekonomiska ansträngningar är tvivelaktigt.

  Dela upp bloggen i områden för supportrar och "endast" läsare. Låt oss anta att de 1000 prenumeranterna också är bloggsupportrar som vill utbyta åsikter om SAAB-bloggen här om några år. Om var och en av dem bara samlar in 5-10 EUR per år, har du redan säkrat ditt stöd.

  Och för dem som bara vill läsa ... är viss information inte längre fritt tillgänglig. Även om ... det skulle vara mycket bättre om alla SAAB-vänner (= alla bloggläsare?) Såg något i framtiden och skulle hedra och stödja arbetet här på eget initiativ.

  Vänligen också ett kontonummer.

  Hälsning Tom L.

  • Kära Tom, kontonumret är på väg! Vi har också lekt med idén att dela upp bloggen i en fritt tillgänglig sektion och en sektion för "betalt" innehåll. Efter mycket övervägande kasserade vi idén tills vidare. Helt enkelt för att vi inte vill ha klassamhället i scenen.

   Men om den nuvarande typen av vår finansiering inte fungerar på lång sikt, och det verkar som att komma, det är ett alternativ vi kommer att tänka om igen.

 • Hej Tom, Hej kära läsare.
  Jag läser varje ny rapport på bloggen, jag är ganska ovillig att svara och skriver sällan en kommentar. Varje enskild läsare bör sätta sig i positionen för bloggen eller Tom och Co !!! Familj, arbete och Saabblog !!! Heltid !!!! Familjen liten, fru ... ännu mindre .... det minsta vi läsare kan bidra till bloggen är det ekonomiska stödet! I den som bloggen lever, i den andra att Tom och hans hjälpare inte tappar glädjen !! Jag behöver inte ställa in en extrapolering igen !! Alla är medvetna om att det inte handlar om mängden pengar !!! Det handlar om erkännande. Så pojkar och tjejer ... gå vidare, donera så kommer vi till en ny destination !! Jag har redan donerat och jag kommer gärna lägga till något om det behövs. Förhoppningsvis kan vi läsa och njuta av att blogga länge.
  Så kära blogglag, håll dina fingrar korsade.
  Ivo Kobler

 • Hej Blogg Team
  Jag liknar de flesta här. Jag vill donera. Men skapa ett konto via Paypal och sedan CC etc. som var för komplicerat för mig och jag slutade. Skicka mig dina kontouppgifter, helst IBAN, eftersom betalning kommer från utlandet.

  • @ Alla: Förbudsförbindelserna skickas via post! Tack för din vilja att stödja oss!

 • Jag vill tacka er för de fantastiska bidrag och det arbete som ni gjort för att hålla SAAB-varumärket högt så länge som möjligt. Det är därför naturligt för mig att ge mitt bidrag (åtminstone ekonomiskt) till det. Skulle också vilja vädja till alla andra läsare att bidra! Varje CHF eller € hjälper. Tack.

 • Skicka mig bankuppgifterna, jag gillar att vara en passionerad Saab-förare.
  Jag önskar att du fortsatte bra och roliga artiklar, en lycklig semester och ett gott nytt år.
  Michael

 • Vänligen ange kontonummer

 • Även med risken att jag blinda Linda: Paypal Addi är snällt ???

 • Hi Tom,
  Tack för ditt arbete, om Saab inte existerar längre, borde bloggen åtminstone överleva. Varje Saab-förare bör belönas med en liten donation.
  Jag var också chockad över att bara 70-entusiaster donerade till mig.
  Slå på!
  Hälsningar från Hannover
  Sven

 • Bra jobb!

  Jag vill inte missa bloggen.

  3.500 personer (dagligen) ska kunna samla in 5.000 euro (per år). Det är 1,43 €. Inte per dag utan år! Jag har ingen aning om hur många cigaretter som finns (för att hålla jämna steg med Jost Engels), men jag får inte ens ett glas vatten i restaurangen, än mindre en öl i Tyskland eller till och med en olja i Sverige ...

  Bankkontot snälla också till mig via e-post.

  • Därför handlar det inte om 3500-klickaren, utan om 1000-abonnenterna som får bloggen regelbundet levererad till huset. Skulle göra 60.000 €. Betala också min tidningsabonnemang. Ingenting är gratis!

 • Vänligen skicka data via e-post. Mercie

 • Hej kära samhälle!
  Jag tycker inte att det är rättvist att konsumera de senaste nyheterna från bloggen utan att bidra. Var är SAAB-chaufförernas sammanhållning som hälsar varandra med sina tummar upp och bekänner sina bilar, det är inte konstigt att Tom och Mark får sina huvuden nere och bloggen är historia, precis som SAAB Myth har blivit ,
  Synd, synd!
  Vad sägs om att dricka mindre öl en gång i månaden och röka en cigarett mindre om dagen? Mängden skulle vara lös och man har gjort något för sin hälsa.

  Grimpeur

 • Hi Tom!
  Detta är verkligen ett läskigt nummer. Vänligen skicka mig ditt kontonummer.
  Hälsningar från Hamburg Andreas
  Bara fortsätt. Genom dig kan jag leva min Saab passion ännu intensivare.

 • Hi Tom,

  vänligen skicka mig kontouppgifterna via e-post. Jag vill inte donera via PayPal.
  Tack!

  • Kommer via mail!

 • På sikt skulle det vara deprimerande för våra Saab bloggare och faktiskt orimligt att beg för 5.000 € varje år. Men det skulle vara beklagligt om våra bloggare inte gillar det längre. Det finns många andra sätt att finansiera en blogg, beroende på vad bloggen är avsedd att göra. Kolla in det https://blog.plista.com/zur Finansiering bloggar /

 • Jag tycker att bloggens arbete är bra och därför doneras. Var vänlig och fortsätt.
  Hälsningar
  Erwin

  • Tack Erwin!

 • Tom, inte bara tack igen för kommentaren! Och jag är också av den uppfattningen att många fortfarande bör delta i stödet ... och kommer fortfarande att göra det, hittills har bara någonting säkert gått förlorat i stress före jul ... !!

  • Jag har ett grundläggande förtroende för våra läsare, vi kommer att se 😉 Tack igen för ert stöd!

 • När jag kommer till det, gillar jag verkligen att läsa artiklar från bloggen. Med donationerna har jag alltid varit väldigt motvillig, men du har rätt. Om alla ger något och kanske bara lite något, hjälper det dig och därmed oss ​​oerhört. Nu har jag övervunnit min bastard och donerat någonting.

  • Jag tycker att det är meningen. Om alla skulle donera, till och med mindre bidrag, skulle det vara en bra budget tillsammans. Tack för din donation!

 • Är kontonummeret fortfarande detsamma som förra året?

  • Jag har inte Paypal. Till vilket konto nr. kan du skicka en donation?

   • Tack! Mail kommer så fort jag kommer tillbaka till kontoret!

  • Exakt! Ingenting har förändrats där!

Kommentarer är stängda.