Weekly Review. Training. Rykten. Lagerauflösung.

I början av veckan fick vi goda nyheter från Sverige. Orio AB, den ursprungliga reservdelsleverantören, utbildar tekniker för auktoriserade Saab servicecenter. På svenska vägar finns 200.000 Saabs från år 1998 på vägen.

Saab Museum. Mekanisk träning av Orio i verkstad.
Saab Museum. Mekanisk träning av Orio i verkstad.

För att säkerställa service för dessa fordon erbjuder Orio nybörjarkurser för svensk mekanik. Utbildningen sker i Saab-museets verkstad och leds av de tidigare tekniska utbildarna av Saab Automobile AB, Magnus Hellkant och Bengt Frick. Kurserna sträcker sig över 3 dagar och är fullbokade.

Ett positivt drag från Orio AB för att vidarebefordra Saabs kompetens och kompetenta service. Oavsett om det kommer att finnas kurser för andra marknader utanför Sverige är det inte känt.

Ryktet kvarn

Några dagar efter att NEVS bestämde sig skulle det inte finnas någon Saab comeback, en spekulativ rapport uppträdde i Expressen. En journalist i närheten av Volvo lekte med tanken att Volvo och Geely skulle kunna återuppliva Saab i konsert och lämna NEVS bakom. Rykten är ursprunget "L" av Geely.

Den modulära CMA-plattformen som utvecklats av CEVT i Göteborg kommer att skapa nya Volvos, nya Geelys och fordon av ett ännu okänt varumärke. Denna etikett är avsedd att täcka segmentet mellan billiga Volvos och billiga Geely brandbilar. Saab förstod sig de senaste åren som "nära premie" och skulle passa bra i gapet. Försäljningen ska ske via det befintliga återförsäljarnätet.

Efter ett premiärdatum i början av sommaren passerade oanvända, påstått för att du ville låta Volvo med Conceptstudios det första steget, och även på Motor Show i Paris, ingenting ska upptäckas, det finns ett nytt spår. Auto Tom i Kina rapporterar 20. Oktober som datum för uppträdandet. Inte i Peking, inte någonstans i världen. Men i Sverige!

En SUV kommer som den första modellen, sedan en sedan. De baseras på CMA-plattformen som den kommande Volvo S40 och XC40. Det nya premium-märket startar sedan 2017-försäljningen. Det finns dock ingen officiell bekräftelse.

Premiere i Sverige = nytt svenskt varumärke?

Geelyverksamheten i Sverige går varmt. Li Shufu är alltid i Göteborg, Geely-koncernens europeiska huvudkontor ska dyka upp där, och Geely investerar i stor skala. En tidigare chef för utveckling i Saab leder verksamheten vid CEVT. De nya bilarna i projektets märke "L" ska gå från storleken i riktning mot en Saab 9-3. Världspremiären börjar, om informationen är korrekt, i Sverige.

Allt detta kan tolkas i en viss riktning. Ändå tycker jag att det är extremt osannolikt, och tror mer på ett varumärke med något konstnamn som är född till Geely.

Åh ja. På 20.10. Mark och jag är i Sverige. Av en slump - naturligtvis!

Lagerförsäljning på Wedde.

Ett kort minne ännu. Som meddelades förra veckan, börjar 1. Oktober kl Wedde den stora delförsäljningen. Ett möte i Hamburg-området, vilket inte får missa!

Hallen är förberedd, urvalet är bra. Lageravlägsningen sker från 10.00 klocka till 18: 00 klocka och är särskilt intressant för fans av klassiska bilar från Trollhättan.

26 tankar om "Weekly Review. Training. Rykten. Lagerauflösung."

 • Jag läser även om 8 PS på T4-motorn (2-cylinder, biturbo, 320 liter). Plus 80 PS över elstöd via hybrid ger statlig 400 PS-systemprestanda (se nuvarande XC90 T8).
  Detta kan verkligen börja något
  Om du tänker på ett varumärke i mellansegmentet kommer du säkert att förvänta dig mindre. Men hej-med 250 PS kan också leva bra. Hela visar hur skalibar är det nya Volvo-drivsystemet.

 • Skulle redan vara möjligt! Faren är att namnet degenererar till en tom fras. De produkter som skulle komma ifrån någonstans skulle behöva tjäna namnet. Annars skulle du inte accepteras som riktiga SAABs av samhället. De många nämnda DNA måste passa.
  Jag litar på Volvo. Först ska en SUV följas av en limousin, rapporterade Tom. Om du tittar på studien av XC40.2 (Länk: http://www.motor-talk.de/news/volvos-neues-fundament-t5697865.html) och framsidan och baksidan tycker annorlunda kan man känna igen en SAABs linjer med lite fantasi. Men en sådan bil vädjar inte till den traditionella SAAB-publiken. Huruvida det måste också betyda SAAB?
  NEVS är enligt dagens fakta mycket närmare DNA än Volvo. Oavsett om vi är efter 20. Oktober är smartare? Vi kommer att uppleva det ...

 • Om licensinformationen är korrekt, skulle användningen av varumärket för ett ekonomiskt starkt företag (vilket naturligtvis annars skulle ha den nödvändiga förmågan) fortfarande vara en mest lockande sak.

  Skulle vara blast, om Geely eller andra företag efter avbrottet av NEVS redan i innehavsmönstret och har kontaktat SAAB AB. möjligen Under den närmaste framtiden kommer nya SAAB-modeller även att presenteras av en hittills helt oväntad leverantör - åtföljd av entusiasmen hos den världsomspännande SAAB-gemenskapen!

 • Jaguar / Landrover är framgångsrik med en tysk ceo Ralph Speth och designern Gerry MC Govern. Och stora investeringar från Tata. Som volvo vill du sälja en miljon bilar. Jag har också en. Men längtan efter saabs försvinner inte.

 • Visst, för många är affiniteten med sverige en viktig faktor.
  Familjer där det finns två bilmärken är inte ovanliga.

  Finns det hopp där? Det skulle vara coolt!

 • Det var rätt, det fungerade bäst på Lexus. Men tog lång tid ...

 • Vad slår mig i de nya VOLVO: Motorerna har "bara" till 2 l-förskjutning men med turbo delvis över 200 PS och snyggt Nm. - Ser mig bekant från SAAB

 • Saab är historia, det måste vara tydligt. Du kan inte tro Nevs. Framtiden är Jaguar / Landrover. Det betyder inte att du ska ta hand om den sista Saab till slutet

 • det är inte meningsfullt. Om jag vill köpa en Volvo köper jag en Volvo. Ett andra märke är fortfarande långt ifrån Saab. Det handlar inte om namnet, men om ande och produktion. Även om många Saab-personer har åkt till Volvo.

 • Det finns bara representation av NEVS. En hög engångsbetalning för licensiering plus en betalning per fordon. Det efter NEVS presenterade en konkret plan för de kommande åren och produktutbudet. Jag tror att det är trovärdigt.

  Ingen aning om hur man får på 20.10. kommer. Frågan är hur pålitlig informationen är. Det finns bara en webbplats, som alla andra rapporter gör gällande.

 • Intressant fråga! Det skulle också vara intressant att veta exakt hur samtalet mellan NEVS och SAAB AB gick. Kanske något kan tolkas mellan raderna. Men tyvärr får du vanligtvis inte sådan information. Medlidande!
  Skulle projektet "L" kunna hänföras till TroLLhättan? Eller är det kanske målgruppen mellan XL (Volvo) och S (Geely) menade. Varför faktiskt 20. Oktober? Finns det några viktiga årsdagar i SAAB eller Volvos historia den dagen? Frågor om frågor ...

 • Volvo vet också hur man klokt använder Volvo-märkesbilden (säkerhet, skandinavisk design etc.). Det skulle vara detsamma med SAAB.
  Hej SAAB AB vakna !!!!

 • Ja jag gillar det - varför inte SAAB + Volvo = Geely? Fortfarande bättre än att hoppas på sak med NEVS. SAAB AB kommer givetvis att ge namnet Geely mot avgift men inte till NEVS. Det finns för många SAAB-fans och för mycket potential för att Volvo inte ska kunna använda 2te-märket. VW har också 12.

 • Det skulle vara för bra att vara sant. Livet kan vara bäst med anslutningen SAAB-Volvo.

 • Ja. Dessutom är Saab 93 Epsilon 1 eller Phoenix IX tillbaka i Turkiet.

 • Skulle vara intressant från SAAB AB för att få veta om ämnet SAAB Automobile / varumärkesrättigheter äntligen är gjort eller inte.

 • Allt skulle passa förutom barnets namn! Währe är redan möjligt att SAAB AB har genomfört parallella hemliga samtal med Volvo och NEVS. Att göra ett namn för dig själv skulle också vara meningsfullt. Du skulle omedelbart ha en bred fläktbas, varav många kräver brådskande nya SAAB. Med ett helt nytt märke börjar du från början. Mhhh - om det finns något i det skulle vara otroligt spännande.

 • Varför är Valmet Automotive Building i Finland Bilar som kör EU-marknaden Och varför arbetar inte Schulerpressen i Trollhattan?

 • Saken med de så kallade konstnamnen har ingenstans fungerat ordentligt. Li Shufu kommer snart att vara intresserad av SAAB-varumärket igen. Detta intresse var redan känt för några år sedan - men jag vet inte orsakerna till att det inte visade sig vid den tiden.

 • Det finns mer än det mot det. Mellan SAAB och Volvo var det alltid överlapp, i många familjer kördes båda varumärkena. För GEELY skulle det vara det smartaste beslutet någonsin. Bara två europeiska märken under ett tak kunde affären bli stor, framgångsrik och farlig för de stora pojkarna.

 • Jag skulle helt lita på Geely / Volvo. De har investerat miljarder dollar i Volvos Volvo-återkommande. De har rätt plattformar, drivtekniken, och den första EV-enheten är inte heller långt borta. Dessutom anlitar de tidigare Saabs utvecklingschef och designchef. Å andra sidan talar frågan med varumärkesrättigheterna. Jag kan inte föreställa mig att du kan hantera det.

 • Hos oss i Belgien var den här veckan mycket att göra med statligt nät. Denna jätte av el som vi känner från Nevs. De ville investera nästan 900 miljoner euro i flamländska Eandis. En gas-el-distributör. i stadens och kommunens händer. Stad Antwerpen blockerade affären. Hon var rädd för att förlora kontrollen och spionerade. Synd att behöva köra som en länk nevs 93 Ev via stategrid. Volvo cma V40 och XC 40 i Gent kommer snabbare än planerat och det tar lite tid att byta plattformar. Kanske kommer vi att bygga saabar i Belgien med cma.

 • Nåväl, det är några goda nyheter för ett sådant molnigt väder och kommande långhelg. Saab stannar Saab, piller hjälper inte :)

 • Jag skulle vilja det också ...

 • Ryktet kvarn kockar en läcker soppa med fantastiska ingredienser. En Saab comeback av Volvo och Geely Jag skulle personligen vilja ............

 • Det låter bra, men det är faktiskt för bra att vara sant. Ändå borde vi inte ge upp hoppet ännu. I vilket fall som helst, ett mycket intressant bidrag till den veckovisa stängningen.

Kommentarer är stängda.