Nevs i ett strategiskt samarbete med statsnätet

National Electric Vehicle Sweden AB (Nevs) och State Grid Electric Vehicle Service Co., Ltd. undertecknade ett ramavtal om strategiskt samarbete.

National Electric Vehicle Sweden AB
National Electric Vehicle Sweden AB

"State Grid har valt Nevs som föredragen partner för mobilitetslösningar och som leverantör av elbilar. State Grid spelar en mycket strategisk och operativ roll i Kinas omvandling till mer hållbara lösningar, säger Stefan Tilk, vice ordförande Nevs.

Fakta om statligt nät

State Grid Corporation of China (SGCC) grundades som ett statligt företag i december 29, 2002. Som det största samhällsserviceföretaget i världen rankade SGCC 7th på Fortune Global 500. SGCC bygger och driver elnät som kärnverksamhet, för att tillhandahålla säkrare, renare och mer ekonomiskt och hållbart energiförsörjning. Som ett storskaligt företagsägt företag arbetar SGCC som en grupp med CNY 200 miljarder registrerade kapital och 1.87 miljoner anställda.

State Grid Electric Vehicle Service Co, Ltd är ett helägt dotterbolag till State Grid Corporation i Kina. Den grundades av 2015 med registrerat kapital 3 miljarder. Företaget fokuserar på att främja elfordonsindustrin och den gröna utvecklingen i Kina.

SGCC officiella hemsida.

14 tankar om “Nevs i ett strategiskt samarbete med statsnätet"

 • Till exempel, men inte bara. Förutom den gemensamma infrastrukturutvecklingen är NEVS nu den föredragna leverantören av elektriska och elektroniska komponenter. Inte störande, utvecklingen.

 • Vad är innehållet i dessa samarbeten?
  State Grind är en energileverantör ... kanske det är möjligt. om laddningsinfrastrukturen?

 • Saab står på fabriksgolvet

 • Men inte för personer som letar efter ett alternativ till en SAAB-bil eller lämpliga efterföljarmodeller med SAAB-bokstäver - Volvo har för avsikt att erbjuda ett så kallat billigt varumärke bland Volvo-fordon! Vill vi slå där?

  Först och främst handlar det om framtida toppfordon från Trollhättan och bara för det andra om varumärket - på en billig produkt skulle det alls inte vara meningsfullt.

 • NEVS kommer förmodligen främst att betjäna den asiatiska marknaden med alla fordon.
  SAAB: s tidigare distributionskanaler
  NEVS verkar inte riktigt intresserade, så jag tror inte på en
  Återfödning av SAAB under NEVS.
  Så jag tycker också att det är bra, NEVS
  kan inte använda varumärket.
  Ett samarbete med Volvo skulle vara trevligt
  ne alternativ ...

 • Vad Volvo-företaget en dag kommer att tillämpa i praktiken under kinesiska ägare, enligt eget erkännande, är inte produktionen av premiumfordon - det är möjligen en billigare serie för konsumenterna än den vanliga Volvonivån.

  Detta är inget intresse som ett alternativ till SAAB-bilar. Så det är fortfarande spännande vilka produkter som kommer från NEVS själv - eftersom NEVS är kända för att producera sina egna fordon utöver fordon för den kinesiska marknaden.

 • Jag bryr mig inte om att NEVS bygger välbyggda fordon i Trollhättan och de hittar också en paragraf. Jag önskar regionen och folket i och runt Trollhättan att det går upp igen. Men om det finns något i Volvos historia, så skulle fordonet utvecklas av företaget CEVT. CEVT har nyligen öppnat ett kontor i Trollhättan. Chefen för CEVT är Mats Fägerhag, tidigare utvecklingschef i Saab. Och vem vet, kanske skulle Volvo även ha beställt att producera i Saabs tidigare halliga hallar på NEVS.

 • Skepsis kvarstår ...
  Om (!) NEVS skulle lyckas i Kina är det fortfarande öppet vad NEVS gör / planerar att göra med "resten av världen" ...
  Jag protesterar bara, fortsätt att köra SAAB!
  Trevlig vår börjar alla läsare!

 • Jag ser det på samma sätt. Massor av bra avtal som de facto är värdelösa och ser ut som visar beteende. "Föredragen", ha. Den enda goda nyheten var att NEVS fick nya pengar så att de alls kunde utveckla de föredragna produkterna.

  Ändå måste det sägas att Saab enligt Muller, eftersom pengarna från Antonov inte (som nu ja orsakas av svenska staten), lyckades inte höja nya fonder och var insolvent, men NEVS (i en ganska likartad situation men den här gången genom den kinesiska staten). Respekt!

 • …… .som har sagts här flera gånger har NEVS inte längre mycket att göra med SAAB …….

  Vem har något att göra med SAAB: s bilindustri eller vill bygga vidare på det? Jag ser faktiskt bara NEVS, det företag som valts ut av insolvensförvaltarna för många år sedan - det stora huvudet SAAB AB kunde inte göra det själv för flera decennier sedan och hade i efterhand gjort fel med valet av övertagningsgruppen (GM)!

  Även om namnet vägrades i framtiden skulle välgjorda fordon från Trollhättan verkligen säljas över hela världen - förutsatt att det fanns god marknadsföring. Jag är på!

 • Döma av mega-meddelandena, NEVS 2017 och 18 ska gå genom taket. Hittills saknas emellertid den färdiga produkten, eller har jag förbisett något? Så kvarstår skepsis. Jag skulle vara intresserad av Toms åsikt om ämnet?

 • Vem säger, ska det finnas en återkomst av Saab-märket, att detta måste ske under NEVS? Nyligen rapporterades att Volvo vill ta med ett andra varumärke på marknaden, vilket klart borde ha en svensk referens. Och vad är ett mer svenskt bilmärke än Saab. Men nekades sedan av Volvo igen. Men ibland nekas det och senare kommer det ut att det fanns något för det. Namnet Saab ägs fortfarande av Saab AB och de bestämmer vem de tycker är värdiga att använda varumärket. Som det ofta har sagts här har NEVS inte mycket att göra med Saab och är helt enkelt ett annat nytt företag

 • Kör på Nevs.
  Premiummärket för Europa ser ut som möjligt ... om det inte saknas pengar kan Saab AB fortfarande spela diva, vi får se "snart"!

Kommentarer är stängda.