Saab 9-5 combi 1999 testenhet

Mycket handlar också om huvudfilmen runt bilen. Högbetalda marknadsförare har uppfunnit termer som "premium" eller "utseende" för att få biografen att gå. Om vi ​​kommer in i en premiumleverantörs fordon, så har vi önskad förväntan. Låt oss starta en bil som stod på skrotgårdspriset för månader sedan på återförsäljningen, då ... ja, jag tror att mina läsare och jag, vi förstår varandra.

Landning. Villa Marburg i Heigenbrücken
Landning. Villa Marburg i Heigenbrücken

Förväntningarna på den första provkörningen med vårt projekt aab var motsvarande låga. Noll, för att vara exakt. Allt mer förvånad mig huvudfilmen. Saab startar, Saab-enheter. Han styr, han bromsar, som bilar brukar göra. Efter några kilometer meddelar bio sig själv. Kör som en ny bil, säger den. Men om ingen återvänder ögonen. Men det är, säger huvudfilmen. Hmm. Om du skulle stänga dina ögon, förresten, inte en bra idé, om du är bakom ratten, så kan du verkligen komma upp med idén med den nya bilen.

Bromsar, stötar, fjädrar som nya. Allt är nytt! Nya bromsar, ny fjädring, nya fjädrar. Därefter däck 18 "i dimensionen 225 / 40. Okej folk! Vem vet sin Saab 9-5 den första serien som en mysig, något likgiltig för att köra äldre transporter, som åtminstone nu skulle ändra chassit och alla dess uttag. 9-5 var väldefinierad från fabriken, med de större däcken rullar han över banan som en modern bil. 1999 var 16 "extravagant, idag talar vi om mycket, mycket mer. 18 "Inka är maximalt för Saab och harmoniserar inte bara visuellt med 9-5-stationsvagnen. Stationvagnen kör genom livet utan att vara för snäv eller på något sätt inharmonisk.

Och annars överraskar 9-5 på sin första utfart genom Spessart. De första kilometer som saknar revving med otäcka, långa stigningar i det låga berg som han kämpar för. 150 Softturbo PS gör vagnen ingen idrottare. Men med varje kilometer drivs motorn mer fritt; Om du håller hastigheten över 2.000 varv per minut, flyttar sakerna snabbt.

9-5-stationsvagnen rullade 1999 från bandet, det exakta datumet vi kommer att bestämma i Saab COC-arkivet än. Han kunde vara en mycket tidig stationsvagn och kommer ändå upp med kvaliteter. Karosseriet är fortfarande solidt, tillverkningen är bra, och inte alla produkter i tävlingen är fortfarande så trovärdiga efter en bra 17-år.

Utetemperaturen är vid 25 grader, interiören styrs av den automatiska klimatkontrollen till trevliga 22 grader. Hon gör det diskreta, drarfria, utan förare av föraren. Radion är väl mottagen, även i Spessartregionerna, där modern och dyr utrustning har problem. Med kassett- och cd-alternativ är enheten en modern anakronism, men går bra med en bil som har varit på väg i nästan 2 årtionden. SID har sin pixelsjukdom, en dag måste en ny komma in. Men annars?

Allt är avslappnat, allt är avslappnat. Körning Saab 9-5 är som att åka på en resa med en bra gammal vän som du inte har sett i år. 5 växellådan är tillräckligt exakt, ibland lite benig och klibbig, men bara en riktig Saab växellåda - som motorn med sin Trionic, som tillhör den mycket odlade maskinen som 2 liter.

Tekniken fungerar, i Kiel du har gjort läxorna. Interiören behöver vård, läderfärgen, mattrengöringen. Förseglingarna behöver uppmärksamhet, på förarens dörr och baklucka hjälper bara en byteshandel. Små saker som jag gradvis kommer att arbeta på. Har investeringen löpt ut hittills? Om kostnader och vad som har gjorts talar vi de närmaste dagarna. De är ett speciellt kapitel som kräver en närmare titt.

Saab har redan vunnit i en annan disciplin. Han märks på Spessart Tour. Passers-by sväng huvuden, konvertibla drivrutiner se vad som driver. Ja, 9-5 första serievagnen har blivit knappa. Och om man är på vägen, då ofta som en konsumtionsbil. Okänd, matt färg. I blankt svart och med 18 "Inka fälgar kan du inte se honom annars. 100 poäng för våra veteraner till kilopriset! Historien fortsätter. Eftersom Paul är med oss, besök ... från Saab-vänner, som hittar Paul bra. Och från människor som har absolut ingenting att göra med Saab och är av en slump våra gäster. Senast då när de frågar om de får sitta i den svarta Saab senast vet vi att vi har vunnit med Projektaab.

10 tankar om "Saab 9-5 combi 1999 testenhet"

 • I 9000 Aero gick takometerskalan upp till 240km / h. Även i de tidiga 9000 turbosna var redan hastighetsmätaren skalad till över 200km / h.

  Din åsikt med fel motor på grundnivå för 9-5 jag förstår inte. Du jämför de främsta motorerna från föregångarmodellerna med ingångsnivån på 9-5 - som inte passar.
  För 9000, förutom de allra sista modellåren, sugarna med mellan 126-131 PS-ingångsnivåmotorerna. I 900 senast också, år före 110 PS, och till och med ännu mindre - vilket inte är lika med "lite".
  Den övre motorn i 9-5, att jämföra dem med PS 160 900 och "mer" av 9000 låg ovanpå de tidigare motorerna - bland annat som ett begripligt, "smidig" utveckling.

  Jag tror att även med motor med startnivå är 9-5 helt motoriserad. Även inom den tid han kom ut, borde han övervägas - vilka var de minsta motorerna i konkurrentmodellerna?
  Så, i mitt intryck, följer inte 9 5-ingångsnivåmotorerna några GM-beslut, men förståeligt SAAB-karriären.

 • Så jag har inga problem med min - Aero MY 2005. Om jag vill kan de flesta andra bilar bara ses i backspegeln

 • Tjänstebils ras?

  Mycket fint (och apt) ord. Det är faktiskt första gången jag läste (medvetet).

  Och nej, du behöver inte delta i det. Tänk bara på den legendariska hastighetsmätaren för 9000, som även i AERO 200 + var bara 200 + ...

  Och ändå att en 900 fick köra med 160 PS redan 9000 med fler och Paul år senare (trots Turbo) med 150 PS på marknaden vettigt bara ur den då ansvariga för SAAB GM-ler.

  Eftersom det nu fanns en relativt lindrig V6 på företagshyllan, som SAAB-startmotorerna behövde behålla ett visst avstånd i framtiden.

  En hjortuppgradering för 2,0er är enligt min mening inte en inställning, utan bara en dethrottling. En skärning av GM-hinder. Jag tror att många av den dåvarande SAAB-personalen skulle se det på så sätt också

  Och även när turbos före passagen är mycket mer intressant än hastighetsbegränsningen även när 9-5. Ja, de senare stiger loss (till 10%), men ökningen av vridmomentet (jättestor 33%) är det helt förändrat bilen till en riktig SAAB-T och i första hand ger mening åt redan installerat Turbo.

  Choked, 2,0er kör nästan som en naturlig aspirerad motor (och har faktiskt samma data).

 • Prestandafrågan är liknande. En 9-5I, även som Aero, drar inte längre smöret av brödet idag. Det är fortfarande roligt och nog.

 • Paul ser bra ut med dessa fälgar.

  Tja, med en snygg SAAB från 90ern kan du fortfarande visas överallt idag och skörda allt mer positiv respons och intresse. De första 9-5 limousinerna kommer att bli klassiska bilar nästa år - du ser dem verkligen inte (till skillnad från några av våra konkurrenter).

  Chassit är en av de viktigaste punkterna. Grad nya bussningar ger otroligt körkänsla och bilen känns ung.

  Prestationsämnet ser jag faktiskt avslappnad. Jag behöver inte delta i en bil med en 20 år gammal bil. Det är dumt att se de stressade killarna som måste visa att kanske Superb är en Km snabbare än Passat med samma motor och A4 båda trycker.
  Du njuter av ritten i SAAB och behöver inte bevisa någonting

 • Det är rätt med motorn. 9-5-fastigheten är ganska tung, 150 PS har problem. Jag tror att vi måste göra något under de närmaste månaderna

 • Deliciously written!

  Två saker är särskilt underbara:

  1. Introduktionen, med dess aning till förhållandet mellan sinne och känslan för marknadsföring.

  2. All information om suspensionen, ...

  ... eftersom det finns mycket mer än det som kan ses vid första anblicken.
  Faktum är att man måste först av hjulets och däckens dimensioner avstå.

  De är bara glasyren, med en gammal bil till fordonstidsandan - att få styvare och sportigare fordon som alltmer sällsynta ens tid någonstans över en grusväg - kan anpassas.

  Den mycket större skillnaden mellan gammal och ny är dock faktiskt utslitning. Det är fantastiskt hur denna skillnad kan smälta när ett fordon är väl underhållet. Inte bara däcken, och inte bara bromsbeläggen, men alla delar av ett chassi har på sig delar. All! All! ! ALL! ! !

  Det är kvar motorn. 150 Ps och 240 Nm är föråldrade för en bil av denna storlek. Tja, kanske det, men säkert inte längre spjutspets eller åtminstone övre mittfältare.

  Vad sägs om 210 Ps och 320 Nm? Det passar också bättre med 18. "

  Bara stjälk och så många Ingolstadt kommer gnugga ögonen kraftigt.
  Speciellt när Ingolstadt-föraren först medvetet vänder sig till vänster och sedan till höger igen, medan Pauls förare ser fram emot sin backspegel och hur lätt det är att accelerera ur en motorvägs byggplats.

  Och nu för många turboår.

 • Vilken bra bil och hur vacker du ser igen.
  Ha kul med det

 • Det finns minnen av vår 9-5 vaken! Ditt jobb är oerhört viktigt, vem handlar annars om gamla SÄÄBen? Anteckningen med guiden är mycket bra, trots allt finns det redan några år och många 1000 kilometer körsträckor på plattan.

Kommentarer är stängda.