Weekly Review. Talladega firande. Ausgeträumt. Kopiera deadline.

Idag, 30 år sedan, på 7. Oktober 1986, Alabama lanserade den legendariska Talladega Long Run of Saab. Naturligtvis måste detta uppskattas. I Trollhättan, huvudstad för alla fans, uppmanar detta dig Saab Museum på lördag från 11.00 till 16.00 pm till firandet.

Saab Talladega nummer 3. Bild: Saab Automobile AB
Saab Talladega nummer 3. Bild: Saab Automobile AB

Den dåvarande projektledaren Olle Granlund och många andra Saab Turbo-pionjärer är där. Granlund berättar om märkets vilda och spännande år i biografen kl 12.00 och 14.00. Fans som reser i Västragötland skulle därför ha en extra anledning att åka till Trollhättan.

Och inte bara vi är i Talladega feber. Också på Schnewittchensaab är det en värt läsartikel.

Drömmen är?

I det sista Weekly Review det handlade om Geelys eventuella återupplivande av varumärket Saab. En svensk journalist hade detta alternativ. Men uppenbarligen är dessa drömmar nu över. Geely vill presentera ett nytt, ganska mystiskt varumärke. Arbetstiteln ”L” blev Lynk & Co. Det finns redan en Webbplatsmen det finns fler frågor än svar. Eller faktiskt finns det inga svar.

Utseendet på den nya etiketten påminner mer om ett företag för mode eller klockor ... eller urban livsstil. Kanske är det precis där Geeely och Volvo vill positionera sig med ett ytterligare märke för att öppna upp en ung, urban publik med skräddarsydda mobilitetslösningar. Vid NEVS kryssar klockorna på liknande sätt. Premiären på det nya varumärket, som sägs visa en SUV som den första produkten, kommer att äga rum parallellt i Göteborg och Berlin. Mark och jag är i Sverige den 20 oktober, kanske kommer något att intressera.

Redaktionell deadline vid Orio

Orio, vår ursprungliga Saab-reservdelsleverantör, förbereder sig för nästa utgåva av Saab Inside. Precis som med föregående nummer, blev vi inbjudna att gå med i den här tiden också. Den här veckan var deadline och väntar på att fallet kommer att vara värt.

Äldre frågor av Saab Inside can nätet Som alltid får medlemmarna i Saab Service Club den nya frågan först. Registreringen är gratis.

8 tankar om “Weekly Review. Talladega firande. Ausgeträumt. Kopiera deadline."

 • blank

  Har någon från SAAB-gemenskapen faktiskt haft någon erfarenhet av sådana erbjudanden på bilar? Jag ställer mig frågan om hur praktiskt så enkelt saker som renhet och vård regleras. Det är oundvikligt i vått väder att bära smuts i bilen. Hur ofta glömmer jag kaffekoppan i min SAAB? Men då är det min kaffekrus och jag kan irritera mig när jag kommer in i bilen. Det skulle till exempel vara irriterande att hitta kaffekrusar från den tidigare föraren. Om bilarna inte upprätthålls, rockas de på nolltid. Hur bra fungerar det med de tidigare leverantörerna?

  • blank

   Kan inte svara, men hänvisningen till sin egen kaffekrus märker jag hur mycket du satt upp som ägare i hans bil och hur många föremål du permanent deponerade där.

   Såsom solglasögon och grädde, hostdroppar, ficklampor och handdukar, barnstolar, nackkuddar, leksaker, plastlåda för inköp, ratchet och surrband för taktransport, filt etc.

   Det är också bekvämt att kunna lägga saker i din bil när som helst. Runt på morgonen (eller till och med kvällen före) de tomma lådorna med läsk, att byta dem för fullt på vägen hem efter arbete.

   • blank

    Jag håller med! Om du har din egen bil använder du den som en förlängning av ditt hem. När du använder bildelning handlar det om transport som en tjänst i sig. Det hela är känslolöst, även om du försöker behålla kunder genom extra tjänster i framtiden. Vilken nytta är den bästa molntjänsten som sparar min favoritplatsinställning och skärmfärg och aktiverar den när bilen sopas eller är sliten? Och bildelningsbilarna kommer säkert att slitas ut snabbt eftersom kunderna inte har någon känslomässig koppling till dem. Det spelar ingen roll - nästa gång de ska få en annan bil ändå.
    På något sätt är jag inte redo för bildelning

    • blank

     Tja Olaf, det är därför industrin vill introducera kunderna mycket noggrant till ämnet. En inte lätt historia. Eller för att få det bättre, träffar ett erbjudande en knappt existerande marknad. Åtminstone inte på skalan som du skulle kunna föreställa dig. Det blir spännande.

    • blank

     Du behöver inte gå med i varje skit. Köpa, bryr sig, kör alltid anal bil (SAAB). Kanske lägger en annan reservdelsbärare bort. Tja, då kan de boka mig ut med sina fasta priser och bildelningstider som kund.

 • blank

  Förhoppningsvis kommer det nu att bli intressant med avseende på den så kallade hårdvaran på NEVS - finns det faktiskt en synlig och påtaglig anda hos den tidigare SAAB?

  Jag tror att du inte borde helt utesluta ett senare avtal om varumärkesrättigheter mellan NEVS och SAAB AB - kanske kommer något trots allt att uppstå.

 • blank

  Synd att jag hade hoppats lite på att Volvo SAAB skulle återuppliva. Men om du vill nå en ung hipster-publik (ren spekulation baserad på Lynk & Co-webbplatsen) kanske det inte är något annat sätt. Under tiden misstänker jag att Volvo helt enkelt kommer att hitta en annan bildelningsleverantör och inte ett annat bilmärke. BMW gjorde samma sak med DriveNow eller VW med car2go. Steget är logiskt!

  • blank

   En urban hipster publik ...

   Jag blir klarare om bilmodellen.

   Så kan bilhandlare producera några fler bilar och driva dem in i innerstäder, till en plats där det verkligen finns inget utrymme kvar. Och du öppnar konsumenter som inte skulle köpa en bil och hade förmodligen inte råd med det. Delar men redan.

   Det kan komma att förändras i en avlägsen framtid, men för tillfället är bilindustrins ramblings för att arbeta med ny rörlighet bara fönsterförband.

   Det handlar om att producera mer, inte mindre. Vad mer borde det vara?

Kommentarer är stängda.