Blog donation 2017. Delårsrapport.

Gick bloggen som 2016 under året? Den här frågan vi frågade läsarna för några dagar sedan. Och vi bad henne om stöd för det kommande året, eftersom det också skulle ge bloggen 2017.

Blog donation 2017. Saab Blog behöver stöd!

Pratar vi om pengar?

Pengar är alltid ett känsligt ämne, särskilt i Tyskland. I den angelsaxiska kulturen är det en bra tradition att regelbundet stödja bloggare. Eftersom en välgjord blogg har en viss insats i bakgrunden. Det handlar om mjukvara och hårdvara och om den tid som spenderas på forskning. Och lite till erkännandet för utfört arbete. Bland annat använder vi intäkterna för att finansiera Paul, vår projektfond, vars intäkter kommer att användas för välgörande ändamål.

Förra året hade vi en lägsta summa som vi behöver för en annan 12-månaders blogg. 5.000,00 € var vår idé, och vi lyckades skicka summan med hjälp av många läsare. I år är detta vårt mål och det ser bra ut hittills. Vi har för närvarande drygt hälften av beloppet tillsammans, och vi säger tack till supportrarna.

Men, och det är den andra sidan, det finns något som gör mig väldigt omtänksam.

Använder principen om solidaritet?

Några nummer. Vi välkomnar dagligen runt 3.500-läsare på bloggen. Vår gratis prenumeration används av fler än 1.000-personer. Donerat, tills nu, runt 70-läsare. Det är litet. Läskigt lite.

Eftersom det inte kan vara så att några är inblandade, men den stora majoriteten inte ger något bidrag och drar nytta av de få. En fråga: Hur skulle vår situation vara om var och en av 1.000-abonnenterna gav stöd?

Vi kunde få många saker att bli sanna om vi hade de ekonomiska resurserna. Börjar med till exempel reproduktion av reservdelar, en årlig projektbil, som stöder Saab-museets arbete, stärker samhället. Det skulle vara en dröm!

Du måste ha drömmar, det är viktigt. Även om du är medveten om att endast en liten del kan bli verklighet. Kanske skulle du inte skriva bloggen annars, för att Mark och jag inte dra nytta av ekonomin på något sätt. Utan våra gemensamma drömmar, utan de nära förbindelserna med Saab-varumärket, hade 70-supportrarna troligen inte heller gjort sitt bidrag.

Vi vill att bloggen ska vara öppen för alla läsare i framtiden också. Kanske hoppas vi, vi kan motivera den stora, tysta majoriteten för att också bidra till den dagliga dosen av Saab.

Det skulle vara bra!

29 tankar också "Blog donation 2017. Delårsrapport."

 • Är kontonummeret fortfarande detsamma som förra året?

  • Jag har inte Paypal. Till vilket konto nr. kan du skicka en donation?

   • Tack! Mail kommer så fort jag kommer tillbaka till kontoret!

  • Exakt! Ingenting har förändrats där!

 • När jag kommer till det, gillar jag verkligen att läsa artiklar från bloggen. Med donationerna har jag alltid varit väldigt motvillig, men du har rätt. Om alla ger något och kanske bara lite något, hjälper det dig och därmed oss ​​oerhört. Nu har jag övervunnit min bastard och donerat någonting.

  • Jag tycker att det är meningen. Om alla skulle donera, till och med mindre bidrag, skulle det vara en bra budget tillsammans. Tack för din donation!

 • Tom, inte bara tack för kommentaren! Och jag tror också att det fortfarande är många som borde delta i stödet ... och det kommer fortfarande att göra, det är säkert så långt att bara någonting i stress före julen har gått ner .... !!

  • Jag har ett grundläggande förtroende för våra läsare, vi kommer att se 😉 Tack igen för ert stöd!

 • Jag tycker att bloggens arbete är bra och därför doneras. Var vänlig och fortsätt.
  Hälsningar
  Erwin

  • Tack Erwin!

 • På sikt skulle det vara deprimerande för våra Saab bloggare och faktiskt orimligt att beg för 5.000 € varje år. Men det skulle vara beklagligt om våra bloggare inte gillar det längre. Det finns många andra sätt att finansiera en blogg, beroende på vad bloggen är avsedd att göra. Kolla in det https://blog.plista.com/zur Finansiering bloggar /

 • Hi Tom,

  vänligen skicka mig kontouppgifterna via e-post. Jag vill inte donera via PayPal.
  Tack!

  • Kommer via mail!

 • Hi Tom!
  Detta är verkligen ett läskigt nummer. Vänligen skicka mig ditt kontonummer.
  Hälsningar från Hamburg Andreas
  Bara fortsätt. Genom dig kan jag leva min Saab passion ännu intensivare.

 • Hej kära samhälle!
  Jag tycker inte att det är rättvist att konsumera de senaste nyheterna från bloggen utan att bidra. Var är SAAB-chaufförernas sammanhållning som hälsar varandra med sina tummar upp och bekänner sina bilar, det är inte konstigt att Tom och Mark får sina huvuden nere och bloggen är historia, precis som SAAB Myth har blivit ,
  Synd, synd!
  Vad sägs om att dricka mindre öl en gång i månaden och röka en cigarett mindre om dagen? Mängden skulle vara lös och man har gjort något för sin hälsa.

  Grimpeur

 • Vänligen skicka data via e-post. Mercie

 • Bra jobb!

  Jag vill inte missa bloggen.

  3.500-personer (dagligen) ska kunna hämta 5.000 € (per år). Det är 1,43 €. Inte per dag, men år! Ingen aning om hur många cigaretter som är (att hålla det med Jost Engels), men jag får inte ens ett glas vatten i restaurangen, än mindre en öl i Tyskland eller till och med en öl i Sverige ...

  Bankkontot snälla också till mig via e-post.

  • Därför handlar det inte om 3500-klickaren, utan om 1000-abonnenterna som får bloggen regelbundet levererad till huset. Skulle göra 60.000 €. Betala också min tidningsabonnemang. Ingenting är gratis!

 • Hi Tom,
  Tack för ditt arbete, om Saab inte existerar längre, borde bloggen åtminstone överleva. Varje Saab-förare bör belönas med en liten donation.
  Jag var också chockad över att bara 70-entusiaster donerade till mig.
  Slå på!
  Hälsningar från Hannover
  Sven

 • Även med risken att jag blinda Linda: Paypal Addi är snällt ???

 • Vänligen ange kontonummer

 • Skicka mig bankuppgifterna, jag gillar att vara en passionerad Saab-förare.
  Jag önskar att du fortsatte bra och roliga artiklar, en lycklig semester och ett gott nytt år.
  Michael

 • Jag vill tacka dig för de stora bidrag och det arbete du är villig att göra för att hålla varumärket SAAB så länge som möjligt. Det är därför som det är naturligt för mig att göra mitt bidrag (åtminstone ekonomiskt). Jag skulle också vilja vädja till alla andra läsare att bidra! Varje CHF eller € hjälper. Tack.

 • Hej Blogg Team
  Jag liknar de flesta här. Jag vill donera. Men skapa ett konto via Paypal och sedan CC etc. som var för komplicerat för mig och jag slutade. Skicka mig dina kontouppgifter, helst IBAN, eftersom betalning kommer från utlandet.

  • @ Alla: Förbudsförbindelserna skickas via post! Tack för din vilja att stödja oss!

 • Hej Tom, Hej kära läsare.
  Jag läser varje ny rapport i bloggen, jag är ganska reserverad med svar och skriver sällan en kommentar. Varje läsare borde placera sig som bloggare eller Tom och Co! Familj, arbete och Saabblog !!! Time full !!!! Familj liten, kvinna ... ännu mindre .... minst vi läsare kan bidra till bloggen är ekonomiskt stöd !!! I den bloggen bor, förlorar inte den andra Tom och hans kompisar glädjen !! En hochrechnug jag behöver inte sätta igen !!!! Det är alla medvetna om att det inte handlar om beloppets storlek !!! Det handlar om erkännandet. Så pojkar och flickor .... gå, donera och vi kommer att nå ett nytt resmål !! Jag har redan donerat och jag kommer gärna att lägga till något när det behövs. Förhoppningsvis kan vi läsa och njuta av bloggar länge.
  Så kära blogglag, håll dina fingrar korsade.
  Ivo Kobler

 • Hi Tom,

  Tyvärr förbrukas mycket idag under slogan "allt men vill betala något". Att bryta ner företag eller erbjudanden är vanligtvis fallet när något inte längre är tillgängligt (se SAAB) istället för att proaktivt göra något för det.

  Men jag skulle vara väldigt glad om alla bloggläsare (som inte redan har blivit aktiva) skulle vara annorlunda här.

  Tom, det är jättebra hur bloggen tillhandahålls här vid din sida och håller dig uppdaterad med mycket arbete. Oavsett om alla läsare ser din tid, ansträngning och ekonomiska ansträngningar är tvivelaktigt.

  Dela in bloggen till områden för supportrar och "enda" läsare. För 1000-abonnenterna, låt oss anta att de också är bloggunderhållare som också vill byta synpunkter på SAAB-bloggen om några år. Om varje av dem bara höjer 5-10 EUR per år har du redan fått ditt stöd.

  Och för dem som bara vill läsa ... är viss information inte längre fri tillgänglig. Även om ... mycket bättre skulle vara om alla SAAB-vänner (= alla bloggläsare?) Se något i framtiden och skulle hedra och stödja arbetet här.

  Vänligen också ett kontonummer.

  Hälsning Tom L.

  • Kära Tom, kontonummeret är på väg! Vi tänkte också på att dela bloggen i en sektion som är tillgänglig för gratis och betalat innehåll. Efter mycket tankar har vi för tillfället förkastat idén. Helt enkelt av anledningen att vi inte vill ha ett klasssamhälle i scenen.

   Men om den nuvarande typen av vår finansiering inte fungerar på lång sikt, och det verkar som att komma, det är ett alternativ vi kommer att tänka om igen.

 • Jag tycker att det är pinsamt att använda en bra sak, men möjligt att inte göra någonting.
  För att hålla bloggen levande, borde givarna kanske ge sig en ryck och sätta något på det igen .. Jag skulle vara villig att. Men låt oss vänta och se vad samtalet kommer att göra.

Kommentarer är stängda.