Saab stad Trollhättan

Trollhättan och Saab - en anslutning som alltid kommer att finnas. Den mest kända produkten i stan är bilarna från Stallbacka, som har tillverkats där sedan 1947. Kanske om några år kommer vi också att prata om ett nytt, innovativt varumärke. Men rötterna för personbilsbyggandet är hos Saab för alltid.

Saab bollards i Trollhattan
Saab bollards i Trollhattan

Vad kan vara mer uppenbart än att staden firar sin mest berömda produkt? Under Saab-festivalen 2015 presenterade staden ett "nytt bilmärke". Det var inte riktigt allvarligt, för det var främst en hyllning till de svenska ingenjörerna som förde den första Saaben på gatorna 1947. Baserat på Ursaabs design visade kommunen en pollare med den typiska Saab-silhuetten.

Street bollard i Saab design

Slå i betong och ett individuellt alternativ till de oinhiberade barriärer som vi ser i europeiska städer. Utformningen av den första versionen möttes inte bara med godkännande. Formen var inte väl taget och måste revideras, det hördes.

De ansvariga för kommunen mötte kritiken och visade Saab street pollare i version 2.0 för några veckor sedan. Närmare Ursaab och redan kopplad till stora planer. Om pollaren “Made by Trollhättan” uppfyller godkännandet, kan man föreställa sig en större produktion. Kanske till och med sälja Ursaabs gjorda av betong till Saabs vänner och kunder. Varför inte?

Och medan du är på det kan du tänka på olika storlekar. En stor version för offentliga platser, mindre versioner för fans. För terrasser, främre trädgårdar och alla platser i världen som kan "saabiseras" på detta sätt. Ett ämne för nästa Saab-festival, och vissa utländska besökare skulle säkert ha ett enormt belastnings- eller rymdproblem.

Saab prototyper på stranden gatan

Ändå är det inte så långt. De konkreta prototyperna av version 2.0 kan ses på Strandgatan nedanför Swania Hotel ... i olika färger. Med sin speciella känsla kunde de sätta ett leende på besökarnas ansikte i framtiden. Trollhättan, det här är framtiden. Slutligen, efter år av osäkerhet. Men det är också historien om ett otroligt varumärke. Det är trevligt när du firar det också.

13 tankar om “Saab stad Trollhättan"

 • blank

  Jag tycker att det rör sig om att se hur mycket denna stad fortfarande identifierar med Saab. Ju mer man måste hoppas att denna ande leder till en återupptagning av en fordonsproduktion lidit dessa människor där tillräckligt.

 • blank

  Självklart är svart Saab favoriserad av svenska hundar eller de andra färgerna är inte

 • blank

  Grattis till marknadsavdelningen i Trollhättan! Bra idé, och så personliga! Puts Lägger automatiskt ett leende på ditt ansikte - och dagen blir bra!
  Jag föredrar modellen ”parkbänk”….
  En SAAB i blått och en SAAB i gul, förstås.

 • blank

  2 Betonsaabs kombinerade med en stenplatta kan göra en fin och stabil trädgårdsbänk. Det skulle vara något för min trädgård. Efter starten av seriell produktion importeras Betonsaabs från Orio Germany och vi kan äntligen köpa en ny Saab från Trollhättan hos den vänliga återförsäljaren

  • blank

   För trädgårdsbänken är det dock nödvändigt att köpa ett tillbehör till Saab. En takräcke

 • blank

  Grattis till Stad THT för att realisera ett så bra projekt.

 • blank

  Är vad jag vill ha. Festival 2017, beställning, betala, frakt med speditörsbyrå

 • blank

  Framgångsrik idé och jag hoppas verkligen att det inte kommer några imitatorer i Ingolstadt, Zuffenhausen eller Wolfsburg etc. Saab är UNIQUE

  • blank

   ... och om det finns efterliknande, så vad ??? SAAB var återigen (!) En pionjär / tanke ledare! 🙂 Gratis ryttare ska aldrig skakas av.

 • blank

  Bra idé !! Så Saab håller sig alltid levande för varje turist, speciellt när han kommer i kontakt med sin all-stjärniga bil. Roligt undan, mycket snyggt gjort. Skulle vara i olika storlekar också en trevlig souvenir från Saabstadt.

 • blank

  Bra idé ... skulle förmodligen vara. också något för tyska städer ... bara inte en SAAB utan en Golf, Beetle eller Trabi ...

 • blank

  Jag var i Trollhättan för några dagar sedan och dessa söta små exemplar är verkligen en fest för ögonen. Produktion välkommen ....

 • blank

  Min trädgård kräver en blå!

Kommentarer är stängda.