Hur kom jag till SAAB?

Jag heter Christoph, jag är 41 år gammal och sedan 2012 entusiastiska Saab-förare.

Tja, hur ska jag börja?

Volvo, ... ..det var varumärket från Sverige, som jag tyckte bra om som tonåring. Kvaliteten och säkerheten är helt enkelt toppen så entusiastiska. Saab körde bara vår urban jeweler, varumärket Saab var ganska okänt.

Saab 9-3 TID Bild: Christoph Schülken
Saab 9-3 TID Bild: Christoph Schülken

1993 Jag gjorde körkortet och tog över Opel Kadett E år 1984 från min syster. Tyvärr var det ständigt trasigt och stod mycket i verkstaden. Efter nio månader var jag trött, måste det vara något nytt, något tillförlitligt ... det borde vara en Nissan Sunny N13 blir det en tredörrars Sunny N14.

Efter två år, en annan ny Almera N15. I slutet av nittiotalet blev jag medveten om Saab 9-5 ... .wow vilken bil. Åhhh ... i Sverige finns en annan tillverkare med mycket säkra och högkvalitativa fordon. Vid någon tidpunkt vid IAA stod Saab 9-5-stationvagnen. En absolut drömbil. I en Auto Motor Sport läste jag sedan ett långsiktigt test på 9-5.

En läsare skrev:

Bilarna från Trollhättan är för personer med bilkänsla, varje dag är det trevligt att uppleva svensk teknik och erfarenhet. Stavningen satt.

1999 Jag fick min första företagsbil, då många olika fordon:

Opel Astra G, Nissan Primera, Lancia Lybra, Ford Mondeo och sedan tre VW Golf och slutligen en Ford Focus. Alla fordon var tillförlitliga, förutom Lancia men det var bara Klinkenputzerautos utan karaktär, för att inte säga något om en själ.

Under året tog 2002 Saab den nya Saab 9-3 på marknaden. Kåt bil ... .. på grund av företagsbilen behövde jag inte en bil, så jag körde till Saab-återförsäljaren för att göra minst en provkörning. Jag ville definitivt köra en Saab. I Saab centrum Dortmund körde jag en 9-3 Sedan 2,2 liters diesel. ...... Vad en bra bil!

Under året uppfyllde 2010 I en långvarig längtan efter en vintagebil. Ett visst varumärke var inte i förgrunden, skick och karaktär var viktigare. Det blev ett FORD Capri 1B år 1973. Detta var på en tappning bil möte i Willingen och var i gott skick.

2012 Jag bytte arbetsgivare. En ny bil behövdes, Saab Automobile var bara borta. Köp Saab ??? Reservdelar ??? Eller bättre en Volvo? Nissan Jag tyckte inte om det efter Renaults inresa, inte så mycket, förutom hade de inte mer Kombi. Jag körde till Volvo / Saab-centret Rhein Ruhr. Det såg jag på olika V50er och sedan stod han där, SAAB 9-3 SC Diesel År 12 / 2007 150 med HP och 71000KM på vägmätaren. Testkod överens, kortfattad övervägd .... Reservdelar kommer att finnas tillgängliga ... .. sedan dess kör jag äntligen en svensk bil.

En SAAB från Trollhättan !!!

Jag ångrar inte detta, tvärtom kan jag inte föreställa mig en annan bil längre.
Min Saab har nu 144000 KM ner, reparationer: vattenpump + tidrem, torka och kondensor av luftkonditioneringen och dubbelmasshjulet, inget annat.

Genomsnittlig förbrukning 5,7 liter, det är ännu mindre. Triboron sedan kilometer läser 98000KM alltid i tanken. Jag är säker på att anslutningen med min SAAB och jag kommer att hålla länge.

Jag skulle önska igen SAABs från Trollhättan ...... .aturligt med turbo.

Tack till Christoph för hans Saab Sommartid Historia! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semester, en restaurering, den första kontakten med varumärket från Trollhättan eller helt enkelt varför Saab tillhör billivet ...

Oavsett vad det är, skriv oss. Vi tackar dig Saab litteratur och saabigen små saker för varje publicerad artikel!

4 tankar om “Hur kom jag till SAAB?"

 • blank

  God morgon i rundan!
  Även från min sida a-Tack för den här rapporten.
  9-3 ser riktigt bra ut i safir (eller nattliga) blå med kristallklara bakljus. När det gäller reparationerna vill jag bara säga att vi var tvungna att fixa något liknande på vår 9-3. ”Inget annat” skulle jag dock inte kalla det, eftersom den totala ekonomiska kostnaden är cirka 3000 euro. I grund och botten är Saab DO med Mr. Oellingrath som en god själ en mycket rekommenderad adress för Saab-älskare. Nu när de mest ekonomiskt intensiva värdeskyddsåtgärderna ligger bakom dig kan du enkelt köra 9-3 ytterligare 120 ton. Naturligtvis önskar jag dig mycket kul.
  Det var också trevligt att läsa att en läsare erfarenhet har kvar i ditt minne i flera år. För mig var det då en slogan från en lokal Saab-leverantör, som emellertid bara år senare fann sin implementering med mig.
  Jag skulle vilja kommentera din drömbil, Saab 9-5: Det stämmer! Ett fantastiskt flygplan: Bekväm resekamrat - ekonomisk, men ändå stark sprintidrottsman - generös ”transportör” etc. Jag skulle köpa den igen när som helst och ta hand om 9-5 i mitt lager så gott jag kan.
  Ha en trevlig helg till "alla" och tack igen till Christoph för att du läste Saab. Med vänliga hälsningar.-

 • blank

  Hej Arndt, Triboron förlänger livslängden på motorn och insprutningssystemet och andra delar.
  Triboron säkerställer mindre bakterier i tanken och förbättrar förbränningen. Detta är också bra för sotfiltret. Du har inte längre några insättningar med användningen av Triboron. Min konsumtion har minskat med cirka 0,5 liter.
  Bilen går smidigare med cirka 50 ml drivmedel i tanken med varje tank påfyllning.
  Min Ford Capri äter med båda: Motorolja och drivmedel
  Motorn har tidigare sköljts med Saab Center Dortmund med Triboron motor renare ... och det på en 43 år gammal bil.
  Capri kör nu mycket lugnare.
  Förresten, min Saab har också de första virvelklaffarna.

  LG Christoph

 • blank

  Hej Christoph, och tack för artikeln! Jag är intresserad av tillsatsen, vad du använder; Triboron. Jag hittade också en artikel om detta här i bloggen, en uppdatering tillkännagavs, men jag kunde inte hitta den. Jag är inte säker på om sådana tillsatser verkligen är nödvändiga - OK, självklart får du en lägre konsumtion, men finns det ingen risk för insättningar efter en viss tid? Eller kan sådana tillsatser eventuellt öka motorns livslängd? Tydligen finns det inget definitivt svar på sådana frågor, snarare individuella åsikter och några tester. Hur som helst, ha kul med din 9-3 och vi ses snart. Hälsningar, Arndt

 • blank

  Bra historia! En SAAB är alltid ett bra beslut

Kommentarer är stängda.