Weekly Review. Tesla hack. Saab 900. Exit Sachsen.

I dagens veckovy granskar vi oss kort från det faktiska Saab-ämnet, eftersom det fanns ett intressant ämne utöver vårt varumärke den här veckan. Det kinesiska företaget Ken Security Lab har lyckats helt hacka Model S. Inte ett specifikt Tesla-problem i sig, utan något som påverkar varje bil med internetåtkomst.

Lagerutrymme på Wedde
Lagerutrymme på Wedde

Tesla hackade

Det rekommenderas starkt att installera den senaste firmware - Tesla meddelade den här veckan. Uppriktigt sagt väntade jag bara på en rapport av det här slaget! Mobila datorer är framtiden. En framtid full av uppdateringar och säkerhetsuppdateringar. Ken Security Lab-personal gjorde det, de hackade genom Model S.

De öppnar dörrar, takluckor och leker med bilen ganska imponerande. Du manipulerar bromsarna och kan ingripa i styrningen. Det var bara en tidsfråga innan en Tesla skulle kapas på distans, det var klart. Ken Security Lab rapporterade omedelbart alla fel till Tesla, där de åtgärdades i samarbete med de kinesiska säkerhetsexperterna.

Har någon en dålig känsla för dessa utsikter? Kanske borde du vara på väg i en av de gamla analoga saabarna, så länge du får rida på den och inte anses vara miljömässigt inkompatibel. Då kanske du borde hålla nästa helg fri för att säkra reservdelar till sin antika kultmobil.

Lagerbevis hos Wedde Car Service

Wedde Car Service har varit ett känt namn i Saab-världen i många år. Inte bara i Hamburg utan också långt bortom. Beståndet av den klassiska Saab 900 är rent legend. Om du letade efter din drömklassiker kunde du hitta den här.

Fans av kultbilarna från Sverige har möjlighet att köpa sällsynta delar den 01 oktober. Wedde bil service Tar dellager för Saab 900 till år 1993.

Lagerröjningen sker från 10.00:18 till 00:04191 Registrering önskas. Den som vill köpa reservdelar, växellåda eller motor eller eventuellt ta över hela lagret uppmanas att boka tid i förväg. Kontakt: 87 - 33 484 XNUMX eller via e-post: info@wedde-car-service.de.

Saab utgång Sachsen

Hösten avfart från Saabs Sachsen Vänner kommer upp. Mottoet är "berget ringer" genom Ertsbergen. Starten är den 16 oktober i Bad Zwönitz. Rutten leder via Schwarzenberg till Hotel Fichtelbergshaus.

Därifrån, efter lunch, fortsätter vi via Bärenstein till tåghotellet Selva, där en kaffepaus är planerad. Hittills har 15 fordon registrerats. Hela programmet finns som en Download tillgänglig, deltagande via Facebook-grupp att boka Saab-vännerna.

6 tankar om “Weekly Review. Tesla hack. Saab 900. Exit Sachsen."

 • blank

  sedan när är Zwönitz ett bad ??

 • blank

  Trafiken kommer aldrig att ske utan risk. Men när jag ser hur många allvarliga olyckor inträffar idag eftersom förare distraheras av SMS, telefon och Pokemon att jag undrar om självgående fordon är inte säkert trots hacka risk.

  Då kan människor ägna sig åt sina kärnkompetenser ......

 • blank

  Dessa fordon eller teknik utlöste inte några förfrågningar från mig. Visst inte. Du kan verkligen inte föreställa dig det. Men med lämpliga säkerhetsåtgärder mot hackerattacker kan säkert tjäna bra pengar .........

  • blank

   Säkerhetsteknik är en blomstrande marknad. Vem investerar nu i rätt företag ...

 • blank

  Hacka bilar - du vill inte ens tänka på möjliga konsekvenser och scenarier ...

  • blank

   TESLA spelar sina uppdateringar OTA. Över luften, så över natten, utan kablar är dessa bilar ständigt anslutna till internet ... du måste bara bekräfta detta. Andra funktioner överförs också på detta sätt. Det finns en återkallningskampanj och / eller mötesplats för hackade bilar från andra tillverkare (faktiskt alla andra). Det här är inte framtiden utan nu.
   Och TESLA behandlar sådana handlingar öppet; Jag tycker att det är väldigt positivt.

Kommentarer är stängda.