Saab Talladega Edition

Under 2016-sommaruppehållet kom vi fram till idén om en extra stor servering av Saab Talladega. Varför? Eftersom, med ett avstånd av 30 år, verkar händelserna i Alabama särskilt modiga och freakiga.

Saaby craziness. Talladega Edition.
Saaby craziness. Talladega Edition.

Visst också för att sådana händelser inte längre skulle existera idag. Att bränna 27.000 3 liter bensin bara för att låta bilar flyga över en höghastighets-oval skulle inte längre våga idag. Och sedan denna annons! Den flammande turboavgasstrålen som reklammedium. XNUMX decennier senare en absurditet ...

Saab Talladega Edition. Den galna 80er.

Det var det som gjorde Talladega så äkta. Vid den tiden var sakerna olika, en vågade något. Inga observatörer testades i förväg för eventuell acceptans, ingen juridisk avdelning gjorde saken vattentät. Men något kan gå fel. Mercedes och Audi var också modiga. Men de drabbades av skeppsbrott vid Talladega Superspeedway före Saab. Några samlade den sista kvarvarande 190eren och försvann snabbt till Stuttgart, de andra lämnade med sina turboladdare uttömda.

För att återuppliva Talladega och den galna eran har vi slutfört vår sommarkollektion. Med insamling av koppar för långa loppet, med en specialutgåva av de kända parkeringsskivorna. Och med Turbo Lanyards, naturligtvis med flammande avgasstråle. Eftersom det är så vackert den avslappnade stilen i 80-åren och påminner oss om en stor händelse som ägde rum imorgon före 30 år sedan.

Vår Talladega Edition finns tillgänglig, i begränsad utgåva, i vår Fan Shop.

Man tänkte på “Saab Talladega Edition"

  • blank

    Bara coolt!

Kommentarer är stängda.