Ta med oss ​​Saab tillbaka!

Ett mandat för NEVS. Klart, utan utrymme för tolkning. Ett resultat som skulle ha tillämpats på kongressen för det kinesiska kommunistpartiet som oacceptabelt, men den bayerska CSU än respektabel. (För läsare bortom bayerska gränser: CSU är en regional särdrag i det tyska partysystemet). Så nu är det klart 85% av våra läsare vill starta om i Trollhättan under Saab-flaggan.

Saab flagga i vinden
Saab flagga i vinden

Ibland var godkännandet 91%, smulnade under veckans gång och var slutligen på de imponerande 85%. Jag måste erkänna att jag inte kan vinna majoritet för detta resultat. Jag röstade för att starta om under ett annat namn. Efter fem års Saab-bloggterapi har jag tagit examen under de senaste veckorna med Saab som tillverkningstillverkare i december 5.

Processen tog lång tid och var smärtsam. För mig är Saab det som finns i carporten och hangaren - vilket omvänt inte betyder att jag inte skulle välkomna en omstart med NEVS i framtiden. I nuet blir jag emellertid en främling. En tjänstebil kommer i år - en ny bil som inte kommer att bli en Saab. Varför?

Eftersom jag vill spendera 9-5 NG i framtiden vill jag inte längre utsätta honom för något väder och hänsynslöshet hos vissa samtidiga. Saab strålade för privat nöje i kosmos av fritid, familj och soliga dagar. Vad kommer snart att vara på min parkeringsplats är då bara en bil. En tillfällig vara, inte känslomässig, och det kommer inte att ha något att göra med blogg och min passion för bilar.

Det är dags för nya bilar. Brådskande.

Skrämmad av min öppenhet? Det borde inte vara läsarna. Mark och jag har förbundit oss med 2016-läsare och kommer att hedra det. Så oroa dig inte, morgonläsningen kan betraktas som säker. Men en sak är tydlig: folk, det är dags för nya bilar. Brådskande! Och också som elektrisk, även om vi fortsätter att drömma om heta turbos. Men rena brännare är inte längre miljömiljön.

Liksom mig, det finns många fans som har Saab i sina hjärtan, men bara som en hobby och inte längre i vardagen. Eftersom de senaste bilarna är minst 5 år gammal, vilket inte rimligen kan övertyga en flottachef längre. För att du vid en viss tid går igenom med avskrivningar och samtidigt kämpar med stigande underhållskostnader.

Men kanske också för att du blir irriterad över varje repa och bucklor i plåten, även om du aldrig skulle erkänna det. En Saab är, för all svalhet som du pratar om, en samlarobjekt som du bryr dig om och gillar mer än någonsin. Men utöver min professionella situation och frågan om vad jag kommer att beställa som en framtida mobilitetslösning har vi en omröstning.

Deras resultat är en order för NEVS.

Ett mandat från läsare av Saabblog.net för att få oss tillbaka till Saab på en omstart.

Saab är mer än bara fyra bokstäver. Saab är en utmaning. Varumärket står för säkra och okonventionella bilar. Fordon med höga krav på design och funktionalitet. De som alltid var ett steg före sin tid och som fortfarande måste vara överkomliga. Bara det, förväntan om en riktig Saab, är ett enormt arbete.

Undersökning på bloggen: Ta med oss ​​Saab tillbaka!
Undersökning på bloggen: Ta med oss ​​Saab tillbaka!

Dessutom förväntar vi oss mer från NEVS. Inte en Tesla-klon, det skulle vara för enkelt. I framtiden kommer infrastrukturen runt bilen att räknas två gånger. De första tiderna då det redan ansågs vara progressivt att leverera uppdateringar med USB-minne eller DVD är över.

I framtiden kommer kunderna att behöva integreras i den digitala infrastrukturen. Börjar med ytterligare funktioner på begäran, personliga tjänster, upp till idéer som (förhoppningsvis) tänks upp i Trollhättan. I framtiden måste rörligheten passa perfekt in i livet. Rätt fordon tillfälligt i timmar, dagar, månader eller år. Det råder ingen tvekan om att de digitala erbjudandena måste vara "galna". Smartare och enklare än vad andra tillverkare erbjuder. Varken och inte mindre än ett helt nytt, digitalt Saab-kosmos för vår tid, med den kompatibla hårdvaran.

Låter det i mina öron som det omöjliga att det omöjliga? För läsare som inte är så bekanta med varumärket Saab till dig. Alla andra som tilläts ha en 900 9000 eller Turbo Aero eller det andra, intelligenta fordon från Trollhättan i sin fordons tidigare eller nuvarande kommer överens om. Saab tillfälligt löst kvadratur av cirkeln, fordonen kan en självmotsägelse och fortfarande vara konsekvent. En Saab har alltid varit en smart bil. Mångsidig, säker, snabb, rymliga. En sportbil, bekväm, effektiv, värdigt, excentrisk, rimliga, vackra, hållbara.

Utmaningen är definierad. Vår beställning för NEVS också.

17 tankar om “Ta med oss ​​Saab tillbaka!"

 • blank

  Jag hade turen att köpa en ny Saab 2011-9X Combi 3 i december 2012 efter konkursen. Så det är nu bara drygt tre år gammalt för mig, även om det har nästan 3 100,000 kilometer. Fantastisk bil. Det kommer att fortsätta i några år till, men då har jag ingen aning om vad jag ska göra. Elektriskt är inte bra för mig om inte med en räckvidd på 500 kilometer.

  • blank

   Citat: ”Så det är nu bara drygt 3 år gammalt för mig, även om det har nästan 100,000 XNUMX kilometer. Fantastisk bil. Det kommer att fortsätta i några år till, men då har jag ingen aning om vad jag ska göra. "

   Vad är problemet? Kör den längre än "några år". Varför tycker alla att det är ett ”måste” att köpa en ny bil efter några år, även när själva läget är i gott skick? För grannarna? Våra dagliga förare, en Volvo med nu 325000 km, en 9-3I CV med 275000 km och min 901 Turbo med 218000 km är i utmärkta förhållanden och måste fungera varje dag, men jag vet inte varför jag ska sälja en av dem ... bara för att de är mellan 14-29 år?
   Men kanske har jag fel och den nyare Saab erbjuder inte den här långvariga kvaliteten längre ...

 • blank

  @ Herbert Hürsch: Ja, det gör ont, men den virtuella inkomsten på grund av 1% -regeln måste jag enligt min mening även inkludera i de ännu dyrare nya bilarna i beräkningen.
  @ Tom: Jag skrev "åtminstone". Jag skulle / kommer också att köra en 9-5 NG. Men med NEVS och vad som är planerat där kan jag - som "der saabler" - (ännu) inte göra någonting. Även om den sprang av linjen i Stallbacka och hade SAAB-logotypen. I detta avseende, som du, skulle jag ha vädjat för en ny start under ett annat namn. Eftersom det är som du skriver: när produktionen upphörde 2011 har Saab upphört som tillverkningstillverkare. Det är just därför vi enligt min mening bör vara lojala mot vårt varumärke med ”företagsbilarna”. Av rationella skäl kan jag hyra en BMW-diesel till kontoret (helst en 335d GT), men för mig tillhör "företagsbilarna" fortfarande familjen, som de brukade säga, och en bil som bara är "lånad" passar bra som fullvärdig medlem inte i det. Och varför ska fordonet som jag tillbringar mest tid med och som jag kör mest kilometer INTE vara en (mår bra) Saab?
  Du kanske tänker på det igen? Vår "bloggchef" i Audi-företagsbilen smakar inte riktigt bra för mig ... 😉 Speciellt inte av anledningsskäl. En turbo var aldrig riktigt förnuftig 😉

  • blank

   Innan rykten uppstår: Det finns ingen Audi-företagsbil - och det kommer definitivt inte att finnas en. Det som kommer att rulla ut som en företagsbil är helt neutralt, känslolöst och bara ett verktyg för ett ändamål.

   • blank

    Tom, det spelar ingen roll, du behöver inte rättfärdiga dig själv här. Jag kan förstå dina tankar om skydd och skydd mycket bra. Jag har också ett tredjepartsmärke i garaget för dåligt väder och känslolösa rutinmotorer. Detta är naturligtvis inte en ersättning, bara ett tillägg. Så länge du fortfarande har smickaren i garaget är det helt ok ...

 • blank

  Min 9-3 Sportcombi var historia i tre veckor. När en gång slarvigt ryggade ut från gården, kolliderade med en SUV och hörde sedan ordet "ekonomisk totalförlust". Det faktum att bilen från Ingolstadt inte såg mycket bättre ut är ingen riktig tröst. Nu kör jag en stor kombi från Fjärran Östern - bekvämt, ja; uppdaterad, ja; ekonomiskt, ja - men inte en Saab. En bil som man kan bemästra vardagen med. Inte mer. Så om Saab skulle återvända i någon form i en inte alltför avlägsen framtid - SKULLE jag vara där! Ensam saknar jag tro.

 • blank

  Tyvärr, min kommentar hänvisar till "saabler"

 • blank

  Exakt min åsikt! Jag är också egenföretagare och kan / måste göra affärsberäkningar. Och leasingavgifter på 500 € eller mer lönar sig inte nödvändigtvis, inte ens med en ekonomisk diesel. För att inte tala om de nämnda ekologiska aspekterna. Jag hittar en ny bil vart tredje år rent dekadent. Gränsen för när en Saab fortfarande är en Saab, ritar alla ändå olika. Vissa låter bara 3I gälla, andra drar linjen med 900, för mig åtminstone 9000-9I och 3-9I räknar också, åtminstone bensinmotorerna med 5 eller 2.0 t eller T. Saabs förhållanden är relativt låga körsträckor i gott skick, inget annat kommer in i mitt hus eller kontor ...

  • blank

   Det finns också andra aspekter (jag är även egenföretagare) ...

   Loggbok?

   Detta är byråkrati i ren kultur. Labourous bönder. Vem vill ha det?

   1% regeln?

   Månadsvis och beskattningsbar som en virtuell inkomst från List NEW pris. Vem skulle vilja bli skattskyldig för en gammal bil?
   Vem skulle vilja betala inkomstskatt på 10% av det nya listpriset på tio år och har bara dragit moms som ingående skatt under denna period? Det där gör ont ...

  • blank

   Oavsett vad du gör måste det vara rätt. För den personliga eller yrkesmässiga situationen och även för skattesyfte. Där vem som har sin smärttröskel är mycket individuell. En av dem avstår när han köper en bil för endast 40.000 XNUMX €, den andra drar ut håret till sådana summor. Kan du fortsätta för evigt ;-)….
   Tydligare är dock vad en Saab är. Denna eviga diskussion har hållit mig borta från Stammtisch och gör fortfarande idag. Jag håller det med kurator på museet i Trollhättan. Allt som gick av linjen i Stallbacka, med Saab-logotypen, är en Saab!

 • blank

  Jag tillåter mig att skicka ett mycket gratis citat från texten:

  "Eftersom de senaste bilarna är minst 5 år gamla," ...

  ... är ...

  ... "en Saab (...) ett samlarobjekt som du bryr dig om och gillar mer än någonsin."

  Det är det som en ung SAAB är - en baby-timer. Det finns ingen sådan sak som Audi, inte BMW och inte Mercedes.

  Jag begär härmed H-mark och motsvarande villkor (t.ex. försäkring) för alla SAAB, oavsett år och första registrering. De förtjänar det.

 • blank

  Hi Tom,
  Jag vet exakt vad du pratar om. Förutom mindre tecken på strid på min 9-5 NG, 2.8 XWD Hirsch Performance med nästan 130.000 11.000 km, var jag bara tvungen att investera CHF XNUMX XNUMX för att byta tidskedjor och för en ny Haldex-differens. Frågan om ett nytt fordon blir virulent, men vad du ska göra om du använder SAAB-standarder på urvalstester.
  Förresten, de två Hirsch 9-3-serierna i vår familj (2008, 165.000 2009 km och konvertibla 130.000, XNUMX XNUMX km) går smidigt och är riktigt roliga. Ingen vill byta ut dem.
  Nico

 • blank

  kanske är jag för konservativ, håller mig till gamla, betalda, lite resursslöseri, tekniskt helt tillräckligt och ändå roliga fordon ... så länge som möjligt. Ja, och jag är också egenföretagare och det kan också fungera ekonomiskt. Jag vägrar att köpa en ny bil (möjligen elektrisk eller hybrid) för vilken så många resurser användes för att producera ensam att våra fordon kunde fortsätta köra i flera år. Men det kommer inte att stoppa de nya vägarna inom rörlighet och det borde inte vara fallet. Verkliga framsteg skulle vara bra, men jag ser det inte just nu. Ja, och skulle NEVS inte få en "riktig" Saab längre, skulle jag ha röstat fel .... men det är välkänt att hoppet dör sist. Endast denna för närvarande planerade brok med elektriska fordon för Kina med SAAB-emblemet, det skulle vara synd!

 • blank

  Jag är väldigt glad över detta resultat! Med det faktum att jag har en firmabil kan jag förstå dig helt. Spara 9.5. På Saab-mötet i Höboldls förra lördagen var det två. Det är en fantastisk bil.
  Annars ger jag dig helt rätt. Låt oss ta hand om vad vi har.
  Jag är glad varje dag om min gula 9.3-konvertibel från 2000.

 • blank

  Hej Tom, formuleringen väcker naturligtvis frågan om det kommer att finnas en bil eller en bil på ditt företags parkeringsplats? Det spelar ingen roll ... det här är din privata eller affärsmässiga fråga.

  Under de senaste veckorna har jag testat många hyrbilar, tyska, svenska och japanska varumärken. Ja - andra mammor har också vackra döttrar. Andra tillverkare tillverkar också bra, solida bilar. Även i en E-klass täcker du långa sträckor på ett avslappnat sätt. Men knappast något märke - inklusive de ofta citerade italienska - har en känslomässighet som SAAB eller framkallar reaktioner som en SAAB.

  Så SAAB får stanna som en hobby. För nöjen på gatan.

  • blank

   Hur "bra" och "solida" dessa bilar var kommer bara att kunna avgöras på några år / decennier (om de fortfarande kan beundras ...).

   BTW: För mig finns det definitivt INGEN bil från Stuttgart - trots de många ”innovationerna” som har utvecklats där. Bara med produkter som den "tunga klassen" (ett sådant alternativ till Scania "3-serien" och TurboStar) och "Bremer Transporter" (skulle bli TurboDaily), känner jag mig riktigt sjuk. Vid den tiden var det i bästa fall en östblocksnivå!
   Dessutom tycker jag absolut inte om hur "Daimler" (namnet ensamt är förmodigt och upprörande) hanterar allvarliga problem.
   Tänk inte bara på A-klassens katastrof, rostproblemet och bromsassistans som inte fungerar (hur den detaljerade hackspettvideoen försvann från den välkända videoplattformen ???).
   Nej, särskilt ämnet passiv säkerhet försummades alltid i Stuttgart (se prestanda i alla _praktikrelaterade_ kraschtest, t.ex. liten överlappning, särskilt i jämförelse med det "andra svenska varumärket", där exakt detta ämne behandlas noggrant).

Kommentarer är stängda.