Om framtiden för bloggprojektet

Året 2016 går långsamt. 7 veckor att gå, det är historia. Det var ett annus horribilis för varumärket Saab - ett hemskt år. Det var vårt hopp under många år att Saab skulle komma tillbaka till marknaden. Vilket blev svagare och svagare, men på något sätt förblev närvarande i bakgrunden.

Saab-fabriken i oktober 2016
Saab-fabriken i oktober 2016

Sedan sommaren i år är hoppet förbi. Saabs tecken på jobbet försvinner, en tid med svensk industrikultur är nu ett fall för historiker. Vårt uppdrag är uppfyllt.

Vad kommer att bli av bloggen?

Varje halvvägs förnuftig person skulle nu ta chansen att dra ut kontakten i slutet av året. Och någon halvvägs realistisk läsare skulle förstå det. Eftersom saker och ting är tydliga på medellång sikt. Det kommer att bli färre och färre läsare, eventuellt färre bloggsupportrar. Samtidigt kommer ansträngningarna att fortsätta öka. I år var redan extremt krävande. det fanns artiklar som tog månader av förberedelser och forskning för att ge 5 minuters läsning.

Bloggen är en dinosaurie.

På nästan 6 år har vi upplevt mycket - och överlevt. Den galen tid med Victor Muller, den tragiska konkursen. Konkursförvaltarnas arbete, kampen för Saab-museet. Besvikelse och hopp med NEVS och fler och fler unga timerämnen på bloggen. Bloggen har förändrats, pågår och bara på detta sätt kunde den överleva. Om det på normala dagar fortfarande är mer än 3.000 XNUMX människor som besöker bloggen varje dag, är det lite galen. Den galna faktorn, som Saab brukade säga.

Faktum är att den stora Saab bloggkulturen, med många bloggare runt om i världen, nu är nästan historia. Och vårt projekt, som en av de sista dinosaurerna, rymmer fortfarande Saab-flaggan.

2017?

Under de senaste veckorna har vi funderat mycket på den möjliga framtiden. Via bloggen, om möjliga framtida projekt, om deras finansiering. Det finns två, faktiskt tre alternativ. Förmodligen det värsta av allt skulle vara att stoppa bloggen.

Den andra, Plan B så att säga, skulle vara att byta till Youngtimer-bloggen. Det har inte underhållits på flera år men stannade online av god anledning. Som en sista utväg med möjlighet att skriva en artikel om gammal Saab-plåt varje vecka.

Det tredje alternativet skulle vara att bygga upp bloggen igen. För att göra honom passande för den nya eran, utan hopp om en comeback för varumärket. Mark och jag har några idéer som kan fungera.

Andra författare.

Öppna bloggen för ytterligare författare. Vi testar för närvarande direktåtkomst som gästförfattare med några läsare. Läsare som vill skriva om sin Saab-hobby med oregelbundna intervall behöver inte längre skicka in sina artiklar via e-post. I framtiden kan du direkt komma åt vår infrastruktur - i våra ögon möjligheten till en modern lösning som undviker dubbletter. Vi kommer att besluta under de kommande veckorna om och i vilken utsträckning vi kommer att göra detta 2017.

Klubbarna på bloggen.

Tillgång till klubbarna. Vi har redan beslutat att ha tillgång till Saab-klubbarna. Från januari 2017 kommer vi att ge klubbarna tillgång till bloggen om de önskar. 1. Vi har redan beviljat tysk Saab Club-åtkomst. Han är arrangör av Internationellt Saab Club-möte 2017 i Dinslaken och har mycket att publicera under det kommande året.

Digital Saab-plattform

Bloggen som en digital Saab-plattform och arkiv. Ett annat sofistikerat alternativ är digitaliseringen av Saab-historien. Vissa läsare och vänner har Saab-dokument, manualer, broschyrer som skulle fylla en stor lastbil. Att digitalisera dem och bevara dem permanent är en stor utmaning. Vi har en "arkivist" som kan göra arbetet. Och vi har läsare som skulle dela sina historiska skatter med digitalisering.

Vad som inte kommer, vi har också tänkt på det, är det permanenta närvaron av ett annat märke på bloggen. NEVS skulle vara det absoluta undantaget, även på grundval av historiska omständigheter. Det kommer att vara så långt.

De kommande veckorna

Det är tydligt att vi vill fortsätta skriva bloggen. Även om situationen är svår, vill vi inte bara dra i kontakten. Vi vill åtminstone använda året 2017 för att omforma bloggen på ett eller annat sätt och därmed förhoppningsvis göra den säker för framtiden. Det är uppenbart att det inte blir lättare att hålla Saabs ande levande de närmaste åren.

Utmaningen är definierad, och vi ser fram emot dina kommentarer och förslag.

Liksom 2015 frågar vi läsare om bloggstöd igen i år. Vi frågar en gång om året, och läsare och fans som tycker om att läsa bloggen i år kan hjälpa oss med deras personliga bidrag till de uppgifter som står inför. Det kommer att vara dags igen nästa vecka.

I slutet av året kommer det att finnas en större teknisk uppdatering på bloggen. Utseendet kommer inte att förändras mycket, men vi bygger för onlineåtkomst, mer lagringsutrymme och framtida alternativ. Bloggen måste sedan gå offline en stund. Men han kommer tillbaka.

41 tankar om “Om framtiden för bloggprojektet"

 • blank

  Tack för den dagliga dosen "Lunatic Factor"!
  Respektera ditt engagemang i bloggen och SAAB-gruppen. Att skriva inlägg nästan dagligen tillsammans med arbete och familj är en mammut uppgift som två personer knappast kan ha råd med på lång sikt. Jag är väldigt glad att du fortsätter och vill sprida arbetet över flera axlar.
  Bidragen är enligt min mening av högsta kvalitet. Eftersom så många bloggar och vissa bilmagasiner kan skära en skiva. Jag donerar verkligen något för det. Om alla går in, kommer det säkert att vara en bra summa tillsammans, som åtminstone kompenserar för kostnaderna och en del av ansträngningen.
  Jag hoppas att du bor bredvid SAAB på ämnet NEVS. Ingen annanstans kan du läsa om det så detaljerat och välgrundat som om Saabblog. Historien är fortfarande spännande.
  På platsen är det fortfarande en stor komplimang till samhället! I kommentarer reflekterar de olika åsikterna logiskt. Även om man skulle vara oenig med varandra, handlar det om att hantera varandra på Saabblog gynnsamt från de flesta andra online-plattformar av något slag. Det visar yttersta respekt och är på en tillfredsställande hög nivå. Tack för det!

 • blank

  Meddelandet om att fortsätta skriva bloggen är en bra anledning till ABO:
  Kom igen, SAABian,
  3-abonnenterna som kommer över det magiska antalet 1000 (!) abonnenter bör vara möjliga NU!
  (kanske vi bloggläsare kommer att uppleva fyrverkerier ... 😉)
  PS: den gula “Viggen” som modell är jättebra! 🙂

  • blank

   Bra gjort! Långt liv bloggen!
   Arbetet / informationen du tillhandahåller är sensationell! Ljud, förståeligt (!) Och alltid gripande att läsa. Jag gillar att göra denna prenumeration! 🙂
   Grattis till 1000-prenumerationen!
   Med vänliga hälsningar!

 • blank

  Hej alla. Jag är glad att du låter Saab-bloggen fortsätta. Och att döma av alla läsare och Saab-fans skulle många ha varit deprimerade. Jag kommer definitivt att vara lojal mot dig och Saab-varumärket. Med hela mitt hjärta önskar jag er fortsatt framgång.

 • blank

  Tack så mycket för att du fortsatte och för det enorma arbete du har investerat här. Jag tycker också att NEVS bör fortsätta att rapporteras eftersom de är de legitima efterträdarna till vårt älskade varumärke. I mitt fall, nästa gång jag köper en bil, skulle varumärket definitivt vara ett alternativ.

 • blank

  Jag ser definitivt fram emot Paul vad han fortfarande upplever allt
  Tycker det är bra om din på så här, jag skulle också glada om det finns att lyssna mycket av NEVS (varumärket är död Officiellt, men personalen det verkar ha generna ännu inte helt i sina ådror!), Fann jag rapporterna och i synnerhet senaste fabriksutflykt extremt spännande !!!
  När bloggen tag, jag är uppriktigt glad bidrag zumteil ganska djupt för att hitta något i arkivet och det är ibland bara genom Google skulle en vacker kategorisering vara fördelaktigt.

  Jag saknar något rapporter om den senaste Saab, var är dessa, hur är de hur och varför du bara producerades för amerikanerna i Mexiko, speciella teknik i Saab (mugghållare, SAHR, Turbo) driver Aerox närvarande och som han tillhör Saab klubb i USA, Sverige, Finland, Ryssland, hur ska Saab, där kärleken kommer till Saab, vilket gör Saab unik?

  Alla frågor jag tycker om att läsa här i framtiden

  Fortsätt det bra arbetet, du har varit min absoluta nattläsning !!
  Jag ser fram emot fler Saab ägare berättelser !!!

 • blank

  Hej Tom och Mark,

  vi alla kan bara ta av oss hatten för den passion du har visat och för de fantastiska rapporterna och säga tack! Jag är mycket nöjd med att du vill fortsätta och hålla varumärket vid liv. För det är exakt vad du transporterar till världen. Många har sagt allt detta inför mig, men jag vill förmedla mitt personliga tack i denna form. Fortsätt gärna med Nevs, även om det inte riktigt är mitt ämne. Varje läsare kommer gärna att instruera ett stödbidrag. Jag gillar också idéerna med Saab-klubbarna och ytterligare författare. Den här bloggen blir en ung eller gammal blogg nästan automatiskt. Från 2004 till 2012 körde jag bara Saab, tillsammans med de välkända tyska varumärkena av professionella skäl. Sedan 2012 behövde jag ett nytt fordon och jag åkte. Beslutet gav mig några sömnlösa nätter. Din blogg och dina känslor fick min passion för Saab-bilar igen 2013, mer än någonsin! Jag läser bloggen varje dag och är glad över alla tecken på livet. Det är exakt vad du ger oss och leder slutligen till det ovärderliga leendet när du träffar en annan Saab-förare på väg och du hälsar varandra. I dagens värld är detta verkligen ingen självklarhet.

  Jag ser fram emot många nya rapporter från dig!

  Hälsningar
  Gebhard

 • blank

  Kära Tom! Kära märke!

  Ett stort tack för den tid du investerar i bloggen! Respekt för det arbete du gör för vårt SAAB-märke! Och erkännande att du inte drar pluggen men vill utveckla bloggen vidare.

  Jag tycker att det är bra att du 2017 även SAAB-förarna och klubbarna öppnar dörren och uppmanar dem att delta! Jag tror också att inrättandet av en digital SAAB-plattform är en genial idé. Jag var alltid tacksam när jag hittade en lösning på ett eller annat tekniskt problem i de nya medierna och kunde byta åsikter med likasinnade människor!

  Tack för att du skapat en nedkylningsfas med våra intressanta artiklar för många av oss i våra hektiska tider när hamsterhjulen vänder snabbare och snabbare!

  Jag ser fram emot 2017!
  Erich

 • blank

  Nästan 6 år, vilken lång tid. Massor av bra artiklar, mycket läsglädje. Tack för allt arbete. Jag hoppade över ett av alternativen för bloggen och jag ser fram emot de nya idéerna. Och till den stora firandet för 10-åringen ... 🙂

 • blank

  Hej Tom och Mark,

  Jag till och med bara sedan 2011 aktiva i SAAB föraren familj och eftersom jag doppa occasionally'mal med mer eller mindre mening-lastad kommentarer i bloggen på. Din (din) blogg är trevligt annorlunda än många andra. Nästan allt som hittills har skrivits präglas av rättvisa, öppenhet och hälsosam nyfikenhet, vilket givetvis också kan vara kritiskt med dessa förhållanden.

  Enligt min mening borde det fortsättas med införandet av speciella under tiden tyvärr tyvärr historiska aspekter, om ansträngningen fortfarande ska vara representerad.

  Slutsats: Helt enkelt bra jobb och bra arbete borde fortsätta !!!

 • blank

  Kära Tom!
  Vänligen fortsätt! Vad ska jag läsa mer efter lunch?
  Hälsningar från Wien och PayPal-knappen aktiveras!
  Tack!
  Christian

 • blank

  Tom och Mark,
  Bra att vi kan fortsätta att läsa bloggen. Vad är tiden långsam när den inte existerade längre. Jag tycker att idén att ge tillgång till Saab Clubs är inte dåligt alls. Men kanske finns det andra idéer till stöd. Du två Vi ser fram emot att fortsätta.

 • blank

  i ett nötskal:
  Tack för ditt arbete och den tid du spenderar!
  Och tack för att du fortsätter!

 • blank

  Hej Tom och Mark

  Jag skulle också finna det oerhört olyckligt om bloggen skulle vara långsam. I ungefär ett år har jag nu min Saab och en stor del av min entusiasm för bilen och det märke jag får från den här bloggen. Otroliga uppgifter finns här, kontakterna i bakgrunden ger goda historier varje vecka och håller varumärket Saab närvarande varje dag. Presenter än hon faktiskt är ... Men utan bloggen skulle jag förmodligen bara ha en gammal bil i garaget vars märke inte existerar längre ... Okej, fortfarande en väldigt fin gammal bil

  Jag kan föreställa mig att för dig är ansträngningen för bloggen väldigt stor. Rider till Sverige, Anna- och Paulprojekten, forskning i arkiv och insamling av information i form av mycket tilltalande bidrag ... allt detta tar stor entusiasm och tid. Förmodligen mycket mer än bara en hobby. Du vill också köra bil ... eller bara slappna av ...

  Så jag förstår fullt ut när du tar med bloggar tillsammans, får nya författare ombord, får arkivet med ett arkiv och sprider arbetet över flera axlar. Stöd även bidrag i form av en PayPal-överföring som du kan introducera från min synvinkel. Att konvertera några cent av läsarna till dagen skulle troligen hjälpa dig, åtminstone ekonomiskt, att förbli ganska ofarligt.

  Att det är mindre information från informationen är tyvärr förutsebart. Vittnen är eller har gått i pension, andra har nytt ansvar i nya företag och få har tyvärr redan gått bort. Ändå finns det fortfarande den lunatiska faktorn ... Jag tror en mycket stor del av det ...

  Många hälsningar från centrala Schweiz
  Patrick

 • blank

  Bra att du fortsätter! Mycket bra. Det finns många människor som fortfarande är intresserade. Men vad som är viktigare för mig är min uppfattning om situationen som Saab är på ingen sätt historia.

  Tänk på fallet med Rolls Royce, som har några paralleller. Försäljning till ett annat företag (i detta fall Volkswagen), problem med innehavaren av namnge rättigheter (Rolls Royce Aerospace (ja, flyg, som Saab AB)), sedan byta namn (Bentley). Har det stört Rolls Royce-kunderna? Men de bryr sig inte, ha! Biljetter shejker ingen aning om vem som faktiskt köpte i framtiden sina bilar i den nya Rolls Royce falska, har andra helt enkelt beställas från samma företag med ett nytt namn.

  NEVS är den juridiska efterträdaren av Muller, de har fabriken, de har folket, de har mycket kunskap, alla Orignial Saab, precis som RR / Bentley. Den enda skillnaden är att en större produktbrytning kommer. Men tiderna är annorlunda, och elektromobilitet verkar höra till framtiden (trots hysteri i intervallet). Så nya produkter och nya strategier behövs.

  Huruvida NEVS lyckas med att starta om produktionen är inte säker. Men med alla bluster verkar de ha gjort mycket bättre än Muller. Du har stoppat produktionen innan de bröt, har de lyckats att höja nya fonder, och de utvecklas, efter vad jag hör, ganska intensiv.

  Jag tycker att det är absolut nyhetsvärt, även om tillgången till nybyggda troll i Trollhättans bilar fortfarande är något i framtiden och du kan skriva mindre. För närvarande.

  • blank

   RR-övervägandet är intressant. Det fanns mer än ett fall i fordonshistoria där växter framgångsrikt bytte namn och varumärke. Neckarsulm är ett exempel från Tyskland. En gång NSU / Auto Union med unforgotten RO 80, idag Audi AG.

   • blank

    Jag tror fortfarande att det kan vara möjligt att Saab AB, eventuellt omfördelar namnsrättigheterna. Jag tycker att det bara behöver vara rätt produkt och rätt partner. Vid RR var det säkert så att BMW fortsatte eller började på nytt i traditionen med RR. Vad exakt var fallet med BMW, även med Mini. Bortsett från det retro-utseende som inspireras av den gamla Mini, har det ingenting att göra med den gamla Mini längre, men det är vackert och en anrikning för vår gatuplats att det finns nya moderna Mini på gatan. Andra (t.ex. Daimler / Smart eller Toyota / Lexus) lyfter bara ett nytt varumärke för detta ändamål. Jag skulle tänka på några företag som fortfarande saknar ett premium varumärke i portföljen, som Hyundai eller Renault eller PSA, som försöker det med varumärket DS. Vad jag alltid har uppskattat så mycket om den här bloggen var intressanta artiklar som ibland gick långt bortom Saabellerrand, men du kan definitivt på en blogg som handlar om bilar, kan skriva eftersom de helt enkelt är mycket intressanta. Såsom Borgward-berättelsen eller rapporter eller jämförelser med Tesla eller andra aktörer inom e-bilindustrin. Det kan också vara intressant att ägna lite uppmärksamhet åt e-mobilitet i allmänhet. Speciellt politiskt är det mycket att hända för att initiera förändringen. Men även i tekniken sedan med laddningsbara batterier får inte det sista ordet talas. Alternativ för ex. Bränslecellen eller häromdagen såg jag en rapport om ett schweiziskt företag som har utvecklat ett system (en positve den andra negativt laddade) för att generera strömmen genom 2 Füssigkeiten i fordonet, vilket har fördelen att en sådan Idag kan bensin helt enkelt fyllas på. Det betyder att intervallet inte skulle vara ett problem längre.

 • blank

  NEVS som efterträdare till SAAB-historien borde definitivt förbli i fokus.

  Den första generationen av e-bilar från NEVS för Kina är utåt nästan omöjlig att skilja från de senaste SAAB 9-3 modeller, vilket ger åtminstone den heldragna linjen mellan SAAB och NEVS i detta avseende sedan.

  Följande då också för de europeiska marknaderna Nevs fordons generationer kanske är mer intressant än vissa läsare misstänks (framgångsrik skandinavisk design, mycket god kvalitet och naturligtvis säkerhet på en hög nivå) för nuvarande SAAB entusiaster.

  Vi bör vänta och se vad som kommer ut ur Trollhättan - trots allt är det bara en dom som är möjlig.

 • blank

  Alla goda tankar och idéer! Vem skulle inte vara glad om ett arkiv?

  Tyvärr är det dags att sätta SAABs gamla, unga och barntimmare i en blogg, för nya bilar från och riktiga nyheter om SAAB kommer aldrig att vara där igen. Men hej, det kan vara den bästa bloggen någonsin! ! !

  • blank

   PS

   Jag glömde att skriva hur glad jag är att det kommer att fortsätta ...

   Och tusen tack till bloggarna hittills! ! !

 • blank

  Hej SAAB vänner,

  tycker det är bra att inte låta SAAB-bloggen dö i motsats till branschen.

  Min ”nyaste” SAAB 9-5 2.3t modell 2002 kombi kommer att leva mycket länge, föregångarna såldes bra med 10-15 år.
  SAAB är oförstörbar (förmodligen orsaken att låta varumärket dö).
  Tack vare stora återförsäljare som fortsätter att få reservdelar, lever rutan med mig säkert längre än mig.
  Jag är inte intresserad av någonting - SAAB är mitt bilmärke.

  Fortsätt………………

 • blank

  Hej Tom & Mark,

  Tack för din passion för SAAB och den här bloggen! Jag ser fram emot många fler och varierade berättelser i 2017!

  Rörande. När det gäller ämnesfokus ser jag det lite mer differentierat än den ena eller andra läsaren - vars uppfattning jag definitivt uppskattar och respekterar.

  Men jag tror att även Nevs bör ges en chans att bli en värdig ättling till SAAB historien, för om företaget och Sveriges historia ser på en helhet, då du ofta upptäcker hårt eftersom nödvändig kursändring. Och det betyder inte de få förbättringarna i GM-eran.

  Hur som helst är jag och kommer att förbli nyfiken på vad som kommer att följa. Volvos Lynx & Co-projekt är spännande och pekar på en framtid som Nevs förmodligen också kommer att följa.

  Denna paj har men naturligtvis ingenting att göra med min varma tillgivenhet för min 9-3 901 SC och Cab. Jag kommer i alla fall att vara mycket nöjda med bidrag om de två modellerna!

  Gå på!
  Christian

  • blank

   Tack Christian! Mark och jag bestämde oss för "pro" NEVS på sommaren. Det var (och är) klart för oss att inte alla läsare förstår detta. Därför ser vi fram emot dina och andra kommentarer, som ser en legitim plats för NEVS här.

 • blank

  EXCELLENT! Fortsätt du! 🙂 🙂
  Du gör ett fantastiskt jobb för SAAB-berättelsen. Info om Trollhättan och dess bilar med sin tekniska finess gör fortfarande fantastiska huvudfilmer. Om du inte placerade denna information skulle märket vara riktigt dött. Så alla kan njuta av det förflutna och njuta av nuet i SAAB. Det här är verkligen värt att stödja bloggen.
  Info om NEVS - förblir spännande, om inte känslomässig. Andra märken som fokus, nej tack.
  Allt förändras, det gör bloggen också. Det är en bra sak och visar hur aktuell bloggen och innehållet kan vara. Jag ser fram emot 2017!

 • blank

  Jag tycker att det är bra att du fortsätter att leva bloggen högt. Men tyvärr blir det att han utvecklas till en Young eller Oldtimer blogg men det är bara bra. Huruvida NEVS ska fortsätta att vara ett ämne i bloggen kommer att medföra tiden. Andra märken bör vara undantaget till bloggen.

 • blank

  Kära Tom, kära Mark,
  Ett händelserikt och minnesvärt år för varumärket slutar. Det är bara förståeligt att pausa och reflektera över hur det går vidare. Jag vet inte om andra SAAB förare, men jag måste sluta ständigt och reflektera över om det fortfarande är lönsamt och möjligt att fortsätta SAAB och omständigheterna och komplexitet till det trots allt innebär ytterligare höja. Det är min lilla SAAB mikrokosmos, nu om jag multiplicera hela och överföring till ett projekt storleken på SAAB bloggar Jag undrar ibland vad som driver er båda, men alltid igen för att göra ytterligare ett år på, förutom jobb, familj, Vänner, husdjur och så vidare. Och det sporer mig igen. Om alla avgår och stänger av ljuset och kopplar ur, kommer det snart att bli mörkt. Jag håller lamporna på och försöker göra mitt bästa för att bidra med mitt eget lilla bidrag till SAAB bloggprojektet nästa år. Allt det bästa och ett stadigt förtroende för det kommande året.

 • blank

  NEVS skriver något om nya bilar 2020 på Instagram. 8 års konstruktion för en elbil? Vad gör de hela dagen? Det är nästan som i Wolfsburg, de kommer 2025. Men då mäktiga ...
  Jag tycker att det är bra om bloggen ändras. SAAB är kul och jag vill gå SAAB och läsa SAAB! Med stöd för en bra blogg 2016 är jag här.

  • blank

   I morse var det i min lokala tidning. Daimler vill ha 2019 10 elektriska modeller på marknaden, och jag är säker på att de kommer att göra det. Logiskt sett är det en större grupp, om han kämpar lite, bara snabbare och med mer kraft och pengar kan tvinga saker än NEVS. NEVS kan bara simma på vågan, om det blir en. De stora företagen, åtminstone inte alla, har inte sovit och kommer nu att få några saker ur lådan också. Tesla kommer nu att skörda vad som såddes för många år sedan. Låt oss se vad som är kvar av tårtan för NEVS.

   • blank

    Detta är verkligen min största oro för att NEVS skulle kunna vara sent. Situationen verkar förändras från Blue Ocean till Red Ocean.

    NEVS har ingen kunskap i det viktigaste området på e-bilen, batteriet. De köper det från ett allierat företag. Detta också ekonomiskt utväxling kan vara en nackdel om någon annan batteritillverkaren med vad bättre kommer och sedan tävlingen, såsom Daimler och Volkswagen, använder dem för att (Tesla har gått in i en liknande situation med Gigafactory. Du har nu möjlighet att vad du ska bygga din egen, bättre men samtidigt risken om de inte lyckas i jämförelse med batterikonkurrensen.)

    Å andra sidan har Daimler meddelat att de kommer att lansera bränslecellbilar på marknaden. Och nixed.

 • blank

  Bra att du fortsätter. Bra om det i framtiden också kommer att handla mer om "yngre" SAAB. Kör en 9-3-2 cabriolet med Hirsch från 2006, efter en ansiktslyftning.

  Så tack igen för ditt fantastiska arbete.
  Greeting Kruki från Dusseldorf

 • blank

  Hej kära Saab fans.
  Tyvärr hade jag rätt när jag skrev "Saab är och kommer att förbli historia" för flera år sedan. Jag har beskrivits som en pessimist och en förorenare. Men den som vet något om ekonomin kunde snabbt se vad som väntade för Saab-företaget.
  Vi borde alla njuta av och vårda våra Saabs. NEVS har med Saab när vi uppskattar det men har ingenting att göra förutom att de är baserade i den gamla anläggningen. Jag var aldrig intresserad av NEVS berättelser. Även om NEVS i slutändan skulle få nya fordon till den europeiska marknaden - som jag inte tror - är NEVS-fordon och inga Saabs! Fråga Hanoverian om Komatsu har något att göra med Hanomag. Nej, de har inte, förutom att de använder delar av den gamla platsen.
  Många bloggläsare kommer att hitta berättelserna om Saab bra, men skulle också vilja ha mer teknisk support eller allmänna tips för sina fordon. Är definitivt värt att överväga.
  Vi måste komma till stånd med det faktum att vi i framtiden bara kommer att köra joung eller klassiska bilar. Det är faktum. Men en IG som den här bloggen kan inte vara historia.
  Jag önskar att alla Saab-bilare fortsätter att njuta av sina bilar och alltid en olycksfri resa.

  • blank

   Jag tror att jämförelsen med Hanomag-Komatsu låg något. Så länge pris, tillförlitlighet och service är korrekta, spelar det nästan ingen roll vilken byggutrustning du använder.

   För bilar finns det känslomässiga faktorer som inte bör underskattas. Det här är t.ex. Bild, Design och Prestige. Audi gör det nästan mästerligt. De säljer solid VW-teknik, snyggt packad, till ett högre pris. Och det finns många bilmärken som driver samma strategi.
   NEVS verkar ledas av SAAB-arv. Och förutom de objektiva punkterna är dessa de känslomässiga faktorer som utgör det så kallade SAAB-DNA. Vilket annat företag än NEVS kunde vara närmare SAAB DNA? Vad är 4-bokstäver?

   • blank

    Hej!
    jämförelsen är helt korrekt! Det är bara att säga att 2 är olika märken.
    Det betyder inte att NEVS måste vara dåligt. Bara Saab är bara Saab och NEVS är bara NEVS. Det har inget att göra med priser, tillförlitlighet eller service. Förresten lägger civilingenjörerna stor vikt vid de märken som de använder! Och nu har NEVS ingen bild (ännu). Och Audi gör ingenting, men hindrar samma delar som VW låtsas. Följaktligen har de också samma problem. Vad är 4-bokstäver? Tja om det inte spelar någon roll vi håller Fiat på våra Saabs. Finns endast bokstäver. NEEEEEEE. Det är inte så lätt.
    hälsning Björn

    • blank

     Om du håller en Fiat-logotyp på en SAAB kommer det inte att vara en Fiat länge. Linjen är omedvetlig SAAB. Och den linjen fortsätter (som den står) genom NEVS. Så för mig är det inte två olika saker. De tillhör varandra. SAABs arvet kommer att vidarebefordras via NEVS. Bokstäverna är inte det viktigaste. Det är vad jag menar!

     • blank

      Hej olaf!
      Jag vet vad du vill säga. Jag förstår det också. Men lyckligtvis finns det många åsikter om detta ämne. Om NEVS någonsin framträder på den europeiska marknaden med bilar, kommer vi alla säkert att få ett öga på det. Men en Saab kommer definitivt inte att vara (åtminstone för mig). Det var vad jag ville säga.
      Hälsningar Björn

 • blank

  var kan jag hitta PayPal-knappen för en donation så att den kommer att fortsätta nästa år !!!

  • blank

   Han kommer nästa vecka!

 • blank

  Hattar av det du vill fortsätta skriva! Utan en blogg är varumärket osynligt, jag ska prata med min SAAB-skruvmejsel om han inte kan stödja bloggen i framtiden!

  • blank

   Utan att kränka någon eller vill ifrågasätta bloggen, men Saabs "synlighet" garanteras helt genom användning av fordon i vardagen. Eller vem utan Saab besöker en Saab-blogg, ett Saab-forum eller liknande webbplatser? Jag behöver inte se till att det finns andra Saab-förare ... Jag ser dem varje dag på väg till jobbet. Igår en 901 5d Sedan, idag en 9000 Turbo och 5 minuter senare en 901 CV.

 • blank

  När jag lämnade e-postföremålet på min mobiltelefon hade jag redan en puls: De stängs inte av ...! Tack och lov det fortsätter. Att öppna ämnet för författare och klubbar är en bra idé. Men jag var väldigt glad över tanken på att digitalisera befintliga dokument. I den bemärkelsen fortsätter det och det förblir spännande. Tack så mycket för det!

 • blank

  Att publicera broschyrer och informationsmaterial här borde vara en bra sak att bläddra i timmar. Jag har själv mycket material från Saabs 80er och 90er år. Frågan är, om du på något sätt skulle organisera det, att läsare av den här bloggen skulle kunna skicka in den. Upphovsrätten måste då klargöras.
  Hälsningar!

Kommentarer är stängda.