Weekly Review. Talladega firande. Ausgeträumt. Kopiera deadline.

Idag, 30 år sedan, på 7. Oktober 1986, Alabama lanserade den legendariska Talladega Long Run of Saab. Naturligtvis måste detta uppskattas. I Trollhättan, huvudstad för alla fans, uppmanar detta dig Saab Museum på lördag från 11.00 till 16.00 pm till firandet.

Saab Talladega nummer 3. Bild: Saab Automobile AB
Saab Talladega nummer 3. Bild: Saab Automobile AB

Bland dem är projektledare Olle Granlund och många andra Saab Turbo-pionjärer. Granlund berättar historier om varumärket vilda och spännande år på 12.00 och 14.00 i filmrummet. Fläktar som reser i Västragötland har därför en extra anledning att gå till Trollhättan.

Och inte bara vi är i Talladega feber. Också på Schnewittchensaab är det en värt läsartikel.

Drömmen är?

I det sista Weekly Review Det handlade om den möjliga återupplivningen av varumärket Saab av Geely. En svensk journalist hade lanserat detta alternativ. Men tydligen är dessa drömmar över nu. Geely vill 20.10. presentera ett nytt, ganska mystiskt varumärke. Arbetsnamnet "L" blev Lynk & Co. Det finns redan en Webbplatsmen det finns fler frågor än svar. Eller faktiskt finns det inga svar.

Utseendet på den nya etiketten är mer påminner om ett företag för mode eller klockor ... eller urban livsstil. Kanske är det precis där Geeely och Volvo vill positionera sig med ytterligare ett varumärke för att öppna upp en ung stadsmiljö med skräddarsydda mobilitetslösningar. Vid NEVS tickar klockorna på samma sätt. Premiären för det nya varumärket, som påstås visa en SUV som sin första produkt, kommer att äga rum parallellt i Göteborg och Berlin. Mark och jag är på 20. Oktober i Sverige på vägen, kanske något av intresse.

Redaktionell deadline vid Orio

Orio, vår ursprungliga Saab-reservdelsleverantör, förbereder sig för nästa utgåva av Saab Inside. Precis som med föregående nummer, blev vi inbjudna att gå med i den här tiden också. Den här veckan var deadline och väntar på att fallet kommer att vara värt.

Äldre frågor av Saab Inside can nätet Som alltid får medlemmarna i Saab Service Club den nya frågan först. Registreringen är gratis.

8 tankar om "Weekly Review. Talladega firande. Ausgeträumt. Kopiera deadline."

 • Du behöver inte gå med i varje skit. Köpa, bryr sig, kör alltid anal bil (SAAB). Kanske lägger en annan reservdelsbärare bort. Tja, då kan de boka mig ut med sina fasta priser och bildelningstider som kund.

 • Tja Olaf, det är därför industrin vill introducera kunderna mycket noggrant till ämnet. En inte lätt historia. Eller för att få det bättre, träffar ett erbjudande en knappt existerande marknad. Åtminstone inte på skalan som du skulle kunna föreställa dig. Det blir spännande.

 • Exakt! Om du äger en bil använder du den som en förlängning av lägenheten. Car sharing handlar om transporter som en tjänst i sig. Hela är känslolöst, även om du försöker i framtiden genom extra tjänster för att behålla kunderna. Vad är användningen av den bästa molntjänsten som lagrar och aktiverar min favoritsätejustering och visningsfärg när bilen är uppbruten eller sliten. Och bilens bilar kommer säkert att slita av snabbt eftersom kunderna inte har någon känslomässig koppling till den. Det spelar ingen roll - nästa gång kommer de ändå att få en annan bil.
  På något sätt är jag inte redo för bildelning

 • Kan inte svara, men hänvisningen till sin egen kaffekrus märker jag hur mycket du satt upp som ägare i hans bil och hur många föremål du permanent deponerade där.

  Såsom solglasögon och grädde, hostdroppar, ficklampor och handdukar, barnstolar, nackkuddar, leksaker, plastlåda för inköp, ratchet och surrband för taktransport, filt etc.

  Det är också bekvämt att kunna lägga saker i din bil när som helst. Runt på morgonen (eller till och med kvällen före) de tomma lådorna med läsk, att byta dem för fullt på vägen hem efter arbete.

 • Har någon från SAAB-gemenskapen faktiskt haft någon erfarenhet av sådana erbjudanden på bilar? Jag ställer mig frågan om hur praktiskt så enkelt saker som renhet och vård regleras. Det är oundvikligt i vått väder att bära smuts i bilen. Hur ofta glömmer jag kaffekoppan i min SAAB? Men då är det min kaffekrus och jag kan irritera mig när jag kommer in i bilen. Det skulle till exempel vara irriterande att hitta kaffekrusar från den tidigare föraren. Om bilarna inte upprätthålls, rockas de på nolltid. Hur bra fungerar det med de tidigare leverantörerna?

 • Förhoppningsvis kommer det att vara intressant när det gäller den så kallade hårdvaran på NEVS. Finns det verkligen en synlig och påtaglig anda i det tidigare SAAB?

  Jag tror att du inte ska helt utesluta ett senare avtal om varumärkesrättigheterna mellan NEVS och SAAB AB - kanske kommer det att finnas något annat.

 • En urban hipster publik ...

  Jag blir klarare om bilmodellen.

  Så kan bilhandlare producera några fler bilar och driva dem in i innerstäder, till en plats där det verkligen finns inget utrymme kvar. Och du öppnar konsumenter som inte skulle köpa en bil och hade förmodligen inte råd med det. Delar men redan.

  Det kan komma att förändras i en avlägsen framtid, men för tillfället är bilindustrins ramblings för att arbeta med ny rörlighet bara fönsterförband.

  Det handlar om att producera mer, inte mindre. Vad mer borde det vara?

 • Med hemlighet hade jag hoppats lite för Volvo SAAB återupplivade. Men om du vill nå en ung hipster publik (ren spekulation baserad på webbplatsen Lynk & Co) som kanske inte fungerar annorlunda. Under tiden misstänker jag att Volvo helt enkelt hitta en annan billeverantör och inget annat bilmärke. Samma sak gjorde BMW med DriveNow eller VW med car2go. Steget är logiskt!

Kommentarer är stängda.