Svenska veckan

Mark och jag är tillbaka från vårt besök i Sverige. En anmärkningsvärd vecka - med ett fullständigt schema och många intressanta diskussioner - ligger bakom oss. Vi har mycket att uppleva och berätta.

9000 Talladega. Här är numret 1.
9000 Talladega. Här är numret 1.

I princip var det ett arbetsbesök. Datum på varje dag, spännande intryck från Saab-staden, som har utvecklats mycket bra de senaste åren. Trollhättan har blivit en av de snabbast växande städerna i landet. Det finns många nya byggnader, byggkranar finns på många ställen.

Dynamik vid NEVS

Vi besökte Stallbacka på den första dagen och vid NEVS var vi överraskande djupa i de säkra hallen i utvecklingsavdelningarna. Vi kände oss mycket imponerande dynamik och banbrytande ande. Vi har kunnat prata med utvecklare som har arbetat på Saab Automobile i många år och är nu på löneavdelningen på NEVS. Vi var väldigt öppna för varandra och fick oss att se saker som normalt aldrig skulle ses. Och vi kunde diskutera framtidens rörlighet med chefer.

NEVS överraskade oss och levererade mer än vi hoppades på. Aldrig tidigare har vi fått så många intryck, svar och information som vi kan rapportera på bloggen.

Nästa dag handlade allt om Saab Tradition. Som gäst på Saab-museet berättade Olle Granlund oss ​​om Talladega Long Run och dess spännande år vid Saab. Vi pratade med personalen om museets situation, vilket fortfarande inte är lätt, och som kräver mycket kreativitet och engagemang. Men museet utvecklas också bra, har spännande tillvägagångssätt för att fortsätta att hålla kollektionen för fansen attraktiv.

Och eftersom Saab är Saab och ett speciellt varumärke såg vi en fransk filmpersonal som arbetade i museet. Saab 9000 Talladega nummer 1 var på väg genom Trollhättan, historien är konkret och varumärket lever.

Saab tradition. Även i Göteborg.

Att köra genom staden, kommer du fortfarande att upptäcka många Saab skyltar, och några av delarna på fabriken bär fortfarande inskriptionerna. Men allt detta kommer snart att vara över, och livet kommer att skriva nya kapitel.

På den sista dagen var vi i Göteborg. Vi var på det Aeroseum nyfiken att bevarar en hel del Saab-tradition. Bara att dessa Saabs kan flyga, men är också en viktig del av varumärkeshistoriken. Saab Tunan och Lansen är nära kopplade till Trollhättan, och motorerna av nuvarande och kommande Saab Jets byggs också i staden. Volvo Aero-fabriken, nu GKN, är den viktigaste lokala arbetsgivaren före NEVS. Verkstäderna ligger intill den tidigare Saab-fabriken.

Tangentbordet lyser, alla visningar måste bearbetas och formuleras. Den svenska veckan kommer snart på bloggen. Inte idag, men under de kommande dagarna.

8 tankar om "Svenska veckan"

 • Mycket tilltalande NEVS svarade så gästvänliga. Det ger hopp för framtiden. Jag är väldigt exalterad över vad som kommer ut ur det och vad du har tagit med dig från Troll City.
  Nu när hemligheten till Lynk & Co har avslöjats är jag glad att det inte har blivit en SAAB. För att få de låga priserna måste delen byggas i Kina. En liknande väg tas av Borgward.
  När det gäller design är det bra att det vädjar till en yngre publik. Det är typ av upprorisk. Är det inte min. Men historien är ändå spännande.

 • Vi kommer att fortsätta detta.
  Hoppas det fortsätter så här.
  NEVS öppet i kommunikation ... .. det var annorlunda. Jag är nyfiken, fortsätt!

 • Det var precis hur jag såg det, det var intressant vad Alain Visser sa om internetköp, bildelning, nätverk, motorisering och mer. Kommer definitivt att vara spännande.

 • Vi var inte hos Lynk. Som en fanblogg hade vi inte haft chans att bli antagen. De internationella journalisterna 200 blev handplockade. Lynk är väldigt, mycket intressant och gör mycket av vad NEVS har på sitt schema.

 • Vi är verkligen intressanta, även om du verkligen inte kan prata om allt. Jag är dock nyfiken!
  Var du i Göteborg för presentation av Lynk & Co SUV?

 • NEVS var mycket välkomnande och mycket professionell. Du fortsätter att utvecklas i stora steg, det är spännande att se som gäst!

 • Välkommen hem! Trevligt att höra att Trollingen var spännande! Vi ser fram emot nyheterna, låt dem glöda, tangentbordet

 • Tack för den "snabba" korta rapporten och utsikterna till mer .... 🙂
  Det faktum att din bloggare har behandlats mer "vänlig" den här tiden indikerar att NEVS visar några framsteg i lärandet.
  Jag ser fram emot dina rapporter från hjärtat av tidigare Trollcity ...

Kommentarer är stängda.