Saab räddade framgångsrikt

För att komma i humör för de nya bilderna av vår Saab-räddning, kunde en blick tillbaka vid det förflutna vara den perfekta starten. På vintern kom för första gången Bilder vår Saab 9-5 på bloggen; Den en gång så stolta stationvagnen var i ett eländigt tillstånd. Situationen för Saabs som heter Paul har sedan förbättrats avsevärt.

Paul - vårt Saab-projekt 2016
Paul - vårt Saab-projekt 2016

Vi tror att ett hopplöst fall har förvandlats till en riktigt cool bil. Tekniskt renoverat, delvis ommålat, med nya fälgar från Saabs tillbehörsprogram. Naturligtvis är Paul inte perfekt, han är fortfarande långt ifrån det. Det finns andra mindre byggarbetsplatser som kan fixas gradvis.

En sak är säkert: vår Saab-räddning skulle vara utan Saab-centrumets engagemang Kielutan den obureaukratiska hjälpen från Skandix, och utan sponsorer som Mobilforum i Dresden, Saab Service Frankfurt, Car Roth i Leinfelden, Saab Service Gaworski i Hamburg, Stephan Individual och mobil Plus och naturligtvis var våra läsares donationer inte genomförbara. Tack så mycket för alla!

9-5 har nu god och solid status under många år framöver. De riktigt goda nyheterna är: vi har en Saab tillbaka på våra gator som definitivt inte skulle ha haft en chans utan vår gemensamma åtgärd.

TÜV är nyligen avlägsnat, chassit har översynts, Sachs stötdämpare inbyggd fördröjning av snickare. Inka-fälgarna på 18 are är ursprungliga Saab, men måste anges separat. De är en hyllning till de klassiska inka och gör att stationvagnen sticker ut på gatan.

Vår Saab fortsätter att bära spåren av hans händelserika liv. Den ursprungliga färgen bevarades så mycket som möjligt, de är en del av stationvagnens historia.

Vad kommer härnäst? På helgen startar vi en första avfart i Spessart. Paul är tillåten på gatan och du kan läsa de första intrycka här. Under den kommande veckan är presentationen i vår tryckeri klar att klistras in. Pauls faders föräldrar kommer att tillämpas efter “Pilots wanted 2016” i Kiel.

Mellan oss arbetar vi lite på insidan, läser stationvagnen bättre. Paul kommer att vara ett ämne på bloggen om och om igen, han kommer att följa med oss ​​under de närmaste månaderna.

26 tankar om “Saab räddade framgångsrikt"

 • blank

  Det sägs att Orio fortfarande har några nya B235R-motorer på lager, som kan ha för cirka 3000 euro utan installation.

 • blank

  Jag har också en gammal "Paul" Troll - första registrering maj 2001. Första ägare och kan inte träffa mig, regelbundet en hel del investeringar värda, nu när nästan allt har förnyats är motorn i strejk. Jag behöver en ersättningsmotor - vem kan ge råd? Gruvan är supervårdad, läder, rotträ, fortfarande blank färg - du kan bara inte skrota den ännu. Jag ser fram emot tips om utbytesmotorer!

 • blank

  mh, för mig uppstår den grundläggande frågan. Flygplan har underhåll ”E”, om jag inte tar fel, med mer eller mindre fullständig demontering av innergången, ultraljudundersökning och pipapo. Till slut, om jag minns rätt, fick det ommålade flygplanet noll flygtimmar. Eller?

  Vad skulle du göra om du gjorde det på en bil av, säger 400000 km? Och vad skulle det kosta?

  Ny motor, ny växellåda, koppling, motorfäste, eller hur? Eller bara lyfta cylindrarna, etc?

  Starter? Hjullager? Ny färg? Hur förhindrar du ny rost i ett 15 år gammalt fordon när du har den gamla vägen? Galvanisering som ex fabrik är knappast möjligt?

  Och vad kostar det i slutändan? 20000? 25000?

 • blank

  Titta bra igen, Paul!
  Nu måste man hitta ett sätt att bevara samarbetet mellan ”Pauls faddrar” och att spara och sälja mer Saab på vägen och därmed hålla dem ute på gatorna.

  • blank

   Vi lär oss mycket med Paul-projektet, inlärningskurvan är ganska brant 😉 Huruvida Paul kommer att få en efterträdare 2017, om vi kan spara fler Saabs, är öppet. Men möjligt ...

 • blank

  Tack för den enorma ansträngningen! Jag är glad från mitt hjärta, för att jag hade exakt den här modellen, tills den strimlades genom en olycka genom att jag inte hade något fel. Det är bra att veta att en annan svart 9-5 Sportcombi är tillbaka på vägen!

 • blank

  Wow vilken bil! Han ser riktigt bra ut. Grattis till detta fantastiska projekt och räddningen av en Saab som redan befann sig i den allra sista fasen av sitt billiv ...

  En grov kostnadsinformation kan ibland hjälp eftersom det ofta extrapoleras en som en "icke-förare» i verkstäderna, kostnaden, så att det 'inte längre ekonomiskt lönsamt' kan ett projekt visades snabbt som - och detta i jämförelse med Paul över småsaker ...

  Jag kör min första Saab bara några månader. Sådana Paul-projekt stimulerar och visar att mycket är möjligt i Saabs fall. Och i alla fall är det här bäst reklam för de berörda företagen!

  • blank

   Kostnadslistan kommer, jag hade redan gett en grov uppskattning i svaret till Olaf. Naturligtvis fick vi en mycket "dålig" start med Paul, bilen var värt ett skrot. Men det är så vi ville ha det och våra första resor har bekräftat det. Intryck av Paul kommer på måndagen på bloggen. Jag tror att varje gammal 9-5 är värt att överväga om du vill hålla den på vägen, Saabarna är riktigt roliga och är sanna långtidsbilar.

 • blank

  Det är vad jag kallar ett framgångsrikt projekt och du har kul på första avfarten i Spessart. Vi hade hoppats att vi kunde se Paulus inklusive föraren vid vår utresa i helgen. Synd!

 • blank

  9-5 I är helt enkelt ett tidlöst elegant / sportigt utseende. Om du tittar på fordon från de etablerade tillverkarna från samma år, ser de bara gammaldags ut. Jag är också glad varje dag med min 9-5 I SC!

 • blank

  Eftersom hela ansträngningen har varit värt. Han ser väldigt bra ut.

 • blank

  Bra jobbat och lycka till med "Paul"!

  Om bara några få GM Goodwrench-klistermärken saknas, är det också "klart för 500", annars kanske någon fortfarande tycker att det här är en riktig SAAB ... 😉

 • blank

  Bra gjort människor! SAAB är en älskares varumärke och du håller flaggan!

 • blank

  9-5 (I) underskattas ofta, men det är en underbar bil och från utsidan är den fortfarande uppdaterad - och inifrån faktiskt också.

  Så det är ännu trevligare att se vad du och Pauls partners gjorde. Också som ett tecken på hur hållbara SAABs är.

  Grattis ... och ha en bra resa!

 • blank

  Hej, jag är verkligen avundsjuk. Min samma SAAB 9-5,2.2TiD har varit på verkstaden för över 1 månad på grund av den skadade servostyrningen, som jag försöker förgäves att få. Annars är bilen fortfarande i topp skick med 290tkm. Det är därför jag inte vill ge upp den här drömbilen. Har någon tips eller hjälp? möjligen annars deltar i tomten? Vänligen meddelande.

  • blank

   Detta problem som jag hade med mitt förflutna 9-5 Aero också. Det berodde på en ventil som var värd om 15 Euro, som bara finns i uppsättningen med alla slangar (om 700 Euro utan installation, Orio tack!) Ska ha. Muckelbauer i Bamberg hade en i lager.

 • blank

  Kompliment - en riktigt cool 9-5 har blivit från den gamla rostbomben. Wow - jag skulle vilja ha en också. Men vad sägs om kostnaden? Vad skulle du ha haft att spendera utan de många anhängarna. En grov uppskattning skulle räcka.
  Stort tack till Tom och de många supportrarna. Jag är väldigt glad ...

  • blank

   Kostnaderna är inte utan. Den aktuella listan kommer under de närmaste dagarna. Det känns som om vi är någonstans runt 6 - 7k under tiden. För övrigt är Paul tillgänglig efter 12 månader. Vi ger bort för en bra sak 😉

   • blank

    Uhh - jag deltar i utlottningen!
    Tack för snabb information om kostnaderna.

 • blank

  Bra jobb från bloggarna. En på våra gator!

 • blank

  Helt cool. Speciellt jämförelsen före-efter. Helt enkelt sensationellt!

 • blank

  Fälgarna är ett coolt beslut.

  Fordonet och Inca-designen är sammanhängande och verkar vara från en gång och en fjäder ...

  Och ändå, vid 18 ″, är Paul "samtida" (det vill säga i nivå med nuvarande fordon) på vägen. Han står där bra!

  • blank

   Jag är glad, bedömningen av fälgarna. Jag hade reservationer först, men de är så bra för Paul!

   • blank

    Ett utmärkt val av fälgar. Förra hösten stod jag inför uppgiften att hitta vinterhjul till min Turbo X. Det är inte så lätt för föraren. Till slut slutade jag med 18 "Inka. Först var jag lite skeptisk, men efter att hjulen hade monterats försvann tvivlet omedelbart. Mycket Saab-fälgar som passar perfekt.

 • blank

  Excellent! Så jag tycker fortfarande att 9.5SC är vacker, speciellt den första serien ... och perfekt i svart.
  Tack för det trevliga projektet!

 • blank

  Trevlig Paul, som han lever länge, många har tagit hand om det! Tack

Kommentarer är stängda.