BAIC X55. Den kompakta SUV från Kina.

På enheten till Schwallungen, importen av Indimo, var jag osäker på vad jag kunde förvänta mig. Nu är han framför mig, BAIC X55. Och jag är besviken - lite åtminstone, för SUV ser inte alls ut till Kina. Tvärtom!

Den typiska Senova Grillen sägs vara påminnande om Saab
Den typiska Senova Grillen sägs vara påminnande om Saab

Som alla BAIC Senova-modeller har fronten gallret med stiliserade vingar. Så här skrev en kinesisk vän att påminna mig om Saab. Oavsett om det gör det eller inte, lämnar jag öppet. Det ser verkligen tillfredsställande ut och ger bilen ett vänligt europeiskt ansikte, liksom resten av designen. På C-pelarna finns en dekorativ turbo klistermärke, baken bär X55 LED-bakljusen.

Engineering DNA från Mitsubishi, Opel, Mercedes

Utsikten under motorhuven visar ett tydligt och städat motorrum. En 1.5 turbo-motor från Mitsubishi, ecu från europeiska och japanska leverantörer, allt rutinmässigt och skickligt arrangerade. Den exotiska effekten saknas, och det har en anledning. BAIC är Mitsubishi, Mercedes, Opel. Rattet i inredningen, som ett exempel, är Opel. Elstyrningen används i många modeller från Rüsselsheim, listan kan nu fortsätta ytterligare.

En titt på inredningen. Vårt provfordon har tygstolar med kontraststygn, ett 6 växelväxel och ett underhållningssystem. Dessutom, klimatkontroll, en backkamera, Android och Iphone-anslutning och alla andra komfortfunktioner som du behöver. Inredningen verkar rutinmässigt bearbetas, materialet som används är ingen överraskning. Hjärnan klassificerar atmosfären som europeisk. Om du sitter i en BAIC X55 med dina ögon stängd, tror du att du är i en Kia, Mitsubishi eller Opel. Men aldrig i bil från Kina.

Intrycket slutar när du trycker på startknappen. BAIC börjar röra sig och först och främst är kroppens stelhet märkbar. Detta kommer som en överraskning, för att vi inte skulle ha förväntat oss. Chassit, importören får fordon till amerikanska specifikationer, känns förvånansvärt snäv och bekväm. Bumpningar svalas, bröstkorgsskydd filtreras bort. Även på motorvägen kör X55 unspectacular och mycket europeisk, testet på motorvägen är fortfarande kvar. Vi tappar bra ABS och ESP, låt X55-enheten stå i en cirkel utöver allmän trafik. Allt gör ett gott naturligt visst intryck. Rösten passar, men skulle tolerera finjustering.

Åh ja, en nattpanel

SUV från Kina är glädjande lätt att köra. Servo är lekfull att använda, kopplingen är slät, skiftet körs men för länge. I samordningen i växelverkan mellan motorn och transmissionen saknas fortfarande bra arbete. Den superladda motorn, med sin 136 PS, kämpar tappert framgångsrikt mot runt 1.4 ton vikt. X55 har inga sportliga ambitioner och är en modig representant för sitt slag. Från turboen känns inte, men vi hade inte förväntat oss.

Underhållningen är lika lätt att använda. Bluetooth, Bil Link, Iphone och Android-anslutning finns ombord. Skärmens grafik är inte nödvändigtvis det sista, men bra genomsnittet. Bakre kameran drar snygga linjer och fungerar som förväntat.

Som en speciell funktion finns det en nattpanel, men manöverdonet döljer sig ogynnsamt i närheten av ljusströmbrytaren. BAIC förstod inte riktigt bakgrunden. Dessutom finner man i bilen en manual, layouten av Saab-drivrutiner kommer att hända omedelbart känd.

BAIC X55 slutsats

BAIC X55 är en enda enhet i den populära 4.40 Meter-klassen. Han driver nyktert och faktiskt som en Mitsubishi, Opel, Kia. Vad är BAIC / Senova som en stor komplimang, men bör vara en allvarlig varning till alla européer, japaner och koreaner. Den stängd ögonen var så allvarlig. Det visar hur jävla nära kinesiska bilproducenter kom till resten av världen, och hur frustrerande lite karaktär transporterar moderna fordon av andra märken.

X55 kommer aldrig att vinna jämförelsestest i Tyskland. Moderna hjälpsystem saknar SUV. Men det är kritik på hög nivå. Eftersom SUV från Kina rör sig om den goda standarden på ett 2010er-modellår, om man tar europeiska märken som en målestok.

Tekniken är tydlig, inte exotisk, och förmodligen väldigt pålitlig. Kroppen gjorde oss ett störande styvt intryck, arbetet är rutinmässigt med mindre försumlighet. BAIC X55 har svaga svagheter i tuning av motor och transmission. Vi undrar emellertid om kunderna i detta prissegment även tar hänsyn till det. För 18.450 € från importörens lager, levererar X55 många bilar i ett priskänsligt segment.

Importen från Kina är fortfarande i sin linda. BAIC-ryttaren hälsar fortfarande kinesiska karaktärer i början, och det finns fortfarande några tecken på bilen som är kinesiska. Det kan enkelt och snabbt förändras, och förmodligen kommer X55 att bli ännu mer europeiserad om några månader. Hans design är redan där och han har också potential i sitt marknadssegment.

X55 och Saab-temat

Skulle frågan bli en slutsats. Är X55 på något sätt en Saab? Om det inte är så hindrar även den lite trötta Mitsubishi-motorn någon Saab-känsla. Den större broren till X55, BAIC Senova X65 har en 2.0-liter Saab Turbo under motorhuven. Den ska vara tillgänglig i Tyskland i februari eller mars och vi kommer att testa det. Innan vi kör en annan SUV. BJ40 med 2.3 liter Saab Turbo.

32 tankar om "BAIC X55. Den kompakta SUV från Kina."

 • Opel ratten ska det vara så störande i Baic är exakt densamma, som är installerad i 9-5 NG. Stör det också 9-5? Skulle man säga att Baic X55 har inget att göra med Saab.

 • En bra rapport, du kan bara lära dig mer om det. En annan fråga är om du skulle köpa bilen. tack
  Hälsningar
  UG Breske

 • Jag gillar också att läsa den här första recensionen och hitta den intressant! Och helt oberoende av Saab-influenser. Vi bör komma ihåg tillbaka till tidigare tider med de första Kia- och Hyundai-modellerna och hur mockingly dessa varumärken delvis var täckta i media. Det finns inget bevis på att idag och de två varumärkena har blivit aktiva aktörer på marknaden och konkurrenter! Inte bara om priset, men för att asiaterna lärde sig snabbt! Om några år blir det normalt för kinesiska tillverkare att spela en viktig roll även på vår bilmarknad.

  Så tack för testet och jag tycker också om att läsa kineser med 2.0 eller 2.3 liters Saab-motorer

 • Det var ett något annorlunda test. Jag tyckte att det var bra och helt ok, även om fordonet inte passade min smak. Vi SAAB-fans skiljer sig från andra. Det är därför en BAIC testas här och inte en Opel, BMW eller Mercedes. Jag ser fram emot de andra två. Just av att de inte kommer runt hörnet med ett uttag.
  Slutsats: Tom stor rapport om en inte så bra bil. Tack för att du testa det.

 • Håller med dig, det handlar om att observera vad som blivit av Saab radikaler såsom motorer och produkter av detta företag BAIC, kan du även ta so'n bidrag.

  Kina står i alla fall på grund av NEVS och det stannar så. Jag hittade också informationen om det nya Volvo-märket Lynk värt att läsa.

  Utvecklingen av e-mobilitet bör fortsättningsvis övervakas, inte minst för att se hur NEVS-miljön kommer att se ut.

 • Det spelar ingen roll om det är värt BAIC. Det är en utforskning av SAABs historia. Det är allt.

 • Utsikten över plattan är redan ok, utvecklingen av Saab var krossad och resterna för att utveckla ett livligt liv är spännande. Påminner mig om Dessau Bauhaus stängdes av nazisterna sålde Bauhaus sedan sprida idéer modernismen i världen. Så om i 10 år över hela världen SAAB är gömd i bilarna, skulle det vara bra. Särskilt om det är då igen från Sverige!

 • Det är delvis skrämmande vad du läser här. Lämna inte bara Saab utan även bloggen. Personligen tycker jag det är alltid bra när Tom Du har gjort oss förtrogna med alla de saker riktiga Saab fans som också hade bara någonstans eller någon gång ansluta till Saab eller göra. Jag upplever inte det i en biltidning. Det betyder inte omedelbart att du måste vara entusiastisk över fordonet, det handlar bara om informationen.
  Keep it up !!

 • Jag tycker att det är bra att du har sett något i riktning: topp:
  Nevs är också mer intressant för mig än baic.
  Tom, du behöver absolut inte rättfärdiga dig själv för vad du skriver här! jag

 • Alla skulle ha förstått engelska. Men det är så som de är, fransmännen

 • Kanske ja, kanske inte. Men det är värt att hålla saker på radarn. Dessutom är det inte så att vi inte har några spännande Saab-meddelanden redo

 • Synd. En tråkig bil som är lika dålig utformad som den japanska och speciellt Opel, etc. Kan man glömma säkert och säga adjö till SAAB. I alla fall ger jag mig nu med 303 Tkm. Hejdå tillsammans

 • Kanske kommentaren från den franska Saab-bloggläsaren bör översättas vid denna punkt: ”Hej, jag har ägt en kinesisk Keeway-skoter i 12 månader, den är nu 20 tkm och fungerar alltid mycket bra. Jag har också ett 9-3 flex-bränsle som jag älskar. Nästa gång kommer jag inte tveka att köpa en kinesisk produkt, eftersom Europa och Frankrike varken har tekniken eller intelligensen för att göra fantastiska saker. "

 • Jo det är en bra diskussion här. Jag tycker att vi alla tycker om det, när bloggarna tar ett uppfriskande utseende bortom SAAB-världen. Å ena sidan är ämnena alltid okonventionellt väl valda, och å andra sidan har BAIC köpt rättigheterna till SAAB Property i det specifika fallet.

  Kanske är inte alla kommentatorer mentalt aktiva nog för sådana utflykter och känns störda i den helande världen. Det kan också vara.

 • Ja, vad händer med bloggen om det inte finns något att skriva om Saab. Naturligtvis måste du tänka utanför rutan, men är ett BAIC värt det?

 • Att med SAAB-DNA är en annan sak: Min 9-5 Aero SC från 2007 hade en turboladdad Mitsubishi, en sändning från Aisin (Toyota / Borg Warner), en Navi Denso (inklusive Toyota) och vissa fjädringsdelar från GM ,

  B235R-motorn var fortfarande SAAB. (Men även detta var konstruktiva förfinas i slutskedet av utvecklingen på Opel och kompletteras med en Oelsensor att eliminera Oelschlamms).

  Sammantaget var produkten ok, även om den inte är tekniskt helt uppdaterad.

  Den "rena SAAB-konstruktionen" har inte funnits länge. Någon som är bekant med original SAAB-överföringar kommer nog att vara glad över det.

 • Är det inte en Borgward? Eller vice versa?

 • Jag måste citera mig själv: "Vad som inte kommer, vi har också tänkt på det, är det permanenta närvaron av ett annat märke på bloggen."Det kommer att vara så. Det kommer alltid att finnas en titt på andra märken i intervaller.

 • Jag anser också bidraget överflödigt. Särskilt sedan några dagar sedan kommunicerades, vill man inte längre hantera andra varumärken i framtiden. Förutom NEVS. Men vi förlorade snabbt tråden. Mycket arbete och tid som enligt min mening inte skulle ha varit nödvändigt.

 • Hallå
  Beroende possède un scooter Keeway chinois depuis 12 ans il 20000 km, il fonctionne toujours très bien, j'ai aussi une SAAB 9.3 flex bränsle inte je suis enchanté. Beroende n'hésiterais pas à Acheter un matériel chinois la prochaine fois bil l'Europe et la France, n'ont pas garde la teknik et l'intelligens de Savoir faire de Leurs elnätet des choses Merveilleuses.

 • Mer spännande än denna körrapport är de andra två. Låt oss se hur de goda gamla SAAB-motorerna gör i utländska fordon!

 • Hur vet en Saab-förare vad den andra har att göra med SAAB?

  Volvo lyser mig personligen på grund av det gemensamma uppkomsten och även fluktuationen av ingenjörer och utvecklare inom båda varumärkena så omedelbart, men på Jaguar kommer det att vara godtyckligt ...

  Den ena Saab-föraren bytte till engelsmannen, den andra till Sverige och den tredje övergick till Italien på den yngsta Alfa. En fjärde vill ha en Tesla och en femte sade Ade för fordons individualism och skulle vilja se en löpande rapport om en Skoda Octavia här. Och så vidare ...

 • ja, den perfekta rätten. Var god rapportera om varumärken som kan vara alternativ till en Saabiebhaber (Jaguar, Volvo). och inte om den här stillösa suv-såret.

 • Tack! Vi fortsätter att hålla vår mix som den var!

 • Under arket fastnade i stor utsträckning Mercedes-struktur. Jag antar ett bra betyg i kollisionsprovet, den större X65 gjorde det väldigt bra. Naturligtvis är hållbarhet ett helt annat, mycket viktigt ämne. En 9k är hållbar.

 • Redan spännande hur mycket visningarna är ifrån varandra. Jag tycker att designen inte är bättre eller sämre än mocka eller ASX. Det är också intressant hur långt kineserna är med sina bilar.

  @ Tom: Dessa rapporter är viktiga och gör den fantastiska coola bloggen mixen. Vi älskar alla våra SAABs. men världen fortsätter att vända. Det är viktigt att stå med ett ben i nutiden

 • Varför? Eftersom det bara inte är en "china-crap" (längre). Och eftersom från tid till annan är utsikten över vår Saab-skål gör oss väldigt bra. Och eftersom BAIC spelar Saab-kortet i Kina. Jag tycker att det är tillräckligt med anledning.

  Den önskade rättelsen: GM har kopierat från Saab. Natten eller Blackpanel var redo för 901-efterträdaren redan innan amerikanernas inträde.

 • Externt något som påminner om Hyundai ix35, tror jag.
  För mig är BAIC X55 av det jag ser ett tungt kullerstensmedel. Opel-ratten ensam är ganska störande. Jag tror inte att ett sådant fordon, där du tydligt kan se andra tillverkares obligationer, kan råda på den europeiska marknaden.
  Prispriset ensam kan möjligen motivera några intresserade att köpa. För att få fordonet i samband med en Saab ser jag inte minst.
  Även om jag inte helt kan förstå de (överdrivna) kommentarerna från några tidigare talare. För mig är denna artikel alltid mer intressant än många läsarbidrag eller vintagebilbidrag

  Btw: Jag tror att grillen med emblemet är ganska hemskt, det gör det kinesiska ursprunget väldigt tydligt.

 • Tack för dessa intryck!
  "Spännande" ser annorlunda ut. Men kanske inte alls ... 😉
  Låt oss se vad som händer med SAAB-motorerna 2.0 och 2.3 liter ...

 • Priset är en sida. Säkerheten skulle intressera mig ibland också. Och livslängden är förmodligen inte viktig längre idag. Du byter också mobiltelefoner vartannat år senast.
  Med tanke på att en genomsnittlig ny bil i produktion behöver så mycket energi som en 4-ledad familj i nästan 10 år.
  Var är hållbarheten?
  Frågan som uppstår till mig är ganska-
  När får vi äntligen saker med hållbarhet?
  Något håller och i vardagen genom misslyckande, inte irriterande ???
  Om du någonsin slutar med barn på kvällen någon gång och fryser, använder den bästa LED-svängsignalen ingenting.
  Jag får bättre in i min 97 Anny och han kör åtminstone - och du kommer ihåg honom i flera år!
  Och jag behöver inte vänta tills mjukvaran är laddad som en aktuell uppdatering.

  2
  2
 • Kära Tom, med all respekt. Varför skriver du ens om den här porslinskiten? skam över sidorna på denna blogg. det spelar ingen roll om materialen är ok, om styrningen är från Opel. eller om grillen påminner om saab (nästan underhållande, hur du håller dig krampaktig på vad den är ...) det är vad det är: en helt stillös kopia av en fordonstyp som redan var stillös i originalet. och den ständiga röra sig med nattpanelen: min cadillac eldorado från 1992 hade redan exakt en ”nattpanel”. det sa just: visa på / av. på saab hypedes det sedan upp som en stor prestation. en tid senare, vänligen korrigera mig, 92 ′ det har aldrig funnits något liknande på saab 🙂

  2
  5

Kommentarer är stängda.