Tom och hans Audi

Förmodligen kommer rubriken ensam att ha utlöst någon hjärtfibrillering. Tom och hans Audi - kommer saker till ett slut? På en annan Saab-blogg var det BMWs som inledde en paus. Och nu? Audi. Ingolstadt. Dagtid körljus-Fetishism. Ironiskt nog!

Tom och hans Audi
Tom och hans Audi

Jag åberopar mig skyldig. Det finns en svart punkt i mitt förflutna. I det avlägsna förflutet blev ett halvt tiotal Audis förlorat för mig. För det mesta som en bil, och kontakten berodde främst på släktingar. Jag tyckte om Audis, men då kom svenskarna med Saab ... så småningom var alla Audis borta. Men varumärket ville inte lämna mig ensam.

Om jag kör räkningen på ett biluthyrningsföretag får jag regelbundet en uppgradering. En misstänker det ... på en Audi. Oavsett om jag gillar det eller inte, och innan jag kan protestera, manövreras jag med nyckeln i min hand mot 4 ringarna. Kärlek kan vara ensidig, erkänner jag. För medan varumärket jagar mig, återger jag inte deras framsteg.

Audis är många människors drömbilar. Och antagligen skulle 99,99% av befolkningen vara glad över gratis uppgraderingar. Endast 0,01% -klienten bjuder på att Saab inte sträcker sig. Kanske, ja, kanske, men det är också tecken som inte bör ignoreras. Eftersom konstiga saker händer.

Hjälp, jag fångade en Audi!

För några dagar sedan: En parkeringsplats någonstans i norra Tyskland. Med en vän plockade jag upp en ny Saab. Kraften på Zicke, vrider motorns varningslampa. Larmet kommer senare att visa sig vara trivialt och har inget att göra med Audi. Men nu börjar katastrofen!

Innan vi börjar fortsätta (vi reser med två fordon) faller vyn på min smartphone. Blackberry visar Audi ringarna! Hjälp, jag fångade en Audi!

Titta vänster. Titta rätt. Långsamt och mycket noggrant Dold kamera? Eller har vi oavsiktligt hackat en Ingolstadt?

Framför mig är en Volvo V70, bakom mig en Saab. Jag sitter själv i min Turbo X. Ingen Audi långt och brett! Fan, var fick jag Audi? Jag är fortfarande i gott humör, jag räknar med singulariteten av händelsen. Nikon är i passagerarsätet redo, skottbestämt foto för vänner, och på den går.

Vid nästa stopp kommer Audi ha gjort, tror jag. Ännu! Men Audi är ihållande. Motor av, Bluetooth-anslutning frånkopplad. Efter en halvtimme körning. Blackberry ansluter igen med min Audi uh Saab. Du pratar nu om din Audi. Ja, redan förstått. Min rädsla: Jag kommer inte släppa Audi. 4 ringarna strålar på mig!

En GM-logotyp skulle ha förvånat mig något, ett Alfa- eller Porsche-tecken jag skulle ha tagit med humor. Men nu Audi. Märket, vars drivrutiner vanligtvis behåller min integritet med 2-millimetersäkerhetsmarginalen vid Tempo 200, penetrerar nu min smartphone och min Saab.

Min Saab är en Audi. Eller?
Min Saab är en Audi. Eller?

Vad vill ringarna berätta för mig? Ska jag köra Audi i framtiden, eller skriva en blogg, ansöka om jobb i Ingolstadt? Kanske, du skulle verkligen uppskatta en välgjord blogg. Finns det en hemlig strategi bakom logotypen? Är digitala Audi-partisaner på väg att infektera de sista kvarvarande Saabs med ett virus? Är det gagging taktiken? 4 ringarna stannar tills du har slutfört ett köpavtal? Intressant fråga, branschen är känd för att kämpa för varje kund. Jag är förlorad!

Min Saab har varit en Audi för dagar nu. Det är tufft. Mycket jämnt. Och jag kan inte vänja mig vid det. Workshoppen där Haldex serverades avbjuder inget ansvar. Du har inte uppdaterat någon programvara. Blackberry gör också oskyldig. Det är neutralt i 9-5. I TX ser det en Audi. Att det smittades av en uthyrning Audi är att uteslutas. Det har aldrig varit i ett Bluetooth-äktenskap med någon, väl läsarna vet redan. Om du tar bort anslutningen, installerar du om det, hjälper det inte. Crackberry Forum känner inte till problemet. Eller bara tvärtom. Audi-drivrutiner är olyckliga om ringarna inte visas på smarttelefonen. Ingen vill komma igång.

Vad nu? Är detta det högre tecknet? Ska jag skicka en ansökan till Audi Communications, sälja Turbo X, skicka Blackberry till öknen? Eller ignorera 4 ringarna och sitta ut saken?

17 tankar om "Tom och hans Audi"

 • Hej Jan, det finns inget slutligt svar än. TX är för närvarande diva och måste under de kommande dagarna till Saab-partnern i verkstaden. Uppdateringar följer! Glad påsk!

 • Hej Tom, vad hände med Saab med Audi Virus? Orsak / åtgärd i sikte, eller omarbetad som ett marknadsföringsnät av de fyra ringarna ?? Jag skulle vara väldigt intresserad, så roligt som det verkar vid första anblicken ...
  Jag önskar dig en fin påsk!

 • Ja självklart ... Vorsprung durch Technik, vad som talas om hos Audi bodde ändå hos Saab (utan att sparka det stort), eller hur?

 • Jag säger länge, Audi är en riktig markpest!

 • Hi Tom,

  så i tvivel skulle jag hellre byta mobiltelefon än Saab. Blackberry liknar dock Saab. Ingen vill ha dem längre, även om de var pionjärer inom ett eller annat område. De nuvarande modellerna är också väldigt bra, jag är åtminstone mycket nöjd. Liknar Saab.

  är roligt att verksamhetssystem QNX, som förmodligen körs i många märken i bakgrunden bil, är en av mina kunskaper BB, är det också uppenbart här att de var de första (Apple och Android satte förmodligen bara med din programvara på QNX på ???).

  Så en pionjär som kämpar för överlevnad, är krigsbröstet till min kunskap, men mycket bättre fyllt än SAABs och i motsats till SAAB, inte beroende av en amerikansk grupp.

  Jag älskar fortfarande SAAB, även om jag var tvungen att ge upp min före 4 år sedan. Jag hade ringarna under tiden och var oerhört missnöjd på grund av flera små saker. Nu har det blivit en av de äldsta biltillverkarna, som börjar med S .. och jämfört med föregångaren löser vissa saker verkligen smart (liknande SAAB).

  Men tillbaka till SAAB tror jag fortfarande att om det fanns SAAB att hyra för tillfället och om det var den gamla 9-3 så skulle jag ta tillbaka det omedelbart !!!

  Så jag knyter hellre på Anvisoftware från nätet ...

  Hälsningar Cetak

 • Verkligen spännande.
  Vad blir gissens lösning?
  Kommer det till slut att bli någon förklaring
  eller lösa fenomenet i luft före detta
  att komma till botten av det?

 • IPhone är i reserv men har inte anslutits nyligen. Det finns för närvarande ett spår vi följer. Vi hade för teständamål, och för en artikel, ny navigationsprogramvara köpt på Internet. Mest sannolikt kommer Audi på det här sättet i Saab, vi tar TX i de närmaste dagarna i en halvtimme från batteriet för att rensa minnet. Resultatet följer!

 • Detta "fall" är spännande och kan vara en liten "försmak" av den mycket berömda digitala framtiden ...
  Vi användare är sammankopplade ...
  Vi användare är inte tillfrågade, vi erbjuds bara ...
  Men så länge motorn går: glädje! 🙂 Om dörrarna stannar, sätt i CD-skivan och vänta ...
  Trevlig ny värld!

 • Har du någonsin provat en annan smartphone ansluten till TurboX och visar som samma beteende? Eller gjorde ett lärling försök att nedgradera infotainmentet under Haldex-förändringen? Alternativt kan det naturligtvis vara synonymt att Saab är den senaste uppdateringen av Blackberry från tillverkarlistan försvunnen och sedan med ett okänt ID visas bara något från toppen av listan - att en sådan detaljerad grafik över Bluetooth från bilen överförs, tror jag inte heller men tryck på en länk med en databas på telefonen eller via Internet ...

 • Definitivt inte. Ingen Audi, men märket hör inte till bloggen

 • Är det möjligt Tom, att din ersättning för din nyligen släppta, 9-3-stationsvagn är en liten Ingolstadt. Det som gör att du inte vill ge pris på bloggen.

 • Kanske dina samtal faktureras nu via Audi? Stor historia.

 • Tja, du får de stora frågorna. Aldrig i ditt liv borde du byta till Audi !!

 • Välskriven, sällan så skrattade! Har SAAB dolt AUDI-gener?

 • I princip bygger allt på en idé: Avinstallera anslutningen och omkonfigurera sedan. Saab förblir dock en Audi och i "normalt fall" kommer logotypen allvarligt över det anslutna fordonet, inte BB.

 • Kanske köper Audi fortfarande Saab och Q10 vet mer än oss alla?

 • Jag skulle då enkelt byta enheten för ett äpple eller en android. Detta talar verkligen inte BlackBerrys kvalitet, om det kan interveneras externt så på enheten. Och i slutändan finns ingen ansvarig person.
  Vad säger den officiella Blackberry Support?

Kommentarer är stängda.