Blogger på väg till Trollhättan

Påsarna är packade, hotell och färja bokad. Mark och jag reser norr idag, och via Kiel tar vi Stena Line till Göteborg och vidare vidare till Trollhättan. Vi ville faktiskt resa med Paul, vår Projektaab, till Sverige.

På väg till Trollhättan
På väg till Trollhättan

Efter 18 skulle han återvända till sitt hemland, museet och den tidigare fabriken. Han borde träffa en av sina fäder, och vi ville starta vårt projekt med loggboken. Men som med projekt med bilar som har en viss historia, fungerade planen inte. Stationvagnen förklarades oförmögen att resa och är bara en gång i verkstaden. Säsongen gick till Paul med det, han kommer verkligen att kunna starta bara nästa vår. En detaljerad rapport om en ovälkommen överraskning kommer snart. I stället för 9-5-stationsvagnen är nu 9-5 NG på banan, vilket egentligen inte är det värsta alternativet.

Besök på den tidigare Saabfabriken

I Trollhättan har vi möten på Saab-museet, och vi har ett möte på den gamla Saabfabriken. Detta är det första besöket eftersom Saab-logotypen inte längre finns vid huvudingången, och vi ser mer fram emot intryck på NEVS. Vår schemaläggare har varit väldigt upptagen de senaste dagarna, spännande dagar väntar. Nya bilder av vårt besök i hemmet till alla Saabs finns i vår Facebook-grupp.

Bloggen är också värt ett besök under vår frånvaro. Vi lämnar ordet till Saab fans och läsare denna vecka. Och eftersom Saab är Saab och allt annat än vanligt, finns det en läsbar artikel med Saab Spirit från våra läsare varje dag.

11 tankar om "Blogger på väg till Trollhättan"

 • De verkliga problemen jag ser mer i bristen på framsteg på batterierna. Förutom Tesla för 100000 Euro eller så finns det för närvarande inga konkurrenskraftiga elbilar, och till och med vid Tesla är intervallet bara cirka en tredjedel av det för förbränningsmotorer.

  Svårt i autoversured och snabbflyttande Europa.

 • Mycket bra överlappningar. Men den här saken förblir internt i Nevs. I teorin bör du vara tålamod till minst 2020. Jag tror inte att Europa körde i Nevs. Du behöver Trollhattan för affärsplanen i Kina.

 • Förmodligen lågnivåflyg på motorvägen. Inget problem med 95NG

 • En bra resa också från mig! Synd att Paul inte får gå hem. Men den drömlika 95NG kommer säkert också att vara glad

 • Det skulle vara trevligt om någon mer detaljerad information om de nya modellerna skulle kunna publiceras av bloggen - för mig skulle det vara intressant om det i de närmaste åren bara skulle vara elektriska versioner eller till och med fordon med så kallad intervallförlängning (extra konventionell turbo Motor bredvid elmotorn).

  Dessutom skulle designutkast för efterträdaren till de senaste 9-3 vara oerhört intressanta. Detta kommer förmodligen inte att vara den slutliga anpassningen. Men studier skulle också visa i vilken riktning det går - till exempel planeras en luke och en ny cabriolet?

 • De kommer med en saabbil, inte ett saabflygplan.

 • Synd att Paul inte är det. Det jag inte tror är att kunna resa. Godkännandepapperna var. En annan synd att denna bil borde frysas på vintern. Bra resa med din 95 xwd-säkerhet först.

 • Bra flyg och vi ses imorgon. Hälsningar från Trollhattan.

 • Bli med mig Wolfgang

  PS.: Markera, men läs bloggen

 • Önskar er både en bra resa, intressanta möten och framför allt många nya saker runt Saab eller NEVS. Vi väntar på dina uppgifter, kommentarer och bilder.

 • God resa och glädjande intryck ... en resa till S är alltid värt en rapport! Jag är full av förväntan
  Och Paul "bli bra snart"!

Kommentarer är stängda.