NEVS anställer ...

NEVS växer. Några hundra produktionsanställda efterfrågas för Saabs fabrik i Trollhättan. I Kina, där fabriken i Tianjin kommer att tas i drift första kvartalet 2017, annonseras jobb. Inga anställda ännu för produktion, men förstärkning för det lokala kontoret och inrättandet av en internationell organisation.

NEVS slutar. I Kina.
NEVS slutar. I Kina.

De nuvarande jobbbjudandenen är tillgängliga på en kinesisk arbetsutbyte. Det är trevligt, du kan säga, en historia om framgång kan börja. Men ska vi hålla NEVS på radarn?

Under de senaste dagarna har vi rapporterat om utvecklingen i stablebacka, om elbilar, Kina och Sverige. Saker utvecklas dynamiskt, men det gör det intressant. Det finns dock fler överväganden bakom artiklarna. Eftersom det var den allmänna frågan, om händelserna kring NEVS intresserade eller inte.

Saab DNA och Saab-fabriken

NEVS ägs av Saab-fabriken; Kontor och verkstäder fyller upp allt mer med personer som har Saab Automobile-historia. Design och utveckling är i stor utsträckning bemannad av tidigare Saab-anställda, många ledande och mellanledande befattningar också. Denna utveckling var oförutsägbar för några månader sedan. Ingen annanstans i världen kan du hitta Saabs förflutna, kompetens och framtid på ett ställe.

Skulle det vara så att helt nyutvecklade fordon rullar av löpbandet i Trollhättan 2018 eller 2019, är denna plats det största tillfället att uppleva rörlighet med felfri Saab-DNA. Människor arbetar för NEVS som vet hur en Saab ska kännas. Vad Saab-förare förväntar sig, där designfunktionerna är placerade. Om varumärket i bästa fall gör comeback kan det bara vara där.

Jag ser det som en bra anledning att hålla NEVS på radaren. Mark och jag är i Trollhättan i höst. Att besöka Saab-museet, som vi känner oss kopplade till. Oavsett om vi också får ett möte med NEVS garanteras inte. Vi jobbar med det.

Vi håller balans

Förutom aktuella saker glömmer vi inte nuvarande. Teman på bloggen är fortsatt balanserad, även om den kan bli något elektrisk i framtiden. Saabs ligger precis utanför dörren eller är på väg till oss med bilbil. Vårt projekt har registrerats av speditören för kvällen. Vi har också en otrolig Saab-historia. Hur realistisk är det att ha två Saabs i garaget som producerades samma dag? Inte trovärdig? Men hände. Av misstag Saab bara.

13 tankar om “NEVS anställer ..."

 • blank

  Var är Paul? :)

  • blank

   Kom ... Arbeta med det 😉

 • blank

  Historien är otroligt spännande och borde vara på bloggen. Där annars i bilindustrin finns en så snabb utveckling. Oavsett vad i slutet står på bilarna för ett namn. Naturligtvis skulle SAAB vara bäst.

 • blank

  Vad vill de bygga exakt och har något att göra med SAAB?
  Jag förstår inte varför ingenting kommer från dem ...

 • blank

  Jag kan bara hoppas att jag / vi kan köpa en ny snart (2018). Jag har en 9.3 2.0T Aero Cabriolet och kan inte föreställa mig en bättre bil till nästa, även om jag inte kommer sälja min. Det är ett nöje att köra med honom!

 • blank

  Hej Tom.
  Ja, var snäll och håll ögonen på Trollhättan och NEVs! Kanske hoppas vårt hopp om nya SAABs med nya bilar från Trollhättan? Huruvida det här är Saab eller annars varmt, kanske inte lika viktigt som SAAB Spirit!
  Hälsningar från Oldenburg André

 • blank

  Har NEVS sagt något om att komma tillbaka till Nordamerika marknaden?
  Har det gjorts några framsteg när det gäller att hålla SAAB-namnet?

  • blank

   NEVS vill komma tillbaka till Nordamerika. Först Kina i 2017 och kanske Sverige. Senare Europa och Nordamerika. Men tyvärr finns inget nytt om Saabs namn.

 • blank

  Jag är neutral mot NEVS (sett positivt) till irriterad ... 🙁
  Utvecklingen av detta företag bör (hur som helst) följas på bloggen. Se vad som kommer att rulla ut från fabriken i Kina om drygt ett år ...
  Med SAAB-DNA i Trollcity förblir jag kritisk / försiktig. Visst är det bra när "gamla" SAAB -personer gör sitt jobb på plats igen. Men om SAAB-DNA kommer att rulla ut från fabriksportarna igen i framtiden ligger i stjärnorna. Kanske några av de anställda fortfarande "tickar" i SAAB ..., men om "ägarna i Kina" inte är intresserade av SAAB DNA, kommer lämpliga beslut att fattas OCH IMPLEMENTERAS! Det är ledarskapets verklighet.
  Point. Utan musen.

  • blank

   Som jag förstår saken är situationen så att säga. Eftersom modellerna för den europeiska marknaden och USA tillverkas i Sverige ... tillverkar fabriken i Kina en massa elbilar som du kan tjäna pengar på. Om man hade velat göra det som du beskriver, kunde man ha sparat köpet av den gamla fabriken och kunskapen helt.
   Jag tror att bara så att Saab skulle kunna återupplivas, med en stark svängvind.

 • blank

  Jag gillar inte särskilt NEVS ... Men Tom har rätt. Fokusera på vad som händer i fabriken och vilka nya elbilar som kommer. Om det är i den typiska SAAB-designen kanske jag gillar det 😉

 • blank

  Jag hade magont mycket kort tid ... men allt slutar bra! Tack och fortsätt rapportera ... det kan vara så att en riktigt spännande comeback kommer att utvecklas!

Kommentarer är stängda.