Du har nått ditt mål. 9000 i Trollhättan

9000 och vår resa genom Östra Götaland var och är under en bra stjärna. SAAB, passageraren och föraren anlände till Trollhättan igår, avslappnad och bra.img_20161016_140935_417

På vägen besökte vi en 9000er kyrkogård i Tun samt den närliggande flygvapenbasen och Rastplats Viggen.

img_20161016_142613_876
Saab 9000 CC och Viggen

Den korta övervägandet att få 9000 att se snygg ut igen och skicka den genom biltvätten kastades överbord när det började regna igår kväll. Och eftersom förutom pilgrimsfärden till Trollhättan och besöket på Long Run-utställningen, älgsobservation stod och är på programmet, är älgar naturligtvis mer benägna att observeras i skogen och regnet har trängt igenom den asfalterade ringvägen runt Hunneberg, 9000 har nu en viss rallypatina, men den ser riktigt bra ut på den.

Och vi såg äntligen en älg, så bilens lera pack var värt dubbelt så mycket.

Idag är den stora dagen. Ritten på 9000 till Stallbacka, hem. Men bilder kommer att tas imorgon, som vi hoppas på bättre väder. Fortsätt till SAAB-museet, som stängdes på måndag för allmänheten, som nästan alla museer i Sverige.

dsc00440
Thorsten med Olle Granlund

Men som tidigare nämnts är resan under en bra stjärna. Och mannen bakom långfilmen Olle Granlund har länge arrangerat en speciell turné för oss i förväg och förberett en presentation med massor av bakgrundsfakta. Sedan museet stängdes idag, och vi kunde inte hitta ljusomkopplaren, kommer det inte bli fler bilder fram till imorgon eller onsdag, när museet är öppet regelbundet.

Vagn nr 2 kommer att ställas ut i en replik Talladega pit lane med 1986 i bruk i oktober. Dessutom är 9 teman utställning fortfarande på rampen som leder till Long Run specialutställning, som ursprungligen byggdes för lanseringen av 5-9000.

På Åkerssjövägen, på väg till museet, sedan mega bang. Liv och i rörelse, bil nr 1. Tror att jag är dum, men jag vägrar att provköra. Du bör inte överbelasta din tur, en spontan ögonblicksbild med min 9000 och nr 1 är nog med saker.

dsc00461
Talladega nummer 1 och 9000 CC

Hälsningar från Trollhättan, det är nu tillbaka i skogen för att visa älgen den vackraste bilen.

10 tankar om “Du har nått ditt mål. 9000 i Trollhättan"

 • Saabans stekar, tack så mycket! Ett bra tips, jag ska rapportera om resultaten. Hälsningar & ha en trevlig söndag.

 • Hallå Thorsten,
  För att ta reda på lite mer om historiken för din 9000CC kan du göra en chassinummerkontroll - om det faktiskt har varit i USA, bör något sparas åt det.
  Ta en titt på Internet med sökordet "VIN check", till exempel på carfax kan du låta utföra en mot en avgift.
  Kanske ger det lite information om bilens historia.

  Lycka till igen,

  Saabansbraten

 • Hej Thomas,
  Vänligen ursäkta det försenade svaret. 9000 tillhör mig sedan 2012, jag har den från en ung man i Bergisch-Gladbach. 9000 är en amerikansk reimport och har en inredning i färgen Arizona, så beige eller honungbrun. Det är en läderklädsel från Selmo, inte från Bridge of Weir. Tyvärr har jag ingen dokumentation på tidigare ägare eller liknande. I november vill jag göra en separat artikel om bilen och dess restaurering.
  Fram till dess många hälsningar från Idsteinerlandet.

 • Författaren Torsten, detta inlägg, är ägare till den svarta Saab 9000.

 • En annan fråga ... är Talladega 9000er med nummer 1 som kör genom Trollhättan? Hade jag verkligen inte förväntat ... men trevligt att det här fordonet fortfarande bevaras och inte någonstans ruttat.

 • Thorsten, DAAANKE för din rapport från Trollcity och dess omgivning ... Underbart skriven, som om jag åkte i SAAB. En underbar upplevelse, bra mental bio!
  Trevliga upplevelser och möten i SAAB: s hemland! 🙂 (och fler rapporter snälla! 😉)
  I väntan på!

 • För Thorsten 9000CC med den bakre, fungerade inte den fyrkantiga CD Corps diplomatik.I början av produktionen hade jag vattenmotståndsproblem, jag menar så många hundratals. Jag älskar musik titeln. Nästan alla er hatar vad du ska göra med Saab?

 • Hej, jag skulle vilja fråga vem som ägaren till den svarta 9000, 2,3 16 s är. hur många ägare det hade. Kan det vara den som ägare från Hannover hade?
  Jag fågelkött hade en och sålde honom på grund av växelljud, han var en dröm.
  Sittplatser i slät grått läder med grå mocka inlägg. På motorn har kontrollen min vän
  Achim Berkefeld (SAAB-återförsäljare i Stadthagen) stärktes.
  Feedback skulle vara trevligt. Thomas L.

 • Efter min semester i Sverige kan jag inte bekräfta att du måste ge din Saab ett lugnande lerpaket för att upptäcka Elche i Sverige. En älgko korsade landsvägen strax efter Hallstavik på väg till Trelleborg. Överraskningsmomentet i Saab var för stort för oss att ta en bild. Det imponerande djuret trampade tillbaka in i skogen oexponerad. Svängningen av känslor mellan chock, överraskning och beundran försvann först när vi körde på motorvägen strax före Stockholm.
  Dina rapporter om Saab är alltid intressanta och lätta att läsa. Fortsätt det bra arbetet!

 • En fantastisk resa med otroliga möten mellan människor och maskiner. Förhoppningsvis kommer det att fungera med älgen nu ... Jag ser fram emot fler resepisoder ...

Kommentarer är stängda.