Kosmetika för Saab 9-3 Aero

Från november till början av april sover han i en torr hall. Under denna tid kommer symtomen på uttagning att öka, och ju närmare april kommer, desto oftare besöker jag honom. Det var inte mycket att göra förra vintern; Sedan vi uppgraderade vår 2001 Saab 9-3 Aero med en styrspärr och underram, går det som vi förväntar oss att det kommer från en Saab Turbo.

Saab 9 3 Aero 2001
Saab 9 3 Aero 2001

Så det fanns tid för kosmetiska små saker som inte är absolut nödvändiga, men vilka är roliga och gör hanteringen av 9-3 trevligare.

Saab-dörrhandtagsproblemet ...

Har du redan märkt att drar dörrhandtaget i Saabs modellhistoria? Draghandtaget i inredningen var ofta ett problem och matchade inte priserna och kvaliteten på fordonen. Det började med Saab 900, som ursprungligen var en Saab 99. Dörrhandtaget konstruerades under 60-åren och överlevde sedan 25-år i den högpresterande och högpresterande bilen till 90er - även om han skulle ha passat bättre i slutändan bättre i en Lada. Saab tog 900 II och 9-3 I som en förebild. Dålig passform, otillräckligt avbruten, som inte matchar resten av fordonet, vilket i Aero-versionerna bär riktigt läder som dörrklädsel - men ett billigt dörrhandtag.

Saab 9-3 II blev inte bättre. Det förblev billigt och slarvigt. Det var annorlunda. I Saab 9000, i 9-5, med undantag av kromramen. Återigen återaktiverade Saab en leverantör i de tidigare CIS-staterna och kunde ringa på beprövad sovjetkvalitet.

Varför var det? Inte förståeligt, för det brukar man ha en förmåga till bra design. Handtagen är en konstant olägenhet som kan lösas. På vintern köpte de övre skalen på dörrhandtagen på Saab 9-3 Aero åter från sadelmataren. Resultatet är perfekt, grepparna är nu bra i handen. Förutom de fortfarande befintliga toleranserna har 9-3 äntligen de handtag som den förtjänar. Det tog bara 15 år ...

Och eftersom resultatet är så övertygande, undrar vi om det inte skulle vara möjligt att få en liten körning av läderhandtag för läder producerad för 900 II och 9-3 I. I samarbete med en partner som skulle ta över distributionen, eftersom bloggen bara är en blogg. Ingen delar återförsäljare. Uppdateringar om detta ämne följer.

Saab dörrkarmar för 9-3 I

Orio AB har delar på lager som vi misstänker ingenting; Sillskydd för Saab 900 II och 9-3 I ingår. Herren i vår Eros hade en ful styvhet på förarsidan, som professionellt eliminerades på vintern. För att skydda arket i framtiden har vi tillgripit skyddsremsor från utbudet av tillbehör.

Plastremsorna är fortfarande tillgängliga, och även om de finns i lager i många år i Nyköping, är de fortfarande limiga. Fantastiskt! Resultatet glädjas, staplarna ser bra ut, sålden har sitt skydd i många år framöver.

Med artikelnumret 400 105 532 kommer alltid en uppsättning som består av 4-delar. Den är lämplig för kupé, sedan och konvertibel, en limning instruktion är innesluten. Prissättningen på marknaden är väldigt annorlunda, den Saab-partner kallat det aktuella priset.

12 tankar om "Kosmetika för Saab 9-3 Aero"

 • Ja .... om inte de har lagrat artiklarna efter Amazon-systemet

 • Självklart menade jag: En dröm om en Saab 9-3 Aero !!!

 • Så på skinndörrhandtag skulle jag vara väldigt intresserad. Om möjligt skulle de också vara tillgängliga i beige. Den ursprungliga träinsatsen på min 9-3 I Limited Edition Cabriolet har lidit lite över åren. Jag tror att det mörka träet inte riktigt passar bra med det lätta läderinteriöret. Har någon någonsin försökt byta skogen för ett lätt läder från sadeln?

 • Bra idé med läderhandtaget! Jag letar efter ganska länge Aero-skinndörrpanelerna (tror på 93 SE från 2002 de var också serier) för att eftermontera min 93 SE 2001-konvertibel. Jag kunde inte hitta dessa med de vanliga offerersna. Har någon ett tips?

 • En vacker SAAB, tidlös och elegant. Trevligt att han är i så bra händer!

 • Jag tror att jag frågar upphävandeåtgärderna i Bamberg. Jag vill försöka i flera år ... I alla fall en fin bil, silver!

 • Ren slump. Jag antar att det finns många mer utsökta saker i Nyköping. Du måste gå igenom korridorerna ...

 • Cool. Skedde du att komma över det (skyddande remsa)? Jag undrar ofta vad som finns kvar för 9-5 på originaltillbehör i Sverige. Skulle vara bra om det fanns en sådan åtgärd igen ...

 • En dröm om en Saab 9-3 I Aero. Han är i goda händer med dig !!! Ju bättre, om sådana delar fortfarande är tillgängliga hos Orio AB och förhoppningsvis ganska länge.

 • Det har varit flera artiklar om 9-3 Aero, han har varit 4 år med oss. Berättelserna finns på vår Youngtimer-blogg, som vi fortfarande håller på nätet, men för närvarande matar inte med nya artiklar.

  Här är en artikel om Hirsch LLK.
  "Styrning - Rack - Clamp"
  Nya glasögon för strålkastarna.
  Återigen kosmetika för 9-3.
  Underramen.
  Arbeta på kroppen och rostskydd.
  Motorn övervakas.

 • För dörrhandtagna glöm inte "kromglaset"! Skulle vara glad om jag inte behövde irritera mig över den elaka känslan och utseendet på mitt dörrhandtag ...

 • Intressant tack Tom.
  Riktigt bra att du pratar om möjligheterna att använda "oväntade" tillbehör och reservdelar, ibland för små pengar, effektivt och värde- & Freudesteig.
  Beskrivde du åtgärderna för din 9-3 någonstans? Jag har också på den yngre sidan sidan bara en kort artikel och modellbeskrivning, men inga riktiga detaljer (vad du kan göra, som i din artikel här hittades.
  Tack

Kommentarer är stängda.