Farväl Saab. Hej NEVS.

Det var ingen stor överraskning! Det hade blivit allt tydligare under de senaste veckorna att Saab inte skulle vara tillbaka. Det diskuterades mellan NEVS och Saab AB, men riktningen var tydlig. NEVS skulle börja med att etablera sitt eget varumärke.

Ny. NEVS flaggor vid huvudentrén.
Ny. NEVS flaggor vid huvudentrén.

Saabs berättelse var alltid full av bråk. Saab 99 var en radikal avgång, bort från den runda lilla bilen till den trassliga medelklassen. 9000 var ett fräckt avbrott med den gamla lyxklassens tradition, Turbo en revolution inom drivteknologi. Ur detta perspektiv kan det tolereras att Saab-bokstäverna inte längre finns på verket. Naturligtvis gör det ont som Saab-fan; det känns som att du har tappat ditt hem - men det är bra.

En ny etikett baserad på Saab-stiftelser.

 

Beslutet skapar tydlighet som saknats länge, det rensar vägen för något nytt, kanske för en revolution från Trollhättan. Att Saab AB vill skydda sitt varumärke är hederligt och förståeligt. Att NEVS rekommenderas bättre med ett nytt varumärke har varit min åsikt i flera månader. Det finns mer än 5 år utan produktion mellan Saab Automobile AB och idag. Och när nya NEVS-elbilar rullar av produktionslinjen i Stallbacka 2018 eller 2019, har 7 eller 8 år redan gått. För mycket tid i en bransch i radikal förändring för att på ett trovärdigt sätt ta upp där slutet förseglades 2011.

Samtidigt öppnar den frestande möjligheten att bygga en framgångshistoria på Saabs stiftelser. Audi kom från flera märken - Horch, Wanderer, DKW. Idag upprätthålls traditionen med dessa märken på Chemnitz-platsen. Något liknande kan lyckas på NEVS. Saab DNA, Saab-design, rötterna djupt förankrade i Västra Götland ... där flygplan en gång byggdes och de första 2-taktsmotorerna bar Saabs namn till världen. Bara ny teknik, progressiva lösningar, ett annat namn.

NEVS söker närhet till Saab-samhället

 

Ett e-postmeddelande från igår föreslår att det kan bli så här. Mark och jag fick en inbjudan från NEVS. Representanter för Saab-samhället blev inbjudna att vara gäster på fabriken idag. NEVS pratar om framtiden, visar framtiden, svarar på frågor. Det hade varit trevligt att ha känt till detta datum på medellång sikt, för vi skulle gärna ha varit där. Mer än 1.000 kilometer stod emot detta, i motsats till privat och affärsschema. Ett flyg bokat med kort varsel på morgonen med en returflygning samma dag plus hyrbilar kan inte visas för en fanblogg.

Obekant. Den tidigare Saab-fabriken utan Saab-logotyp.
Obekant. Den tidigare Saab-fabriken utan Saab-logotyp.

Så beklagligt som inbjudan på kort sikt är, visar den en tendens. Om den hållbara strategin bakom detta är att bygga på Saabs långa och stora tradition, skulle det vara rätt väg att gå. Mycket av varumärkeskompetens samlas i den tidigare Saab-anläggningen. Människor som vet hur en Saab ska kännas, hur den ska se ut, utformar framtida produkter. Det kan vara spännande, vi kan gilla resultatet.

Kommer vi fortsätta att stödja NEVS?

 

Frågan uppstår om vi kommer att hålla fast vid det och fortsätta att stödja NEVS i media. Eller huruvida vi kommer att förändras igen och bli en ren youngtimer och klassisk blogg. Beslutsprocessen pågår och beror till stor del på NEVS. Oavsett om du är intresserad av Saabs arv på lång sikt, om du vill engagera dig i att arbeta med oss. Jag är glad över framtiden, men skulle kunna leva med båda alternativen och en lite tystare blogg som bara bryr sig om de "gamla" bilarna. De kommande veckorna kommer att ge ett allmänt beslut om vår framtida inriktning.

Vad är resuméet från igår? En ny etikett är på väg, den nya NEVS-webbplatsen ger en blick och svarar på frågor. NEVS står inför den lilla utmaningen att skapa medvetenhet och önskvärt för varumärket. Enligt dagens dom kommer Saab inte tillbaka - vilket inte förändrar någonting i entusiasmen och kärleken för varumärket. Du kan ta två saker från detta: Spänningen för framtiden och för vardagen köpa den bästa Saab som pengar kan få.

51 tankar om “Farväl Saab. Hej NEVS."

 • blank

  ... På 4-5 år kan Sverige fortfarande prata om NEVS då och då - främst om hur snabbt anläggningen i Trollhättan stängdes efter att ha avfett all sin kunskap.

  • blank

   Hur gick de engelska bookmakersna? 85% mot Brexit. Och då? Jag skulle vara försiktig med satsningar av detta slag, utan någon bakgrundskunskap. Du kan förlora 😉

   Fakta kommer att levereras till bloggen nästa vecka, första hand. Glad helg!

   • blank

    Jag satsar aldrig, så jag kan inte förlora synonymt. I 5 år kan vi skriva det här.
    Ingen vet det för tillfället ändå, med eller utan ”bakgrundskunskap”.
    Kanske glasbollen?

 • blank

  Tyvärr gissade jag att det skulle sluta så här för många år sedan! Och jag ger dig en kort framtidsutsikter: om 4-5 år kommer ingen att prata om NEVZ längre, satsa.

  • blank

   Åtminstone inte här längre. Jag tror säkert i Kina och Sverige, men det finns andra storlekar som inte kan ta smöret från bröd och absolut inte från NEVS.

 • blank

  Jag var bara på 16.06.16 i SAAB MUSEUM. Allt var bra gjort, men stämningen var allt annat än optimistisk. Mycket molnigt. Efter så många år går naturligtvis antalet besökare tillbaka. Dessutom finns det för närvarande en enda byggarbetsplats runt hela museet.
  Också inte särskilt framkallande. Hälsningar från norr!

 • blank

  Förresten är rubriken ”suboptimal” - det vore bättre:

  Hej SAAB, hejdå NEVS!

 • blank

  Det är bara underbart att kunna leva sin passion för SAAB. Inte allt måste vara faktiskt och onödigt självbegränsande. Skandinavien har många facetter, inte bara den coola och funktionella elegansen, utan också den lilla, hemliga, mänskliga, ofullkomliga, som utstrålar mig en SAAB 900.
  Jag hade också några nyare SAAB-modeller. Dessa motsvarar mer uttalanden från FT och är inte mindre ”saabiska” utan annorlunda.
  Vi måste alla göra faktiska och förnuftiga saker varje dag - det är ett utmärkt sätt att kompensera för att bara snurra din hobby.
  De uppblåsta teknikerna av NEVS kommer aldrig att kunna producera den känslan, och jag bryr mig inte mindre om vad som händer i Kina för bilar på gatorna.
  Jag fäster inte heller detta på enheten - även om jag älskar Sopund på min 900 och därför ofta inte använder radion, anser jag bara att dagens moderna teknik inom elfordon inte är i linje med marknaden.
  För det rena stadsföretaget kan det handla om, men om man bor i landet och även campare är det säkert inga lösningar.
  De glansiga områdena smälter som smör i solen under drift med ljus, värme eller klimat ihop.
  Enligt min åsikt skulle vägtankar vara mycket intressantare, men kan för närvarande inte förskjuta huvudströmmen och hype på elektriska enheter, eftersom utvecklingen alltid styrs av denna mainstream eller måste döma.

 • blank

  Om du läser kommentarerna så här undrar du var börjar ideologi och var slutar passionen?
  För mig är Saab mer än ett varumärke, men också Skandinavien, cool, tidlös elegans, säkerhet osv. Och i slutändan är det den här typen av känslor som du letar efter i en bil. Ja, Saab som en logotyp kommer inte att finnas på någon ny bil och om NEVS kan väcka samma känslor och passion som Saab innan återstår att se. Och efter att ha varit i Asien mycket och även arbetat med kineserna ser jag det som att ha mycket kvarhållskraft och viljan att investera på lång sikt främst kommer från kinesiska investerare - det är en bra förutsättning.
  Så jag tycker att det är bra att ha NEVS-information som en del av bloggen, kanske i ett separat område, men bara på grund av namngivna rättigheter nu att avstå, skulle jag vara synd.

  • blank

   Jag skulle vara intresserad av att veta vad exakt "tidlös, skandinavisk elegans" betyder på en Saab. Saab har producerat ganska olika fordon. Hela skrotet +99 och 901 är ganska bisarra eller ovanliga. Optiken för 9000 är en tråkig filistin, precis som 9-5I Limosine. Samtidigt är 9-3I och 9-5SC fortfarande annorlunda och eleganta. Från 9-3II kan bilarna komma från vilken annan tillverkare som helst. 9-5II skiljer sig återigen avsevärt från till exempel den tyska tävlingen. Trevligt, men inte elegant, för det ser ut som en tom vikt på 100 ton från ett avstånd på 2 meter. Bilarna är fantastiska men du bör titta på dem utan alla marknadsföringsgimmicks. Den som någonsin har satt i ett flygplanscockpit måste också inse att Saabs cockpit, förutom "Nightpanel" och "Fäst säkerhetsbälten", egentligen inte har så mycket gemensamt med ett flygplanskockpit. alla Saabs bilar har. Det är inget mer än en fängslande marknadsföringsslogan. Född från jets låter bra ...

 • blank

  När det gäller bloggen kan du utveckla detta till en "ren elbil-blogg" och sedan publicera regelbundna nyheter om alla elbilar. Den klassiska bloggen är reserverad för Saab och det är här framtiden sker ...

 • blank

  Tråkigt men befriande samtidigt.
  NEVS bor nu i stablebacka, men i mina ögon är Saab-andan borta och ja, för en bilälskare som jag spelar det en roll som emblem väljer framsidan av bilen.
  Kanske kan vissa människor bedöma det som vindriktande och konservativa, men för mig är banorna definitivt annorlunda. Jag tror att det är nu den nedersta raden är ganska överflödigt ännu ersätta rapport NEVS och så stödjande arbete företaget har ändå (fortfarande) inte förtjänar. Så varför
  Kan förstå det bra, nu igen med de använda Zuschuschlagen. Vem vet hur det ser ut i 10-20 år sedan. Kanske är elmotorerna obligatoriska 😉 Så njut av de gamla vagnarna 🙂

 • blank

  Saab är kvar för mig; Mer än en bil, eftersom den är så vacker på T-tröja från Orio.
  Så allt har att göra med Saab går; Jag har rätt (Saabs, människor som kör Saab, berättelser, Saab-återförsäljare, Saab-klubbar etc.)
  Nu inga fler nybyggda Saabs ......, efter behov letar vi efter en begagnad Saab-bil som fortfarande kan köras riktigt bra. Och så finns det fortfarande många.

 • blank

  För mig är det enkelt: Efter att NEVS aldrig bryr sig om SAAB-drivrutinerna bryr jag mig inte om NEVS. Den visade trångsyntheten är outhärdlig för mig.
  Kan inte visa någonting, men gör tjocka kinder. Med tiden redesignar andra tillverkare hela bilarna.
  Kanske har det en positiv aspekt: ​​Så det är möjligt att på en tidpunkt kommer en bil med SAAB-bokstaven på marknaden, som ett andra varumärke VOLVO. Det skulle finnas tillräckligt med utrymme för ett arbete i Trollhättan.
  Så länge jag kör i vardagen beror ett bra främmande varumärke och mitt hjärta på min SAAB 900 Turbo 16.

 • blank

  Det finns redan Sverige i namnet. S i NEVS står för det. Som jag i Fiat för Italien. Endast Fiat har funnits länge och är bättre känd. Tja, låt oss se hur länge S kommer att förbli berättigad eller hur länge den inte ska kallas NEVC

 • blank

  Vänta och se vilka produkter som kommer till marknaden.

  Den bensinblåsande förbränningsmotorn med konventionell design passar nu verkligen inte vår sjuka värld - för att inte tala om dieselfordonen som snurrar runt miljoner miljoner gånger. Några av de tidigare SAAB-entusiasterna har redan migrerat till TESLA de senaste åren. Kanske kommer några av dem att komma tillbaka - bearbetningskvaliteten för TESLA-flottan är på amerikansk nivå och kan mycket väl toppas av NEVS.

  När det gäller Marekenname bör tillägg som Scandic eller liknande inkluderas. Med det enda namnet NEVS skulle knappast någon konsument komma över det nordiska sammanhanget eller ursprunget - om inte det framtida PR-arbetet på NEVS skulle överträffa alla förväntningar och etablera namnet NEVS som en svensk produkt över hela världen.

  • blank

   Så ser jag det. Jag vill inte spendera pengar på en ny förbränningsmotor från det senaste årtusendet.
   Kanske kommer NEVS att lägga något attraktivt på våra cyklar för oss. Att arbeta där i bakgrunden behöver inte vara en nackdel som du ser i Göteborg. Tanken är säkerligen modernare än i de inbyggda strukturerna hos den inhemska lobbyns bilindustrin
   Den gamla SAAB kommer fortfarande att stanna så länge som möjligt, men kanske inte längre behöva göra det dagliga arbetet.

 • blank

  Om du tror det, så kan du gå Borgward i framtiden. Man har lärt sig att gamla Saab-gener har kokats i risugnen

 • blank

  "Ärligt? Jag saknar botten, vilket emblem sitter fast på den så länge Saab är i den. "

  Hur sparsam - om inte desperat - kan du fortfarande vara i form av SAAB?

  Efter denna logik skulle jag behöva köpa en Opel Insignia, eftersom det finns ett förhållande till 9-5 NG. Och trots allt kunde jag köpa Insignia som en stationsvagn.

  NEVZ, Opel, Turkiet, Kina. SAAB-gener och licenser spädas ut och distribueras i framtiden och redan långt runt om i världen. Jag är inte säker på att dessa fordon faktiskt skulle vara SAAB eller förolämpa SAAB genom att märka ett sådant fordon med Saab-emblemen.

  Ärligt? Jag tycker att det är obehagligt.

  • blank

   Ditto. Jag läser med nöjen hur vissa här försöker skära en uppföljnings idol från NEVS för det blekande Saab-märket. Det finns några DNA-trummor om och lovande rötter att behållas, istället för att undra varför du faktiskt har blivit ett sådant brandoffer.

   För att uttrycka det på ett annat sätt: Vad måste någon ”Saab-entusiast” sakna i livet för att han är redo att till och med vara fjärrintresserad av denna trassliga situation på fritiden utan att betala? Ännu mer: Att skriva dig själv i upprymdhet? Med så få väsentliga saker, hur kan du på allvar utveckla ett ökat intresse eller till och med sympati för ett vinstinriktat företag som inte har 99,9 procent att göra med Saabs bilar på gatorna? Bara för att företaget återvinner rester från Saab och är i Sverige? Och för att kanske några få tidigare Saab-ingenjörer fortfarande arbetar där? Det borde vara tillräckligt för att flytta Nevs nära Saab?

   Ingenting mot detta företag Nevs. Låt henne göra vad hon tycker rätt. Men varje halvvägs empatisk man rekommenderas att befria sig från en böjd brandfetisik, som bara vet en vinnare: det vinstgivande företaget. Å andra sidan får du ingenting genom att dyrka sådana monster. Inte heller förbättrar reservdelsituationen, och Saab får inte heller värdet i garaget.

   Han behöver inte heller göra det senare. Eftersom vem driver sin bil på grund av personlig tillgivenhet, så är en riktig entusiast intresserad av en förlust av värde för bilar i detta prisklass, men inte ändå.

   Slutsats: Ingenting förhindrar dig från att vara och återstår Saab-vän. Du behöver inte ett kinesiskt företag för det. Och om Nevs någonsin säljer intressanta produkter via ett tyskt återförsäljarnätverk, gå sedan till showroom och kör ett Nevs-prov. Om du gillar det, köp det. Och om det fortfarande gläds åt dig, kan du faktiskt utveckla nya sympatier, från vilken slutligen entusiasm växer.

   Men med Saab har det absolut ingenting att göra.

 • blank

  Saabs emblem är fortfarande tillgängliga från Orio som en tröst för att säga adjö

 • blank

  Ärligt? Jag passerar popen, vilket emblem sticks till det, så länge som Saab är i den.
  Naturligtvis är det obehagligt för anhängare av varumärket att SAAB och NEVS inte kunde komma överens om de kontroversiella punkterna i förhandlingarna, vi kommer fortfarande kunna spekulera.
  Kommer det med något? Nope.

  Men kanske i framtiden kommer små handlare på en välkänd internetutbyte (som börjar med eb, slutar med ay) att erbjuda SAAB-emblem för eftermontering.

  Jag själv väntar och ser vilken typ av saker (bilar) så småningom kommer att gå utanför linjen innan jag talar för eller emot dem. Luft är alltid upp, ner på grund av att den stabila föregångaren råkar hellre vakuum. Men de nya investerarna och utvecklarna kommer troligen att veta det väldigt bra. De är inte dumma.
  .

 • blank

  Nevs är inte längre SAAB (kanske var det aldrig rätt) - andra borde gå in i brott här, men ingenting har förlorat på en SAAB-blogg.

  • blank

   Saab som ett annat varumärke i Volvokoncernen ... Ryktet fortsätter att komma upp. Också på grund av att Volvo och Geely planerar ett tredje varumärke, som ska prissättas mellan Volvo och Geely, och som är att fira premiären under bilutställningen i Paris. Men: Expressen ligger nära Bild-Zeitung, författaren är inte ett fan av NEVS. I princip är ingenting omöjligt, men jag skulle klassificera det som ett rykte i sommarnedgången.

   • blank

    Speciellt eftersom Volvo fortfarande har namngivningsrättigheterna till DAF och därför är sannolikheten högre att den kommer att användas ...

 • blank

  SAAB-boken stängdes slutligen igår.
  En ny som heter NEVS öppnas. Frågan är hur många som är villiga att läsa den.
  Många gillar inte vad NEVS har i åtanke och jag räknar mig där. Jag kommer att neka E-rörlighet så länge som möjligt. I den avlägsna framtiden kommer mina SAABs att bli en hobby och driva något annat märke.

  • blank

   Alla löser problemet på sitt sätt ... Jag bestämde mig idag för att köpa en SAAB 9-5 NG. Speciellt nu, och för att ingenting följer. Spara det intelligent och kör sedan tills vi tvingas in i elboxarna enligt lag.

 • blank

  Så jag tror att det var länge för sent och borde ha hänt efter Nevs första insolvens.

  Också man har sett för länge, som den kinesiska Saaben har blöder ut, då låt då dålig billig plagiat på den.

  Tyvärr, som så ofta är fallet i Sverige, hoppades folk på en vändning (som vanligt i svensk industri ... Jag påminner er om Ericsson, Kristi kungariket runt Växjö och så vidare) har den fortfarande befintliga tron ​​på den borttagen.

  Synd, men det är så som det är.

  För min del kommer jag att uppskatta och värna mina svenska bilskatter i det goda samvetet som kommer från norra delen av Göteborg.
  Eller vem av er köper en kinesisk el-låda till ett dyrt pris?

  I denna mening,

  Hälsningar från Östersjön

 • blank

  Jo, min 2009er 9.3 TTiD kör fortfarande bra och ser ut så, men slutet som Saab-förare har varit förutsägbart sedan igår.
  Som en infödd i Bremen måste jag vänja mig vid Borward förr eller senare. Kommer då också från Kina men har fortfarande (eller igen) det gamla varumärket.

  Hälsning
  Thomas

 • blank

  När jag såg den nya NEVS-webbplatsen, var jag tvungen att skratta högt. Typisk Marketig Geschwubbel utan substans. Alan referensen till Saab-berättelsen med vilken man identifierar. Det är löjligt, de billiga har tagit över butiken och kanske innan du snabbt läser modellhistoriken på wikipedia igen.
  De hoppas bara fortsätta prata och att beta tidigare Saab-förare. Du tror nog att de köper allt som på något sätt är "saaby" (det är vad jag tror termen är).
  De bör först ställa upp något!

  • blank

   Det är precis vad jag ser det. Bara för att några tidigare Saab-anställda arbetar på NEV betyder inte att affären plötsligt har Saabgen i den! NEVS är ingenting.

 • blank

  Dessa kommentarer påminner mig varje gång Saab lanserar en ny produkt. "Det här är inte längre en riktig Saab", det var mycket ofta bland finsmakarna. Saab-föraren själv är bara konservativ (vilket jag inte tycker är negativ) och behöver tid att vänja sig vid förändringar (se ”Prototyp” för en Saab-förare, Ove).

  Jag tycker att NEVS verkar mycket konsekvent. Och snälla visa mig en tillverkare, som efter ett beslut (som måste göras och jag inte tror att NEVS hade val, väl kanske i det nya namnvalet) uppmanar samhället att prata med dig om det. Och om konversationen fortfarande leder till den andra vanliga vägen, finner jag det väldigt anmärkningsvärt och unikt. Jämförelserna med Tesla hakar också lite. Tesla förstods först efter att du hade en produkt på marknaden (förresten var det bara en elektrifierad Lotus Elise sedan dess, också en föråldrad modell, ser någon här parallellt med den första Nevs-produkten? Och dagens lönsamhet hos Tesla är också tvivelaktigt.

  Här har vi möjlighet att vara mer eller mindre inblandade i skapandet av ett nytt företag och det är något unikt, underbart. Och vad som var nödvändigt att förändra var faktiskt klart med Spyker-konkursen.

  Vad jag själv har bestämt mig är att vänta och se vad som kommer från Trollhättan och först då att döma, för som Tom redan skrev. ”Saabs historia har alltid varit full av bristningar …….

  • blank

   Jag kan föreställa mig att beslutet att segla under NEVS-namnet i Trollhättan är som en befrielse. Att vara beroende av en licensgivare är alltid en knepig framtid, även om vi gillade Saab comeback.
   Jag hör alltid från Trollhättan att NEVS vill göra många saker annorlunda och vill vara smalare än Autoindustrie 2.0. Alliansen med Saab-samhället, inbjudan från bloggarna, det är i mina ögon och lägger till spänning för mer.

 • blank

  Lång lever Nevs, en bättre framtid utan Saab AB och har fortfarande goda kvalitetsprodukter, säkra och snygga EV-bilar med Saab-gens som tillverkats i Trollhättan.

 • blank

  En bil utan förbränningsmotor utlöser inte känslor. Trevlig design och bra interiör är inte tillräckligt. Och om framtiden verkligen är elektro, har helt olika märken - särskilt tyskarna - ett stort problem. Jag tycker att EV-skiten tråkigt, men om det borde vara så och miljön hjälper ok. Men då är det helt kort för mig vad ett batteri fågel i garaget. Jag kommer att kunna köra min Saab i ytterligare två eller tre år tills den blåa stickern säger nej, och jag kan inte längre gå till stan. Så nu är varje meter åtnjutad.

  • blank

   Jag ser det annorlunda - när jag nyligen bytte var ett elfordon bland de två sista - det var nära. Fascinationen var definitivt där - också för att jag vill känna mig “bra” när jag kör. Detta har att göra med att köra (egenskaperna hos ett elfordon är fantastiska, jag klarar gärna utan turbofördröjningen och bruset) men också av ansvar gentemot miljön och framtida generationer.

   Ekologiska balansen? Jag vet att det finns olika åsikter.
   Om NEVS / SAAB hade något smart, skulle du ha varit på listan i alla fall. Åtminstone 4 år skulle ha varit ja. Men inget kom därifrån. Det var bara investerare dumt.

   Maktpunkter och luckor i reservdelar är dock inte tillräckligt. Skulle ha varit och himlen är blå är över nu och en annan tillverkare har fyllt klyftan i reala termer.

   Om du inte bryr dig om tiden, kommer du att hålla jämna steg med tiderna.

 • blank

  Roligt, att jag ser det så annorlunda än de flesta kommentatorer här. Missade jag något? Så, vad ser jag positivt ut ?:

  -Spyker och NEVS hade samma problem, nämligen att misslyckas i ett kritiskt skede, Spykers misslyckande att låta Antonov vara en nödinvesterare, NEVS ett misslyckande i den kinesiska regionen. Muller har gått i konkurs, NEVS har överlevt.

  -Spyker hade två nya modeller i början, men försäljningen utvecklades inte tillräckligt bra förrän det var för sent. NEVS hade inte dessa modeller, och ändå har de uppenbarligen dragit nödbromsen i tid då testproduktionen visade sig vara ointressant. Bra, för att överleva!

  -NEVS har ett annat problem att de inte har gått i konkurs hittills, nämligen att de har förvärvat en plattform (Phoenix), vilket har (för mig nästan som förväntat) visat sig vara olämpligt för elbilar. Hur ska hon Ändå utvecklar idag många ingenjörer Phoenix 2, lämplig för elektrisk användning. Mycket anmärkningsvärt, även om utvecklingskostnaderna för elbilar sannolikt blir lägre än för brännare.

  - NEVS har alltid kunnat övertyga flera företag om att teckna avtal med dem, från Tübitak eller de heta till leasingföretag. Så medan det kanske inte är möjligt att övertyga bloggkommentatorer av teknisk kompetens, är det fortfarande stora företag.

  - Så har du förlorat de flesta Saab-kunder, för brist på lojalitet? Har de inte det ändå, för elektriska fordon är fortfarande nischbilar? Hur mycket skulle NEVS ha använt gamla skolan Petrolheads?

  • blank

   Är Saabs fans gamla skolbensinhuvuden? Det blir kort. Vi har fans av gamla Saabs såväl som människor som är entusiastiska över moderna fordon på bloggen från 2-takten till 9-5 NG. Ett hanterbart nummer använder nu Tesla, men läser fortfarande här. Det är inte nödvändigtvis läsarna som skriver kommentarer och är “högljudda”, men målgruppen skulle ha stor potential för NEVS.

  • blank

   Jag tycker att det är ganska vågat att ringa SAAB-fansen Petrolheads.

 • blank

  Om NEVS vill ha den minsta chansen, måste du verkligen ånga upp nu. Efter 4 år av tystnad är det svårt att föreställa sig. Bara den tyska SAAB-bloggen når 100 miljoner tysktalande läsare, SU mycket mer. Varför gjorde du, med undantag för SU (vilket inte var så bra med hela BMW-väsen), bloggarna inte alltid knutna till NEVS? Extremt kortfristiga insättningar är ett tecken för mig att tyskarna inte skulle komma, snälla, vi Sverige skulle hellre stanna hos oss? Eller ???

  Otroligt allt det, och om du redan är optiskt dockad med TESLA från logotypen kan du också lära av dem också. Bara via bloggar, internet, ingen konventionell reklam. TESLA är på allas läppar, NEVS känner inte till någon. Antingen upplever vi en komplett U-turn eller butiken är ett snabbare förflutet än Trolltown kan vara.

 • blank

  Så hur är chansen att SAAB AB omfördelar varumärket?

 • blank

  Det har nu fullbordats det som förföll länge. Det faktum att Saab-bokstäverna på fabriksbyggnaden nu har försvunnit är inte en sorg för mig, utan en logisk följd. När jag stod framför fabriken under min semester i Sverige förra året, skulle jag gärna ha tag i skiftnyckeln och skruva loss skriften. NEVS är något annat, något nytt och inte Saab. Vilket inte behöver betyda att något dåligt måste komma ut ur det. Även om NEVS gjorde riktigt dumma saker i genomförandet av sina mål och planer. Men de lyckades få en ny chans och är nu på rätt väg. Även om Tom skriver att det fortfarande finns mycket varumärkesidentitet på NEVS och människor som vet hur en Saab ska känna, tror jag att det inte spelar någon roll längre. I framtiden måste en NEVS kännas som NEVS. Om du gillar det här köper du en sådan bil och kör den, om du inte gillar den kan du använda en annan tillverkare. Om du vill köra Saab måste du vara nöjd med det som byggdes fram till 2011. Saab är historia och NEVS måste hitta sin plats i framtiden. Du behöver inte skapa en NEVS-blogg för det, men jag skulle gärna läsa mer om NEVS här på bloggen. Helt enkelt för att jag tycker det är spännande. Och vem vet om något intressant för mig kanske inte kommer ut ur fabriksportarna i Trollhättan. Jag ser dock inte detta på kort eller medellång sikt.

 • blank

  NEVS är en historia om nederlag, eftersom övertagandet av SAAB-fastigheter har NEVS inte kunnat producera en stor ide om en produkt. Jag ser bara PowerPoint-presentationer men inga produkter. Public relations är en enda bubbla, utan produktidé är knappast någonting annat möjligt. Om jag läser idag att du har kortvariga bloggar inbjudna till Trollhättan. Detta förstärker mitt intryck bara mer. Du kontrollerar inte din externa presentation, du är driven.

  Förlusten av namnrättigheterna kan fortfarande vara desperat såld som en avgång till ny, han förblir förlusten av namnrättigheter och därmed ett annat nederlag.

  • blank

   Perfekt till ståndpunkten!

 • blank

  Nå då är det nu så "officiellt" hittills. Saab är definitivt historia inom fordonsindustrin. Den sista gnistan av hopp går ut ... Även om han har försökt med all sin kraft, inte att andas ut i sitt liv, är demontering av Saab-bokstaven på arbetets tak som en hink med vatten.
  Även om det var osannolikt - och ur ekonomisk synvinkel faktiskt klart - det är en sticka i hjärtat.

  Visst, vi har fortfarande vår befintliga Saab och kan njuta av det här speciella fordonet. Men jag kommer att sakna för att titta på fabriken under mina besök i Trollhättan, där Saab Letters stolt steg över Stallbacka i årtionden. Jag kommer att sakna för att fotografera mina bilar framför fabriken eller Saab-bokstaven vid Stallbacka.
  Vilken svart dag, ett ledsen ögonblick ...

  Och Tom: Om NEVS faktiskt fortfarande känner sig ansluten till Saab och i framtiden skulle kunna leva traditionen och göra "saaby" -bilar, skulle jag vilja fortsätta läsa om det. När allt kommer omkring fortsätter världen att vända sig - och om något nytt kommer fram från rötterna till vårt tidigare innovativa varumärke, ska vi fans inte stänga oss ...

  Jag nu går in i mitt garage, kasta en amorös titt på mitt barn, stanna upp en stund i minnet - och jag är glad över att Saab har fört levande så stora fordon har blivit tillgängliga, vilka har många glada kilometer mig förhoppningsvis innan ...

 • blank

  När NEVS utfärdar inbjudningar som är så kortvariga ... ja. Beslutets smärta är fortfarande djup, men det finns hopp om att NEVS kommer att fortsätta att behålla en del av SAAB-DNA. Jag har ingen aning om jag fortfarande vill läsa något från NEVS, och i så fall bara om NEVS positionerar sig mycket tydligt per SAAB-berättelse och per community (och naturligtvis per blogg).

  En sak är klar: NEVS förlorade en bas av 1 miljoner SAAB-ägare igår och är helt naken. Efter 4 år ett dåligt resultat. NEVS behöver oss brådskande, SAAB bloggare och vår goodwill, men vi behöver inte NEVS. Sådana är de sanna maktförhållandena. 🙂

 • blank

  Om en NEVS erbjuder saker som gör en SAAb till en bil, passiv och aktiv säkerhet, fantastisk körning i kombination med en design som sticker ut från mängden på ett tidlöst sätt men inte är för futuristiskt, då är ett "hålla ett öga på / blogg" en bra idé . Men mycket beror på NEVS i sig och, som redan nämnts ovan, har de inte täckt sig med berömmelse, hittills när de har att göra med SAABister.

 • blank

  Beslutet huruvida med eller utan NEVS NEVS har sedan SAAB-konkursen genom att helt ignorera behoven hos den tidigare SAAB-klienten redan som han själv.

  Det faktum att SAAB-AB inte släppte varumärkesrättigheterna är mer än förståeligt mot bakgrund av NEVS brist på engagemang för varumärket och dess historia. Man har medvetet lämnat en exceptionellt lojal kundkrets i regnet i flera år. Detta bryter sig nu, den fullständiga separationen är den logiska konsekvensen. Andra leverantörer har redan fyllt klyftan som har skapats och lämnar inget att förlita sig på NEVS.

  http://www.handelszeitung.ch/unternehmen/chinesen-begraben-die-automarke-saab-1120916

Kommentarer är stängda.