Tom och hans Audi

Förmodligen kommer rubriken ensam att ha orsakat hjärtsflimmer hos vissa läsare. Tom och hans Audi - kommer saker och ting att ta slut? I en annan Saab-blogg var det BMW: er som inledde en paus. Och nu? Audi. Ingolstadt. Dagslöpning tänder fetismen. Av alla platser!

Tom och hans Audi
Tom och hans Audi

Jag erkänner mig skyldig. Det finns en svart punkt i mitt förflutna. Ett halvt dussin Audis förlorade vägen till mig i det avlägsna förflutna. Mestadels som företagsbil, och sambandet berodde främst på familjeband. Jag gillade Audis, men sedan kom svenskarna med Saab ... någon gång var alla Audis borta. Men varumärket ville inte lämna mig i fred.

Om jag går till disken hos ett biluthyrningsföretag får jag regelbundet en uppgradering. Du gissade det ... på en Audi. Oavsett om jag gillar det eller inte, och innan jag kan protestera, manövreras jag mot 4-ringsbilen med nyckeln i handen. Kärlek kan vara ensidig, det erkänner jag. För medan varumärket jagar mig, återger jag inte dess framsteg.

Audis är många människors drömbilar. Och antagligen skulle 99,99% av befolkningen vara glad över gratis uppgraderingar. Endast 0,01% -klienten bjuder på att Saab inte sträcker sig. Kanske, ja, kanske, men det är också tecken som inte bör ignoreras. Eftersom konstiga saker händer.

Hjälp, jag fångade en Audi!

För några dagar sedan: En parkeringsplats någonstans i norra Tyskland. Med en vän plockade jag upp en ny Saab. Kraften på Zicke, vrider motorns varningslampa. Larmet kommer senare att visa sig vara trivialt och har inget att göra med Audi. Men nu börjar katastrofen!

Innan vi börjar fortsätta vår resa (vi reser med två fordon) tittar jag på min smartphone. Blackberry visar Audi-ringarna! Hjälp, jag har en Audi!

Titta vänster. Titta rätt. Långsamt och mycket noggrant Dold kamera? Eller har vi oavsiktligt hackat en Ingolstadt?

Framför mig är en Volvo V70, bakom mig en Saab. Jag sitter själv i min Turbo X. Ingen Audi långt och brett! Fan, var fick jag Audi? Jag är fortfarande i gott humör, jag räknar med singulariteten av händelsen. Nikon är i passagerarsätet redo, skottbestämt foto för vänner, och på den går.

Vid nästa stopp kommer Audi ha gjort, tror jag. Ännu! Men Audi är ihållande. Motor av, Bluetooth-anslutning frånkopplad. Efter en halvtimme körning. Blackberry ansluter igen med min Audi uh Saab. Du pratar nu om din Audi. Ja, redan förstått. Min rädsla: Jag kommer inte släppa Audi. 4 ringarna strålar på mig!

En GM-logotyp skulle ha förvånat mig något, ett Alfa- eller Porsche-tecken jag skulle ha tagit med humor. Men nu Audi. Märket, vars drivrutiner vanligtvis behåller min integritet med 2-millimetersäkerhetsmarginalen vid Tempo 200, penetrerar nu min smartphone och min Saab.

Min Saab är en Audi. Eller?
Min Saab är en Audi. Eller?

Vad vill ringarna berätta för mig? Ska jag köra Audi i framtiden, eller skriva en blogg, ansöka om jobb i Ingolstadt? Kanske, du skulle verkligen uppskatta en välgjord blogg. Finns det en hemlig strategi bakom logotypen? Är digitala Audi-partisaner på väg att infektera de sista kvarvarande Saabs med ett virus? Är det gagging taktiken? 4 ringarna stannar tills du har slutfört ett köpavtal? Intressant fråga, branschen är känd för att kämpa för varje kund. Jag är förlorad!

Min Saab har varit en Audi i flera dagar nu. Det är svårt. Mycket. Och jag kan inte vänja mig vid det. Verkstaden där Haldex servades avvisar allt ansvar. Ingen programvara har uppdaterats. Blackberry låtsas också vara oskyldig. I 9-5 är det neutralt. I TX ser den en Audi. Det kan uteslutas att den smittades av en hyrd Audi. Det var aldrig i ett Bluetooth-äktenskap med dig heller, läsarna vet. Det går inte att radera anslutningen och installera om den. Problemet är inte känt i Crackberry Forum. Eller bara tvärtom. Audi-förare är olyckliga när ringarna inte visas på deras smartphones. Ingen vill bli av med det.

Vad nu? Är detta det högre tecknet? Ska jag skicka en ansökan till Audi Communications, sälja Turbo X, skicka Blackberry till öknen? Eller ignorera 4 ringarna och sitta ut saken?

17 tankar om “Tom och hans Audi"

 • blank

  Hej Tom, vad har blivit av Saab med Audi Virus? Orsak / botemedel i sikte, eller utsätts som en marknadsföringskamp för de fyra ringarna? Jag skulle vara väldigt intresserad, så underhållande som det verkar vid första anblicken ...
  Jag önskar dig en fin påsk!

  • blank

   Hej Jan, det finns inget slutligt svar än. TX är för närvarande diva och måste under de kommande dagarna till Saab-partnern i verkstaden. Uppdateringar följer! Glad påsk!

 • blank

  Jag säger länge, Audi är en riktig markpest!

 • blank

  Hi Tom,

  så i tvivel skulle jag hellre byta mobiltelefon än Saab. Blackberry liknar dock Saab. Ingen vill ha dem längre, även om de var pionjärer inom ett eller annat område. De nuvarande modellerna är också väldigt bra, jag är åtminstone mycket nöjd. Liknar Saab.

  är roligt att verksamhetssystem QNX, som förmodligen körs i många märken i bakgrunden bil, är en av mina kunskaper BB, är det också uppenbart här att de var de första (Apple och Android satte förmodligen bara med din programvara på QNX på ???).

  Så en pionjär som kämpar för överlevnad, är krigsbröstet till min kunskap, men mycket bättre fyllt än SAABs och i motsats till SAAB, inte beroende av en amerikansk grupp.

  Jag älskar fortfarande SAAB, även om jag var tvungen att ge upp min före 4 år sedan. Jag hade ringarna under tiden och var oerhört missnöjd på grund av flera små saker. Nu har det blivit en av de äldsta biltillverkarna, som börjar med S .. och jämfört med föregångaren löser vissa saker verkligen smart (liknande SAAB).

  Men tillbaka till SAAB tror jag fortfarande att om det fanns SAAB att hyra för tillfället och om det var den gamla 9-3 så skulle jag ta tillbaka det omedelbart !!!

  Så jag brukar satsa på online-visningsprogrammet ...

  Hälsningar Cetak

 • blank

  Har du någonsin anslutit en annan smartphone till TurboX på provbasis och beter sig den på samma sätt? Eller försökte en lärling nedgradera infotainment efter att ha bytt till Haldex? Alternativt kan det naturligtvis också vara så att Saab försvann från tillverkarens lista med den allra senaste uppdateringen av Blackberry och sedan blir något från toppen av listan helt enkelt bleknat med ett okänt ID - jag tror inte att en så detaljerad grafik överförs från bilen via Bluetooth , men tryck på en länk till en databas i mobiltelefonen eller via Internet ...

  • blank

   Detta "fall" är fortfarande spännande och är kanske en liten "försmak" av den mycket berömda digitala framtiden ...
   Vi användare är anslutna ...
   Vi användare frågas inte, vi erbjuds bara ...
   Men så länge motorn är igång: glädje! 🙂 Om dörrarna sitter kvar på CD: n och väntar ...
   Trevlig ny värld!

  • blank

   IPhone är i reserv men har inte anslutits nyligen. Det finns för närvarande ett spår vi följer. Vi hade för teständamål, och för en artikel, ny navigationsprogramvara köpt på Internet. Mest sannolikt kommer Audi på det här sättet i Saab, vi tar TX i de närmaste dagarna i en halvtimme från batteriet för att rensa minnet. Resultatet följer!

   • blank

    Verkligen spännande.
    Vad blir gissens lösning?
    Kommer det till slut att bli någon förklaring
    eller lösa fenomenet i luft före detta
    att komma till botten av det?

 • blank

  Är det möjligt Tom, att din ersättning för din nyligen släppta, 9-3-stationsvagn är en liten Ingolstadt. Det som gör att du inte vill ge pris på bloggen.

  • blank

   Definitivt inte. Ingen Audi, men märket hör inte till bloggen

 • blank

  Kanske dina samtal faktureras nu via Audi? Stor historia.

 • blank

  Tja, du får de stora frågorna. Aldrig i ditt liv borde du byta till Audi !!

 • blank

  Välskriven, sällan så skrattade! Har SAAB dolt AUDI-gener?

  • blank

   Ja, naturligtvis ... Vorsprung durch Technik, vad är "chattat" hos Audi, bodde på Saab (utan att vara för stort), eller hur?

 • blank

  Kanske köper Audi fortfarande Saab och Q10 vet mer än oss alla?

 • blank

  Jag skulle då enkelt byta enheten för ett äpple eller en android. Detta talar verkligen inte BlackBerrys kvalitet, om det kan interveneras externt så på enheten. Och i slutändan finns ingen ansvarig person.
  Vad säger den officiella Blackberry Support?

  • blank

   I princip handlar allt om en idé: avinstallera anslutningen och konfigurera om den. Ändå förblir Saab en Audi och i det "normala fallet" kommer logotypen allvarligt från det anslutna fordonet, inte från BB.

Kommentarer är stängda.