Saab varumärkesrättigheter som en framtida fråga?

Fordonsindustrin omdefinierar sig själv. Bort från hårdvara, mot mjukvara. I framtiden kommer människor inte längre att prata om biltillverkare, utan snarare mobilitetsleverantörer. Branschen måste möta nya problem. Digitalisering är ett av de viktigaste motordet och står för ett oändligt överflöd av möjligheter, varav många bara bara är uttänkta.

Saabs huvudportal med Turbo X
Saabs huvudportal med Turbo X

Som om det inte var tillräckligt med en utmaning, förändras även drivkoncepten radikalt. Diesel är under stort tryck, vissa tillverkare kommer i framtiden att helt överge det. I stället förlitar de sig på plug-in hybrider med bensinmotorer eller ren elektrisk drivenhet. En är evolutionen, den andra revolutionen.

Idag är det inte en fråga om batterierna är bra för miljön och om plug-in-hybrider kan vara för komplexa, eller om väte är framtidsalternativet. Det handlar om Saabs varumärkesrättigheter. Ett varumärke som varken var digitalt eller en elbil eller en plug-in hybrid. Det fanns tillvägagångssätt som aldrig förverkligades. Innan dess slocknade ljuset i fabrikshallarna.

Rekommenderas du att återuppliva ett gammalt, stort varumärke?

Eller ska man börja om - obekvämt - med ett tomt pappersark?

Det var en tidsfråga innan vi arbetade oss igenom denna fråga. Det kan betraktas som kättare. Jag är rädd att det tog oss mer än fem år att göra detta, men det är oundvikligt.

Hur man återuppliva försvunna märken demonstreras av nuvarande experiment. Förmodligen den mest ledsna att uppleva det kända varumärket MG, som börjar med kinesiska färger i England med tråkiga produkter från förrgår. Mer lovande kan vara uppståndelsen av sportbilmärket Alpine, där Renault-filer. Helt bortom spåret går det underliga Borgward-projektet, som är kinesiskt med alla fibrer, men vill vara tyska till varje pris.

I Trollhättan skulle förutsättningarna för en comeback av varumärket ges. NEVS äger Saab-fabriken, det finns fler på lönen än någonsin med Saab tidigare. Resuméerna är likartade. Saab Automobile AB, då en av nystartade företag i Trollhättan eller byta till Volvo PV eller Volvo Trucks. Det var inte så sällsynt att det åkte till Kina. Qoros som arbetsgivare hör redan till det förflutna, husvagnen är på väg hem till Europa. Och Qoros kan vara ett bra exempel på hur det inte fungerar. Ta mycket pengar, högt betalda veteraner som letar efter deras sista strid och uppfinna ett varumärke som inte står för någonting. Resultatet är en erkänd vara, men samtidigt vilken produkt som helst. Varken spektakulär eller särskilt innovativ, ingen historia bakom det, och ingen kan förklara varför du ska köpa den. Qoros finns fortfarande, men planen att erövra världen har skjutits upp till oändlighet.

Vyn tillbaka, och den här gången in i framtiden. Bloggers backspegel
Vyn tillbaka, och den här gången in i framtiden. Bloggers backspegel

I stablebacka skulle du veta mycket bra hur man bygger en Saab. Eftersom arbetskraften har mycket erfarenhet eftersom bilar skapas av människor. Dessutom skulle varumärket ha mycket att säga. Underhållning är viktigare än någonsin. En bra historia kan vara mer värd än 1.000 fakta, även den ansvariga kunden vill vara entusiastisk, involverad och följd.

Men det har skett denna paus - sedan 2011. Och det finns en frestande chans för det tomma pappersarket. Obehindrad, fri från traditioner och skyldigheter att starta något helt nytt.

Som en ritning skulle Tesla kunna ansöka. Ett nytt märke, en ny produkt. Tesla uppfann inte elbilen, utan omdefinierade den för lyxklassen. Med modellen 3 kunde revolutionen i övre medelklassen lyckas. Mycket mer spännande är dock det förtroende som Tesla åtnjuter bland unga, tekniskt kunniga människor. Vilket uttalas tillräckligt för att betala 1.000,00 € för en oavslutad produkt.

Vissa läsare kanske tycker att det är riktigt kättar när jag som saabist ifrågasätter varumärkets comeback. Om jag tänker högt om svenskarna inte skulle få bättre råd med en fullständig omstart. Jag hoppas att du accepterar det och inte omedelbart sluta vänskapen. De nästa inläggen kommer att vara mer traditionella ...

Om vi ​​låter våra tankar flyga fritt utan att göra anspråk på en lösning, kan en annan fråga kastas in i rummet. Vem har egentligen vilket alternativ här? Saab AB, som tror att det är i stånd att handla varumärkesrättigheter?

Eller ett företag som med mycket Saab-bakgrund och lång erfarenhet kan utveckla en stark, ny produkt. Att som en svensk Teslajägare kan vara så nyskapande att det som ambassadör för nationell teknik skulle göra allt för landet? Och det skulle lyckas under något varumärke?

Självklart är det bara triviala sinnena och ingen konkret bakgrund. Ändå, än en gång frågan:

Rekommenderas du att återuppliva ett gammalt, stort varumärke?

Eller bör du börja från början med ett tomt pappersark?

Jag skulle vara intresserad av läsarens synvinkel. Och jag är säker på att minst två svenska företag läser. Här går det till omröstning, kommentarer är uttryckligen önskvärda.

Är NEVS väl rekommenderat att starta om varumärket Saab?

 • I alla fall! (85%, 450-röster)
 • Ett nytt varumärke skulle vara det bättre alternativet! (15%, 78-röster)

Totala omröstare: 528

Laddar ... Laddar ...

39 tankar om “Saab varumärkesrättigheter som en framtida fråga?"

 • Jag ser exakt samma.

  När du tar över ett företag betalar du inte bara för produktionsmaskiner, fabrikshallar, lageranläggningar etc. utan - ibland till och med i mycket större utsträckning - för vad som kallas goodwill. När det gäller NEVS avslöjar sig fortfarande inte övertagandet av ”SAAB” för mig, eftersom NEVS inte ens började förstå hur man kan dra nytta av ett befintligt försäljningsnätverk och en lojal kundbas.

  Eftersom NEVS emellertid inte behåller varumärkesrättigheterna för SAAB-namnet finns det åtminstone en liten gnista av hopp att någon gång en annan biltillverkare (helst utan kinesiskt DNA) kan komma in på scenen vars produkter åter kan kallas SAAB.

 • Marknaden bestämmer sig med de rörliga datorerna. Vi kan bestämma om vi vill köpa det eller om vi vill åka på egen körning.
  När det gäller omröstningsbilden anser jag att det är lättare att rösta än att formulera diskussionsbidrag. Detta beslut är inte så lätt.

 • Om du läser igenom kommentarerna ger mig en annan bild än resultatet av undersökningen. Enligt kommentarerna skulle jag säga 50: 50 med en liten tendens till en smal majoritet för ett nytt namn. Men kanske du borde också ansluta den här frågan med en andra fråga. Namnlösa: Frågan är att vi vill ha flyttbara datorer i framtiden, vilket kommer att avleda vår rörlighet, eller skulle vi fortfarande vilja vara mästare på saker och ha kul att köra bil?

 • Återuppfinning av ett varumärke har aldrig fungerat korrekt. Och att börja om helt har inget att göra med ett varumärke eller dess anknytning (filt). Ett dilemma! NEVS har inget att göra med Saab (som vi vet och älskar det). Jag tror att Saab bara skulle ha en chans, om man klibbar till gamla dygder, men utesluter inte moderniteten i bilens framtid. En mycket svår uppgift, men genomförbar. Förresten är Saab fortfarande död. Jag skulle inte köpa nya NEVS eller vad de kallas och alltid påpeka att det verkligen borde vara en Saab.

 • Det berör olika frågor. 1. är det ett slags "affärsöverföring" från Muller till NEVS, dvs. tillgångarna överförs? och 2. Kan en "god vilja" -överföring uppnås med kunden, dvs överför han vad det gamla företaget stod för till det nya i hans uppfattning?

  Till 1.: Primärt förmodligen inte, för allting var över och under, inte ens fabriken tillhörde resten av företaget, och därför inte NEVS. Men mycket har gjorts när det gäller rättigheter, know how, personal och infrastruktur, så jag tror nu att punkt 1 är uppfylld.

  Punkt 2 vänder sig då till frågan om den goda viljan bara kommer att passera med eller bättre med behållandet av det gamla namnet. Och här tror jag att med skicklig kommunikation av relationerna flesta kunder slutligen bryr sig inte om namnet, åtminstone inte lika viktigt som laget och arbetet. Det finns ett fall av prejudikat, företaget Rolls Royce. Som alla vet heter de nu Bentley efter en namntvist, och det stör inte kunderna.

  Ur dessa aspekter tror jag att det inte spelar någon roll om butiken heter Saab eller NEVS.

  Som en ballast skulle jag verkligen aldrig ta namnet Saab, så i den meningen att det är bättre att börja på nytt helt. trots konkursen.

 • Jag är här sönder. Å ena sidan Saab ja, i princip, turbo bidragit så bra till den här framgången, eftersom ingen trodde bra på det, då skulle det i form av e-mobilitet redan vara tillbaka ett visst förtroende att du kan genomföra det också rimligt. Men jag tror att det kinesiska inflytandet kommer att flytta fokuset mer mot Asien och kanske kommer bilarna att gå i en annan riktning.

  Jag kan väl föreställa mig att då kommer det bara att finnas e-mobil, inga Saabs med turbo och om du tittar på kommentarerna tror jag att det finns många som tänker på Saab alltid på turbo. Därför tycker jag att det skulle vara bättre att ta med ett nytt namn.

  Jag tror att om den nya början fungerar, kommer det - särskilt med avseende på de kinesiska kraven - bara att finnas e-mobiler, inga turbos och därmed kommer anslutningen till Saab inte längre att finnas.

 • Välformulerat. Kanske ingen majoritet, se omröstning ...

 • Det är precis vad jag tycker. Jag skulle vara absolut desperat för en omstart av Saab som automaker men inte under NEVS.

 • Svåra fråga. För att starta som ett vitt papper och följ Tesla, skulle det behövas marknadsföring och kommunikationssteg som jag aldrig har upplevt från Sverige. Att skriva det kända namnet på en produkt, enligt min mening, fungerar bara om produkten är riktigt fantastisk. Kanske har namnet Saab potential för ett skott, men om det inte sitter, tycker jag att det är svårt att hålla märket.

  Jag tror att ett nytt namn baserat på skandinaviska rötter med kopplingar till den gamla Saab-världen skulle vara min lösning. Från detta kan du bygga en historia som har potential. Men den här historien bör också börja snart för att skapa en miljö för produktionsstart (oavsett). Allt som NEVS ser ut för framtiden är en stor satsning, ett stort spel poker (inte menat negativt). Detta passar ett nytt namn enligt min mening bättre.

  Saab Automobile är i slutet - så svårt som det låter och jag gillar inte att skriva det - misslyckades flera gånger och äntligen äntligen. Ibland vill du bara få tillbaka det du förlorade.

 • Nåväl, i alla fall kan människor som köper en SAAB på grund av varumärket helt utan att göra det.
  Dessa konstiga kan lika gärna köra en Tesla eller "Vad vet jag" ...

  Det som helt saknas är produkter som går tillbaka till 80-talets strålande tid, när vi fortfarande hade en marknadsekonomi i Tyskland och drev inte mot kapitalismen.
  Jag säger bara en 900 cabriolet, som förtjänar detta namn och på ett sätt DEFINIERAR sin egen produktkategori. Eller äntligen en bil som är "hemma på långa resor", i stil med min "gamla dam", där du även efter 1000 km är lite missnöjd med att det inte kunde ha varit 200 km mer.

  BTW: Minst kan jag göra utan en ny utgåva av 9-5 med kromglasögon (och hårdplast ;-)).

 • Den enda grundläggande skillnaden är att motorcyklar (som lastbilar) köps av vissa personliga övertygelser, och inte främst för att du äntligen vill komma ikapp med din granne - eller få den indoktrinerad av relevanta marknadsavdelningar.
  Av detta skäl uppnår till exempel det andra varumärket med greppet fortfarande exceptionellt höga marknadsandelar i det tvåsiffriga procenttalet trots premiumprodukter.
  Dessutom är utvecklingen av en motorcykel förknippad med mycket lägre kostnad än en bil.

 • Ja, vi "undvek" den här frågan länge ...
  Jag går igenom för mig själv. Kör SAAB nu.
  Vad som kommer och bör kallas SAAB MÅSTE inkludera det skandinaviska DNA.

  Om det visar sig vara ”godtyckligt”, leta efter ett nytt varumärke.
  För enheterna bör hybrider och EL-versioner erbjudas.
  Konceptet miljöpåverkan måste vara stark!
  Kanske SAAB-turboen har haft sin tid ... enligt TESLA kan jag nå 4 km / h på cirka 100 sekunder. Så kraften är riklig (!) När jag vill ha det. Vid max. Räckvidd måste arbetas med EL-versionerna. En riktig 300/400 km om dagen skulle räcka för mig. Kan jag ladda mina batterier "snabbt" under ett affärsmöte. Då är det tillräckligt tillbaka.
  Om bilarna blir till datorer i spe, är jag ute ändå. Jag vill styra, bromsa, var försiktig, kör vindrutetorkaren och välj restaurangen.
  Jag är inte intresserad av ytterligare beroende av företag.
  Jag vill vara mobil, att hålla framför dörren är mindre viktig.
  Så jag tror att en ny start från NEVS är bäst. Med ett nytt varumärke.

 • Bra fråga. Resultat visar att Merhheit vill ha ett tydligt band med Saab.
  För mig måste det vara absolut 100% Electrom = nisch, men med Saab-idéerna som är kända för oss.
  Följ inte vad andra gör, men utveckla nya och användbara sådana att alla som är inställda på något individ kan uppskatta. Även vackra modeller och inte dessa ibland fruktansvärda lådor (Tesla S är ett säljteam undantag i Elektra bilar).
  Sedan har Nahme Saab men ett värdefullt bidrag till denna utveckling, eller hur?

 • I slutändan är det en hel del marknadsföring grejer inblandade. Enligt min åsikt kommer SAAB / NEVS bara att lyckas med att göra sitt strålande inträde i bilindustrin med en revolution: Ett nytt drivkoncept behövs. Jag skulle till och med stödja det, för tanken på en svensk Tesla-jägare är riktigt het ...
  Men om du tänker på genomförandet eller jämför NEVS med tänkaren och föraren Elon Musk. Åtminstone då är drömmen över. På NEVS för stora är finansiella beroenden, vinsttänkande. Elon Musk har dock tagit mycket passion och implementerat sina idéer noggrant. Och det utan den konstanta tanke att kassaflödet måste vara rätt.
  Måttet på E-konceptet skulle helt enkelt vara Tesla. NEVS vs Tesla, dröm över

 • Vare sig Saab eller Nevs. Utan turbo utan mig. E bilar kommer inte att finnas för mig inom en snar framtid (15 år). Jag behöver inte all denna elektronik, programvaruavfall. Jag vill köra bil.

 • faktiskt SAAB EV för Europa och USA, allt annat NEVC, eller bara NEV, verkligen NEVW också tänkbart 🙂.

 • Jag tror nu att SAAB inte heller skulle vara korrekt. Ibland räcker det med en detalj för att distansera dig, t.ex. skulle SAAB-bilar faktiskt vara korrekta. (Som sidan heter från början.) Utan SAAB skulle allt vara på något sätt mega skam och sorgligt ...

 • Om kineserna lyckas bygga en riktig SAAB, då ok men har verkliga tvivel.

 • Min åsikt. Saab får licenserna tillbaka från GM, förfinar och förfinar GM-tekniken från sina ingenjörer och ger kontraktstillverkningen till Stallbackas hallerade hallar. Vi och återförsäljarna får riktiga Saabs igen när vi älskar och känner till dem. Jag kan sälja min Volvo igen och köpa mig en 9-5 NG-stationsvagn och NEVS kan skryta med ett nytt namn för sin magsoppa. Alla är glada.

 • Framtiden blåser igenom de heliga och virtuella blogghallen! Jag lägger det så här: Jag köper en bil från NEVS, oavsett vad den säger. Det viktigaste är det smart och bloggen kvarstår. Det sistnämnda är huvudvillkoret! Jag vill inte sakna den dagliga SAAB- eller NEVS-läsningen.

 • Ledsen om mina åsikter låter kättare. Men jag är också lite mindre påverkad av den “härliga” Saabs historia.
  Som början på en DDR-tonåring blev jag kär i Saab 99. För mig är det "Saab", men jag kör och älskar min 9-3SC från GM-tider. Det betyder att jag inte skiljer mellan före och under GM-Saab. Om Saab är på den är Saab också i den för mig. Vid första anblicken bryr jag mig inte riktigt vem som står bakom det, när bilen väl passar in i varumärket. Och det leder mig till den punkt som är viktig för mig: vad gör en Saab?
  ?? Saab är en bil med turbo-motor! ??
  ... och vad sägs om diesel Saab? Räknar de också?
  Sedan jag kör bil kör jag dieselbilar, vars kraft och förbrukning alltid har fascinerat mig. Så, vad är Saab för mig?
  När jag tittar på Saabs historia står Saab för innovationer, för innovationer eller gör något annorlunda. Att gå din egen väg och inte simma med mainstream bibehölls i Sverige även under GM-eran (... hela Gallien ...?). Nästan alla biltillverkare har gjort misstag någon gång, den enda frågan är hur man ska hantera dem.
  Med detta i åtanke är även avbrottet sedan 2011 inte nödvändigtvis dåligt för varumärket. NEVS har gjort mycket rätt, du kan stå med kineserna hur du vill (jag gillar dem, ekonomiskt, inte nödvändigtvis). När jag tänker på Muller-eran, när diskussioner mestadels handlade om pressen och företaget trivdes med stora meddelanden, förstår jag inte vad många tycker så bra om det. NEVS måste ha förbannat många fans eftersom de inte publicerade varje steg och alla överväganden omedelbart och omedelbart. Enligt min mening arbetade de och förhandlade mer i "bakrum" tills de hade utvecklat ett fungerande koncept, och de implementerar det nu med beslutsamhet. Jag hade alltid en känsla av att NEVS var lika förvånad över budet vid den tiden som de flesta av dem som hade tänkt på Saab. Och de utnyttjade denna möjlighet, som faktiskt inte var. Varför stödde inte Sverige Saab? Var "trollen" för envisa eller trodde du att Sverige bara behöver ett starkt bilmärke? Ingen aning! NEVS uppnådde vad ingen trodde. Du har skapat ett stort nätverk av olika teknologipartners och därmed lagt grunden för en bil 3.0 (eller vad du än vill kalla det). I Kina testas vad som är möjligt och resten av världen får en vändning om konceptet fungerar. Vad varumärket heter i Kina verkar inte ha någon betydelse där. Resten av världen känner till Saab och förväntar sig innovationer från detta varumärke, pengarna kommer mest från Kina, du har redan vant dig vid det.

 • NEVS valdes för flera år sedan av insolvensadministratörerna som räddare för bilmärket SAAB. Detta bör också beaktas av SAAB AB. Den falska starten av NEVS var ful - men ingen är perfekt (detta gäller även SAAB AB tidigare).

  Som det nu ser ut är NEVS på rätt väg och bör få lämpligt stöd från SAAB AB när det gäller varumärket. Alla inblandade grupper skulle ha sina fördelar här - NEVS, SAAB AB, förblir bra SAAB-baser eller återförsäljare över hela världen och även hela SAAB-samhället.

  Förutsättningen är naturligtvis högkvalitativa produkter som verkligen förtjänar namnet SAAB - detta är förmodligen inte bara ett frågetecken för SAAB AB och kommer därför att förbli under observation de närmaste månaderna. Om det finns ytterligare positiv utveckling, enligt min mening, talar ingenting mot användningen av namnet SAAB och skulle, som redan nämnts, ha fördelar för alla inblandade.

 • Stor framgång kräver ett varumärke, Tesla fungerar eftersom varumärket Elon Musk fungerar. Nevs har ingen som kan fungera som ett varumärke. Naturligtvis kan Nevs börja från början, men inte som en volymproducent. Idag köps inte bilar längre, de ligger på varje gata och folk köper en historia att identifiera med. Tekniken blir alltmer lika, det är historien bakom bilen som räknas. Och det är där märket SAAB har mycket att erbjuda.

 • SAAB bör fortsätta utan NEVS ...

 • Om ett befintligt distributions- / logistiknät ska användas, är ett befintligt varumärke verkligen användbart, för att köpa en bil är åtminstone känslor och förtroende. Båda är enklare om du redan har sett namnet och återförsäljaren.

 • I Kina kommer 9-3-elen att vara tillräckligt bra för att skapa ett kassaflöde som kommer att gå in i utvecklingen av nästa generation av elektriska SAAB. Det måste vara sant SAABs att sälja bra i den stora världen.

 • Jag tror att det inte spelar någon roll vilken typ av logotyp som finns på huven - så länge produkten och marknadsföringen fungerar. Det måste bara finnas en "har-kommer-effekt". Jag har inte haft det i någon elbil förut. Med en BMW I3 eller en Renault ZOE frågar jag mig alltid varför måste en elbil vara ful? Jag fick bara ljusa ögon på Tesla och Porsche-studien.

  Dessutom gör Tesla det mycket tydligt, att infrastrukturen runt produkten bara måste vara rätt. De genomför konsekvent sin ide om fungerande elektromobilitet. Och oavsett andra tillverkare. Medan andra fortfarande presenterar studier och pratar om vad som är bäst, i Amerika gör du bara naglar med huvuden. Men det fungerar bara om du har en visionär högst upp i gruppen. Elon Musk. Steve Jobs skars från samma trä och ändrade världen med Apple.

  SAAB har alltid varit ett mycket innovativt varumärke. Om SAAB nu framträder som tillverkare av elektromobilitet, måste de leva upp till namnet SAAB och ta med en absolut, revolutionerande smäll. I alla avseenden. Med genomsnittliga produkter (se NEVS-Elektro-SAAB) har de helt enkelt för stark konkurrens. I slutet av dagen är det inte bara de traditionella biltillverkarna utan också teknologigrupper som Google, Apple, Samsung osv ...

 • ... det tomma arket ska bara gälla för bilen, varumärket är fortfarande känt och känt för sina innovativa lösningar. Rädslan jag läste av många kommentarer här är att det finns en produkt som inte motsvarar SAAB. Naturligtvis kan det inte hända. Huruvida det är bra att packa den elektriska enheten i den gamla 9-3-formen är tveksamt, ett tomt ark ser annorlunda ut.

 • I exemplet med Triumph hade de nya motorcyklarna från 1989 inget att göra med den gamla Triumph, utan mer att göra med Kawasaki och Yamaha. Det var först efter tio år 10 att det fanns en ny Bonneville-triumf som såg ut som de gamla triumferna. Idag säljs den till både moderna Triumph-motorcyklar och "retro", med stor framgång. NEVS kan börja sälja moderna, elektriska SAAB som inte har mycket att göra med den gamla SAAB, men "andan" lever vidare i Technic, varumärket, tanken ... Sedan, efter några år, när de har fått en marknad , kommer de nya SAAB: erna som lyssnar tillbaka på de gamla SAAB: erna - från design, funktioner, intelligent teknik, prestanda, säkerhet…. Listan fortsätter, ni vet alla. Detta är en förändring av tider, hur det var från tvåtakts till fyrtakts, hur det var från förgasare till turbo ... den här gången kommer det att vara från turbo till elbil. Och framtidens elbil har lite att göra med dagens "limited edition" batteribilar. Om bilarna heter SAAB kommer jag att vara väldigt entusiastisk - om inte, då kommer jag att köpa en ändå, det kommer säkert att vara det bästa alternativet till andra märken ändå - åtminstone kommer det att vara det enda bilmärket med lite "SAAB spirit" .

 • Det beror förmodligen på om du vill och kan anpassa andan i varumärket till den nya EV-världen. Om det står SAAB, bör SAAB också vara igenkännligt, trots nya ägare och drivkoncept. I princip är utmaningen att övertyga gamla kunder om den nya produkten. Naturligtvis förutsätter detta också en viss öppenhet för något nytt från "oss", om "vi" bara gråter över de gamla modellerna, dvs det förflutna (som är det förflutna), så har framtiden ingen chans.

 • Ett bra exempel på en framgångsrik återupplevelse av ett varumärke; Triumph Motorcyklar. Död i året 1983 efter en serie livräddningsförsök, återupplivade år 1989 som en modern motorcykelproducent. Idag är det en av världens främsta motorcykelmärken. Kan också hända med varumärket SAAB.

 • Personligen önskar jag naturligtvis en “rosig framtid” för SAAB!

  Men för en NEVS utan Saab har jag på något sätt nästan någonting som att förstå, för - tror jag - förutom oss "freaks" har ganska få någonsin startat något med Saab.
  Och om en NEVS Saab skulle vara det jag gillar / tycker om Saab i framtiden, vet jag inte heller just nu.

  När jag till exempel tittar runt i min bekantkrets får jag vanligtvis bara huvudskakningar (även om alla alltid "i hemlighet" avundas bilarna när det gäller prestanda och inredning; och det är så länge vi kör Saab som en "familj")!

 • Tradition kan inte köpas för några pengar i världen. Precis som tid. Om du använder både förnuftigt kan något stort uppstå i Sverige. Man borde bara närma sig de potentiella kunderna och inte lägga dem i en färdig produkt i hopp om att den kommer att köpas.

 • En öm punkt har nu drabbats. Å ena sidan vill du naturligtvis se ett SAAB-bilmärke återuppväckt som en phoenix från askan. Å andra sidan, med GM-eran, har en skepsis blivit starkare om en genomsnittlig produkt inte bör marknadsföras med utländska fjädrar. Marknaden gör det svårt att uppnå en hög nivå av vertikal integration och du skulle förmodligen behöva lita på ett joint venture ... Min bild av SAAB står för en hög nivå av säkerhet och geniala turbos, om det är möjligt att utveckla en lika känslomässig elektrisk enhet, för att ställa höga säkerhetsstandarder och min älskade Night - För att leva upp panelen, bryr jag mig nästan inte om namnet. För jag vet att det är en SAAB i hjärtat.

 • Frågade djärvt ... Jag är inte säker på vad som skulle vara bättre, även om jag redan önskar en ny SAAB framför huset. Det faktum att det händer något i Troll Town och Tom och Mark skriver om det räddar mig måndag. Optimismen är tillbaka. Tack!

 • Jag tror att NEVS skulle riskera en fullständig omstart. Med SAAB ingenjörer i bakgrunden, bör Tesla fångas, eller vad? Produkten gör musiken, och om det är bra blir det en framgång.
  När jag startar med SAAB-namnet ser jag problemet att gammal pressgelaber börjar igen. Sedan kommer GM-förflutna, Muller, redan misslyckades och så i Tyskland från Endlostape. Vi behövde det inte längre.

 • Jag litar inte på NEVS. Därför är min åsikt just nu att du inte bör börja med namnet Saab. Det har missbrukats av kineserna flera gånger, som GM hade gjort vid den tiden

Kommentarer är stängda.