Weekly Review. Viggen x 2 och flygplan över fabriken

Ett av de fordon du skulle ha kört minst en gång är Saab 9-3 Viggen. Han är på något sätt och till och med idag en extrem sabbat. Tidigare, för att han var snabb, skarp och ojämn. I nutiden, för att han fortfarande är snabb, bruten och ojämn. Det finns saker som behåller deras giltighet.

Trevlig 9-3 Viggen
Trevlig 9-3 Viggen

Saab 9 3 Viggen 1.0

Jag måste erkänna att jag saknar en Viggen i inventeringen. Men först är båda salarna fulla, och akutgaraget är redan taget. Och för det andra skulle jag inte veta vilken Saab jag kunde dela med. En bra, för att också orimlig investering, har gjort en bra vän från Hamburg. Han har hängit sig i en vigge.

Viggen i Lightning Blue kommer från välkänt tidigare ägande i södra Tyskland. Han var omhändertagen av Taubenberger, så hans berättelse är tydlig, 250 Hirsch PS lovar full körning. En differentiell säkerställer att turbohästarna ligger tillförlitligt på asfalten.

Vad bloggpersonalen stannar är att önska ett bra och säkert flyg! Mer om den fascinerande 9-3 Viggen kan läsas på vår Youngtimer Blog.

Saab 9 3 Viggen 2.0

Den som, på grund av familjeförhållanden, brist på utrymme eller brist på lämpligt erbjudande, tyvärr inte har råd att betala, har vi rätt modell i vår fläktaffär. 9-3 Viggen Coupe i den sällsynta Monte Carlo Yellow ger dig lite komfort när 1: 1 fordonet inte befinner sig i carporten.

Det har ett tyskt godkännande, men det kan ha hänt. På de flesta modeller av PremiumX ser vi svenska skyltar. Liksom Saab 900i sedan, är Viggen Coupe ny till affären och den perfekta julklappen för varje fläkt.

Flygplan över Saab-fabriken

Saabs historia och flygplan är oupplösligt länkade. Till och med idag, eftersom flygfältet Trollhättan - Vänersborg är skilt från den tidigare Saabfabriken endast genom en väg och ett fält. Två nordamerikanska SK16-veteraner från det svenska flygvapnet övervintrar i hangarerna.

Nordamerikanska SK framför Saab-fabriken. Fotokredit: TTELA
Nordamerikanska SK framför Saab-fabriken. Fotokredit: TTELA

Strax före det första tunga snöfallet fick pressen en sightseeingfly över fabriken och flygfältet. En bild, nästan som i dagar gått. Och säkert ett historiskt dokument, för nästa år kommer Saab-bokstaven inte längre att finnas tillgänglig i bakgrunden. För flygfansare och incorrigible Saab nostalgics, som jag är, har den lokala tidningen en Video av evenemanget.

Och du kan läsa det i den nya veckan på bloggen:
 • Saab 9-5 NG. En sommar saga.
 • Framtiden för bloggprojektet

Och mycket mer. Jag är också på väg. Nya bilar testar för bloggen. Allvarligt. Låter det intressant?

12 tankar också "Weekly Review. Viggen x 2 och flygplan över fabriken"

 • Det låter som en intressant vecka på SAAB-bloggen! Ny bil låter också mycket misstänksam igen ... Hmm. NEVS?

  • Inga NEVS. Trollhättan har inga nyheter att rapportera.

 • En 9-3 II Viggen Coupe har alltid varit min dröm 🙂 Tyvärr har han aldrig träffat.

  • För att han aldrig byggdes. Ledsen människor, skickade för tidigt.

 • Viggens kupongskylt är legendarisk: Kodplattan körde Philip von viggenfactfile på sin Viggen. Någonstans har jag flygit bilder av det ...

 • Jag skulle också vilja ha en viggen, men åtminstone har jag en blå modellbil Viggen i min showcase. Jag är också intresserad av den nya bilens berättelse, en hemlighet som byggdes Saab i hemlighet hemifrån någonstans? Skulle vara en dröm

 • Jag ser fram emot den nya bilen. Tesla eller Volvo?

  • Skulle Volvo vara ett acceptabelt ämne för bloggen?

   • Skulle det vara. För en dag behöver du något för vardagen och Saab blir allt mer en hobby.

   • Det är ett mycket känsligt ämne. Om någonting var inom räckhåll för NEVS, skulle frågan troligtvis inte uppstå. Men om jag verkligen kommer ihåg Toms senaste artikel om NEVS kommer vi alla att vara gråa och gamla innan det kommer.

    Det skulle vara synd att förlora denna extremt bra blogg bara för att det inte finns några ämnen kvar ... eller mindre. Ett annat märke, noggrant valt, skulle inte vara fel.

   • Bra fråga. Det gör du inte, men här är disken fråga:
    Är inte Volvo inte alltid ett ämne på kanten av den här bloggen?

    Det finns det nya varumärket, det fanns rykten och om och om igen finns nämnanden och jämförelser. Till exempel 9000 med sin nutida 760.

    När allt kommer omkring är Volvo svenska. Förmodligen har de flesta Saabfahrer en affinitet till det. Motorerna (Turbo, 4 cylinder, 2 liter) och FWD eller AWD är nu påminner om SAAB. Men ja, jag tror att Volvo är ett acceptabelt ämne.

Kommentarer är stängda.