Innan stort hopp. NEVS i Kina

Jag har ingen aning om hur läsarna har det, men jag är en ögonmänniska. Att läsa är bra, att se är bättre. Och att se hjälper mig att bygga förtroende, som bara kan överträffas av något som kan upplevas haptiskt. Det har varit många pressmeddelanden från NEVS de senaste månaderna. Samarbeten, avtal, ett stort antal beställda elbilar.

NEVS HQ ​​Beijing
NEVS HQ ​​Beijing

Teori, för jag skulle ha velat se något. Det nya huvudkontoret i Peking som ett exempel, av vilket det bara fanns några detaljerade bilder i svensk press. Jag misstänker att våra läsare också hade velat se det, och det är därför vi visar den nya National Electric Vehicle Sweden AB-byggnaden i Peking idag. Hålls i en stil som enligt den lokala förståelsen ska symbolisera en koppling till natur, hållbarhet och svenskt ursprung.

Notera den lilla, i Faluröd bevarade gatekeeper hus, utan vilket det inte går i Kina. NEVS sticker ut från mängden med denna arkitektur och vill ha det också. Hållbar rörlighet för att hitta lösningar för de föroreningskänsliga storheterna i Kina vill det svenska företaget stå med kinesiska aktieägare. Medan strategierna utarbetas i Peking byggs den första nya fabriken utanför Sverige i Tianjin. En komplett fabrik med utvecklingsavdelning, vars första delar är planerade att träda i drift i maj 2017.

På kontoret i Tianjiin hänger på väggen av Ren GladjeEller Ren glädjeNEVS välkända slogan i kinesiska tecken, där europeiska och lokala medarbetare arbetar med att ställa in fabriken och förbereda produktionen.

NEVS slår BYD ...

Kina är stort, men NEVS - Saab-historien ignoreras inte. Kinesiska medier rapporterar, och detta Webbplats Undrar vem det här okända, mystiska företaget är, som redan har fler order utan produktion än marknadsledare. BYD säljer elbilar?

Planerna för NEVS är ambitiösa - även för kinesiska standarder, eftersom anläggningen ska leverera 200.000 2014 elbilar för den inhemska marknaden varje år efter färdigställandet. I Kina undrar man om fordonen kommer att springa utanför monteringslinjerna i europeisk kvalitet. Bearbetningen är de nationella tillverkarnas ömma punkt, vid NEVS det svenska trumfkortet kunde de tidigare Saab-anställdas långa erfarenhet sticker ut. Behandlingen av Saab 9-3 NEVS-fordon XNUMX var utan tvekan.

Det finns också rörelse på New Long Ma, tillverkare av små elbilar och skåpbilar. NEVS och SRIT-aktieägare äger tillsammans 65% av aktierna. I Kina kan du läsa att 12 nya modeller, elbilar som MPV, SUV, små bilar och mikrobilar kommer på marknaden under de kommande 4 åren. NEVS är inte längre en rent svensk fråga. Företaget håller på att ta ett stort steg. Med eller utan Saab får vi se.

8 tankar om “Innan stort hopp. NEVS i Kina"

 • Kineserna har redan försökt "big jump" -saken. Hans tid med liten framgång. ... ja eftersom det var länge och idag är Kina helt annorlunda. Jag är nyfiken!

 • Jag är nyfiken på att se om det så småningom kommer till den punkt där jag verkligen vill kalla en ”skandinavisk” bil min egen, eller om vi efter all denna tid av hopp och rädsla kommer att möta en stor besvikelse. Hur som helst har vi en bra blogg, ett fantastiskt samhälle och vackra bilar som vi måste ta hand om mer och mer. Även om mitt hjärta kommer att sörja efter den ena eller den andra diesel vid tanken på den "blå klistermärken", som (jag är rädd) snart inte längre kommer att köras.

 • Det skulle vara höjden av impudens !!
  Info om NEVS mycket lovande.
  Ha en trevlig helg med våra "gamla" Saabs.
  Vi kör till Holzweissig för Saabtreffen

 • Inte bara dig. Saker verkar förändras, det blir väldigt spännande!

 • överraskning

 • ... arkitektoniskt - enligt bilderna här - har NEVS på något sätt lyckats blanda "Skandinavien" och "Asien" med huvudkontoret.

  Vaktmästarens hus ser lite ”på sin plats” eller ”konstigt” ut, men tanken bakom det blir tydlig (och är så trevlig).

  Jag ser fram emot de kommande månaderna / 1-2 år på NEVS.
  Jag tänkte aldrig för ett tag sedan.

 • Vi får se (?), Läsa (!) 🙂 och höra ... (???).
  Jag håller den till maj 2017!

Kommentarer är stängda.