Saab 9-5 NG. Lightbar reparation.

Lightbar är en designfunktion hos Saab 9-5. Saab 9-4x hade dem också och efterföljaren till 9-3 skulle ha fått dem också. Lightbar skulle ha blivit ett varumärke i alla nya Saabs. Svenskarna tog upp det klassiska designspråket i 9000 CS, som myntade av Björn Enval.

Saab 9-5 NG. Lightbar som designfunktion.
Saab 9-5 NG. Lightbar som designfunktion.

Den ljusramp är utan tvekan ett blickfång. Men tyvärr är det inte särskilt robust. Under åren påverkas det av miljöpåverkan tills det slutligen misslyckas. Saab kan ha fått problem under kontroll under produktionen genom modelluppdateringar. Som stod för kända skäl, och Saab 9-5 förare måste leva med vad som var tillståndet i serien 2011.

Det finns inga nya delar som ersättare - åtminstone inte för tillfället. Hos Orio, vår leverantör av originella Saab reservdelar, har Lightbar varit såld i månader. När allt kommer omkring är situationen inte helt hopplös; beställningssystemet avslöjar den planerade efterproduktionen.

Lightbar reparation

En 9-5 NG utan fungerande lightbar - det är inte möjligt och gör dig olycklig. Hjälp finns - reparation är ett billigt alternativ till den nya delen. De Saab återförsäljare Lafrentz erbjuder reparationsservice för defekta delar.

Ingen utbyte enligt mottoet gammalt mot nytt; ljusstrålen måste skickas till Kiel för en kostnadsberäkning. Tyvärr är inte varje defekt del repairable, så Lightbars med sprickor eller kraschar kan inte permanent sättas i funktionellt skick.

Reparationen av Lightbar tar flera dagar och är billigare än bytet för en ny del. För efterproduktionen kommer att baseras på vår information om tidigare priser.

Man tänkte på “Saab 9-5 NG. Lightbar reparation."

  • blank

    Mycket bra att veta. Har redan bytt ut mig med en ny men ändå behåll den gamla.
    Kommer skicka denna måltid till Lafrentz så jag har alltid ett fungerande hemma.

Kommentarer är stängda.