Saab varumärkesrättigheter som en framtida fråga?

Bilindustrin omdefinierar sig själv. Borta från hårdvara till programvaran. I framtiden kommer man inte längre att prata om biltillverkare men om mobilitetsleverantörer. Industrin måste möta nya ämnen. Digitalisering är en av de viktigaste buzzwordsna och representerar en oändlig mängd möjligheter, varav många bara är uppskattade.

Saabs huvudportal med Turbo X
Saabs huvudportal med Turbo X

Som om det inte var tillräckligt med en utmaning, förändras även drivkoncepten radikalt. Diesel är under stort tryck, vissa tillverkare kommer i framtiden att helt överge det. I stället förlitar de sig på plug-in hybrider med bensinmotorer eller ren elektrisk drivenhet. En är evolutionen, den andra revolutionen.

Idag handlar det inte om batterier som är till nytta för miljön och plug-in hybrider kan vara för komplexa, eller om väte är framtidsalternativ. Det handlar om Saabs varumärkesrättigheter. Ett varumärke som varken var digital eller elbil eller plug-in hybrid. Det fanns tillvägagångssätt som aldrig realiserades. Tidigare gick ljuset ut i fabriksbyggnaderna.

Är det lämpligt att återuppliva ett gammalt stort varumärke?

Eller ska en - lossas - starta igen med ett vitt papper?

Det var en fråga om tid innan vi kom igenom denna fråga. Hon kan anses vara kättersk. Jag är rädd att vi har behövt mer än 5 år, men det är oundvikligt.

Hur man återuppliva försvunna märken demonstreras av nuvarande experiment. Förmodligen den mest ledsna att uppleva det kända varumärket MG, som börjar med kinesiska färger i England med tråkiga produkter från förrgår. Mer lovande kan vara uppståndelsen av sportbilmärket Alpine, där Renault-filer. Helt bortom spåret går det underliga Borgward-projektet, som är kinesiskt med alla fibrer, men vill vara tyska till varje pris.

I Trollhättan skulle villkoren för återkommande varumärke ges. NEVS äger Saab-fabriken, på löneavgiften fler människor än någonsin med Saab tidigare. CV: erna är likartade. Saab Automobile AB, då en av startarna i Trollhättan eller byta till Volvo PV eller Volvo Lastvagnar. Inte så sällan gick till Kina. Qoros som arbetsgivare är redan tillbaka i historia, husvagnen återvänder till Europa. Och Qoros kan vara ett bra exempel på hur det inte fungerar. Du tar mycket pengar, höglönade veteraner som letar efter deras slutliga kamp och uppger ett varumärke som står för ingenting. Resultatet är ett erkänt gott, men samtidigt godtycklig produkt. Varken spektakulär eller särskilt innovativ, ingen historia bakom den, och ingen kan förklara varför du borde köpa den. Qoros finns fortfarande, men planen att erövra världen har skjutits upp till oändligheten.

Vyn tillbaka, och den här gången in i framtiden. Bloggers backspegel
Vyn tillbaka, och den här gången in i framtiden. Bloggers backspegel

I stablebacka skulle du veta mycket bra hur man bygger en Saab. Eftersom arbetskraften har mycket erfarenhet eftersom bilar skapas av människor. Dessutom skulle varumärket ha mycket att säga. Underhållning är viktigare än någonsin. En bra historia kan vara mer värd än 1.000 fakta, även den ansvariga kunden vill vara entusiastisk, involverad och följd.

Men det finns denna paus - sedan året 2011. Och det ger den spännande chansen på det tomma pappersarket. Unburdened, fri från traditioner och skyldigheter, att starta något helt nytt.

Som en ritning skulle Tesla kunna ansöka. Ett nytt märke, en ny produkt. Tesla uppfann inte elbilen, utan omdefinierade den för lyxklassen. Med modellen 3 kunde revolutionen i övre medelklassen lyckas. Mycket mer spännande är dock det förtroende som Tesla åtnjuter bland unga, tekniskt kunniga människor. Vilket uttalas tillräckligt för att betala 1.000,00 € för en oavslutad produkt.

Det kan tyckas ganska kättiskt för vissa läsare när jag, som en saabist, ifrågasätter varumärkets comeback. Om jag tänker högt, om svenskarna inte skulle bli bättre med en komplett omstart. Jag hoppas du accepterar det och inte omedelbart avbryta vänskapen. Nästa bidrag kommer att bli mer traditionella ...

Om vi ​​tillåter tankarna att fortsätta att flyga fritt, utan några krav på en lösning, kan du kasta en annan fråga in i rummet. Vem har faktiskt vilket alternativ? Saab AB, som tycker att hon är i stånd att handla varumärkesrättigheter?

Eller ett företag som med mycket Saab-bakgrund och lång erfarenhet kan utveckla en stark, ny produkt. Att som en svensk Teslajägare kan vara så nyskapande att det som ambassadör för nationell teknik skulle göra allt för landet? Och det skulle lyckas under något varumärke?

Självklart är det bara triviala sinnena och ingen konkret bakgrund. Ändå, än en gång frågan:

Är det lämpligt att återuppliva ett gammalt stort varumärke?

Eller ska en - lossas - starta igen med ett vitt papper?

Jag skulle vara intresserad av läsarens synvinkel. Och jag är säker på att minst två svenska företag läser. Här går det till omröstning, kommentarer är uttryckligen önskvärda.

Är NEVS väl rekommenderat att starta om varumärket Saab?

 • I alla fall! (85%, 450-röster)
 • Ett nytt varumärke skulle vara det bättre alternativet! (15%, 78-röster)

Totala omröstare: 528

Laddar ... Laddar ...

39 tankar om "Saab varumärkesrättigheter som en framtida fråga?"

 • Jag ser exakt samma.

  Vid ett företagsövertagning betalar man inte bara för produktionsmaskiner, fabrikslokaler, lagerlokaler, etc. men också - ibland i mycket större utsträckning - för så kallad goodwill. När det gäller NEVS, är förvärvet av "SAAB" fortfarande inte meningsfullt för mig, men NEVS började inte förstå hur man kan dra nytta av ett befintligt distributionsnät och en lojal kundbas.

  Eftersom NEVS emellertid inte behåller varumärkesrättigheterna för SAAB-namnet finns det åtminstone en liten gnista av hopp att någon gång en annan biltillverkare (helst utan kinesiskt DNA) kan komma in på scenen vars produkter åter kan kallas SAAB.

 • Marknaden bestämmer sig med de rörliga datorerna. Vi kan bestämma om vi vill köpa det eller om vi vill åka på egen körning.
  När det gäller omröstningsbilden anser jag att det är lättare att rösta än att formulera diskussionsbidrag. Detta beslut är inte så lätt.

 • Om du läser igenom kommentarerna ger mig en annan bild än resultatet av undersökningen. Enligt kommentarerna skulle jag säga 50: 50 med en liten tendens till en smal majoritet för ett nytt namn. Men kanske du borde också ansluta den här frågan med en andra fråga. Namnlösa: Frågan är att vi vill ha flyttbara datorer i framtiden, vilket kommer att avleda vår rörlighet, eller skulle vi fortfarande vilja vara mästare på saker och ha kul att köra bil?

 • Återuppfinning av ett varumärke har aldrig fungerat korrekt. Och att börja om helt har inget att göra med ett varumärke eller dess anknytning (filt). Ett dilemma! NEVS har inget att göra med Saab (som vi vet och älskar det). Jag tror att Saab bara skulle ha en chans, om man klibbar till gamla dygder, men utesluter inte moderniteten i bilens framtid. En mycket svår uppgift, men genomförbar. Förresten är Saab fortfarande död. Jag skulle inte köpa nya NEVS eller vad de kallas och alltid påpeka att det verkligen borde vara en Saab.

 • Det rör sig om olika frågor. t.ex. 1. är det här en typ av "handover" från Muller till NEVS, det är tillgångarna går över? och 2. kan en "god vilja" överlämning uppnås med kunden, dvs överför han i sin uppfattning vad det gamla företaget stod för, inklusive den nya?

  Till 1.: Primärt förmodligen inte, för allting var över och under, inte ens fabriken tillhörde resten av företaget, och därför inte NEVS. Men mycket har gjorts när det gäller rättigheter, know how, personal och infrastruktur, så jag tror nu att punkt 1 är uppfylld.

  Punkt 2 vänder sig då till frågan om den goda viljan bara kommer att passera med eller bättre med behållandet av det gamla namnet. Och här tror jag att med skicklig kommunikation av relationerna flesta kunder slutligen bryr sig inte om namnet, åtminstone inte lika viktigt som laget och arbetet. Det finns ett fall av prejudikat, företaget Rolls Royce. Som alla vet heter de nu Bentley efter en namntvist, och det stör inte kunderna.

  Ur dessa aspekter tror jag att det inte spelar någon roll om butiken heter Saab eller NEVS.

  Som en ballast skulle jag verkligen aldrig ta namnet Saab, så i den meningen att det är bättre att börja på nytt helt. trots konkursen.

 • Jag är här sönder. Å ena sidan Saab ja, i princip, turbo bidragit så bra till den här framgången, eftersom ingen trodde bra på det, då skulle det i form av e-mobilitet redan vara tillbaka ett visst förtroende att du kan genomföra det också rimligt. Men jag tror att det kinesiska inflytandet kommer att flytta fokuset mer mot Asien och kanske kommer bilarna att gå i en annan riktning.

  Jag kan väl föreställa mig att då kommer det bara att finnas e-mobil, inga Saabs med turbo och om du tittar på kommentarerna tror jag att det finns många som tänker på Saab alltid på turbo. Därför tycker jag att det skulle vara bättre att ta med ett nytt namn.

  Jag tror att om den nya början fungerar, så kommer det att vara - speciellt vad gäller kinesiska krav - bara e-mobil, inga turbos och därigenom är förbindelsen med Saab inte längre så given.

 • Välformulerad. Kanske inte majoritet, se rösta ...

 • Det är precis vad jag tycker. Jag skulle vara absolut desperat för en omstart av Saab som automaker men inte under NEVS.

 • Svåra fråga. För att starta som ett vitt papper och följ Tesla, skulle det behövas marknadsföring och kommunikationssteg som jag aldrig har upplevt från Sverige. Att skriva det kända namnet på en produkt, enligt min mening, fungerar bara om produkten är riktigt fantastisk. Kanske har namnet Saab potential för ett skott, men om det inte sitter, tycker jag att det är svårt att hålla märket.

  Jag tror att ett nytt namn baserat på skandinaviska rötter med kopplingar till den gamla Saab-världen skulle vara min lösning. Från detta kan du bygga en historia som har potential. Men den här historien bör också börja snart för att skapa en miljö för produktionsstart (oavsett). Allt som NEVS ser ut för framtiden är en stor satsning, ett stort spel poker (inte menat negativt). Detta passar ett nytt namn enligt min mening bättre.

  Saab Automobile är i slutet - så svårt som det låter och jag gillar inte att skriva det - misslyckades flera gånger och äntligen äntligen. Ibland vill du bara få tillbaka det du förlorade.

 • Nåväl, i alla fall kan människor som köper en SAAB på grund av varumärket helt utan att göra det.
  Dessa spinnare kan lika väl driva en Tesla eller "Vad vet jag" ...

  Det som helt saknas är produkter som går tillbaka till 80-talets strålande tid, när vi fortfarande hade en marknadsekonomi i Tyskland och drev inte mot kapitalismen.
  Jag säger bara en 900 Convertible, som förtjänar denna etikett och, så att säga, DEFINERar sin egen produktkategori. Eller slutligen har en bil som är "långa sträckor hemma" i stil med min "gamla damen", där man är lite olycklig även efter 1000 km att den hade ännu inte 200 km mer kan vara.

  BTW: Minst kan jag göra utan en ny utgåva av 9-5 med kromglasögon (och hårdplast ;-)).

 • Den grundläggande skillnaden ligger i att motorcyklar (såväl som lastbilar) köps ut av vissa personliga övertygelser, och inte främst för att du äntligen vill komma ikapp med din granne - eller bli indoktrinerad genom lämpliga marknadsavdelningar.
  Av detta skäl uppnår till exempel det andra varumärket med greppet fortfarande exceptionellt höga marknadsandelar i det tvåsiffriga procenttalet trots premiumprodukter.
  Dessutom är utvecklingen av en motorcykel förknippad med mycket lägre kostnad än en bil.

 • Ja, vi har länge tryckt på den här frågan ...
  Jag går igenom för mig själv. Kör SAAB nu.
  Vad som kommer och bör kallas SAAB MÅSTE inkludera det skandinaviska DNA.

  Skulle "godtycklighet" komma av det, var snäll och leta efter ett nytt varumärke.
  För enheterna bör hybrider och EL-versioner erbjudas.
  Konceptet miljöpåverkan måste vara stark!
  Kanske har SAAB turbo haft sin tid ... enligt TESLA i 4 sek. Jag kommer till 100 Km / h. Så kraften är riklig (!) Finns om jag vill ha det. Vid max. Räckvidden måste bearbetas med EL-versionerna. Real 300 / 400 km skulle vara tillräckligt för mig per dag. Kan jag "tanka" energi på affärsmötet? Då är det nog.
  Om bilarna blir till datorer i spe, är jag ute ändå. Jag vill styra, bromsa, var försiktig, kör vindrutetorkaren och välj restaurangen.
  Jag är inte intresserad av ytterligare beroende av företag.
  Jag vill vara mobil, att hålla framför dörren är mindre viktig.
  Så jag tror att en ny start från NEVS är bäst. Med ett nytt varumärke.

 • Bra fråga. Resultat visar att Merhheit vill ha ett tydligt band med Saab.
  För mig måste det vara absolut 100% Electrom = nisch, men med Saab-idéerna som är kända för oss.
  Följ inte vad andra gör, men utveckla nya och användbara sådana att alla som är inställda på något individ kan uppskatta. Även vackra modeller och inte dessa ibland fruktansvärda lådor (Tesla S är ett säljteam undantag i Elektra bilar).
  Sedan har Nahme Saab men ett värdefullt bidrag till denna utveckling, eller hur?

 • I slutändan handlar det om mycket marknadsföring. I mina ögon kommer SAAB / NEVS bara att lyckas med glorious entry till bilindustrin med en revolution: ett nytt drivkoncept måste produceras. Jag skulle till och med förespråka det för att tanken på en svensk Tesla-jägare är ganska hett ...
  Men om du tänker på genomförandet eller jämför NEVS med tänkaren och föraren Elon Musk. Åtminstone då är drömmen över. På NEVS för stora är finansiella beroenden, vinsttänkande. Elon Musk har dock tagit mycket passion och implementerat sina idéer noggrant. Och det utan den konstanta tanke att kassaflödet måste vara rätt.
  Måttet på E-konceptet skulle helt enkelt vara Tesla. NEVS vs Tesla, dröm över

 • Vare sig Saab eller Nevs. Utan turbo utan mig. E bilar kommer inte att finnas för mig inom en snar framtid (15 år). Jag behöver inte all denna elektronik, programvaruavfall. Jag vill köra bil.

 • faktiskt SAAB EV för Europa och USA, allt annat NEVC, eller bara NEV, verkligen NEVW också tänkbart 🙂.

 • Samtidigt finner jag att SAAB inte heller är korrekt. Ibland är en detalj tillräckligt för att avstånda sig, t.ex. SAAB-bilar skulle faktiskt vara korrekta. (liksom sidan från början kallas.) Men allting utan SAAB skulle vara syndigt och ledsen ...

 • Om kineserna lyckas bygga en riktig SAAB, då ok men har verkliga tvivel.

 • Min åsikt. Saab får licenserna tillbaka från GM, förfinar och förfinar GM-tekniken från sina ingenjörer och ger kontraktstillverkningen till Stallbackas hallerade hallar. Vi och återförsäljarna får riktiga Saabs igen när vi älskar och känner till dem. Jag kan sälja min Volvo igen och köpa mig en 9-5 NG-stationsvagn och NEVS kan skryta med ett nytt namn för sin magsoppa. Alla är glada.

 • Framtiden blåser igenom de heliga och virtuella blogghallen! Jag lägger det så här: Jag köper en bil från NEVS, oavsett vad den säger. Det viktigaste är det smart och bloggen kvarstår. Det sistnämnda är huvudvillkoret! Jag vill inte sakna den dagliga SAAB- eller NEVS-läsningen.

 • Ledsen om mina åsikter kanske låter kätterska. Men jag är också mindre påverkad av den "härliga" Saab-historien.
  Som en början GDR-tonåring blev jag kär i Saab 99. Han är "Saab" för mig, men jag kör och älskar min 9-3SC från GM-tider. Det betyder att jag inte skiljer mellan före och under GM-Saab. Om Saab är på den, är Saab också för mig. I grund och botten spelar det ingen roll för mig som står bakom det, om bilen passar vad som utgör varumärket. Och det får mig till den punkt som är viktigt för mig: vad gör en Saab?
  ?? Saab är en bil med turbo-motor! ??
  ... och vad sägs om diesel Saab? Räknar de?
  Sedan jag kör bil kör jag dieselbilar, vars kraft och förbrukning alltid har fascinerat mig. Så, vad är Saab för mig?
  När jag tittar på Saab-berättelsen står Saab för innovation, för något nytt eller befintligt. Att gå på egen väg och inte simma med det vanliga har bibehållits i Sverige under GM-tiden (... hela Gaul ...?). Nästan alla biltillverkare har gjort misstag vid någon tidpunkt, den enda frågan är hur man hanterar det.
  Om jag tar hänsyn till det, är inte ens pausen sedan 2011 inte nödvändigtvis dålig för varumärket. NEVS har, du kan vara för kinesisk, som du vill ha (jag gillar dem, ekonomiskt sett, inte nödvändigtvis), gjort mycket rätt. När jag tänker på Muller-eran, när diskussionerna mest gällde pressen och företaget levde av stora meddelanden, förstår jag inte hur många som tycker om det. NEVS har verkligen räddat många fans eftersom de inte alltid har släppt varje steg och alla överväganden. Enligt min mening har de arbetat och förhandlat fram mer i "bakrum" tills de har utarbetat ett livskraftigt koncept, och nu beslutar de beslutsamt att göra det. Jag har alltid haft en känsla av att NEVS var så förvånad över det påbjudna budet som de flesta som hade tänkt på Saab. Och den här chansen, som inte var riktigt, de har använt. Varför stödde inte Sverige Saab? Var "trollarna" för envisa eller trodde man att Sverige bara behövde ett starkt musikmärke? Ingen aning! NEVS har gjort vad ingen trodde. De har skapat ett stort nätverk av olika teknikpartners och lagt grunden för en bil 3.0 (eller vad du vill kalla det). Kina testar vad som är möjligt och resten av världen kommer att vara där när konceptet fungerar. Som namnet på varumärket i Kina verkar, spelar det ingen roll där. Resten av världen känner till Saab och förväntar sig av denna varumärkesinnovation att pengarna kommer mest från Kina, du har blivit van vid det.

 • NEVS valdes år sedan av insolvensförvaltarna som frälsare av bilmärket SAAB. Detta bör också övervägas av SAAB AB. Den falska starten av NEVS var inte bra - men ingen är perfekt (detta gäller även SAAB AB tidigare).

  Som saker står nu är NEVS på rätt spår och bör få lämpligt stöd från SAAB AB för varumärket. Alla berörda grupper skulle ha sina fördelar - NEVS, SAAB AB, återstående goda SAAB-baser eller återförsäljare över hela världen och även hela SAAB-gruppen.

  En förutsättning är högkvalitativa produkter som verkligen förtjänar namnet SAAB - detta är ett frågetecken och inte bara för SAAB AB först och kommer därför att förbli under de kommande månaderna under observation. Men efter ytterligare positiv utveckling finns det ingen anledning i mina ögon mot användningen av namnet SAAB och skulle, som redan nämnts, fördelar för alla inblandade.

 • Stor framgång kräver ett varumärke, Tesla fungerar eftersom varumärket Elon Musk fungerar. Nevs har ingen som kan fungera som ett varumärke. Naturligtvis kan Nevs börja från början, men inte som en volymproducent. Idag köps inte bilar längre, de ligger på varje gata och folk köper en historia att identifiera med. Tekniken blir alltmer lika, det är historien bakom bilen som räknas. Och det är där märket SAAB har mycket att erbjuda.

 • SAAB bör fortsätta utan NEVS ...

 • Om ett befintligt distributions- / logistiknät ska användas, är ett befintligt varumärke verkligen användbart, för att köpa en bil är åtminstone känslor och förtroende. Båda är enklare om du redan har sett namnet och återförsäljaren.

 • I Kina kommer 9-3-elen att vara tillräckligt bra för att skapa ett kassaflöde som kommer att gå in i utvecklingen av nästa generation av elektriska SAAB. Det måste vara sant SAABs att sälja bra i den stora världen.

 • Jag tycker att det inte spelar någon roll vad som står på motorhuven för en logotyp - så länge som produkten och marknadsföringsarbetet. Det måste bara vara en "will-will-effect". Jag har inte haft den på någon elbil än. Med en BMW I3 eller en Renault ZOE frågar jag mig själv varje gång, varför måste en elbil vara ful? Jag fick bara lysande ögon med Tesla och med Porsche-studien.

  Dessutom gör Tesla det mycket tydligt, att infrastrukturen runt produkten bara måste vara rätt. De genomför konsekvent sin ide om fungerande elektromobilitet. Och oavsett andra tillverkare. Medan andra fortfarande presenterar studier och pratar om vad som är bäst, i Amerika gör du bara naglar med huvuden. Men det fungerar bara om du har en visionär högst upp i gruppen. Elon Musk. Steve Jobs skars från samma trä och ändrade världen med Apple.

  SAAB har alltid varit ett mycket innovativt varumärke. Om SAAB nu framstår som en tillverkare av elektrisk rörlighet, måste de göra rättvisa till namnet SAAB och få en absolut, revolutionerande sprängning. På alla sätt. Med genomsnittsprodukter (se NEVS-Elektro-SAAB) har de helt enkelt stark konkurrens. I slutet av dagen är det inte bara de traditionella biltillverkarna utan även teknikföretag som Google, Apple, Samsung, etc ...

 • .... det vita arket ska endast gälla bilen, varumärket är fortfarande välkänt och känt för sina innovativa lösningar. Rädslan att jag läser här med många kommentarer är att det finns en produkt som inte motsvarar SAAB. Självklart borde det inte hända. Huruvida det är bra att packa upp e-enheten i den gamla 9-3Form kan vara tveksam, ett vitt ark ser annorlunda ut.

 • I Triumphs exempel hade de nya 1989-cyklarna inget att göra med den gamla triumfen, men mer med Kawasaki och Yamaha. Först efter 10 år i år 1999 fanns en ny triumf Bonneville, som såg ut som de gamla triumferna. Idag säljs både moderna Triumph-motorcyklar och "retro", med stor framgång. NEVS kan börja sälja moderna, elektriska SAAB, som inte är så mycket relaterade till det gamla SAAB, men "andan" lever vidare inom teknik, varumärke, tänkande ... sedan efter några år när de har en marknad , kom de nya SAAB-erna som lyssnar tillbaka till de gamla SAAB-erna - från design, funktioner, smart teknik, prestanda, säkerhet .... Listan fortsätter, du vet allt. Det här är en förändring av tider, eftersom det var från tvåtakts till fyrtakts, som det var från förgasaren till turbo ... den här gången kommer det att vara från turbo till elbil. Och framtida elbil har lite att göra med dagens "begränsade upplaga" -batterier. Om bilarna heter SAAB, kommer jag att vara väldigt upphetsad - om inte, då vill jag köpa en ändå, det kommer säkert att vara det bästa alternativet till de andra varumärkena ändå - det blir åtminstone det enda bilmärket med lite "SAAB-anda" ,

 • Det beror förmodligen på om du vill och kan anpassa varumärkesandan i den nya EV-världen. Om SAAB är på det, bör SAAB också vara igenkännligt, trots nya ägare och drivkoncept. I princip är utmaningen att övertyga de gamla kunderna om den nya produkten. Naturligtvis förutsätter detta också en viss öppenhet för någonting nytt i "oss", om "vi" alltid bara gråter mot de gamla modellerna, det är det förflutna (vilket är förbi naturligtvis), då har framtiden ingen chans.

 • Ett bra exempel på en framgångsrik återupplevelse av ett varumärke; Triumph Motorcyklar. Död i året 1983 efter en serie livräddningsförsök, återupplivade år 1989 som en modern motorcykelproducent. Idag är det en av världens främsta motorcykelmärken. Kan också hända med varumärket SAAB.

 • Jag skulle personligen vilja ha en "rosig framtid" för SAAB!

  Men för en NEVS utan Saab, har jag på något sätt nu nästan något som förståelse, för - jag tror - förutom oss "freaks" skulle ganska få någonsin någonsin kunna göra någonting med Saab korrekt.
  Och om en NEVS Saab skulle vara det jag gillar / tycker om Saab i framtiden, vet jag inte heller just nu.

  När jag ser mig omkring, till exempel gånger i min krets, jag skörda nästan alltid ganska skaka på huvudet (även om alla bilar prestanda och inredning har alltid avundats "hemliga", och det är så länge vi går som en "familj" Saab)!

 • Tradition kan inte köpas för några pengar i världen. Precis som tid. Om du använder både förnuftigt kan något stort uppstå i Sverige. Man borde bara närma sig de potentiella kunderna och inte lägga dem i en färdig produkt i hopp om att den kommer att köpas.

 • Det var en öm plats nu. Å ena sidan vill man naturligtvis ha ett bilmärke SAAB i ny prakt, som en Phoenix från askan, nyvuxen know. Å andra sidan har en skepsis också etablerats med GM-eran om det inte bör marknadsföras med utländska källor en genomsnittsprodukt. Marknaden komplicerar styrka produktionen och det skulle vara att förlita sig på en joint venture ... min bild av SAAB står för hög säkerhet och geniala turbos, om det är möjligt att utveckla en lika känslo E-drive för att ställa höga säkerhetsstandarder och min älskade Night Panelen, så bryr sig namnet nästan inte om. Eftersom jag vet, i hjärtat är det en SAAB.

 • Vågat frågat ... Jag är osäker på vilket skulle vara bättre, även om jag skulle vilja ha en ny SAAB framför huset. Bara det faktum att Troll Town gör något och Tom och Mark skriver om det, rädda mig måndag. Optimismen är tillbaka. Tack!

 • Jag tror att NEVS skulle riskera en fullständig omstart. Med SAAB ingenjörer i bakgrunden, bör Tesla fångas, eller vad? Produkten gör musiken, och om det är bra blir det en framgång.
  När jag startar med SAAB-namnet ser jag problemet att gammal pressgelaber börjar igen. Sedan kommer GM-förflutna, Muller, redan misslyckades och så i Tyskland från Endlostape. Vi behövde det inte längre.

 • Jag litar inte på NEVS. Därför är min åsikt just nu att du inte bör börja med namnet Saab. Det har missbrukats av kineserna flera gånger, som GM hade gjort vid den tiden

Kommentarer är stängda.