Audi-virus och Saab-ansiktslyftning

Omkring 2 veckor är planerad Saab bloggbrytning bakom mig. Kanske har vissa läsare missat den dagliga Saab-litteraturen. Avbrottet var nödvändigt, eftersom det är lämpligt att pausa senast när dina egna texter inte längre behaga. Ett halvt dussin artiklar vandrade in i den virtuella papperskorgen, istället för att skriva, fyllde Saab skruvarna sin fritid. En bra terapi och non-stop ämne för en smidig start på en ny vecka, innan vi ägnar oss åt framtida ämnen inom de närmaste dagarna. Innan vi rensar upp saken med Audi-viruset och skruva på 98er Saab 9000.

Min Saab är en Audi. Eller?
Min Saab är en Audi. Eller?

Audi-virus och hur man kan bli av med det.

 

Läsarna kanske kommer ihåg ... Det Blackberry och Turbo X hade fångat en Audi. De fyra ringarna dök upp på skärmen så snart båda var anslutna via Bluetooth. Ingenting mot Audi! Varumärket från Ingolstadt har varit en stor framgångssaga de senaste åren. Men som medlem i en liten men stolt fordonsminoritet känner du dig obekvämt rörd när ett utländskt varumärke dyker upp och bosätter sig i Saab.

Veckorna gick - det fanns ingen tid att hantera problemet. Ännu mer obekvämt - vänner skämtade om Audi som jag inte kunde bli av med. Hur blir du av med ett Audi-virus? Det finns bara ett sätt som är ganska enkelt. Koppla bort Saab från strömmen, koppla ur batteriet i en halvtimme. Under tiden låt Blackberry starta om. Resultatet? Audi har försvunnit, inga fler ringar, min Saab är ren!

Hur man tar ett Audi-virus

 

Än så länge är allt bra. Men hur fick vi Audi-viruset? Den som kommunicerar via Bluetooth, nästan alla gör det, öppnar sitt system för attacker. Men Audi-logotypen som en attack via Bluetooth? Lösningen är enklare. Ett test av navigationsprogramvara för 9-3 planerades på bloggen. Varken från Orio eller från den tidigare ägaren GM finns uppdateringar, Saab-förare är helt ensamma. På den vissa portalen med fyra bokstäver erbjuds aktuell programvara om och om igen, till låga priser, och av denna anledning inte lagligt.

Efter Audi-katastrofen kontrollerade jag DVD-skivorna och hittade den snabbt. En DVD från denna källa fungerar på grundval av Audi data och spelar märkeslogotypen för Ingolstadt i cachen. Den stannar kvar, även om du byter tillbaka till den ursprungliga Saab-mjukvaran. Endast en fullständig återställning av systemet rensar cacheminnet. Problem upptäckt och löst, men testet kommer inte att vara ett problem på bloggen. DVD-enheten i Turbo X är försvagad, endast Saab-programvaran läser på ett tillförlitligt sätt. Bytet kommer en gång när tiden är klar. Och det kan ta tid.

Saab ansiktslyftning

 

Ännu ett ämne är Anna-projektet från det senaste året. 9000 står i en liten hall, skild från resten av 9000-paketet. Fördelen: Hallen ligger på platsen, 9000 är lämplig för spontan Feierabend-Schraubereien.

Beklädnaden av förardörren var inte längre trevlig, för den tidigare ägaren hade täckt plasten med otaliga små kratrar. Hur det än blev, det kan eller inte tolereras. Men eftersom du som förare visuellt attackeras av kratrarna varje gång du kommer in behövs ett utbyte. Orio har fortfarande den ursprungliga kåpan av 97- och 98-modellerna till ett rimligt pris, den sista chansen att uppdatera, påfyllning är inte troligt. (Artikelnummer: 4818910, trimkod: K16, K33, K37)

Utbytet är snabbt och enkelt som med 9000 CC beskrivs, panelerna är i grunden identiska med undantag för de ändrade trimkoderna, bara bakom panelen väntar skillnaden. CC skrattar på barberad metall och en tunn pseudoljudisolering. I CS 98er den kompletta dörren är täckt med en ytterligare isolering, vilket för övrigt den återstående passagerarutrymmet är dessutom försedd med mattor.

Där det bara finns svenskt stål i CC är CS väl isolerad. Inte konstigt att CS -modellerna känns så mycket mer lyxklass än CC gör. Modelluppdatering år efter år, inklusive 9000 och 900 II / 9-3 I, var märkbar och påtaglig hos Saab, även om allt optiskt verkade oförändrat. CC och CS är bra exempel på detta. Först med 9-5 ändrade jag tiderna, vilket Paul-projektet kommer att visa oss under de närmaste dagarna. Men innan dess kommer följande artikel att handla om framtiden ”Made by Trollhättan”.

11 tankar om “Audi-virus och Saab-ansiktslyftning"

 • blank

  NEVS vill ha ett nytt varumärke i Kina!

 • blank

  "Kanske har några läsare missat den dagliga Saab -litteraturen."

  Inga frågetecken i slutet av meningen? Men skulle vara en dum fråga.
  Självklart! Men säkert alla läsare behandlar bloggen också
  alltid en paus ...

  Super, det var 4 olika stoppskyltar i taget. Ett nöje
  solid semiotisk semantik.

 • blank

  Hej tom
  för ett halvt år sedan köpte jag en ny, uppdaterad navi DVD från eb uk…. för min saab 93 II cabrio 2008. fungerar perfekt och kartmaterialet är definitivt uppdaterat.
  lg alexander

  • blank

   Så jag behöver en mer uppdaterad navigations-DVD för min 9-5 Mj 2007 (kromglasögon). Allt jag kunde "googla" hittills var inte särskilt effektivt. Påstås DVD: n från Land Rover (förmodligen också Denso Navi) borde gå. Är det någon som vet lite om det? Jag tar gärna emot information.

 • blank

  Det var det största och starkaste skrattet i filmen "En man som heter Ove": Ove om Audi -förare. 4 nollor på huven och en nolla bakom ratten.

  • blank

   Japp! Filmen var underbar!

   • blank

    .. men jag läste inte i boken eftersom synkroniseringen måste ha byggt något

    • blank

     .. skulle vara en röst skådespelare: -O

    • blank

     Jag kan inte heller komma ihåg skämtet som dök upp i boken. Ändå tycker jag att det är väldigt roligt och, särskilt när du ser beteendet hos de nämnda förarna på motorvägar, också mycket lämpligt. Jag var förmodligen med i en föreställning där det inte fanns många av dessa "nollor" i publiken. De drunknade i alla fall kraftigt.

Kommentarer är stängda.