SAAB myntade några delar av mitt liv (del 2)

I maj skrev 2015 i det sista Del av min historiaÄven om vi är väldigt nöjda med vår svarta SAAB 9-5 Diesel Vector, hoppas vi fortfarande att vi en dag kanske skulle kunna förvärva en SAAB 9-5 NG☺

Nuvarande och framtid: Saab 9-5 Crombrille och 9-5 NG. Bild: Heinz Ledermann
Nuvarande och framtid: Saab 9-5 Crombrille och 9-5 NG. Bild: Heinz Ledermann

Vi upprätthåller en mycket hjärtlig och vänlig kontakt med vårt SAAB Servicecenter i Kirchberg (Schweiz). Nästan varje kontakt vi pratat om, det skulle säkert vara en lämplig utbyte vid någon tidpunkt. Vi blev lovade att informera oss när en lämplig fynd kom in. Så vi hade hoppet att det en dag skulle kunna vara klart och vi får en telefon med ett erbjudande. Men eftersom vi visste att erbjudandet var mycket begränsat och efterfrågan var väldigt hög, väntade vi tålmodigt. När telefonen ringde och vi blev informerade om att en SAAB 9-5 NG skulle återkallas inom en snar framtid var vi redan förvånade och upphetsade.

En Saab 9-5 Aero!

Jag erbjöds: en SAAB 9-5 Aero 2.0T, Jg. 2010, med 36'000 km. Carbon Gray första hand. Fullt utrustade: huvud upp display, ratt kontroller, Business, Adaptive Chassis Drive Sense (3 lägen) och Premium Top Paket med ventilerade läder sportstolar och Smart Beam. Minnesfunktion för sits och spegel och elektriskt vikande ytterspeglar. Adaptiv bi-xenon-svängljus med variabel ljusfördelning, SAAB infotainment-navigering. Harman / Kardon Surround Sound System med 11-högtalare och Bluetooth-telefonintegrationssystem. 4 vintercyklar ingår också.

Vilken typ av erbjudande? Och allt till ett överkomligt pris. Vi fick höra att ägaren var en långtidskund, men nu på grund av den osäkra situationen vid SAAB hade beslutat att köpa en produkt av tävlingen.

Efter att vi fick testa fordonet i flera timmar var det klart för oss att vi helt enkelt måste ha denna SAAB! Vi var medvetna om att en sådan chans inte är mer benägna att komma tillbaka och vi måste fortfarande säga adjö till vår "gamla" diesel med ett tungt hjärta. Han har följt oss trogen och utan misslyckanden de senaste åren och vi var också mycket stolta över honom på gatorna.

Nedan finns intryck av avskeds- och lovande, underbara nutid:

Saab farväl och nuvarande. Bild: Heinz Ledermann
Saab farväl och nuvarande. Saab 9 5 Diesel Vector och 9 5 Aero. Bild: Heinz Ledermann

Vi kunde ta över fordonet i mitten av oktober 2015 och har varit väldigt bekväm, tyst och om nödvändigt driven med nödvändig kraft för ca 14'000 km. Varje resa är en riktig behandling! Låt oss hoppas att vi kan tillbringa många vackra timmar med detta underbara fordon.

Med all denna glädje är det svårt att höra att det inte kommer bli en ny SAAB - eller kanske kommer det att bli senare? Vi är tålmodiga och vill bli förvånad.

Skicka oss Saab Summertime berättelser!

Tack till Heinz för hans Saab Sommartid Story! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab tillhör billivet ...

Oavsett vad det är, skriv oss. Vi tackar dig Saab litteratur och saabigen små saker för varje publicerad artikel!

2 tankar om “SAAB myntade några delar av mitt liv (del 2)"

 • blank

  Grattis till 9-5 Aero NG! Var försiktig ..., ha en bra resa, ha kul! 🙂
  Tack för den fantastiska fotojämförelsen: 9-5 "Chrome-glasögon" // 9-5 NG. Med denna jämförelse blir det tydligt hur SAAB "kromglasögon" förutsåg framtiden! Imponerande.
  Jag lärde mig bara uppskatta “kromglasögonen” vid andra om inte vid 2: e eller fjärde blicken ... Idag tycker jag att SAAB 3-4 med "kromglasögon" är fantastisk! 🙂

 • blank

  Mycket trevligt! Grattis på den nya och goda ritten!
  På bilden med båda bilarna sida vid sida kan du se mycket väl hur de ”gamla kromglasögonen” skulle leda oss över till den nya designen ... Jag tycker att det inte är dåligt.

Kommentarer är stängda.