Blogger på väg till Trollhättan

Resväskorna är packade, hotell och färja bokas. Mark och jag reser norrut idag, och via Kiel tar Stena Line oss till Göteborg och sedan vidare till Trollhättan. Vi ville faktiskt resa till Sverige med Paul, vårt projekt Saab.

På väg till Trollhättan
På väg till Trollhättan

Efter 18 år skulle han åka tillbaka till sitt hemland, till museet och den tidigare fabriken. Han skulle träffa en av sina fäder och vi ville börja vårt projekt med loggboken. Men som det är fallet med projekt med bilar som har en viss historia, fungerade inte planen. Stationvagnen förklarades olämplig att resa och är nu i verkstaden. Säsongen är över för Paul och han kommer inte riktigt kunna komma igång förrän nästa vår. En detaljerad rapport om en ovälkommen överraskning kommer snart. Istället för 9-5 stationvagnen är 9-5 NG nu tillåten på banan, vilket verkligen inte är det värsta alternativet.

Besök på den tidigare Saabfabriken

I Trollhättan har vi möten i Saab Museum och vi har en tid i den gamla Saab-fabriken. Det är det första besöket eftersom Saabs bokstäver inte längre finns vid huvudentrén, och vi är mer än glada över intrycken på NEVS. Vårt schema har blivit mycket upptagen de senaste dagarna, spännande dagar väntar. Aktuella bilder från vårt besök hos alla Saabs hem finns i vårt Facebook-grupp.

Bloggen är också värt ett besök under vår frånvaro. Vi lämnar ordet till Saab fans och läsare denna vecka. Och eftersom Saab är Saab och allt annat än vanligt, finns det en läsbar artikel med Saab Spirit från våra läsare varje dag.

11 tankar om “Blogger på väg till Trollhättan"

 • blank

  En bra resa också från mig! Synd att Paul inte får gå hem. Men den drömlika 95NG kommer säkert också att vara glad

 • blank

  Det skulle vara trevligt om bloggoperatören kunde publicera mer detaljerad information om de nya modellerna - det vore intressant för mig om det faktiskt bara kommer att finnas elektriska versioner de närmaste åren eller om det också kommer att finnas fordon med så kallad räckviddsförlängning (ytterligare konventionell turbo Motor bredvid elmotorn).

  Dessutom skulle designutkast för efterföljaren till sista 9-3 vara extremt intressanta. Detta kommer förmodligen inte att vara den slutliga anpassningen. Men studier skulle också visa i vilken riktning det går - till exempel planeras en kombi och en ny cabriolet?

  • blank

   Mycket bra överlappningar. Men det här stannar kvar med Nevs Du borde ha tålamod tills åtminstone 2020 i teorin. Jag tror inte själv på Nevs körde Europa. Du behöver Trollhattan för affärsplanen i Kina.

   • blank

    De verkliga problemen jag ser mer i bristen på framsteg på batterierna. Förutom Tesla för 100000 Euro eller så finns det för närvarande inga konkurrenskraftiga elbilar, och till och med vid Tesla är intervallet bara cirka en tredjedel av det för förbränningsmotorer.

    Svårt i autoversured och snabbflyttande Europa.

 • blank

  Synd att Paul inte är det. Det jag inte tror är att kunna resa. Godkännandepapperna var. En annan synd att denna bil borde frysas på vintern. Bra resa med din 95 xwd-säkerhet först.

 • blank

  Bra flyg och vi ses imorgon. Hälsningar från Trollhattan.

  • blank

   De kommer med en saabbil, inte ett saabflygplan.

   • blank

    Förmodligen lågnivåflyg på motorvägen. Inget problem med 95NG

 • blank

  Bli med mig Wolfgang

  PS.: Markera, men läs bloggen

 • blank

  Önskar er både en bra resa, intressanta möten och framför allt många nya saker runt Saab eller NEVS. Vi väntar på dina uppgifter, kommentarer och bilder.

 • blank

  Ha en bra resa och trevliga intryck ... en resa till S är alltid värt att rapportera! Jag är full av förväntan 🙂
  Och Paul "bli snart frisk"!

Kommentarer är stängda.