Paul i sista sprinten

Sakerna rör sig. Igår hämtade vi Paulus, vår projektaab, från folien. Fadderna som gjort detta äventyr är nu närvarande på den svenska tenn. Allt detta ser väldigt utmärkande ut, eftersom pastan gjordes i en matt, svagt gråton.

Paul i sista sprinten ...
Paul i den slutliga sprinten ...

I kombination med den svarta färgen är Paul en riktig blickfångare utan att vara påträngande. Det fanns redan en exklusiv första glimt igår i vår Facebook-grupp. Vad är nästa med Paul? Idag är Saab 9-5 stationcar slutligen godkänd för vägtrafik. Och om vädret samarbetar finns det en kort fotosession. Pauls bildgalleri kommer att läggas ut på bloggen senast imorgon. Nyfiken; upphetsad?

På onsdagen går det vidare till Saab Service Frankfurt. En sista "hälsokontroll" är på väg innan Paul kan gå på långdistans. För i oktober borde det gå på en stor turné. Vi börjar mot Sverige, besöker alla Saabs hem. Sveriges färja och hotellet har redan bokats, möten på Saab Museum och NEVS har gjorts. För Saab blir det en hemkomst efter drygt 17 år. På våren, när projektet startade, var Saab fortfarande nära skrotning. Nu kan han åka till Sverige. En galen Saab-historia ...

Final spurt vid Saab Summertime

Också vår Saab Sommartid Aktion, med stöd av Orio Tyskland, går in i slutsprinten. Möjligheten att skicka in Saab-berättelser är endast tillgänglig fram till fredag. Klockan går - Saabs litteratur som ett litet incitament väntar på författarna.

Ingen aning? Skrivkramp? Brist på tid? Inga problem! För på vintern så mycket säger vi redan, vi börjar nästa åtgärd. Under helt olika omständigheter, med en original, mycket exklusiv, Saabian-idé.

11 tankar om “Paul i sista sprinten"

 • blank

  Schick ser Paul ut! Nu kan han återvända till gatorna med ny prakt. Jag gillar att hålla med Florians fråga! Kan vi se honom bo vid utgången i Sachsen?

  • blank

   Tyvärr nej. Vi börjar dagen efter till Sverige. Både professionellt och privat Trollhättan plus utgång i Sachsen kan inte realiseras.

 • blank

  Det låter väldigt bra.
  Och långsamt Tom, vi styrar säkert till 1000-abonnenterna.
  Det borde finnas något speciellt!

  • blank

   1000-märket är väldigt tufft ... Det finns (naturligtvis) en idé!

 • blank

  En mycket rörande historia för mig. Min farbror Paul gick iväg just idag och det är lite tröst att din Paulus fick godkännande. Precis som den sista utgången med SAAB-konvertibelen för tre veckor sedan, körde min farbror första gången i en konvertibel.
  I den bemärkelsen: alltid god körning, en bra skyddsängel är säker!

  • blank

   Sjuka nyheter! Tankarna är med dig!

 • blank

  Ja och även i den här Paulus-enheten.

 • blank

  Kommer Paul också till utgången till Sachsen?

 • blank

  Binn ivriga att se morgondagens bilder. Det verkar som om det skulle bli väldigt fint väder

  • blank

   Jag också

  • blank

   Inte idag förrän i morgon.

Kommentarer är stängda.