Underbara bilar och en wistful recension

Efter att ha överlämnat min Saab 9-3 SC i februari 2016, här är en lite vittig översyn av de två stora Saabarna och de många små sakerna som fick mig att växa Saab till hjärtat. Du saknar verkligen det du saknar när plötsligt plötsligt saknas.

Saab 9-3 på vägen i hemmet
Saab 9-3 på vägen i hemmet

Jag kom till Saab 2003. Jag fick välja en företagsbil och eftersom jag inte ville välja de vanliga standardbilarna (BMW, Audi och VW) ställde jag ut på sökningen. Bland annat betraktade jag en Rover 75, Volvo och Saab. Jag träffade en Saab-återförsäljare i München-området och fick 9-3 med 2.2 TiD-motorn.

Jag tog upp bilen och kunde använda den under helgen. Att ta sig in i bilen, bekanta sig med inredning och utanför gick vi. Jag var stolt över bilen och så de längre övervägandena avbröts. Det borde vara lika 9-3. För mig helt nytt territorium, för för första gången en bil i den här klassen och sedan för första gången diesel.

Min första Saab

I november 2003 kunde jag hämta min Saab och var väldigt entusiastisk om bilen. Under året 2005 försvann planen med Saab för att köra hem. Det var en rund genom södra Sverige (Göteborg, Trollhättan, Stockholm, Öland, Malmö). Besöket på Saab-museet var bra, du har lärt dig mycket om det här ganska okända varumärket.

Tyvärr tog resan lite av en hård ände. I Malmö drev en semitrailer i stadscentrum mig bakifrån. Resultat starkt komprimerad bagageutrymme, men annars ingen skador och bakljusen var intakta. Så jag körde med Saab - utan problem - från Malmö tillbaka till Münchenområdet. Reparation var möjligt och efter 1,5 veckor hade jag min Saab tillbaka. Diesel har irriterat mig något med EGR-ventilen och jag hade också den brutna våren framför, men efter att jag hittat rätt verkstad i Bad Tölz efter olyckan var en underbar bil som aldrig släppte mig.

Några Saabs flyger. Andra gör det inte. Alla är roliga
Några Saabs flyger. Andra gör det inte. Alla är roliga

2009 var då förändringen av företagets bil. På grund av rykten tittade jag också på en C-klass och en BMW men Saab hade smittat mig. Eftersom jag bara hade bra erfarenhet av verkstaden kom det snabbt till beslutet för den andra Saab. Denna gång en 9-3 SC som bensinmotor. Jag ville köra den typiska Saab. Även om jag bara bestämde mig för basmotorn. Av Hirsch hade bilen jättestor 195 PS och det gick fantastiskt.

Saab nummer 2

Tyvärr kom jag exakt under den tid då GM Saab stängde och så varade det från början av oktober till februari när min bil kom fram. På grund av de omständigheter som jag hade första tvivel först men den stora motorn övertygade mig en mycket bra förbrukning utan mycket tekniskt stöd ju längre jag körde bilen.

Denna Saab var också tillåten tre gånger i sitt svenska hem, där han körde mig sedan 2013 för en stor rundtur i Göteborg inland högt till Lappland och sedan på den baltiska kusten tillbaka väl 7.500 kilometer genom Sverige. Denna Saab var den bästa bilen jag någonsin kört. Inget problem, inga könen, han körde och gjorde sitt jobb.

Nattpanel, automatisk sätesuppvärmning och bakfönsteruppvärmning, den förskjutna hastighetsmätaren. Men små saker av sådant högt praktiskt värde, som du ofta bara märkte verkligen när du inte längre har det.

Så jag hoppas verkligen att saker kommer att gå upp i Trollhättan och att jag kan använda en bra produkt från Trollhättan till min nästa förändring. Jag skulle definitivt vara redo igen, även om NEVS innebär att köpa en sådan bil.

Tack till Ded för hans Saab Sommartid Story! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab tillhör billivet ...

Oavsett vad det är, skriv oss. Vi tackar dig, med stöd av Orio Tyskland GmbH, med Saab litteratur och saabigen små saker för varje publicerad artikel!