Framtida marknad Youngtimer

De senaste dagarna har det pratats mycket om framtiden ... nätverksbaserad och autonom körning, elbilar, en mobilitetsleverantör med ett nytt varumärke från Trollhättan. Bloggen gör balansåtgärden eftersom vi har två framtida ämnen - en av dem heter Saab. Förutom de stora ämnena alla pratar om utvecklas en andra marknad som är minst lika spännande.

Saab - Scania logotyp. Saab 9000 1998. De bästa åren av varumärket?
Saab - Scania logotyp. Saab 9000 1998. Varumärkets bästa år?

Youngtimer som ett framtida ämne

Framtidens ämne är Youngtimer, ett dynamiskt utvecklande segment. en Studie från BBE Automotive delar bilarna efter år. Tyska Youngtimers lager av fordon från åldern 15 till 19 år fortsätter att växa till 2020, procentuell ökning är fortfarande starkare under 20 till 29 år. 2020 räknar med 10 miljoner klassiska bilar och klassiker på våra vägar.

Utveckling på den klassiska och yngre timmermarknaden. Studera BBE Automotive
Utveckling på den klassiska och yngre marknaden. Studera BBE Automotive

Marknaden har en volym på 16,4 miljarder euro årligen. Av särskilt intresse är segmentet fritid yngreimers. Deras ägare borde vara runt 45 år, investera i genomsnitt 2.600,00 € per år för sitt fordon, och ha en viss lutning till kontraktsverkstad.

Ett tillfälle för Saabs verkstäder, av vilka många har erkänt affären med Youngtimern och kontinuerligt utökar den. Marknaden med de gamla analoga fordonen är ett slags motsättning mot vad som händer. Det kan antas att verksamheten kommer att utvecklas allt desto mer kommer de framtida ämnena för rörlighet att tränga in i vardagen.

Den intressanta marknaden för fritid youngtimer. Studera BBE Automotive
Den intressanta marknaden för fritid youngtimer. Studera BBE Automotive
Chansen för Saab

En chans för Saab? Jag antar det. De mest intressanta modellerna av märket tillhör det blomstrande youngtimer-segmentet av fordon upp till 30 år. Börjar med Saab 900, som är charmig och ändå lämplig för daglig användning. Eller den tekniskt superkylda 9000, Saabs första och mest innovativa bidrag till lyxklassen. 9-3 I kombinerar charmen från hatchbacken med kraftfulla turbomotorer, 902 är den växtblomma som ännu inte har upptäckts.

Om jag bläddrar igenom de senaste dagarnas mail så är framtiden tydlig. En läsare importerar två Saabs från år 2001 och 2002 från USA, en annan tar en Toppola-motorbil till Tyskland. En Sonett III är nästan helt återställd och strider mot godkännande. På svenska Saab-forum klagar man på att så många fordon går till Tyskland. Märket är levande oavsett vad de har skrivit på dem de senaste veckorna.

Varför kör folk gamla bilar? Eftersom de vill känna det. Vägarna, kurvorna, trottoaren av vägen. För att då kan konstiga saker hända. Du fångas med fönstret öppet, vilket du aldrig skulle göra i företagets bil. En är intresserad av bärbara navigationsenheter och handsfree-enheter. Stäng av luftkonditioneringen, öppna soltaket istället, känna solen, vinden. Blir årstiderna sanna, landskapen; Gradienter och nedgångar är plötsligt händelser igen. Var har de varit tidigare? Borta, stulen av perfekta, miljömässigt förseglade fordon. Allt upplevs intensivare i Youngtimer.

Problem: Tillgänglighet

Tillgången till bra fordon kommer att vara en broms för framtiden för analoga bilar. 9000 känner redan det idag. Att köpa rätt 9000 blir alltmer en fråga om tålamod och bra relationer. Inte sällan ändras bilar ägare inom scenen. Om du inte kan hitta en 9000 som passar din fantasi och budget, är ett tidigt 9-5 det möjliga alternativet.

Att bevara och återställa fordon blir Saab-framtiden. Detta gör varumärket rätt trendigt. Oavsiktligt och var mer skyldig de senaste årens tragiska intrång. Det faktum att Saab förlitade sig på långsiktiga konstruktioner på 80- och 90-talet, och vissa fordon är helt överkonstruerade, är ett faktum som ger hopp för framtiden.

Bloggen är mitt i denna trend, och utan de gamla Saabs skulle bloggen inte ha någon framtid. Vår 9000, känd som Anna-projektet, går till workshopen i Frankfurt den här veckan. Luftkonditioneringskompressorn är på väg och några små saker bör hanteras samtidigt. Om vi ​​får en tid för att laget framför Gérard Ratzmann är välbokat är gården alltid full. Vårt Paul-projekt stannar lite, familjesaker har varit en prioritet de senaste veckorna, med utmaningen att hålla bloggen igång.

Saab Youngtimers följer med oss ​​in i framtiden - som vi kan utforma oss själva på bloggen, i samhället, i klubbarna och vid de många mötena. Från och med nu är det vårt jobb att hålla Saab-flaggorna vinkande i vinden. Ansvaret för framtiden ligger i oss alla.

15 tankar om “Framtida marknad Youngtimer"

 • SAAB - SOM EN LÖSNINGSPROJEKT RENGÖR I FÖRDELANDE

  Oavsett vilken ålder som helst, det vill säga att du kör en klassisk bil, ung eller babybil - det är knappast ett bättre produktionsmedel än en motsvarande ung eller gammal SAAB.

  Vid klassiska möten staplar 123-serien av en annan tillverkare vanligtvis i färg och i alla möjliga och omöjliga tillstånd. Även i gatorna ser du inte längre ut (eller inte än?).

  Däremot är även unga och yngsta SAAB, åtminstone i Tyskland, en relativt sällsynt syn - de är redan iögonfallande från tidigare nimbus.

 • Det finns också människor som inte gillar vintagebilar. Tyvärr, på en utresa klagade några cyklister även om min stinkande 96er. Jag kan till och med förstå dessa ekosystem, trots allt är resor för nöje strikt sagt ett slöseri med råvaror. Då innebär naturligtvis varje flygning på semester också förorening, vilket inte skulle vara nödvändigt om du bodde i Tyskland. Hur mycket frihet kan varje individ tillåta sig och därmed konsumera resurser och energi för att hylla sin hobby?

  • Klassicismen handlar också om ömsesidig tolerans och respekt. Tyvärr är det inte överallt i Saab-scenen, som du kan läsa på andra plattformar.

 • Det skulle vara trevligt, om i framtiden gatubilden skulle fler och fler mångfald komma in i sina egna och nya bilar, vänta ungdomar och vintagebilar kunde sameksistera harmoniskt; Men: Vem skyddar egentligen ägarna till äldre bilar från vår politiks godtycklighet? Införandet av den gröna klistermärkena var den största expropriationen i Förbundsrepublikens historia genom de därtill hörande körförbuden! Inte ens kamraterna hade vågat. Nu är DHU redan bawling om körförbud för alla dieselbilar, i Paris kommer snart inga fler klassiska bilar. Om vi ​​inte höjer våra röster högt och tydligt påpekar miljöfördelarna med redan producerade bilar ser jag ganska svart för framtida marknaden Youngtimer

  • Tja, du måste se det från båda sidor. Även om jag har en diesel i flottan, men också gillar att cykla. Om du måste köra in stadstrafiken på cykel bakom några dieslar, vill du ibland själv att sakerna försvinner från städerna.

  • Introduktionen av det gröna märket var lite konstigt ...

   Jag vet fall, för bara 2 år gamla lyx SUVar blir plötsligt värdelösa och därför nästan värdelösa. Ja, det hade något av en våg!

   Samtidigt drabbades emellertid inte en enda bensin av mig. Kanske en eller två Trabant, som var för ung för en H-märkskylt?

   Annars, trots all rädsla, var introduktionen av det fina dammmärket för bensinfordon trevligt ospektakulärt ...

  • Med Youngtimern är det säkert att vaksamhet meddelas. Den politiska viljan att få gammalt metallplåt för nyplåt från gatan finns. Jag tänker bara på förstörelse av resurser i kölvattnet av skrotningspremien, som välskötta förstahandsa Saabs (och inte bara) gick in i pressen till förmån för billiga lådor och kortsiktiga effekter. Men vi lever i en demokrati och kan formulera oss om något inte passar oss.
   Förresten protesterar våra vänner från Frankrike på 10. Juli mot låsning av äldre bilar.

   • Det är exakt punkten. Hållbar hantering av bilar, som vi är tvungna att göra, är att hitta fler och fler anhängare, men det är inte önskat av den lobbystyrda politiken. Det spelar ingen roll vem som sitter i regeringen.

    Jag vågar till och med säga att elektromobilitet också måste förhindras av ”beslutsfattarna” så länge som möjligt. Hur ska skatteförluster för mineralolja kompenseras om elbilar fortfarande är skattebefriade.
    Och industrin kunde inte längre sälja oss någon gammal teknik - kryddad med meningslös elektronik - till utopiska priser. En elmotor kan vara alldeles för länge.
    Om du läser en testrapport idag kan inte en kompakt bil köras utan hela paketet med assistenter inklusive backkamera och elektronisk handbroms - det är roligt, denna ungdomsbom 😉.

    @ Troll4ever: Så länge Nordsjökrabbor i Chemielake körs med lastbil till Marocko och tillbaka för skalning, och hundratals flygare flyger frukt och blommor runt om i världen varje dag, behöver vi inte oroa oss för råvaror när vi går ut. Utan de alldeles för billiga transportkostnaderna skulle globaliseringen med dess miljöförstörelse inte existera i denna form. Men det är lätt att få den ”lilla mannen” att känna sig skyldig och tjäna honom med det.

 • Jag skulle inte bli förvånad om en viktig faktor var den eländiga utformningen av dagens fordon. Ytaunderhållning med tuberkulösa konkava former går redan in i tredje generationen.

  Jag tycker det är viktigt att den faktiskt ganska tråkiga Phaeton upplevde en liten bom efter tävlingen hade skott mot knäet och att den tilltalande designade nya S-klassen är en sådan framgång. Nix-teknik, design.

  Faktiskt skulle 9-5 II ha haft en bra framtid.

 • Jag kan förstå allt väldigt mycket. Jag ser det också så, jag vill känna bilen och på något sätt avgöra var det ska gå! På så sätt är mina två 9-3 I välskötta och underhållna!

 • SAAB har alltid varit enskilda och inte bara bilar

 • "Deras ägare bör vara cirka 45 år gamla, investera i genomsnitt 2.600,00 euro per år för sitt fordon och ha en viss tendens att gå till en auktoriserad verkstad."

  De har chansen, om jag känner mig bekväm med det och om samförståndet kommer tillbaka till nivån för 10 år sedan.

  • Lyckligtvis har vi valet mellan workshops som verkligen lever Saab. Att du känner dig i goda händer är oerhört viktigt, annars fungerar det inte.

   • Du kan räkna dessa workshops i Tyskland på ena sidan. I Schweiz verkade expertis mycket högre för mig. Ingen tidigare återförsäljare kan se mina Saab-fordon här. Antingen kände de inte till modeller som var äldre än tio år eller så var du tvungen att förklara dina egna servicebulletiner till verkstaden. Om det inte längre finns några originalreservdelar för reparation är du där. Jag kan inte få en låda från Skandix till alla ex-Saab-återförsäljare och om de inte (vill) beställa från en av dessa återförsäljare själva har du tur. Speciellt när bilen är lite mer "exotisk". Med en 10 901V Turbo till en Saab-återförsäljare? Jag kan sluta med VW, för det finns till och med större chans att du kommer att träffa någon som fortfarande är bekant med k-Jetronic.

 • 9k-inköpet har blivit extremt svårt. De flesta kopiorna är rockade, det finns inget som är värt att göra. 9-3 I är bättre om du inte letar efter en AERO. Det finns fortfarande bra kopior till salu till ett litet pris. Vem som slår nu går inte fel, för det finns inget mer.

Kommentarer är stängda.