Weekly Review. Saab Inside. Ny byggnad. Spontanitet.

Medlemmarna i Saab Service Club hade en anledning att vara glad i veckan. Utgåva nummer 6 av Saab Inside var redo för nedladdning. 16-sidor med rapporter och intervjuer från Saab-världen, möjliggjord av Orio Deutschland GmbH.

Saab Inside. Utgivningsnummer 6.
Saab Inside. Utgivningsnummer 6.

Köpet är kostnadsfritt, Saab-förare kan registrera sig som medlemmar i Orio serviceklubb. Jag hittade den analoga versionen i min brevlåda igår. Som alltid har Eschborn gett oss några av dessa ej köpbara samlarföremål. Och den här gången återigen skickar jag och Mark kopior vidare till bloggens läsare. Mer slumpmässigt och supporterbaserat och tyvärr inte tillräckligt många för att tillfredsställa alla som förtjänar det.

Den extremt begränsade utskriftsversionen av Saab Inside kommer att vara på vägen under de närmaste dagarna, vissa läsare kan vara glada.

Ny

Det finns ju ett liv efter Saab. Eller mer exakt: efter slutet av bilproduktionen i Trollhättan. På fredagen var jag på ett kort besök i Bamberg, Ralf Muckelbauer hade lagt undan välbevarade verkstadshandböcker för 9000. Verkstaden och gården var som alltid full av Saab. Inklusive vackra 9000 och flera 9-3 I och 900 II.

Tillsammans med Subarus kommer det att bli trångt för kunder och besökare på gården. Det kommer snart att ta slut, eftersom Muckelbauers bygger ett stort nytt bilföretag i Bamberg. Med gott om plats för båda varumärkena, med ett modernt verkstadsområde som också är utformat för att restaurera gamla svenskar.

Konstruktionen är redan långt framskriden, och även före våren är avgången av skruvens terräng på agendan. Den nya byggnaden är ett steg in i framtiden, även med avseende på framtida rörlighet. Laddningsstationer för elbilar är självklara, och kanske kommer vi att hitta nya bilar från Trollhättan i Bamberg om några år?

spontanitet

Säsongen närmar sig sin slut. Många Saabs går i viloläge i november. I linje med säsongens slut var vädret perfekt igår och därmed möjlighet till ett litet, mycket spontant Saab-möte i Aschaffenburg. Några vänner ringdes eller mailades med kort varsel, och på eftermiddagen kom några fantastiska bilar samman, som alla är "Made by Trollhättan".

Saab möte Aschaffenburg. Mycket spontant.
Saab möte Aschaffenburg. Mycket spontant.

Det var trevligt, det var varmt, och eftersom det finns många Saab-bilar i Aschaffenburg och i omgivningen kommer det att bli en ny utgåva. Förmodligen på samma ställe, när vädret är bra och vi känner oss som det.

Vad är ämnena under den kommande veckan?

Gjord av NEVS. Mark och jag besökte NEVS R&D Center.

Saab 9000. Bilen från den högteknologiska smeden.

Motorsport. Saab 99 på Histo Monte.

och mycket mera…

9 tankar om “Weekly Review. Saab Inside. Ny byggnad. Spontanitet."

 • blank

  Om ägaren läser med: den svarta 9000 med beige läder och SZ Kiel typskylthållare är bra! 😉

 • blank

  Spänningen stiger - vad är NEVS FoU-centrum? Står D för design?

  Ska vi faktiskt se några konstruktionsförslag för de nya modellerna (efterföljare av den senaste 9-3)? Detta skulle vara en riktig (och förhoppningsvis snäll) nyhet!

  • blank

   FoU står för forskning och utveckling (avdelning för forskning och utveckling). Vanligtvis är detta ett låst område som även inhemska personer endast får komma in med särskilt tillstånd. Det är fantastiskt att NEVS släppte vårt bloggteam in i de heliga hallarna. Jag är nyfiken på vad du kan rapportera. Jag tror inte på bilder av nya modeller än.

  • blank

   Var tålamod! Jag är upptagen med de senaste detaljerna, NEVS är online onsdag och torsdag. Och ja det är spännande 😉

 • blank

  Ja det är så
  Även idag har jag satt min konvertibel efter omfattande förberedelser till viloläge. Det är fantastiskt hur snabbt sommaren har gått. Lyckligtvis är april snart tillbaka och ny konvertibel. Alla Saabcabriofahrern (och naturligtvis alla andra Saab-vänner) har en trevlig tid.

 • blank

  Ser fram emot 44. KW, med dessa potentiella SAAB-ämnen! 🙂
  Grattis till familjen Muckelbauer!
  Det är fel att starta och förverkliga ett sådant projekt med ett ”konkursföretag som SAAB” (ursäkt för uttrycket 🙁) och endast (?) Ett annat bilmärke! Muckelbauers lever uppenbarligen SAAB, trots alla motgångar och erbjuder framgångsrik kundtjänst. Bra, fortsätt det! 🙂
  En perfekt start i det nya företagets framtid!

 • blank

  När jag läser om de frågor som berörs så då definitivt det finns inget att ryktena tur att Saab skulle kunna vara den nya andra varumärket Volvo. Respektive Saab skulle med andra ord snarare en helt ny andra varumärke, vilket inte är farligt att ändå något osofistikerade bild av Volvo. Volvo förmodligen för sexig, eller Synd, är det inte?

  • blank

   Det var verkligen och definitivt ingenting. Frågan om det är synd, du kan inte svara så enkelt. Det hade just kommit fram till vad du (på Volvo) skulle ha gjort det. Kanske är det bättre på det sättet.

  • blank

   Otroligt Lynk @ co presenterade i Berlin av projektledare Alain Visser (Belgien) passerar härifrån.

Kommentarer är stängda.