Framtida marknad Youngtimer

Det har varit mycket tal om framtiden de senaste dagarna ... kopplad och autonom körning, elbilar, mobilitetsleverantör med ett nytt varumärke från Trollhättan. Bloggen gör splittringen, för vi har två ämnen i framtiden - en av dem bär namnet Saab. Förutom de stora ämnena som finns på allas läppar utvecklas en andra marknad som är minst lika spännande.

Saab - Scania logotyp. Saab 9000 1998. De bästa åren av varumärket?
Saab - Scania logotyp. Saab 9000 1998. De bästa åren av varumärket?

Youngtimer som ett framtida ämne

Framtidens ämne är Youngtimer, ett dynamiskt utvecklande segment. en Studie från BBE Automotive delar bilarna efter år. Tyska Youngtimers lager av fordon från åldern 15 till 19 år fortsätter att växa till 2020, procentuell ökning är fortfarande starkare under 20 till 29 år. 2020 räknar med 10 miljoner klassiska bilar och klassiker på våra vägar.

Utveckling på den klassiska och yngre timmermarknaden. Studera BBE Automotive
Utveckling på den klassiska och yngre marknaden. Studera BBE Automotive

Marknaden har en volym på 16,4 miljarder euro årligen. Av särskilt intresse är segmentet fritid yngreimers. Deras ägare borde vara runt 45 år, investera i genomsnitt 2.600,00 € per år för sitt fordon, och ha en viss lutning till kontraktsverkstad.

Ett tillfälle för Saabs verkstäder, av vilka många har erkänt affären med Youngtimern och kontinuerligt utökar den. Marknaden med de gamla analoga fordonen är ett slags motsättning mot vad som händer. Det kan antas att verksamheten kommer att utvecklas allt desto mer kommer de framtida ämnena för rörlighet att tränga in i vardagen.

Den intressanta marknaden för fritid youngtimer. Studera BBE Automotive
Den intressanta marknaden för fritid youngtimer. Studera BBE Automotive
Chansen för Saab

En chans för Saab? Jag tror det. I det blomstrande Youngtimer-segmentet av fordon till 30-år ingår de mest intressanta modellerna av varumärket. Börjar med Saab 900, som är charmig och fortfarande lämplig för daglig användning. Eller den tekniskt superkylda 9000, Saabs första och mest innovativa bidrag till överklassen. 9-3 I kombinerar charmen hos den sluttande bakdelen med kraftfulla turbomotorer, 902 är den väggflöde som fortfarande måste upptäckas.

Om jag bläddrar igenom de senaste dagarnas mail så är framtiden tydlig. En läsare importerar två Saabs från år 2001 och 2002 från USA, en annan tar en Toppola-motorbil till Tyskland. En Sonett III är nästan helt återställd och strider mot godkännande. På svenska Saab-forum klagar man på att så många fordon går till Tyskland. Märket är levande oavsett vad de har skrivit på dem de senaste veckorna.

Varför kör folk gamla bilar? Eftersom de vill känna det. Vägarna, kurvorna, trottoaren av vägen. För att då kan konstiga saker hända. Du fångas med fönstret öppet, vilket du aldrig skulle göra i företagets bil. En är intresserad av bärbara navigationsenheter och handsfree-enheter. Stäng av luftkonditioneringen, öppna soltaket istället, känna solen, vinden. Blir årstiderna sanna, landskapen; Gradienter och nedgångar är plötsligt händelser igen. Var har de varit tidigare? Borta, stulen av perfekta, miljömässigt förseglade fordon. Allt upplevs intensivare i Youngtimer.

Problem: Tillgänglighet

Tillgången till bra fordon kommer att vara en broms för framtiden för analoga bilar. 9000 känner redan det idag. Att köpa rätt 9000 blir alltmer en fråga om tålamod och bra relationer. Inte sällan ändras bilar ägare inom scenen. Om du inte kan hitta en 9000 som passar din fantasi och budget, är ett tidigt 9-5 det möjliga alternativet.

Behållandet och restaureringen av fordon blir Saabs framtid. Detta är varumärkets trend. Oönskade faktiskt och mer på grund av de senaste årens tragiska komplikationer. Det faktum att Saab använde långsiktiga konstruktioner under 80- och 90-åren, att vissa fordon är helt "överkonstruerade", är ett faktum som ger hopp för framtiden.

Bloggen ligger mitt i den här trenden, och utan de gamla Saabarna skulle bloggen inte ha någon framtid. Vår 9000, känd som Anna Project, går till verkstaden i Frankfurt i veckan. Luftkonditioneringskompressorn beror på, och några små saker ska göras med samma. Om vi ​​får ett möte, eftersom laget framför Gérard Ratzmann är välbokat är gården alltid full. Vårt Paul-projekt ligger på doldrums, familjen saker har varit en prioritet de senaste veckorna och utmaningen att hålla bloggen igång.

Saab Youngtimer följer oss in i framtiden - som vi kan skapa på bloggen, i samhället, i klubbarna och vid de många mötena. Att Saab-flaggan fortsätter att blåsa i vinden, det är vår uppgift från och med nu. Ansvaret för framtiden ligger i händerna på oss alla.

15 tankar om "Framtida marknad Youngtimer"

 • Det är exakt punkten. Hållbar hantering av bilar, som vi är tvungna att göra, är att hitta fler och fler anhängare, men det är inte önskat av den lobbystyrda politiken. Det spelar ingen roll vem som sitter i regeringen.

  I själva verket vågar jag säga att elektromobilitet måste förhindras av "beslutsfattare" så länge som möjligt. Vad är oljeskattförlusterna samlas när EV-värden fortfarande är skattefria.
  Och industrin kunde inte sälja någon gammal teknik - kryddad med meningslös elektronik - till utopiska priser. Kanske en elmotor varar för länge.
  Om du läser en testrapport idag, är en kompakt bil utan fullpaketguiden inklusive bakre kamera och elektronisk handbroms inte mobil - roligt, det här Youngtimerboom 😉.

  @ Troll4ever: Så länge Nordsjönkrabborna i Chemielake drivs med lastbil till Marocko och tillbaka, varje dag flyger hundratals flygare frukter och blommor runt om i världen, vi behöver oroa oss för en utgång för råvaror. Utan de mycket för billiga transportkostnaderna skulle det inte finnas någon globalisering med dess miljöförstöring i denna form. Men det är lätt att göra den "lilla mannen" ett skyldigt samvete och att betala honom.

 • Med Youngtimern är det säkert att vaksamhet meddelas. Den politiska viljan att få gammalt metallplåt för nyplåt från gatan finns. Jag tänker bara på förstörelse av resurser i kölvattnet av skrotningspremien, som välskötta förstahandsa Saabs (och inte bara) gick in i pressen till förmån för billiga lådor och kortsiktiga effekter. Men vi lever i en demokrati och kan formulera oss om något inte passar oss.
  Förresten protesterar våra vänner från Frankrike på 10. Juli mot låsning av äldre bilar.

 • SAAB - SOM EN LÖSNINGSPROJEKT RENGÖR I FÖRDELANDE

  Oavsett vilken ålder som helst, det vill säga att du kör en klassisk bil, ung eller babybil - det är knappast ett bättre produktionsmedel än en motsvarande ung eller gammal SAAB.

  Vid klassiska möten staplar 123-serien av en annan tillverkare vanligtvis i färg och i alla möjliga och omöjliga tillstånd. Även i gatorna ser du inte längre ut (eller inte än?).

  Å andra sidan är till och med unga och yngsta SAAB en relativt sällsynt syn, åtminstone i Tyskland - ögonfallare som redan fångats av tidigare nimbus.

 • Införandet av den gröna klistermärken var lite konstigt ...

  Jag vet fall, för bara 2 år gamla lyx SUVar blir plötsligt värdelösa och därför nästan värdelösa. Ja, det hade något av en våg!

  Samtidigt drabbades emellertid inte en enda bensin av mig. Kanske en eller två Trabant, som var för ung för en H-märkskylt?

  Annars var införandet av partikulärt klistermärke för bensinmotor alla rädslor verkligen osynliga ...

 • Klassicismen handlar också om ömsesidig tolerans och respekt. Tyvärr är det inte överallt i Saab-scenen, som du kan läsa på andra plattformar.

 • Tja, du måste se det från båda sidor. Även om jag har en diesel i flottan, men också gillar att cykla. Om du måste köra in stadstrafiken på cykel bakom några dieslar, vill du ibland själv att sakerna försvinner från städerna.

 • Det finns också människor som inte gillar vintagebilar. Tyvärr, på en utresa klagade några cyklister även om min stinkande 96er. Jag kan till och med förstå dessa ekosystem, trots allt är resor för nöje strikt sagt ett slöseri med råvaror. Då innebär naturligtvis varje flygning på semester också förorening, vilket inte skulle vara nödvändigt om du bodde i Tyskland. Hur mycket frihet kan varje individ tillåta sig och därmed konsumera resurser och energi för att hylla sin hobby?

 • Det vore trevligt om mer och mer mångfald skulle komma fram i framtidens gatuscene och man kunde se nya bilar, vänta, unga och gamla timrar samlivar i harmoni; Men: vem skyddar faktiskt ägarna till äldre bilar från vår politiker? Införandet av det gröna klistermärket var den största expropriationen i Förbundsrepublikens historia på grund av körförbuden i samband med det! Även kamraterna hade inte vågat göra det. Nu hävdar DHU redan att driva förbud för alla dieselbilar, och det kommer snart inte att finnas fler klassiska bilar i Paris. Om vi ​​inte lyfter våra röster högt och tydligt påpekar de ekologiska fördelarna med bilar som redan har producerats, tenderar jag att se den framtida marknaden för ungdomar som svart

 • Dessa workshops kan räknas i Tyskland å ena sidan. I Schweiz tycktes kompetensen mycket högre. Här är ingen tidigare återförsäljare mina Saab-fordon. Antingen visste de om modeller som var äldre än 10 år, eller de var tvungna att förklara sina egna servicebulletiner i garaget. Om det inte finns någon original reservdel för reparation står du där. Inte alla ex-Saab-återförsäljare kan komma med en låda från Skandix, och om de inte vill (vill) beställa från en av dessa återförsäljare är de oturiga. Speciellt när bilen är lite mer "exotisk". Med en 901 8V Turbo Saab-återförsäljare? Eftersom jag också kan passera VW, för att det finns ännu högre chans att du träffar någon som fortfarande är bekant med k-jetronic.

 • Jag skulle inte bli förvånad om en viktig faktor var den eländiga utformningen av dagens fordon. Ytaunderhållning med tuberkulösa konkava former går redan in i tredje generationen.

  Jag tycker det är viktigt att den faktiskt ganska tråkiga Phaeton upplevde en liten bom efter tävlingen hade skott mot knäet och att den tilltalande designade nya S-klassen är en sådan framgång. Nix-teknik, design.

  Faktiskt skulle 9-5 II ha haft en bra framtid.

 • Lyckligtvis har vi valet mellan workshops som verkligen lever Saab. Att du känner dig i goda händer är oerhört viktigt, annars fungerar det inte.

 • Jag kan förstå allt väldigt mycket. Jag ser det också så, jag vill känna bilen och på något sätt avgöra var det ska gå! På så sätt är mina två 9-3 I välskötta och underhållna!

 • SAAB har alltid varit enskilda och inte bara bilar

 • "Deras ägare borde vara runt 45 år, investera i genomsnitt 2.600,00 € per år för sitt fordon, och ha en viss lutning till kontraktsverkstad."

  De har chansen, om jag känner mig bekväm med det och om samförståndet kommer tillbaka till nivån för 10 år sedan.

 • 9k-inköpet har blivit extremt svårt. De flesta kopiorna är rockade, det finns inget som är värt att göra. 9-3 I är bättre om du inte letar efter en AERO. Det finns fortfarande bra kopior till salu till ett litet pris. Vem som slår nu går inte fel, för det finns inget mer.

Kommentarer är stängda.