Innan stort hopp. NEVS i Kina

Jag vet inte hur läsarna är, men jag är en ögonmänniska. Läsning är bra, att se är bättre. Och seende hjälper mig att bygga förtroende, som bara kan överträffas av någonting taktil erfarenhet. NEVS har fått många pressmeddelanden de senaste månaderna. Samarbeten, avtal, stora kvantiteter beställda elbilar.

NEVS HQ ​​Beijing
NEVS HQ ​​Beijing

Teori, för att jag skulle vilja ha sett någonting en gång. Det nya huvudkontoret i Peking som exempel, varav endast några detaljer i den svenska pressen. Jag misstänker att våra läsare skulle ha velat se det också, och därför visar vi idag den nya National Electric Vehicle Sweden AB-byggnaden i Peking. I en stil som enligt lokal förståelse ska symbolisera en koppling till natur, hållbarhet och svenskt ursprung.

Notera den lilla, i Faluröd bevarade gatekeeper hus, utan vilket det inte går i Kina. NEVS sticker ut från mängden med denna arkitektur och vill ha det också. Hållbar rörlighet för att hitta lösningar för de föroreningskänsliga storheterna i Kina vill det svenska företaget stå med kinesiska aktieägare. Medan strategierna utarbetas i Peking byggs den första nya fabriken utanför Sverige i Tianjin. En komplett fabrik med utvecklingsavdelning, vars första delar är planerade att träda i drift i maj 2017.

På kontoret i Tianjiin hänger på väggen av Ren GladjeEller Ren glädjeNEVS välkända slogan i kinesiska tecken, där europeiska och lokala medarbetare arbetar med att ställa in fabriken och förbereda produktionen.

NEVS slår BYD ...

Kina är stort, men NEVS-Saab-historien går inte obemärkt. Kinesiska medierapporter, och dessa Webbplats Undrar vem det här okända, mystiska företaget är, som redan har fler order utan produktion än marknadsledare. BYD säljer elbilar?

NEVS planer är ambitiösa - även för kinesiska standarder, eftersom fabriken kommer att leverera 200.000 elbilar till hemmamarknaden en gång per år. I Kina undrar man om fordon av europeisk kvalitet kommer att springa av skenorna. Bearbetning är de nationella producenternas ömma plats. Vid NEVS kan det svenska trumfkortet stärka den långa erfarenheten från tidigare Saab-anställda. Bearbetningen av 2014 Saab 9-3 NEVS-bilarna var utan tvivel.

Det finns också rörelse på New Long Ma, tillverkaren av små elbilar och skåpbilar. NEVS och aktieägare SRIT håller tillsammans 65% av aktierna. I Kina lanserar 12 nya modeller, elbilar som MPV, SUV, subcompact och microcar under de kommande 4-åren på marknaden. NEVS är inte längre en svensk sak längre. Företaget är på väg att ta det stora språnget. Vare med eller utan Saab vi kommer att se.

8 tankar om "Innan stort hopp. NEVS i Kina"

 • saken med "stort hopp", kineserna har redan försökt. Hans tid med liten framgång. ... väl, eftersom det var länge sedan och idag är Kina i en helt annan position. Jag är nyfiken!

 • Jag är nyfiken på att se om det kommer att hända att jag verkligen vill ringa en "skandinavisk" bil, eller om vi är ute efter en stor besvikelse efter all denna tid av hopp och ångest. Hur som helst, vi har en bra blogg, en stor gemenskap och vackra bilar som vi behöver ta hand om mer och mer. Även om mitt hjärta vid tanken på "blå märket" för en eller annan diesel kommer att bedra, kommer den (förmodligen jag är rädd) inte att köras snart.

 • Det skulle vara höjden av impudens !!
  Info om NEVS mycket lovande.
  En trevlig helg med våra "gamla" Saabs.
  Vi kör till Holzweissig för Saabtreffen

 • Inte bara dig. Saker verkar förändras, det blir väldigt spännande!

 • överraskning

 • ... arkitektoniskt tror jag - enligt bilderna här - har NEVS med huvudkontoret på något sätt lyckats med en blandning av "Skandinavien" och "Asien".

  Målvakten verkar visuellt självklart lite "out of place" eller "strange", men tanken bakom det är verkligen klar (och ändå är det så trevligt).

  Jag ser fram emot de kommande månaderna / 1-2 år på NEVS.
  Jag tänkte aldrig för ett tag sedan.

 • Vi kommer att se (?), Läs (!)
  Jag håller den till maj 2017!

Kommentarer är stängda.