Saab räddade framgångsrikt

För att komma i humör för de nya bilderna av vår Saab-räddning, kunde en blick tillbaka vid det förflutna vara den perfekta starten. På vintern kom för första gången Bilder vår Saab 9-5 på bloggen; Den en gång så stolta stationvagnen var i ett eländigt tillstånd. Situationen för Saabs som heter Paul har sedan förbättrats avsevärt.

Paul - vårt Saab-projekt 2016
Paul - vårt Saab-projekt 2016

Från ett hopplöst fall tror vi, har blivit en ganska cool bil. Tekniskt omarbetad, delvis ommålad, med nya fälgar från Saabs utbud av tillbehör. Självklart är Paul inte perfekt, han är fortfarande långt ifrån. Det finns andra mindre byggarbetsplatser som kan repareras men gradvis.

En sak är säkert: vår Saab-räddning skulle vara utan Saab-centrumets engagemang Kielutan den obureaukratiska hjälpen från Skandix, och utan föräldrar som så mobil Forum i Dresden, Saab Service Frankfurt, Car Roth i Leinfelden, Saab Service Gaworski i Hamburg, Stephan Individual och mobil Plus och naturligtvis var våra läsares donationer inte genomförbara. Tack så mycket för alla!

9-5 har nu en bra och solid status i många år. Den riktigt bra nyheten är: vi har en Saab tillbaka på våra vägar som definitivt inte skulle ha haft en chans utan vår gemensamma åtgärd.

TÜV är nyligen avlägsnat, chassit har översynts, Sachs stötdämpare Inbyggda, snickare ger upphov till förseningar. 18 "Inch Inca Fälgarna är original Saab, men måste registreras separat. De är en hyllning till de klassiska Incas och lämnar stationen vagn mer närvarande på gatan.

Vår Saab fortsätter att bära spåren av hans händelserika liv. Den ursprungliga färgen bevarades så mycket som möjligt, de är en del av stationvagnens historia.

Vad är nästa? På helgen börjar vi en första avfart i Spessart. Paul är tillåten på gatan, och de första intrycken kan läsas här. Under den närmaste veckan kommer presentationen på vårt tryckeri att hålla fast. Tillämpningen av Pauls gudfars logoer sker enligt "Pilots önskade 2016" i Kiel.

Mellan oss arbetar vi lite på insidan, läser stationvagnen bättre. Paul kommer att vara ett ämne på bloggen om och om igen, han kommer att följa med oss ​​under de närmaste månaderna.

26 tankar om "Saab räddade framgångsrikt"

 • Det sägs att Orio fortfarande har några nya B235R-motorer på lager, som kan ha för cirka 3000 euro utan installation.

 • Jag har också en gammal "Paul" -rulle - först registrerad i maj 2001. Första gången och kan inte träffa mig, investerar jag regelbundet mycket, nu, när nästan allt förnyas, slår motorn på. Jag behöver en bytesmotor - vem vet vilka råd? Gruvan är mycket väl underhållen, läder, burl, fortfarande glänsande färg - du kan bara inte skrapa den. Jag ser fram emot tips om bytesmotor!

 • mh, för mig är den grundläggande frågan redan uppenbar. Med flygplan finns det verkligen underhållet "E", om jag inte misstänker, med mer eller mindre fullständig demontering av innards, ultraljudsundersökning och pipapo. Till sist får det nymålade flygplanet, om jag minns rätt, nollflygtimmar. Eller?

  Vad skulle du göra om du gjorde det på en bil av, säger 400000 km? Och vad skulle det kosta?

  Ny motor, ny växellåda, koppling, motorfäste, eller hur? Eller bara lyfta cylindrarna, etc?

  Starter? Hjullager? Ny färg? Hur förhindrar du ny rost i ett 15 år gammalt fordon när du har den gamla vägen? Galvanisering som ex fabrik är knappast möjligt?

  Och vad kostar det i slutändan? 20000? 25000?

 • Vi lär oss mycket med Paulprojektet, inlärningskurvan är ganska brant

 • Titta bra igen, Paul!
  Nu finns det fortfarande ett sätt att befästa samarbetet med Pauls gudfader och att spara mer Saab på detta sätt, att sälja och därmed bevara gatubilden.

 • Tack för den enorma ansträngningen! Jag är glad från mitt hjärta, för att jag hade exakt den här modellen, tills den strimlades genom en olycka genom att jag inte hade något fel. Det är bra att veta att en annan svart 9-5 Sportcombi är tillbaka på vägen!

 • Kostnaden är inställd, jag hade redan fått en grov uppskattning i svaret på Olaf. Naturligtvis började vi med Paul ganska "dålig", bilen hade skrotvärde. Men vi ville ha det så, och första rider bekräftade det. Visningar om Paul anländer på bloggen på måndag. Jag tror att varje gammal 9-5 är värt att överväga om du vill hålla den på vägen, Saabsna är riktigt roliga och är sanna långsiktiga bilar.

 • Wow, vilken bil! Han ser väldigt bra ut. Grattis till det här stora projektet och räddningen av en Saab som redan var i den sista fasen av hans billiv ...

  En grov kostnadsinformation kan ibland hjälp eftersom det ofta extrapoleras en som en "icke-förare» i verkstäderna, kostnaden, så att det 'inte längre ekonomiskt lönsamt' kan ett projekt visades snabbt som - och detta i jämförelse med Paul över småsaker ...

  Jag kör min första Saab bara några månader. Sådana Paul-projekt stimulerar och visar att mycket är möjligt i Saabs fall. Och i alla fall är det här bäst reklam för de berörda företagen!

 • Det är vad jag kallar ett framgångsrikt projekt och du har kul på första avfarten i Spessart. Vi hade hoppats att vi kunde se Paulus inklusive föraren vid vår utresa i helgen. Synd!

 • 9-5 I är helt enkelt ett tidlöst elegant / sportigt utseende. Om du tittar på fordon från de etablerade tillverkarna från samma år, ser de bara gammaldags ut. Jag är också glad varje dag med min 9-5 I SC!

 • Ett bra felval. I höstas mötte jag uppgiften att hitta vintercyklar till min Turbo X. Det är inte så lätt för raceren. Till slut landade jag på 18 "Incas. Först var jag lite skeptisk, men efter att hjulen var monterade, försvann tvivel omedelbart. Mycket saabiska fälgar som passar perfekt.

 • Eftersom hela ansträngningen har varit värt. Han ser väldigt bra ut.

 • Gör ett bra jobb och fortsätt lyckan med "Paul"!

  Om bara några GM Goodwrench klistermärken saknas, är han också "redo för 500", annars kan någon fortfarande tro att det här skulle vara en riktig SAAB ...

 • Detta problem som jag hade med mitt förflutna 9-5 Aero också. Det berodde på en ventil som var värd om 15 Euro, som bara finns i uppsättningen med alla slangar (om 700 Euro utan installation, Orio tack!) Ska ha. Muckelbauer i Bamberg hade en i lager.

 • Bra gjort människor! SAAB är en älskares varumärke och du håller flaggan!

 • 9-5 (I) är ibland underskattade, men det är en underbar bil och från utsidan fortfarande på tidens höjd - och från insidan faktiskt också.

  Så det är ännu trevligare att se vad du och Pauls partners gjorde. Också som ett tecken på hur hållbara SAABs är.

  Grattis ... och en bra resa!

 • Hej, jag är verkligen avundsjuk. Min samma SAAB 9-5,2.2TiD har varit på verkstaden för över 1 månad på grund av den skadade servostyrningen, som jag försöker förgäves att få. Annars är bilen fortfarande i topp skick med 290tkm. Det är därför jag inte vill ge upp den här drömbilen. Har någon tips eller hjälp? möjligen annars deltar i tomten? Vänligen meddelande.

 • Uhh - Jag tar del i tomten!
  Tack för snabb information om kostnaderna.

 • Kostnaderna är inte utan. Nuvarande sortiment kommer att komma de närmaste dagarna. Känns som om vi är någonstans under tiden vid 6 - 7k. Förresten, Paul är efter 12 månader att ha. Vi ger bort för en bra sak

 • Jag är glad, bedömningen av fälgarna. Jag hade reservationer först, men de är så bra för Paul!

 • Komplimang - en riktigt cool 9-5 har blivit från den gamla Rostlaube. Wow - det skulle jag också vilja. Men hur är det med kostnaderna? Vad skulle du behöva spendera utan de många anhängarna. En grov uppskattning skulle räcka till.
  Många tack till Tom och de många anhängarna. Jag är väldigt exalterad ...

 • Bra jobb från bloggarna. En på våra gator!

 • Helt coolt. Särskilt den tidigare jämförelsen. Helt enkelt sensationellt!

 • Fälgarna är ett coolt beslut.

  Fordons- och Inka-designen är konsekvent och verkar som en tid och en fjäder ...

  Och ändå, med 18, är Paulus "aktuell" (vilket betyder lika med nuvarande fordon) på vägen. Tja, han står där!

 • Super! Så jag tycker att 9.5SC fortfarande är vacker, bara den första serien ... och perfekt i svart.
  Tack för det trevliga projektet!

 • Trevlig Paul, som han lever länge, många har tagit hand om det! Tack

Kommentarer är stängda.