Produktionspersonal för Saab-fabriken

Trollhättan har en lång tradition inom bilteknik. Bilar har byggts på Göta Älv i nästan 70 år - med mindre och ibland längre pauser. På 80-talet pausade anläggningen igen och igen, ibland i månader, eftersom efterfrågan på 900 var för låg.

Saab pressningsanläggning i morgonsolen
Saab pressningsanläggning i morgonsolen

Anläggningen gick sedan i viloläge 2011 och startades om i några månader under NEVS i december 2013; sedan slutet av produktionen av 2014-modellerna har det varit tystnad. Denna långa fas bör vara över sommaren. NEVS rekryterar nu anställda till produktion. IF Metall rapporterar anställningen av "cirka 100 anställda" talar lokal tidningen om cirka 200 personer för anläggningen. Men NEVS kommer att överstiga 1000 XNUMX anställda på sommaren, Saab-fabriken kommer att återupplivas.

Nya medlemmar i produktionsgrupper först gå igenom en utbildning, kommer de att producera organ för NEVS EV på 9-3 bas i färg linje och pressen butiken. De målade kropparna går sjövägen till Kina i slutmontering i den nya fabriken i Tianjin.

Kroppen från Sverige är bara en tillfällig lösning för produktion av NEVS EV - varumärket för Kina är fortfarande oklart. En pressbutik och målningsanläggning byggs också i Kina; anläggningen i Trollhättan ska leverera den europeiska och nordamerikanska marknaden i framtiden.

Det finns en intressant detalj på kanten. IF Metall rapporterar om en eventuell slutmontering av elbilen i Trollhättan. Beroende på efterfrågan, i mindre skala, kan EV på Saab 9-3-baserade 2017 också köras i Sverige från tejpen. Beslutet och kvantiteten bestäms av efterfrågan på de europeiska marknaderna. För närvarande är emellertid önskan om elbilar i Sverige inte särskilt stor.

Det är verkligen sant. 2016-elbilar såldes i Sverige i april 309. Året innan var det 367. Efterfrågan är fortsatt låg. Den mest sålda EV var Nissan Leaf med 138-prover, följt av Renault Zoe med 60-enheter. Kort efter, på 3, är Tesla S. En elbil från Trollhättan kunde väcka entusiasm och avleda en uppåtgående trend.

19 tankar om “Produktionspersonal för Saab-fabriken"

 • blank

  Tack för info!

 • blank

  Det är ganska viktigt! 1000-personer på NEVS! Tiderna har förändrats genom konkursen. Många ex-sparare har blivit upptagna i mindre företag som erbjuder utvecklingsarbete där.

  Så det kan väl vara så att 1000 kommer att lägga till några hundra mer att utveckla. Det motsvarar då krisen villkoret !!!

  När det gäller elektriska bilar verkar Teslas 3-modell vara på rätt spår. Så länge batterierna inte blir bättre, är det enda sättet att erbjuda halvvägs till en kostnad under 100000 Euros att dramatiskt förbättra luftmotståndet. Respekt. Tesla ryktas ja med ett cw-värde av 0.2-0.21. Du måste smälta det först på tungan. Saab hade nått 0.28 hittills, Daimler med mycket arbete uppnådd i vissa modeller 0.25; mer än 20 år efter 100 med 0.3. Så det här är så intensivt, vilket Tesla planerar, att jag ska skicka det någonstans, hihi.

 • blank

  Jag är väldigt glad att den nya medarbetaren kommer att accepteras. Vad som äntligen kommer ut för den europeiska marknaden är fortfarande ifrågasättande. Men intressant, det är säkert.

 • blank

  Och nu ska vi jämföra hur många nya modeller som sålde Volvos varumärke i Sverige och blev förvånade över att elbilar "inte behöver" konsumenten.

 • blank

  Först och främst är det trevligt när i Trollhättan i den tidigare Saab-fabriken allt fler ljus kommer på och fler och fler är tillbaka i arbete och bröd. Men fasthållningen i Sverige i rena elbilar är mer än förståelig för mig. Sverige är stort och 100 Km sätt är inget. Då är det bara dags att snabbt läsa batteriet. Det finns gott om möjligheter att vara hemma, åtminstone delvis, på långa resor.

  • blank

   Elbilar skulle vara ett bra alternativ för storstäderna Göteborg och Stockholm. Det andra svenska varumärket vill också ta med elbilar på marknaden, båda företagen investerar kraftigt i Sverige. Om Göta Älv arbetar och NEVS fortsätter att satsa, så kan det inte förväntas, att den svenska politiken inte kommer att kunna undkomma expansionen av laddningsinfrastruktur i hela landet.

   • blank

    Svenskarna vill dock ha det. Varför köpa en bil som har ett kortare sortiment, tar timmar att ladda och till och med mer kostar? Har redan sett några Tesla på e-bensinstationer. Jag skrattade och gick till 5 min bensin tankning bort.

    • blank

     På Volvo finns det bara brännare, hybrid- och elfordon. Vad som stör mig om NEVS eller därmed fordon från NEVS kommer säkert inte att vara för mig: Alternativ elektrisk drivenhet med batterier och inget annat. Det finns alternativ. Nyckelord bränslecell eller intervallförlängare. På PSA, där NEVS-partner Dongfeng är involverad, har vi att göra med en komprimerad hybrid.

     • blank

      Snabbt: Hur många vägtankstationer finns i Tyskland?

      😉

     • blank

      Så det verkar vara 14, varav 4 är bara bruten, levererar 700-baren (den enda förnuftiga). Mer 14 planeras.

      Jag var tvungen att ta reda på det nu

    • blank

     Jag skulle också satsa på en plug-in hybrid. Bara en känsla ...

     • blank

      Jag tror också att endast en - hur hybrid som helst - måste tas med av NEVS för Europa / Amerika. Detta är för närvarande den enda praktiska och prisvärda lösningen med motsvarande sortiment.
      Jag skulle vara intresserad av försäljningen av hybridbilar i jämförelse, eftersom siffrorna inte visas i siffrorna. Jag antar att om du lägger till siffrorna ser det betydligt bättre ut.

      • blank

       Hybrider såldes i Sverige 943 - betydligt mer än rena elbilar. Passat GTE är marknadsledande med 295 enheter. Hybrid- och elbilar hade tillsammans en marknadsandel på 2.95% i april, vilket är sensationellt bra.

    • blank

     Care! Tesla är återigen full med en snabbbelastningsmetod inom 20min till 80%. Då kan du köra mer 300km. Visst inte ett optimalt långdistansfordon, för storstadsområden (nödvändig likviditet) men säkert en intressant bil.
     Lite mindre arrogans skulle klara sig ganska bra, eftersom det på lång sikt inte finns någon väg kring e-mobilitet - och att köra en dieselskandal VW som en andra bil, eller hur?

 • blank

  Nu är den enda frågan om arbetskläderna hos produktionspersonalen fortfarande emblazoned SAAB-bokstaven eller bara NEVS-logotypen? 😉

 • blank

  Hej Tom. Finns det något nytt med MY 2018-modellerna? Är det en kompakt som sedan kommer i olika typer? Halvkombi, crossover ... kombi etc?
  Förhoppningsvis får vi på något sätt se något snart ...
  Hälsningar från Berlin.

  • blank

   Inga nyheter från det här hörnet. Jag är inte säker på om det kommer att bli MY 2018 med nya fordon. Kanske också under 2019/20 ... Om det finns konkreta nyheter är vi där!

 • blank

  Goda nyheter! Bra för regionen i Trollcity. Må fart på den nya början åtföljas av framgång ... De tidigare SAAB-förtjänarna förtjänade det! 🙂
  Citat: En elbil, tillverkad av Trollhättan, kunde väcka entusiasm och gnista en uppåtgående trend. Må "väckarklockan" höras ... eftersom strukturen runt den med laddstationer också måste vara rätt!

Kommentarer är stängda.